⬅ חזרה לאינדקס

האם שווה לעבור לקטנוע?

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 14:22
היי

הרבה פעמים בבלוג המשקיעה מציינת על הצורך לגור קרוב למרכז החיים -

אני אכן גר קרוב למשפחה שלי ולבת הזוג שלי, אבל נמצא במרחק של כחצי שעה מהעבודה.

יש לי אוטו קטן וחסכוני משנת 2010 (ששווה כרגע כ-15,000 אם אמכור אותו, אולי טיפה יותר) ואני אוהב אותו ושומר עליו, אני מוציא על דלק כ-500 בחודש ועל ביטוח ורישוי עוד כ-2000 בשנה.

חשבתי שאם אעבור לקטנוע זה:

1. יכניס לי "בוכטה" קטנה לחשבון, ההפרש בין מכירת הרכב לקניית הקטנוע

2. יקצץ לי משמעותית בהוצאות הדלק

3. יחסוך לי גם זמן בפקקים = כסף

הבעיה שמפחידה אותי זה שאני לא מכיר רוכב קטנוע אחד שלא נפצע בדרגה כזו או אחרת, וכספורטאי אני בקושי יכול לשאת את המחשבה על עצמי כפצוע ומושבת.

יש לציין שתחבורה ציבורית היא בעייתית. לבת הזוג אין רישיון או רכב ואנחנו נפגשים בעיקר סופ"שים. גם התלות הזו באחרים מאוד קשה לי ואני רוצה את האופציה להתנייד.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים, אולי יש פה מישהו שהיה בהתלבטות דומה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 14:38
*לא, **לא ו***לא.

תשאל כל איש מד"א/בית חולים. אתה מעלה משמעותית את הסיכון שלך לפציעות/סכנת חיים, על אחת כמה וכמה במדינה עם נהגים כה רגועים כמו שלנו.

עשה לעצמך טובה , לנו ולמשפחה ההיקפית שלך.

או כמו שרוכב אופנוע ותיק אמר לי פעם: אתה לא "רוכב אמיתי" עד שאתה לא מתהפך

ואני אומר:

אני מעדיף בת "פחדנית" חיה מבת "גיבורה" 5ft. under

אם תרצה, אתן לך לשוחח עם השותף שלי שהוא היה רוכב 15 שנה על אופנוע ורק כאשר שכב על הרצפה לאחר תאונה (לא באשמתו), הבין שהוא לא עולה יותר על כלי כזה.

*

קח אותי בעירבון מוגבל, חשוף לתכנים ויזואליים מזעזעים.

**

מדבר באופן סטטיסטי, לא התכוונתי עכשיו לפתוח דיונים עם רוכבי אופנוע שיש להם אבא שמת מתאונת דרכים והם כבר 50 שנה עם אופנוע....

קיצור, בבקשה לא.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 18:28
אני די חושב כמוך. עדיף פרישה מאוחרת מפרישה מוקדמת מהחיים (או מהחיים כאדם הולך ומתפקד)
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 18:45
רשמת שאתה ספורטאי, אז תדמיין איך היית מרגיש נפשית אם לא היית יכול להתאמן בכלל חצי שנה במקרה הטוב ואף פעם במקרה הרע והאם אתה מוכן לעלות את הסיכוי של זה.

ההבדל במחיר ממש לא שווה את התוספת סיכון לדעתי, במיוחד לא בישראל ובמיוחד לא שהסכום שתחסוך יחסית זניח(500 שח על דלק בחודש זה לא הרבה, מילא היית מוציא עכשיו 2000)
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 19:05
I rest my case
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 19:30
לי יש קטנוע הרבה מאוד שנים. אני לא יכול לדמיין את עצמי מתנייד בלעדיו אבל תמיד המלצתי לכל מי ששאל אותי לא לעבור לדו גלגלי. צריך להיות סופר מרוכז בזמן הנהיגה וזה לא מתאים לרוב האנשים.

לדעתי בגיל מבוגר זה עוד יותר קשה, כי רגילים לנוחות של האוטו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 19:37
נראה לי אתה מגזים קצת עם החסכון שלך.

תעשה חישבוי סיכון תועלת בנוסף לחישוב של כמה שנות חיסכון עד העצמאות הכלכלית זה חוסך לך.

אמרת שאתה עובד בסטארטאפ איך זה שאין לך פתרון של עובדה מרחוק?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 20:46
אני רוכב כבר איזה 15 שנה.

אם זה רק העניין\בעיקר העניין הכספי אז תשכח מזה.

דו גלגלי זה משהו שאו שאתה חי אותו עד הסוף - 100% ריכוז כל הזמן וכו' גשם חום כל הבלאגן מיגונים, שאיפה להשתפר וכו', או שלא.

אגב, לפי הנתונים שציינת גם החיסכון הכספי לא יהיה אדיר, אל תשכח שבקטנוע יש לך 6K בשנה על ביטוחים.

אגב2, אני בדיוק מושבת בגלל תאונה כבר חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 21:04
כרוכב קטנוע, אגיד לך שרוכבי הקטנוע מתחלקים לשניים - אלו שנפלו ואלו שיפלו. בשלב כזה או אחר זה עלול לקרות לכל אחד, לא תמיד באשמתך.

זה סוג אחר של נסיעה. ריכוז מלא בלי היסחי דעת של רדיו ודיבורים מסביב, אזניים, עיניים הכל כדי להימנע מטעויות.

מבחינת מחיר לא יודע אם אכן יצא לך משתלם, יש היום פתרונות כמו קורקינט או אופניים חשמליים, בהנחה ויש לך שבילים מתאימים זה עשוי לצאת יותר זול
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 21:42
תאר לך שאתה נוסע בשיא הזהירות בעיר, עוקף רכב שהנהג(ת) בדיוק קיבלו הודעה בWhatsapp והחליטו לענות (FOMO), ובדיוק גם חתך את הרכב הזה אופניים חשמליים עם ילד בן 14 שמרכיב את חברה שלו בת 13.עכשיו כשהנהג מחזיר את עיניו לכביש הוא מסובב את ההגה חזק שמאלה ומעיף אותך קיבינימט. לא באשמתך כמובן.

או שסתם אתה נוסע בעיר, ליד רכב חונה, והאידיוט שברכב פתח את הדלת ומעיף אותך קיבינימט.

האם אתה באמת סומך על כל האנשים האחרים שנוהגים? אני בטח שלא
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 22:02
אם כבר מור"קי קטנוע:

יצאתי למשלוח פיצה, עקפתי אוטובוס שעמד בתחנה ואיך שנכנסתי לנתיב הצמוד הרכב ממול בא עלי ברוורס כי הוא התחרט רוצה לפנות ימינה ברמזור ולא ישר. מזל שלי שזה היה במהירות נמוכה ושכבר למדתי (על בשרי) מה לעשות כי פעם קודמת מישהו התפרץ לי לכביש ודפקתי ברקס תוך כדי הזזה של הקידון כדי למנוע התנגשות מה שמסתבר שגורם לאיבוד אחיזה מוחלט של הגלגל בכביש (ומריחה מוחלטת של הפיצה על הכביש). אז למוד נסיון מהפעם הזאת, מאז,לקראת התנגשות צפויה, הייתי לוחץ על שני הברקסים הכי חזק יחד עם הגה ישר ומה שיהיה יהיה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 22:11
שכנעתם אותי לגמרי. יורד טוטאלית מהעניין... חיסכון של כמה גרושים לא שווה את זה
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 00:26
כל 10 שנים נוספים שאתה חי מכפילים את ההון שלך.

כלומר, אם תצבור 2M עד 50, ב60 יהיה לך 4M, ב70 8M.

ככל שיש לך חיים ערוכים יותר, יש לך יותר כסף.

השקעה הכי טובה שאפשר לעשות היה בריאות. צוברים אותו לאורך שנים בדיוק כמו צוברים חסכונות - חודש בחודשו, כל יום.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 20:48
אני בסיטואציה דומה לשלך, אך בעיקר משיקולים של חסכון בזמן, לא כסף.

תכננתי להשכיר קטנוע לכמה ימים כדי להרגיש איך זה בנסיעה יום יומית לעבודה ואז התחילה הקורונה ועברנו לעבוד מהבית אז הניסוי נדחה.

על אף שכל מה שנאמר מעליי נכון כמה הסתייגויות:

1. בסוף כדי להצליח לחיות בסיטואציות מסויימות חייבים להגיד "לי זה לא יקרה" (במיוחד במדינתנו הקטנה), אחרת לא היינו יוצאים מהבית - האם מעבר לדו"ג זו סיטואציה מתאימה לומר זאת זו שאלה שמבחינתי טרם עניתי עליה.

2. מספר ההרוגים בדו גלגלי עולה מידי שנה, אך גם מספר הרוכבים על דו גלגלי עולה כל שנה. כלומר לא בהכרח שהכבישים נהיים מסוכנים יותר משנה לשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 00:14
מה לגבי האפשרות של לעבור קרוב לעבודה, לקנות אופניים טובות, ולשכור רכב בסופי שבוע כאשר אתה רוצה לנסוע למרחקים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2020 18:31
לא ציינת אם לוקח לך חצי שעה להגיע לעבודה בדרך עירונית או בינעירונית.

אם מדובר בעירונית, אתה יכול לשקול לקנות אופניים חשמליים.

עבור פרמטרים סטנדרטיים יחסית - 48V על 17.5amp ומנוע 250W, אם תסיר הגבלה, שזה אמור להיות ללא עלות, תוכל לרוב להגיע ל 32-38 קמ"ש שזה סביר לגמרי לעיר. טווח של כ 50 ק"מ.

את הרכב תוכל להשאיר לשאר השימושים ולחסוך הרבה בדלק.

מבחינת זמן התניידות בעיר, ההבדל בין אופניים חשמליים לרכב הוא לא מהותי, ולפעמים יש עדיפות לאופניים.

באופניים חשמליים קיימים סיכונים דומים לקטנוע אבל בדרגה פחותה משמעותית, לדעתי.

עלות תחזוקה של אופניים חשמליים היא זניחה יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2020 19:49
לדעתי הסיכון של אופניים חשמליים גבוה מהסיכון בקטנוע - נהגי הרכבים לא סופרים אותם בכלל (אפילו פחות מרוכבי אופנוע) והם נוטים לעבור הרבה יותר עבירות תנועה (כשנוח הם כלי רכב, כשפחות נוח הם מתנהגים כהולכי רגל). בנוסף, הם ממוגנים פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2020 20:44
זה בשליטת הרוכב לא הכלי.

אני מידי פעם מתלבט ברעיון של שימוש בקטנוע, כיום יש לי רכב. קטנוע יאפשר לי להקטין עלויות לעומתו ואולי גם חיסכון בזמן.

הסיכון שלא תלוי בי- טעויות של נהגים אחרים הוא מה שמשאיר אותי בינתיים על 4 גלגלים.

מה שכן, אני חושב שבמהירויות עירוניות הסכנה היא פציעות שטחיות, שברים וכ' אבל לרוב לא פציעות קשות, ולכן המחשבה הייתה להגביל עצמי לקטנועי 125 סמ"ק שלא יפתו אותי לעלות על כביש בינעירוני.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2020 21:39
יכול להגיד לך מנסיון אישי שכל הנפילות שלי היו דווקא בעיר.

הרבה יותר קשה להתרכז בתנועה עמוסה מאשר בכביש מהיר בו התנועה זורמת.

מכיר מקרוב מישהי שנפגשה עם האספלט ישר לפנים, על קטנוע 125 בתוך העיר (קסדה פתוחה - מסוכן!)
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2020 22:02
אל תיעלב, אבל המחשבות שלך על רכיבה בקטנוע שגובשו בעת שישבת בקופסת פח עם ארבעה גלגלים והגה לא כל כך רלוונטיות למציאות הישראלית.

אומר שוב ובבירור - מי שרוצה לעבור לקטנוע בגיל מבוגר (מעל 25) כדי לחסוך בכסף עושה טעות קשה.

גילוי נאות: בעל קטנוע מאז הקדנציה הראשונה של שליח השם בשנות התשעים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2020 22:09
זאת אחת הסיבות שכתבתי, כדי להבין עם זה מחובר למציאות בכלל.. מעדיף לגלות את זה עכשיו בתיאוריה מאשר אח"כ
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2020 22:49
מספיק לראות תאונה אחת של אופנוע בשביל להבין מה זה אומר לסוע על דו"ג.

יצא לא לסוע קצת (ולהשתולל), והתחלתי ללמוד לרישיון...

הייתי מעורב, במספר תאונות דרכים בחיי, באשמתי, ושלא באשמתי, בכל אחת מהן, לו הייתי על אופנוע, הייתי נהרג, או במקרה הטוב מבלה חודשים ארוכים בשיקום. ותמיד יש את התרחיש הרע באמת של לעבור לאכול מקשית....
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 12:14
אם תעבור לחו"ל כן

במדינת היהודים לא יודעים לנהוג

כמו שכבר כתבו לפני כל רוכב עבר תאונה או שהוא לפני תאונה
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 18:16
אני דווקא רוצה לעשות רישיון לדו. אבל בעיקר בגלל שאני מתכנן לעבור לחו״ל, בקרוב.

בדיעבד, עם תרבות הנהיגה בישראל זה אפילו לא היה שווה להשקיע בלימודי נהיגה לפרטי - לפחות לדעתי.

כסף זה לא שיקול בכלל, עבורי, אלא בעיקר החוויה. טיולי אופנועים על פני יבשות ועוד... הרבה גברים שאני מעריך עשו ואומרים שזה כיף לא נורמלי.

אבל לא הייתי עושה את זה בשביל יוממות (commuting), אלא לצורכי שעשועים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 18:43
לא מסכים . גם אם תעבור לחו"ל ותשתמש שם רק בתח"צ או בדו גלגלי, ב-10 שנים שבהם נהגת בארץ האוטו הקל עליך אז זה מוגזם להגיד שזה לא שווה את זה.