⬅ חזרה לאינדקס

איך לחסוך כסף על אוכל?

🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2020 01:31
היי, אני סטודנט בן 22 וההוצאה היחידה שלי פחות או יותר (במיוחד בתקופה הזאת) זה אוכל.

אני לא אוכל בחוץ בכלל, אולי פעם בחודש-חודשיים. ביום יום אני מבשל לעצמי אורז, בשר/עוף, ביצים, קצת ירקות, קורנפלקס וכו', שום דבר מיוחד.

הבעיה שאני גר עם שותפים ואין כל כך מקום לאחסון במקרר, אז אני עושה קניות קטנות כל 3 ימים בערך במכולת יחסית יקרה (כי אין סופר קרוב ואין לי רכב), ופעם בכמה שבועות קנייה יחסית גדולה של דברים יבשים/קפואים בסופר. בסה"כ יוצא לי בסביבות ה700+ שקל באופן די עקבי.

אחד הרעיונות שהיו לי היה לקנות איזה מיני-מקרר, ואז אולי ישתלם לי להזמין קניות פעם בשבועיים+, אני מעריך שאוכל לחסוך ככה לפחות 100 ש"ח בחודש.

זה אולי קצת קטנוני\מיותר אבל היה לי משעמם ב1 בלילה אז אמרתי בוא נראה אם אפשר לחסוך קצת מההוצאה היחידה שלי חוץ משכר לימוד ושכר דירה, אשמח לדעות ורעיונות.

בתכלס הרעיון של המיני-מקרר גם מוצא חן בעיניי כי יחסוך לי הרבה טיולים למכולת. אם למישהו יש ניסיון עם כאלה ויודע להמליץ + יודע עד כמה קל יהיה למכור אחד כזה במקרה שאעבור דירה בשנה הקרובה יהיה נחמד לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 15:44
700 זה חלום שלי להוציא בחודש על אוכל. כרגע אני על איזור ה1000 ואני (מבחירה מודעת) אוכל רק גבינה לבנה ופיתות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 17:04
???

תוכל להסביר? קשור לבעיית בריאות?

בכל אופן,שווה לך ללמוד לעשות פיתות וגבינה לבד - זה ממש קל ויוזיל לך בצורה משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 17:41
נשמע הגיוני שאם תקנה בכמויות יותר גדולות תוכל קצת יותר להנות ממבצעים (סטייל קנה 3 קבל 1 חינם). וגם זה יחסוך לך זמן לדעתי.

אולי גם תוכל לעשות פעם ב.. משלוח מאחת הרשתות הגדולות, והדמי משלוח (10-30שח) יתקזזו עם ההוזלה במחירים.

אני מכיר כמה מכולות שכונתיות שנוסעים לקנות סחורה ברמי לוי ומוכרים פשוט ברווח.

מקרר זה הוצאה חד פעמית, ואפשר למצוא מציאה במחיר טוב. אבל זה החלטה שלך כמה זה השקעה טובה ;)
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 18:08
אתה חוסך כי אתה במינוס או שזה פוגע בחיסכון של בצורה משמעותית?

יותר מידי טרחה בשביל 100 שקל.

יש מקרים שבהם 1200 שקל בשנה לא יהרגו אותך(לדעתי).
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 18:34
אני עושה חיטוב כבר שנתיים והתזונה שלי מתבססת על חלבונים בלבד + פעמיים בשבוע ארוחת פחמימה כדי להישאר שפוי :)

ניסיתי לאכול ביצים / חביתות וזה לא השביע אותי

ניסיתי להכין לעצמי חזה עוף כל יום אבל זה יקר בטירוף

בסוף הבנתי שלקנות מלא סטוקים של גבינה לבנה ולאכול 2 חבילות שלמות כל ארוחה מביא אותי לאחלה שובע ולא בהוצאות גבוהות מדי.

סביב ה-25-35 ש"ח ליום. כמובן שזה נלווה לשתיית מי ברז בלבד (קולה וכו' לא נכנס), מדי פעם אכילה בחוץ עם חברים שמשתדל לא לעבור ת'40 ש"ח וכן הלאה. זה מגיע ל-1000 ומעלה וכן זה התכלבות ויש לילות שאני הולך לישון רעב.

[רוצה פרישה מוקדמת בגיל צעיר וכרגע חסכתי 700,000 ש"ח, חוסך 50% מהמשכורת של 10,000 ש"ח - 3000 שכר דירה, כ-1000 אוכל ועוד 1000 דלק, ניקיון הבית ובלת"מים]
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 18:41
אם תקנה מיכל של חלב

לדעתי תוכל לייצר את הגבינה שלך בחצי מחיר

בנוסף תוכל לייצר כל מיני סוגים עם מלא תוספות שונות ומרקמים

בצירוף שק של קמח ממגוון סוגים תוכל לייצר את הפיתה שלך במגוון דרכים , גם אם זה לא פיתה, אלא גבינית

אם יש לך מקום לכמה אדניות, אז תשקול לגדל משהו שיוסיף לתפריט שלך מספר ויטמינים מהצומח
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 18:43
אני בספק לגבי מכירת מקרר כשתעבור דירה. בהרבה דירות יש מקררים. אם לדוגמה תעבור בהמשך לדירה לא מרוהטת, האם המקרר הזה יספיק לך?

נסה לדבר עם השותפים ותבדוק אם אפשר להוציא משהו מהמקרר (דברים שלא חייבים קירור) או האם אפשר לארגן מחדש את חלוקת המדפים איכשהוא.

באופן כללי, מכירת ריהוט יד שניה זה לא קל (נסיון מכירת ריהוט שלא הצליח), כך שתחשוב טוב לפני שאתה קונה משהו שאחר כך תתקע איתו ויתכן שאף אחד לא ירצה לקנות. זה גם מוסיף לעלות של מעבר דירה.

המצב הכלכלי שלך מעולה לפי מה שאתה כותב, אז למה שתלך לישון רעב?

פנה לדיאטן\נית שירכיבו לך תפריט בריא. חוסרים בגוף יוצרים הרגל ואחר כך יהיה קשה לשנות את זה. זה יכול לגרום לבעיות בריאותיות.

חבל שתהרוס את הבריאות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 18:46
פה נכנס עניין אחר - 10,000 השקלים שנכנסים לחשבוני מדי חודש עולים לי בעבודה מ7 עד 22:00 בלילה בערך (עצמאי) וזו גם הסיבה שאני רוצה פרישה מוקדמת. אני לא יודע כמה להתחיל לגדל לעצמי את המזון כרגע זה פרקטי מבחינת זמן.

אני יכול גם לאכול טוב יותר ולחסוך 30-40% מהמשכורת ולא 50% אבל אני הולך סופר אגרסיבי כרגע ואני מעדיף לגווע ברעב אבל לא להמשיך לקום כל כך מוקדם כל בוקר ולמכור את נשמתי לתלוש משכורת, להתחנף למעסיקים וללקוחות, לקבל מיילים של "מדוע לא בוצע?". מבחינתי הרעב לחופש ועצמאות מכל זה לחלוטין מעלימים כל תחושת רעב בגלל אי אכילה. מאז שגיליתי את הבלוג הזה אני כל כך בדרייב לפרוש מוקדם (ה-700 האלה לא היו נחסכים בחיים לו הייתי ממשיך לצרוך ולצאת ולבלות בסופשים כפיצוי על העבודה השוחקת) וזה כרגע מה שאני רואה לנגד עיניי.

לגבי הדיאטן שלי הוא מאוד רוצה שאתחיל לאכול יותר בשר, אבל זה יקר מאוד ואני לא הולך לצוד יונים מהחלון בבוקר (:
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 18:59
שותל, מחכה

לפעמים גם משקה

אם ממש בא לך תוכל לעודד אותו :)

כשתסיים עם המעסיקים, יהיה לך נסיון רב

בכל מקרה, לטעמי, ארוחה אחת טובה ביום זה must

לגביי מה זה "טובה", כזאת שמכילה את מה שהגוף הספציפי צורך ליממה
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 19:42
אין לי אלא להסכים.

אבל שנים כספורטאי לימדו אותי להביא את הגוף שלי להיות עמיד בפני הרבה סבל. ריצות ארוכות, עומסי שריר, וכן גם רעב והספקות ממש במועט. ככה שאני מאוד יעיל כלכלית אבל לא בטוח כמה זה בריא לטווח הארוך - מסכים.

יש לציין שהשכר שלי כרגע הוא שכר קורונה. אני מאמין שבשלב מסוים הוא יגדל ויחזור להיות מה שהיה (כפול מכך...) כך שאוכל לפרגן לעצמי קצת יותר בריא ועדיין לחסוך אחוז גבוה. כרגע אני ממש סופר כל אגורה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 19:53
חשבת על הוצאת חלק מהעבודה למיקור חוץ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 21:22
אתה לא נורמלי :( אני לא מכירה דיאטה אחת שלא כוללת בתוכה ירקות, ואגוזים.

החלבון המלא ביותר קיים בביצים וכמות החלבון הגדולה ביותר פר 100 ג' מזון (לא אבקות מגעילות) נמצאת בבשר.

בהרבה פחות מ-1000 ש"ח אפשר להרכיב אחלה של תפריט בריא, ואם אתה עובד שעות ארוכות - אפשר לתת לך טיפים לשעות האלו כשאתה לא בבית.

לחיות על גבינות ולחם משמעותו היא שעלולה להיות לך פרישה מוקדמת אפילו יותר ממה שהתכוונת כתוצאה ממחלות הנובעות מחוסרים. בבקשה תתחיל לדאוג לבריאות שלך (ואם לא, תדאג לביטוח מקיף שיכסה את תוצאות התפריט הזה).
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 21:58
@שייק חלבון

תעשה פה הנחה לחבר פורום ותציל אותו כל עוד זה לא מאוחר מידי
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 22:20
חחח למה לא

תאמץ לעצמך תפריט קבוע

תאכל את אותם מאכלים עם גיוונים קלים, תדע בדיוק מה אתה מכניס ומתי בלי מקום לשטויות ואל תאכל בחוץ כלל (אלא אם כן זה אצל ההורים כמובן כו)

יכול לקחת את זה גם לקיצון ולעושת כמוני:

למדוד כל דבר שאתה אוכל עם משקל מזן, ככה אני יודע בדיוק כמה אני צריך לקנות מכל דבר ובחיים לא נזרק אצלי שום דבר.

אני עושה את זה כמובן גם כחלק משגרת אימונים ולא כ"דיאטה" אלא עושה את זה כבר שנים מהרגל.

חברה שלי גם ככה, יוצא לנו 1700 שקל לשנינו לחודש, עיקר ההוצאה היא על חזה עוף, אני אוכל כמעט 400 ג ביום, אבל כשהכל מדוד וספור, המרווח לטעויות לא קיים בקטע הזה.

ממליץ מאוד על מקרר שיהיה לך, שווה את ההשקעה לדעתי.

לבריאות חבר
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 22:39
אני חייבת דחוף את האימוג'י של לדפוק את הראש בקיר.

אנשים צעירים עושים שטויות ואפילו אין דרך לעזור להם להימנע, חייבים להרגיש את התוצאות על גופם לפני שיבינו מה הם מעוללים לו. וכל זה בשביל להראות חטוב ושרירי? מה נסגר אתכם חברים? החיים הרבה יותר מעניינים ומהנים מאשר איך נראה הגוף שלכם וכמה הוא תואם למודלים המדומיינים והמרוטשים מהאינסטגרם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 11:15
חחחח הכל בסדר תודה על הדאגה! אני כבר כמה שנים ככה, הכל בסדר, אני מרגיש טוב יותר משהרגשתי אי פעם, הבדיקות שלי טובות הכל בסדר :)

ברגע שארגיש שזה מתחיל להיות בעייתי בריאותית ברור שאעשה שינוים והתאמות. הייתי פעם בקיצון השני (השמנה יתרה, ארוחות בחוץ כל יום כמעט...) וזה היה הרבה פחות כיף מלפעמים לאכול את המינימום שצריך בתפריט וללכת לישון פחות מסופק.

אבל זה כבר דיון אחר :-)

בכל מקרה באמת תודה על הדאגה אני מבין שמבחוץ זה באמת נשמע הזוי
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 11:18
האמת שאני מוציא חלק ממנה אבל אולי באמת כדאי לי להתחיל לעשות את זה יותר.

לפעמים השפיות כבר שווה לנגוס מעט ברווחיות
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 16:48
ויטמין סי לא בודקים, לדעתי. לפחות תאכל פלפל אדום עם הגבינה, לפני שיתחילו לך דימומים מהחניכיים או תסמיני צפדינה אחרים..
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 17:59
עזוב בחוץ, תנסה להקשיב לגוף שלך בתשומת לב. יש לו דרכים מגוונות להודיע לך שהתשתית רעועה ואין איזונים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 20:15
@אישימוטו

אם אתה בקטע של חיטוב ממליץ לך להציץ בערוץ של greg doucette :)

הבנאדם הקדיש שנים רבות ליצירת מתכונים טעימים ודלי קלוריות.

אני אוכל כ6 ארוחות ביום מאוד מגוונות ואני יורד במשקל, ככה שהדיאטה שלך קצת מוזרה לי ואם הסיבה אלייה היא כלכלית לדעתי אתה טועה בענק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2020 18:29
חישבת גם את עלות החשמל למקרר הנוסף?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 02:16
פעמים בשבוע ארוחת פחמימת כדי להשאר שפוי- מה איך אתה בכלל נשאר שפוי עם תזונה כזו של גבינה ופיתות לא משעמם לך? וטוב סבבה חלבון וסידן יש לך מה עם שאר הדברים? בלי בשר או קטניות איפה יש לך ברזל? חומצה פולית? אבץ? ירקות טרים ויטמין סי. טוב אני מבינה שהתקציב שלך הוא 1000 שקל בשבוע נכון? אז אני אשאל 1 כמה קלוריות אתה אוכל ביום? 2 אתה לוקח תוספים כלשהם?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 13:54
10,000 ש"ח עבור 15 שעות עבודה ביום? אם אתה עובד 20 יום בחודש אתה מגיע לשכר הנדיב של 33 ש"ח לשעה. בערך משכורת מינימום.

בטווח שכר הזה, בערך כל עבודה שתמצא תתן לך שווה ערך או יותר. שקלת אולי להחליף עבודה לפני שאתה הורג את עצמך לאט בעזרת אוכל מעובד? לפחות אם היית בוחר במשהו טעים.... אבל גבינה לבנה????

אתה יכול גם לחפש עבודה במקום שיש בו ארוחת צהריים או החזר לארוחות. ככה תהיה לך לפחות ארוחה (גבינה לבנה לבד לא נכנסת לקטוגריה הזאת, כן?) אחת מגוונת ביום.

ג"נ: הכותב לא אוהב גבינה לבנה. למרות זאת, אם היית בוחר לחיות על כל רכיב יחיד אחר התגובה שלי לא היתה משתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 14:06
זה קצת מורכב

אני עובד בסטארטאפ שאני שותף בו. אני מרוויח שכר נמוך אבל אם הסטרטאפ יימכר אני יוצא לעצמאות כלכלית בגיל מאוד צעיר וזה כרגע שווה לי את זה. יש גם הצעות... הכל בסדר אני לא בתלונות על השכר שלי =)

לגבי הגבינות וכו' אני פשוט אוסיף ירקות לתפריט ואז הוא יהיה קצת יותר בריא בעלויות לא הרבה יותר גבוהות, וזה גם יותר משביע.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 14:50
שתה רק מים

תנסה לצרוך יותר קטניות

ושיבולת שועל (זה דיי תלוי בסופר, בסופר ליידי יש חבילות של 700 גרם ב 5 שקלים) זול בטירוף ונמצא אצלי בשימוש קבוע (למשל, כפית-שתיים סילן עם 100 גרם שיבולת שועל ומים יכול לסגור לך פינה לכמה שעות טובות בעלות של בערך שקל וחצי זה יכול לסגור לך ארוחה קלה ביום סך הכל מתוך חודש של 31 ימים העלות של 45 שקלים נגיד)

אפשר לעשות גם קציצות של חומוס\עדשים\לא יודע מה ולערבב עם שיבולת ביחס של 1 שיבולת על 3 קטנית כלשהי עם קצת שמן רק כדי שלא ידבק

בערך 10 גרם שמן לקציצה ונניח מנה זה 3 קציצות (שקל לשמן גג (זה יוצר אפילו פחות פר קציצה.. יוצא סביב כפית שמן.)) + 150 גרם קטנית (1.5 שקלים) + 50 גרם שיבולת (חצי שקל גג) + (קצת מלח,פלפל,כמון זה דיי גרושים + תוספת נניח 100 גרם אורז זה עוד שקל נגיד? ) זה יוצא בהערכה גסה 4 שקים לארוחה * 31 ימים זה 124

כבר רוב היום סגור בבערך 5.5 שקלים בממוצע ליום במקום 22.5 (שזה בממוצע יום מביא אותך ל 700)

נשארו לך עוד 17 שקלים לארוחת ערב (פה למשל אתה יכול לאכול חצי קופסא טונה (2.5 שקלים או סרדינים שזה אפשר למצוא 2.5-3 שקלים לקופסא גם ביצה או שניים (נגיד 2 - 2 שקלים) שתי פרוסות לחם נגיד שזה עוד חצי שקל) וקצת טחינה (30 גרם שזה נגיד חצי שקל) 200 גרם של ירקות שזה נגיד בממוצע 7 שקלים לקילו (מלפפון, גמבה, עגבניה )שבממוצע זה 1.4 שקלים )) אפשר להוסיף גם 200 גרם פרי במהלך היום שנגיד זה 10 שקלים לקילו אז עוד 2 שקלים

הגענו לבוא נגיד 9 שקלים נוסיף את ה 5.5 ממקודם שזה 14.5 שקלים במקום 22.5 שקלים חיסכון של בערך 35% מה 700 שקלים

וגם פה אם בא לך לחסוך באותו יום עוד יותר נניח לגוון ולאכול 100 גרם (בעלות של 1-1.5 שקלים) של סוג אחר של קטנית במקום הטונה\סרדינים

לוותר על ירקות\פירות מדי פעם

ואולי לקחת מולטי ויטמין במקום בשביל הויטמינים במחיר יותר זול מה 3.4 שקלים ליום ל200 גרם פירות ו 200 גרם ירקות

זה יכול לחסוך לך עוד 4 שקלים נגיד וזה ממש מוריד את העלות החודשית שלך ל 350 לחודש (בהנחה שתעשה ככה כל יום)

אם נניח תעשה ככה חצי מהימים בחודש זה כבר 525 שקלים לחודש של 31 ימים

אני נניח גם התחלתי להכין לא מזמן עוגיות שיבולת שועל מטחינה, חמאת בוטנים, סילן,שיבולת שועל

150 גרם סילן (תלוי כמה מתוק אתה רוצה), 500 גרם שיבולת, 100 גרם חמאת בוטנים, 50 גרם טחינה

זה יוצא בערך 4 מנות של 700~ קלוריות כל מנה (גם יכול לסגור לך ארוכת בוקר\ערב+ (תלוי כמה אתה קלוריות אתה רגיל לצרוך..) ) עלות כל מנה בהערכה גסה 2.5 שקלים

שזה גם סך הכל סבבה

חלק ממה שכתבתי זה דברים שעשיתי אישית (לא דווקא היום ) וחלק זה מדברים שעולים לי לראש

אבל נראה לי שאפילו חלק מדברים פה יכולים לעזור לך להוריד בתקציב (בהנחה שזאת המטרה)

וכל מעשה על אחריותך, בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 18:58
ריספקט. אאמץ הרבה מתוך זה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 01:37
מצבי הקיצון לא בריאים באף צד. אני לגמרי מבין ושותף לרצון לחתור בכוח לעצמאות, אבל חושב שנפש בריאה בגוף בריא זו השקעה חכמה יותר שגם משאירה יותר כסף בכיס בטווח הרחוק וגם משפרת את איכות החיים.

*לא מכוון אלייך ישירות, זה פשוט צרם לי מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 09:13
+1

לאכול הרבה גבינות זה מלכתחילה לא בריא. כדי לקבל את כל החומרים המזינים שהגוף שלך זקוק להם, אתה צריך לגוון את מקורות המזון. למשל, חלבון זה שם כולל להרבה סוגי חומצות אמינו שכל אחת מהן מתקבלת ממזון שונה. כנ"ל פחמימות ושומנים - הגוף צריך לקבל ממגוון מקורות כי יש שונות בתוך כל משפחה.

התפריט הבריא המינימלי שלך צריך לכלול ירקות, פירות, אגוזים, זרעונים (למשל שומשום לפיזור על סלט או כטחינה), בשר/גבינה וביצים.

ממש בקלות אפשר להכין תפריט חודשי בסכום של 700-800 ש"ח, כך שגם תוזיל את ההוצאה וגם תעשה טובה לגוף שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 13:58
+1

אנחנו זוג והעלות של התפריט החודשי שלנו סביב 700-800 שח, כמעט ולא אוכלים בשר בבית.. ממש לעתים רחוקות, התזונה שלנו מאוד מגוונת ומתבססת על ירקות, פירות, אגוזים וקטניות. חלבון אנחנו צורכים מטונה, ביצים וגבינות (לפעמים). בסופ"ש מכינים סיר או שניים גדולים של מזון שמספיק לכל השבוע (תבשילים, ירקות מאודים, מוקפצים וכו'), אם יש חשק מכינים גם מאפה מתוק או לחמים ומגדלים עשבי תיבול בעציצים קטנים (נענע, בזיליקום, לואיזה, אורגנו, בצל ירוק). ממש לא מרגישים שחסר לנו משהו, ונהנים מהאוכל שלנו.

מן הסתם לא כולם סבבה עם לעמוד במטבח ולבשל, אבל בעיניי זו יכולת חיונית כדי לחיות בסולידיות לאורך זמן והיא לגמרי נרכשת עד רמה מסוימת כמובן (אחרת מזמן הייתי שף עם כוכב מישלן). בעיניי מיומנויות מסוימות הכרחיות בדיוק כמו הבנה של כיצד לבנות תיק השקעות או איך לחסוך באגרסיביות, זה לא בהכרח או זה או זה, אפשר גם וגם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 20:00
לאכול הרבה גבינות זה מצוין, בודאי שזה לא "לא בריא"
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 19:00
אתה מכיר עוד בעל חיים ששותה חלב של חיה אחרת?

לי באופן אישי יש חולשה לפיצה, אבל אני מודע לכך שזה לא בהכרח טוב לגוף, בדיוק כמו שאדם מעשן מודע שעישון זה לא בריא ובכל זאת לא מפסיק.

סתם אנקדוטה: "מחקר סין", הנחשב לאחד המחקרים המקיפים ביותר בתחום התזונה, עקב אחרי שמונה עשר אלף בני אדם בסין הכפרית במשך מספר רב של שנים ומצא כי למרות שמוצרי חלב אינם חלק מהתזונה המקובלת, שיעור שברי עצם האגן נמוך בעשרות אחוזים משיעור השברים בארה"ב, שבה 75% מצריכת הסידן מקורה במוצרי חלב
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 19:09
אם רוצים סידן טחינה עדיפה בהרבה.

פי 2 סידן בטחינה מלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 19:34
בודאי, אם הוא מצליח להשיג. אבל מה זה קשור לבריאות?

אכן סתם אנקדוטה. גם אם חלב כן היה מחזק עצמות (לא שאני טוען כך, ולא שראיתי כאן טענה כזו), זה לא היה אומר שאוכלוסייה מסויימת שגם שותה יותר חלב בהכרח עצמותיה חזקות יותר מאוכלוסייה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 20:13
השוואה מופרכת כל כך מזמן לא שמעתי
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 20:19
בוודאי? לכל אחד דעה משלו אז מהיכן הוודאות?

אני טוענת שאכילה לא מאוזנת איננה בריאה. לחיות רק על גבינות ופיתות זה מאד לא מאוזן. למה אתה חושב שלאכול הרבה גבינות (על חשבון דברים אחרים כי בכל זאת לא מדובר על תפריט להשמנה) זה בריא?
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 20:22
זה לא היה בפוסט המקורי שלך
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 22:37
הנה המשפט הפותח. ציטטת ממנו רק את החלק הראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 07:45
"לאכול הרבה גבינות זה מלכתחילה לא בריא."

זה המשפט הפותח והוא שגוי.

סיימתי את הדיון הסמנטי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 10:31
הוא שגוי מבחינתך (כבר לא סמנטי :) )

יש דעות ומחקרים לכאן ולכאן בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 11:23
נחשב למחקר זבל
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 11:27
1. זאת השוואה שגויה, בגלל המים.

2. מה לגבי ספיגה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 21:37
למה מים? מי אמר שאני אכול את זה עם מים?

לגבי 2 לדעתי זה עדיין פתרון טוב יותר מחלב(על אף ספיגה נמוכה יותר).

לא זכור לי מתי פעם אחרונה רצתי לשירותים בגלל טחינה :)

דרך אגב, בטחינה שלי על 100 גרם יש פי 8 סידן מאשר בחלב.

האם ספיגת הסידן מחלב פי 8 יותר טוב מטחינה? לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 22:57
אתם מתעסקים בתפל. זה ממש לא משנה אם צרכתי 20 מ"ג יותר סידן כי אכלתי גבינה או 20 מ"ג פחות כי אכלתי טחינה. העניין המרכזי בסידן הוא ספיגת הסידן בעצם (כמה סידן נכנס לעצם בפועל), בעוד שחלק מן הסידן מתפרק ויוצא דרך השתן ולמעשה לא מנוצל היטב ע"י הגוף. מעבר לזה, יש מגבלה לכמות הסידן שהגוף יכול לספוג בפרק זמן נתון, ולכן מומלץ לצרוך סידן לאורך היום. כלומר ככל שכמות הסידן הנצרכת נמוכה יותר כך שיעור הספיגה גדל. דרך נוספת להשפיע על ספיגת סידן חוזרת בכליות והפרשה שלו בשתן, ולמעשה לקיים תהליך מינרליזציה בעצם היא צריכה של מרכיבי תזונה כמו זרחן שמפועל באופן ישיר בספיגת סידן בכליות או ע"י השפעה על הורמון PTH ובעצם מאפשר כניסת סידן לעצמות ומפחית את איבוד הסידן והזרחן בשתן.

מכאן מגיעה מסקנה נוספת, אם אני צורך כמויות גדולות של סידן אבל לא צורך מזון המעודד ספיגת סידן, אני "יורה לעצמי ברגל". מזונות שמעודדים ספיגת סידן מכילים הרבה ויטמין D (ביצים, דגים, שמן דגים) וויטמין C (פירות הדר, פלפלים).

לאנשים שדואגים לספיגת הסידן שלהם, מומלץ להפחית בצריכת נתרן (מלח), שכן הוא מסייע באיבוד הסידן בשתן. כמו כן, קפאין, אלכוהול ותה מפריעים לספיגת סידן (3+ כוסות קפה/תה ומעלה ליום), לכן ההמלצה היא לצרוך קפאין ומזון עתיר בסידן בהפרשי זמן של שעתיים ומעלה. שוב, תלוי עד כמה אני דואג מספיגת הסידן שלי.

באופן כללי אם אתה לא מתבגר או בגיל המעבר, אין יתרון מובהק לצריכה גדולה מאוד של סידן, שכן עיקר תהליך השינוי במסת העצם מתרחש בגיל ההתבגרות ובגיל המעבר. כמתבגר הגוף שלי מעוניין לצבור מסת עצם ולכן יש צורך בצריכת סידן גבוהה וספיגה מיטבית. לעומת זאת, כאדם בגיל המעבר הגוף שלי מעוניין בהפחתת דילול העצם ע"י ספיגה מרבית של סידן בעצם. עבור אנשים שהם בגילאי הביניים הגוף מעוניין לשמור על מסת העצם ע"י ספיגת סידן לעצם, ולמעשה מה שחשוב הוא לצרוך כמות סידן מספקת לא בהכרח משנה מהו מקורו בתנאי שמתרחשת ספיגה מספקת.

מקור מזון שנחשב מצוין כספק סידן מוגדר כמכיל 200 מ"ג סידן למנה, למשל גביע יוגורט מכיל בערך 300 מ"ג סידן למנה. אך, כמות הסידן ממוצרי חלב שבפועל נספגת בעצם היא בערך 40% בתנאי אכילה שגרתיים. מוצרי חלב נתפסים כמקור טוב לסידן גם בשל כמות הסידן וגם בשל העובדה שהם תורמים לספיגת סידן גבוהה גם בתנאים פיזיולוגיים לא אופטימיליים (מצבי חולי). העובדה הזו נעוצה בכך שסידן קשור לחלבונים, מסיס בPH חריג שאופייני במחלות שונות. כמו כן בגלל היכולת של סידן ממוצרי חלב להיספג ללא תלות בויטמין D בגלל נוכחות הלקטוז במעי הדק- אצל אנשים בריאים נוכחות לקטוז לא מהווה יתרון מובהק ולמעשה יש מיסוך של ההשפעה בשל ספיגה פעילה לעומת ספיגה פסיבית במעי הדק, אבל ככל הנראה אצל קשישים ותינוקות הספיגה הפסיבית מתרחשת יותר מאשר הספיגה הפעילה (בריכוזי לקטוז גבוהים- עד פי 2 יותר ספיגה). מוצרי חלב הם אכן מקור מעולה לסידן בשל ריכוז גבוהה של סידן למנה ובשל היעדר מעכבים טבעיים לספיגת הסידן בעצם.

לסיכום, עד כמה שידוע כרגע אין למוצרי חלב יתרון מוחלט מול מקורות אחרים של סידן. תפעילו שיקול דעת כראות עיניכם, רק תדאגו לויטמין D וויטמין C בתזונה שלכם ביחד עם סידן ויהיה בסדר.

השתדלתי לכתוב כמה שיותר ברור, מקווה שהצלחתי. ***לא ממליץ***לא מייעץ***

באופן אישי, אני בעד גיוון מזון תמיד, גם טעים וגם בריא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 23:09
700 שקל לחודש זה די מעט עבור תזונה בריאה (מבחינת ההשקפה שלי, בשר הוא חלק חיוני, ובשר בקר בפרט).

מעבר לסף אופטימיזציה מסויים (900 שח לדעתי), הרווח מסחיטה נוספת מבחינת חיסכון עולה לך לדעתי בהרבה זמן שהולך לחיפוש דילים, נסיעות/הליכות בשביל להשיג את הדילים, בחשיבה על הנושא, ובחסך בטעם (לדוגמה, לקנות את התבלין שאין בו שום ערך תזונתי או לא..).

הייתי משקיע את המאמץ במקום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 23:54
זאת השוואה לא הוגנת כי בחלב יש מלא מים. בטחינה אין. תשווה לגבינות קשות וכאלה...

הכי טוב - סרדינים, אנשובי, וכל זה.

זה הגיוון סידן שלי...
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 23:58
דעתי הלא מקצועית..

זהירות לגבי המלצות לגבי לקיחת תוספי ויטמינים ומינרלים. צריכה כזו בכלל או ללא צורך אמיתי עלולה לגרום לנזקים קשים ומחלות.

לכן צריכת תוספים רק בהוראת רופא.

סתם לידיעה

המלצת צריכת הסידן לאדם בוגר היא 1,000מ"ג ליום.

בביצה יש כ- 25 מ"ג סידן, בביצה יש מעט סידן יחסית.

קטניות - 20-60 מ"ג לכוס בקטניות שונות

במי ברז יש 70 מ"ג לליטר!!! אז אם שותים 3 ליטר ליום מקבלים בערך 200 מ"ג סידן מתוך ה-1000 שצריך, ומזה ייספג שליש.

בטחינה גולמית משומשום מלא יש 140 מ"ג לכף (שווה ערך לשתי כפות טחינה מוכנה). או 860 מ"ג סידן ל- 100 גרם טחינה גולמית

במוצרי חלב אפשר לבדוק לבד, רשום על האריזה.למיטב ידיעתי אחוז הספיגה הוא כ30% עבור רוב מוצרי החלב.

אי אפשר כל היום לעשות חישובים כאלה על כל דבר שמכניסים לפה (מוצרי חלב, טחינה, כרוב), ולכן תזונה מגוונת מאוד חשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2020 01:49
גם המים מותפלים?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2020 03:54
לא מבינה גדולה, אבל לדעתי כל מי הברז בישראל מותפלים. אז כן.

זה היה נתון שקיבלתי ממרצה שאני סופר סופר מעריכה, אבל תמיד אפשר לבדוק.

בדקתי עכשיו סתם בגוגל: עפ"י נתונים מהאוניברסיטה העיברית, ריכוז הסידן במי ברז הוא בין 50 ל100 מ"ג לליטר
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2020 08:44
אצלנו בעמק יש ערבוב בין מי מעיינות למים מותפלים (היחס משתנה כל כמה חודשים), בגליל העליון לדעתי אין בכלל מים מותפלים אבל בגדול את צודקת, רוב תושבי הארץ מקבלים מים מותפלים לברז.

חיפשתי באופן שטחי התייחסות בגוגל לסידן במי התפלה בארץ ולא מצאתי (חוץ מהתייחסות בקשר לגידולים חקלאים).

בקיצור, מים כבר לא בהכרח ספק גבוה של סידן לגוף ולא כדאי להסתמך עליהם.