⬅ חזרה לאינדקס

קפיצה למים עמוקים

🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 17:23
רציתי לספר לכם על עצמי.

אז ככה אני חרדי וכמו רוב החרדים למדתי בישיבה עד החתונה מבלי ללמוד מקצוע, בחתונה ההורים שלי וההורים של אישתי נתנו לנו 200,000 ש"ח כדי שנוכל לקנות דירה בפריפריה ולשכור ולהשכיר במרכז עד שנתחיל את החיים ונראה איך אנחנו מתקדמים,

אבא שלי הכיר מתווך אחד וקנה דרכו דירה בדימונה בסך 300,000 ש"ח כשאנחנו לקחנו משכנתא ע"ס 135,000 ש"ח (כדי שנוכל לכסות את העו"ד מתווך ושאר ההוצאות שהיו) בהחזר של כ-750 ש"ח לחודש וקיבלנו שכירות 1850 ש"ח לחודש כך שנשאר לנו בכיס 1100 ש"ח ושכרנו במרכז דירה בסך 2200 ש"ח (דירת חדר וחצי שהספיקה לנו כזוג צעיר + ילד).

לאחר שנתיים החלטתי שאני צריך לקפוץ למים ואין מה לעשות אני קונה דירה במרכז ומוכר את הדירה בדימונה, מכרתי את הדירה בדימונה בסך 395,000 ש"ח החזרתי את המשכנתא 127,000 ש"ח ונשאר לי הון עצמי של 265,000 ש"ח אחרי הוצאות של עו"ד (מכרתי בלי תיווך כך שהיה פחות הוצאות),

מצאתי דירה במרכז בגודל 54 מ"ר על פי ערכת שמאי בארנונה היה כתוב 48 מ"ר בסך 1,055,000 ש"ח לקחתי משכנתא 708,000 ש"ח אך עדיין היה חסר לי 100,000 ש"ח לקניית הדירה כולל הוצאות של תיווך ועו"ד (שיפוץ עשיתי לבד את הבסיס הנדרש וריהוט חלק הביאו ההורים וחלק לקחתי מאתרים למסירה כמו אגורה), אז הייתי צריך לקחת הלוואה אך בגלל שאני חרדי היה לי את האפשרות לקחת הלוואות מגמ"חים שזה אומר הלואה בלי ריבית אך עם החזרים יותר גדולים בצורה משמעותית גמ"ח אחד הביא לי 40,000 ש"ח בהחזר של 1000 ש"ח לחודש גמ"ח שני הביא לי 20,000 ש"ח בהחזר של 800 ש"ח לחודש ועוד גמ"ח אחר הביא 5000$ בהחזר של 100$ לחודש ועוד 20,000 ש"ח לקחתי מגמ"ח שהייתי צריך להחזיר אחרי ארבע חודשים את כל הסכום אבל בכולל שלי יש 5 כאלה גמחי"ם שככה אפשר להלוואות מאחד ולהחזיר לשני עד שיהיה לי כסף לכסות לשלם.

בסה"כ היה לי החזרים 3000 ש"ח משכנתא + 2180 ש"ח גמ"חים = 5180 ש"ח.

כשההכנסות הם אני מקבל מהכולל 1200 ש"ח ואישתי מקבלת בעבודה 5500 ש"ח, ככה שנשאר לנו למחייה כול חודש 1520 ש"ח שמתוכם יורד ארנונה מים חשמל ומטפלת לילד (עלה לי עד השעה 1 בצהריים 650 ש"ח ואחר כך אני שמרתי עליה עד שאישתי חזרה מעבודה ואז הלכתי שוב לכולל),

בשלב הזה עוד החזקנו מעמד אמרנו לעצמנו נחזיק מעמד את השלוש ארבע שנים האלה אחר כך זה כבר יותר שפוי כי ישאר רק המשכנתא, (הצלחתי אפילו לכסות את ה- 20,000 ש"ח שהיה בתשלום בפעם אחת, והוספתי חדר של 10 מ"ר, בניתי לבד ככה שעלה עוד בערך 20,000 ש"ח טיפה פחות ובניתי גם לשכן ככה שהצלחתי לבנות מבלי להיכנס לעוד חובות ),

לבינתיים נולד לנו עוד ילד והתחלנו כבר להרגיש שאנחנו לא מצליחים לגמור את החודש,

ואז הגיע הילד השלישי והרגשנו שכאן כבר אי אפשר להמשיך למרות שנשאר לנו רק 10 חודשים לגמור את התשלומים לגמחי"ם אבל זה היה יותר מידי קשה בשביל אישתי,

באותו זמן גם המחיר של הדירה עלה ל- 1,450,000 ש"ח אז עשינו חשבון שנמכור את הדירה נכסה את המשכנתא ונשאר עם 730,000 ש"ח ועם זה נקנה דירה בפריפריה בלי משכנתא ונוכל לחיות חיים יותר נורמלים, וככה עשינו התחלנו לחפש דירה, וחמי ששמע את זה ורצה שנשאר לידו אמר לנו שהוא ילווה לי את הסכום שנשאר לגמור את הגמחי"ם ואני יחזיר לו כשאני יוכל.

ומכאן התחיל להיות לנו ברוך ה' הצלחה אישתי עברה למקום עבודה ששם קיבלה 8000 ש"ח ואחרי כחצי שנה הבוס שלה היה צריך 100,000 ש"ח מזומן והעסק שלו לא תפקד כל-כך כי הכניס לפני זה את אישתו שלא מבינה בעסק הזה וככה שזה הרוויח באזור ה-7000 ש"ח בחודש והוא הציעה לי להיכנס איתו בשותפות שנתחלק ברווחים חוץ מהמשכורת של אישתי ואני אחראי על התחזוקה של המקום שזה אומר פעם בכמה חודשים שיש תיקונים וכדומ' והוא אחראי על ההתנהלות מול הרשויות וכל הנלווה (זה עסק שמצריך הרבה אישורים ובירוקטיה), ואני שהאמנתי שאישתי יכולה להביא את העסק למקום הרבה יותר טוב לקחתי שוב פעם הלוואות הפעם חלק היו עם ריבית אך עדיין הרוב מגמח"ים ללא ריבית ואכן תוך פחות משנה העסק התחיל להביא רווחים של 20,000 ש"ח בחודש שזה אומר 10,000 ש"ח לכל אחד חוץ מהמשכורת של אישתי שעלתה גם ל- 9500 ש"ח (כי ההסכם היה שרק אני שותף ולא אישתי שהיא רק עובדת כיון שזה לא עושה לה טוב שהיא מרגישה שזה שלה והאחריות כולה עליה וגם הוא הסתדר יותר איתי מאשר איתה בהתנהלות ביום יום לכן כך חולק אז היא בקשה משכורת יותר גבוהה).

וככה התחלתי לכסות את החובות שהיה לי מהדירה ומהכניסה לשותפות, ואז הגיע הקורונה שלמזלי לא היה הפסדים למקום אלא רק פחות רווחים רק של 2000 ש"ח לחודש ולאישתי קוצץ המשכורת ל- 5000 ש"ח כיון שלא עבדה מלא אז ככה ששרדנו עד שהיגמר הסגר והתחלנו לחזור והיום זה מרוויח כמו לפני הקורונה עם תחזית לצמיחה של רווח של עוד כ- 4000 ש"ח לכל אחד מהשותפים.

כיום אין לי שום חובות עם ריבית חוץ מהמשכנתא שאותה לא כל כך שווה לי לפרוע בגלל הרביות אא"כ יהיה לי סכום גדול בפעם אחת וההוצאות שלי כולל המשכנתא והחזרת חובות ושלוש ילדים זה באזור ה- 9500 ש"ח לחודש (רק המשכנתא 3000 ש"ח והגמחי"ם 1500 ש"ח ויש לי 3 ילדים לשלם למוסדות וארוננה ללא הנחה (לפני זה הייתי מקבל 80% אנחה) ומים וחשמל ויש לי עד חודש הבא החזקת רכב עם ביטוח של שנה ראשונה שזה הרבה כסף, עוד חודש אני מוכר את הרכב ועובר לקחת בהשגרה שעתית באזור ה-20 ש"ח לשעה שיוצא לי יותר זול מלהחזיק רכב, אני צריך רכב כי אני צריך לנסוע מחוץ לעיר עם כלי עבודה או לקחת את אישתי שהיא בהריון וקשה לה הנסיעות באוטובוס ),

ואני חוסך באזור ה-10,000 ש"ח כל חודש ומכיוון שאני עדיין לא מבין כל כך בהשקעות ועכשיו אני מנסה ללמוד לכן לבנתיים אני משקיע בהלואוות חברתיות מחולק לשני חברות וחלק מהסכום אני שם בצד ליום שיבוא ח"ו וכן עד שאני ילמד ויבין יותר בהשקעות נכונות.

נ.ב. מאוד התחברתי לסגנון של המשקיעה וגם באתי ממקום כזה בכללות בציבור החרדי הרבה חיים בצורה כזו רק ששם המטרה היא לא לא לעבוד אלא יש להם מטרה ללמוד כל היום ומבחינתם זה הדבר שהם אוהבים לעשות בחיים ועוד הבדל ששם לא חוסכים ובונים על רווחים שמהם יחיו אלה חיים את היום בלי לחשוב על המחר ומי שיכול לחשוב על המחר חוסך לילדים שלו לחתונה שלהם שנותנים כסף להון עצמי (אצל רוב החרדים דירה זה ערך עליון, לי לדוגמא לא היה אפשרות לא לקנות דירה בהתחלה כי ההורים נתנו לי את הכסף לדירה דווקא ולא שאני יעשה עם זה מה שאני רוצה ולכן כלפי בוודאי שעדיף לשלם משכנתא במקום שכירות כי אין לי אפשרות להשקיע את ההון העצמי).

לדוגמא אבא שלי יש לו 14 ילדים ובתחילת החיים שאמא שלי עבדה הם הצליחו לחסוך ולהשקיע ואחר כך אמא שלי הייתה צריכה לטפל בילדים אז הוא עובד רבע יום ומכניס בערך 8000 ש"ח בחודש ומזה חיי וחיתן כמעט את כל הילדים ונתן לכל אחד בין 100,000 ש"ח - 150,000 ש"ח לקניית דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 17:40
ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 17:43
חחח תיבת פנדורה נפתחת בעוד 3..2..1...
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 17:59
בס״ד

תרשה לי להעיר לך, כחרדי אתה אמור לפתוח טקסט ב- בס״ד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 18:46
חברה, יש פה בנאדם ששיתף את המסע שלו.

בסופו של יום נראה שעבר מסלול יפה. בואו נשמור על דיון ענייני בלי תיבות פנדורה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 19:25
תודה על השיתוף מרתק.

עדיף קודם ללמוד הרבה אנשים מחשיבים את זה כהשקעה סולידית,לדעתי זה ממש לא.

יש פה שרשור ענק על התחום בארץ,וכמובן המון חומר על השקעות פסיביות וגם על נדל"ן שיש לך בו כבר נסיון ונראה מתאים למטרות ההשקעה(דירות לילדים בעתיד הרחוק).

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 21:28
ברוך הבא.

תשמע, נשמע שהייתם ממונפים בצורה מאוד מסוכנת כל החיים שלכם, לא היה לכם מפחיד לחיות ככה על הקשקש?

איך מצאתם את הדירה בדימונה? זו השקעת הנדל"ן הכי טובה ששמעתי עליה, לפי המספרים שרשמת מדובר בתשואת שכירות של 6.6% (וזה מבלי להתחשב במינוף) ואפילו הייתה עליית ערך של 18% בשנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 22:17
תודה על התגובה

אני לא מחשיב את ההשקעה בהלוואות חברתיות כסולידית ולכן שמרתי כסף בצד עד שאני אלמד את הנושא ואוכל להחליט מה נחשב בשבילי לסולידי,

קראתי את השרשור (בעיקר מה שנכתב בשנה אחרונה וטיפה אחורה שבעיני יותר רלוונטי) בנושא זה וזה הוסיף לי הרבה, קראתי על זה בעוד כמה מקומות ובעיני זה נראה כמו כל השקעה שיש בא את הסיכון מול הרווח ובנתיים במקום שיהיה בבנק לפחות זה עושה משהו.

בנדל"ן כרגע אני לא מעוניין להשקיע כי אישתי רוצה לעבור לבית יותר גדול ואז אצטרך לשלם מס רכישה של שמונה אחוז על הבית שאגור בו שמחירו יהיה גבוה ככה שזה לא רווחי לי
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 22:18
@דאניל

תודה, תיקנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 22:29
היום במבט לאחור זה הייתי צריך באמת לפחד אבל בשעת מעשה עשיתי מה שכל האחים שלי עשו והצליחו אז זה היה נראה לי הכי נורמלי לעשות את זה.

הדירה כאמור בדימונה לא בקרית גת.

היה שם מתווך שמצא לי משהוא בזול בשעת הקנייה השכירות הייתה 1500 ש"ח אבל הוא עשה חוזה חדש בסכום יותר גדול, בשעת המכירה הוא לא הסכים למכור במחיר שאני בקשתי כי טען שזה יקר ולא תואם את מחיר השוק אז מכרתי לבד ביד 2,

אני יודע שמי שקנה את הדירה אחרי חצי שנה השוכרת שהייתה שם הלכה והוא לא מצא שוכרים במשך 3 שנים (באמצע הייתה שוכרת שסגרה איתו לשנה במחיר 1350 ש"ח אבל אחרי חודשיים ברחה לחו"ל) ורק לפני כחודש מצא שוכר ב-1500 ש"ח,

ככה שלי היה יותר מזל משכל וס"ד.

(כשהוא קנה ממני אמרתי לו שעדיף לו לשלם למתווך כאילו הוא קנה ממנו 10,000 ש"ח והוא מתחייב לשוכרים ותיחזוק של הדירה בדיעבד אני צדקתי).

אחותי קנתה לפני שנה דרך אותו מתווך דירה ב- 400,000 ש"ח עם שכירות של 2000 ש"ח כנראה שזה מתווך טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 22:33
היום במבט לאחור זה הייתי צריך באמת לפחד אבל בשעת מעשה עשיתי מה שכל האחים שלי עשו והצליחו אז זה היה נראה לי הכי נורמלי לעשות את זה.

הדירה כאמור בדימונה לא בקרית גת.

היה שם מתווך שמצא לי משהוא בזול בשעת הקנייה השכירות הייתה 1500 ש"ח אבל הוא עשה חוזה חדש בסכום יותר גדול, בשעת המכירה הוא לא הסכים למכור במחיר שאני בקשתי כי טען שזה יקר ולא תואם את מחיר השוק אז מכרתי לבד ביד 2,

אני יודע שמי שקנה את הדירה אחרי חצי שנה השוכרת שהייתה שם הלכה והוא לא מצא שוכרים במשך 3 שנים (באמצע הייתה שוכרת שסגרה איתו לשנה במחיר 1350 ש"ח אבל אחרי חודשיים ברחה לחו"ל) ורק לפני כחודש מצא שוכר ב-1500 ש"ח,

ככה שלי היה יותר מזל משכל וס"ד.

(כשהוא קנה ממני אמרתי לו שעדיף לו לשלם למתווך כאילו הוא קנה ממנו 10,000 ש"ח והוא מתחייב לשוכרים ותיחזוק של הדירה ).

אחותי קנתה לפני שנה דרך אותו תווך ב- 400,000 ש"ח ומקבלת שכירות של 2000 ש"ח בחודש, אז כנראה שהמתווך הזה טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 09:41
אפשר לשאול איך ההורים שלך גידלו 14 ילדים והצליחו לחסוך 2 מיליון לחלוקה לילדים?

אני לא רואה את זה קורה אפילו עם 2 משכורות הייטק
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 10:58
החזרים יותר גדולים זה לא בעצם ריבית?

אתה יכול להסביר איך זה עובד? נניח לווית 40,000 שקל. כמה אתה מחזיר בפועל ובאיזו חלוקה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 11:15
קבלתי 40,000 ש"ח ונתתי תמורה 40 צ'קים של 1000 ש"ח כל חודש ובזה נגמר הסיפור אין ריבית, בעוד שכל מקום הלואה הפריסה יכולה להיות ליותר תשלומים בגמ"ח בדרך כלל מחולק לקצת תשלומים.

יש גמח"ים מסוימים ששם לוקחים את העמלות שהם משלמים לבנק על הצ'ק שהפקידו או אם זה בהוראת קבע על העמלות שיש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 11:22
קודם כל לבנתיים חיתן רק 11 ילדים (כתבתי שחיתן כמעט את כל הילדים).

אני תמיד שאלתי את אבא שלי איך הוא עשה את זה. את האמת אין לי תשובה.

מה שכן אני יכול לספר לך לדוגמא על ההוצאות שהיה לאבא שלי עלי מגיל 14 הם בערך 650 ש"ח לחודש 600 ש"ח שילם למוסד לימודים ששם אוכלים ארוחת בוקר צוהריים וערב ולא בזבזתי לו אפילו לא 50 ש"ח בחודש הכי הרבה 20 ש"ח ושאר הכסף הייתי עושה מבחנים על מה שלמדתי והייתי מקבל על זה כסף ומזה הייתי חי, ובתור בחור חרדי אין כל כך הרבה הוצאות כי נמצאים כל היום בישיבה אין יציאות לבלות, אולי הכי הרבה זה לאכול משהו פעם בשבוע וגם זה לא הסגנון שלי אז לא הייתי יוצא, ולבוש קונים פעם בשנה וחצי עד שנתיים חליפה ב- 500 ש"ח כובע ב- 500 ש"ח ושאר הביגוד מנמלי בין כך הכול שחור לבן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 18:51
דווקא לי כבחור חרדי היו לא מעט הוצאות ואף פעם לא היה לי מספיק כסף למה שרציתי.

אגב, כל הכבוד לך, ובאמת נשמע שהתמזל מזלך, אבל דווקא הסיפור שלך ממחיש את מה שרע בשיטה הליטאית - אחד למאה מקרים נגמרים עם הפי אנד כשלך, על רובם המזל פוסח.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2020 21:47
בשיטה הליטאית המצב הרבה יותר טוב ממה שהיה לי הרוב (לפחות הבחורי ישיבות בישיבות הטובות ששם למדתי אז אני יודע מה הלך בנושא הזה של הכספים) מקבלים שם באזור החצי מיליון משני ההורים ביחד אז ככה שאין סיבה כל כך שלא יצליחו אם הם מתנהגים בשכל.

הבעיה שהם מפחדים להיכנס לחובות אז חלקם הגדול לא קונה דירה ולהשקיע הם לא משקעים כי רוצים שיהיו אברכים אז ככה שהכסף שלהם שוכב ולא עושה כלום עד גיל 28 - 30 שאז הם מתעוררים לחיים. וזה מאוחר מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 16:15
אין ספק שזה סיפור חיים מעורר השראה

ודווקא בגלל שלא קיבלת כמו רוב החברים שלך

הגעת למקומות יותר גבוהים מהם בלי לוותר על הערכים שלך(לימוד בכולל)

אבל לפי ידיעתי היום כל זוג ליטאי גם אם קיבל חצי מליון שקל ברגע שהאישה עובדת במקצוע טוב(הייטק ראיית חשבון וכ) כולם לוקחים על עצמם משכנתא של לפחות חצי מליון אם לא יותר

כך שבד"כ אם לא מדובר בזוג להורים מליונרים כולם עם משכנתאות גדולות מאד הרבה יותר מהסכום שקיבלו

אלא אם כן מעדיפים לקנות בפריפריה ולגור או להשכיר שם את הדירה
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2020 21:45
רוב הנשים החרדיות גם אם עובדות במקצוע טוב מקבלות משכורת נמוכות מאוד בודאי בתחילת החיים שלהם עד גיל 28-30 שאז כבר יש להם וותק וניסיון ומתחילות לקבל משכורות יפות או שמחילות לצאת למקומות פחות חרדים כי המצב המשפחתי מחייב יותר כסף בבית, שזה הזמן פחות או יותר שקונים דירות רק הבעיה שאז יש הרבה הוצאות על הבית כי יש 3-6 ילדים וקשה לעמוד בהחזרים.

בתחילת החיים יש הרבה הורים בציבור הליטאי שממש מפחדים שהילדים יכנסו לחובות וייקנו דירה במרכז אז או שלא קונים דירה בכלל או שקונים בפריפריה בלי משכנתא גבוה.

לפי הנתונים שאני רואה מהחברים שלי בגיל 25 יש יותר ספרדים שקיבלו סכומים קטנים עם דירה במרכז או בפריפריה מאשר הציבור הליטאי. (בגיל יותר מבוגר זה משתנה).
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 09:23
המתמטיקה לא מסתדרת לי

איך הורה יכול לתת לכל ילד כ200-250 אלף?

10 ילדים זה 2-2.5 מליון?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 10:13
אבא שלך עובד רבע יום ומכניס 8k בחודש? :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 21:58
את האמת שזה שאלה שאני שואל את זה ואין אף אחד שלא שואל את זה.

תשובה ברורה אי אפשר לתת לזה אבל אני ינסה להסביר לך את העיקרון.

כל אדם חרדי מפריש מסך ההכנסות שלו 10% כל חודש לצורך תרומות לאנשים הנצרכים (מעשר בלשון ההלכתית) יש הרבה אנשים שפשוט שומרים את הכסף הזה בכל מיני קופות צדקה, גמחי"ם וכדומ' עד שהילדים שלהם מתחתנים ואז הם נותנים להם את זה לפי הכלל שבני ביתך תמיד קודמים לכולם ובודאי שאתה יכול לעזור לו בקניית דירה מכסף זה.

חוץ מזה רוב הציבור החרדי חי בסגנון המשקיעה בין מי שככה ממש בין מי שברמה יותר גבוה אבל בודאי אין ביזבוז כספים בצורה כזו כמו שיש בציבור הכללי.

מסעדות הרבה מהציבור החרדי לא הולכים בכלל! ומי שכן הולך זה פעם בחודש וגם זה הרבה, אין בילויים ללכת חוץ מטיולים בתקופת החופש וגם בזה החסכנים הולכים למסלולי הליכה מחליפים דירות אחד עם השני בלי לשלם על זה כסף.

ההוצאות על ילדים צעירים זה באזור ה-300 ש"ח לחודש (בגנים זה 100 ש"ח כולל צהרון).

והבוגרים בישיבות וכדומ' שכר הלימוד נע בין 600 ל- 1000 ש"ח כשבגיל 14-17 הבחורים חוזרים הביתה ככה שיש עוד הכי הרבה הוצאות של כ-100 ש''ח למותרות לכל ילד ומגיל 17-18 עד החתונה הסכום למותרות נע בין 100 ל-200 ש"ח כמובן שתמיד יש יוצאים מהכלל שנותנים יותר אני מדבר על הממוצע.

(בבנות יש יותר הוצאות כי לומדים מקצוע בזה אני פחות מבין).

ככה שיש יותר אופציות לחסוך.

ורובם גדלים ככה שמגיל צעיר צריך לחסוך בשביל לתת לילדים.

למעשה את התחלה נותנים מחסכונות ולקראת אמצע או סוף הילדים זה כבר חובות שמגלגלים עד שגומרים איתם לקראת זקנה
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 22:04
אבא שלי עובד בבוקר שעה ואחר הצהריים עוד שעה בערב בין שעתיים לשלוש אז ככה שזה טעות לומר רבע יום כי אם ממוצע שעות עבודה ליום זה 8 אז הוא עובד בערך חצי משעות העבודה שאדם רגיל עובד
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 14:05
300 שקל מותרות בחודש? וואו רק היום זה מה שהוצאתי :p

מצטער שאני לא תורם לדיון חוץ מכל הכבוד על השיתוף(וזה שאתה מצליח לחיות כל כך בצמצום) פשוט לא מבין בנדלן, עדיין...
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 22:25
יש הרבה בחורים שצורכים יותר מ-300 ש"ח בחודש מותרות אז יש להם הכנסות מהצד או ממבחנים שעושים בישיבות או שעובדים קצת, אבל ההורים בדרך כלל לא נותנים סכומים גובהים למותרות כי מבחינתם מה שהם נותנים זה לא למותרות אלא שאם חסר לך אוכל בישיבה, לא היה טעים או משהו כזה שיהיה לך מה לאכול.

אני ספציפי לא לקחתי מאבא שלי כלום רק נסיעות 30 ש"ח בחודש והייתי מסדר לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 02:23
איך זה שאתה יכול להלוות כסף במסגרת הלוואות חברתיות, מבחינת איסור ריבית בדת?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 11:49
פותח השרשור אמר לכם למשל בתחילת השרשור שהם התקיימו זוג עם פעוטה מהחזר משכנתא + 1500 שקל בחודש. וזה בלי שיש הורה שיכול להישאר כל היום עם הילדה, כן? בפנים נכנס גם חשבונות, אוכל, תחבורה. כנראה שלא נכנס פנימה - בגדים ושאר טקסטיל, ריהוט, מוצרי חשמל, תיקונים והתקנות, בידור, מסעדות וחו״ל - כל הדברים האלה לא מחסירים שקל ממכסת ה1500, אז זה לא נראה החלק המאתגר להבנה, אבל זה דווקא כן. תעצרו רגע לחשוב מה היה קורה לשווי הנקי של ההורים שלכם היום, אם לאורך כל השנים לא היו מוציאים שקל על שום דבר מהקטגוריה השניה.

נחזור לקטגוריה הראשונה. 1500 שקל?

יש לי תא משפחתי באותו גודל.

1500 שקל זה רק העלות הכוללת של הרכב שאני מחזיק.

מספטמבר אוציא פי 2.5 מזה רק על גן לבן שלי.

פי 3 מזה אני מוציא על אוכל לשלושתנו.

אני אפילו מגיע לסכום הזה עם כל החשבונות והמינויים שאני משלם.

עכשיו בואו נזכר במיסוי פרוגרסיבי והעובדה שמי שמשתכר משכורת הייטק ומוציא (הרבה) יותר, משלם על מה שהוא מוציא מעבר לסכום הזה סדר גודל של פי 2 שיורד מהברוטו שלו.

עכשיו בואו נוסיף את זה שכל מה שנחסך הולך מיד לנדלן. ולא סתם נדלן - נדלן ממונף למקסימום על מלא דירות קטנות, זולות הרבה מתחת לתקרות מס ועם תשואה גבוהה, שגם ״משבחים״ אותן וכמובן בלי לשלם מס שבח והיטלים - תוספות בניה, חלוקות דירה ושאר פתרונות יצירתיים.

לי זה מספק תשובה לשאלות ששאלתם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2021 10:01
יש לחברה היתר עיסקא
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2021 10:20
בגדים - קונים יד שניה יש שם בגדים כמו חדשים (כל פעם שאנחנו הולכים עם הילדים ברחוב ואנשים אומרים לנו איך אנחנו משקיעים בבגדים של הילדים אנחנו צוחקים).

ריהוט - כשהייתי חיי מ-1500 ש"ח כל הריהוט היה יד שניה.

מוצרי חשמל - כנ"ל.

תיקונים והתקנות - עושים לבד הכול.

בידור מסעדות חו"ל - לחרדי אין כזו הוצאה (אולי מסעדה פעמיים בשנה).

רכב היה לי רק בשנה הראשונה של הרישיון שלא יכולתי לשכור ומיד מכרתי (וגם זה בתקופה שהיה לי יותר רווחים)

כפי שכתבתי אצלנו זה רק 600 ש"ח (עכשיו יש עלית מחירים לאזור ה- 750 ש"ח ואנשים מתלוננים שזה יקר).

לפי איך שזה נראה לי ממשלת בנט לפיד הולכת לעשות לחרדים הכי טוב מבחינה כלכלית והילודה הולכת לעלות בעיקר בגלל הסעיף הזה של חינוך חינם 0-3 נתחיל עם זה שהרבה מהחרדים משלמים למטפלות על הילדים עד 1 בצהריים 600/750 ש"ח בחודש ועכשיו זה יהיה חינם כל הקיזוזים שיעשו לחרדים (ואין מה לקזז באמת רק מקצבת ילדים וזה לא יקזזו בזכות רע"ם) לא יגיע לסכום שלך 600/750 ש"ח לאדם אז ככה שהחרדים הממוצע מרוויח והחלק השני שגם שם במעונות ומשפחתונים ומשלם כסף עכשיו זה יהיה חצי חינם במקרה הרע (כי במקרה הסביר גם החצי השני יהיה חינם כיון שיפעילו צהרונים בספסוד לערים סוציו אקונומי נמוך וכך מוגדרות רוב הערים החרדיות וכמו שלילד בגיל 3 ומעלה משלמים לצהרון לילדים 50/100 ש"ח לחודש (תלוי בערים) ככה יהיה גם בגיל הצעיר).
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2021 03:07
אפשר טלפון של המתווך?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 19:15
הם הבטיחו הרבה דברים, וזאת ספציפית הבטחה יקרה, אז אל תמהר לחשוב שזה באמת יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 19:18
מה המטרות שלך ?

אתה מצד אחד משקיע את רוב מרצך בלמידה בכולל אבל מצד שני גם עבדת, זה משהו שאתה מוכן לעשות רק בסיטואציות קשות?

עם סגנון חיים והוצאות כמו שתיארת אפשר להגיע לעצמאות כלכלית מהר מאוד יחסית גם בלי משכורות גבוהות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 19:22
במידה ואתה רוכש דירה כאשר כבר יש ברשותך דירה, מותר לך להצהיר על הדירה השנייה כ"דירה חלופית" ואז אתה יכול למכור את הראשונה תוך שנה וחצי ולא לשלם את מס הרכישה על השנייה. כמו כן, אתה יכול להצהיר לאחר שנה וחצי ששינית את דעתך ולשלם את מס הרכישה על הדירה השנייה ובכך בעצם לדחות את תשלום מס הרכישה על הדירה השנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 19:37
עבור אילו מטרות מותר לבקש הלוואה מגמחי"ם במסגרת חוקי הפורמט?

אם תראה את זה כלגיטימי תוכל להוציא לפועל השקעה במימון של הלוואות מגמחי"ם, הקושי הוא תקופת ההחזר הקצרה שגוררת תשלומים חודשיים גדולים יחסית, אבל תוכל להתמודד עם זה במידה ותהיה באפשרותך לממן חלק מההחזרים באמצעות ההכנסה השוטפת שלכם, או באמצעות לקיחת עוד הלוואה מגמ"ח אחר מה שיאפשר לך לממן את ההחזרים של ההלוואה הראשונה. זה נשמע כמו כניסה לסחרור של הלוואות של צרכנות שיצאה משליטה (שזה לא נשמע כמו משהו שיקרה לך), אבל בפועל ככה תוכל להפוך שתי הלוואות קצרות להלוואה אחת ארוכה.

אם השקעה כמדדי מניות היא לגיטימית מבחינה דתית עבורך אז תוכל לקרוא עליה המון בבלוג, והיא באמת לא דורשת הרבה.

יש גם מסלולי הלכה בקופות הגמל, שזה מוצר שאני לא חושב הוא כזה טוב ביחס לאלטנטיבות, אבל אם זה מה שיגביל אותך הוא יוכל לתת לך אפשרות להשקיע בשוק ההון בכל זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2021 11:14
אני ינסה להסביר את עמדתי על החיים בכלל

כאן בעיקר מסתכלים על עצמאות כלכלית בסיגנון של המשקיעה שזה אומר תעבוד קשה בתחילת החיים תחסוך הרבה על חשבון איכות החיים העיקר שלא תיהיה משועבד לעבודה, בגדול זה העיקרון פחות או יותר כל אחד כפי יכולתו.

ההסתכלות שלי היא קצת שונה כיון שאני חושב שבסוף אין הרבה אנשים שמסוגלים מגיל צעיר יחסית לצאת לפנסיה ולא לעשות כלום כי זה קשה מנטלית לקום בבוקר כשאין לך כל כך למה לקום מוקדם בסוף כולם צריכים תעסוקה בחיים, ולכן במקום לאבד את השנים הצעירות שבהם יש לך ילדים בבית ולעבוד קשה אני יכול לחיות בצורה המשקיעה אך לא בשביל לחסוך לעוד כמה שנים שאז אני לא יהיה משועבד לעבודה אלא בשביל שהיום אני לא יהיה משועבד לעבודה ובשביל שהיום אני יגדל את הילדים שלי בנחת.

ולכן אני משתדל לקיים כמה כללים בבית פחות או יותר א'. הילדים חוזרים הביתה בלי צהרונים ומשתדלים שתמיד יהיה אחד מההורים בבית לקבל אותם, לדבר, לשחק, ולהנות איתם. ב'. לא עובדים קבוע אף אחד מההורים אחרי 2 בצהריים או מ-1 בצהריים בקיצור עבודה רק חצי יום ככול שאפשר. ג'. חיים בצורה חסכנית ככול שאפשר.

בהתאם לנתונים האלה אני נשאר אברך משני סיבות, הסיבה הראשונה העיקרית כי אני רואה בזה ערך עליון לשבת וללמוד תורה , הסיבה השנייה שאומנם היא ממש משנית ומזערית אך קיימת כי במציאות כשאתה עובד תמיד אתה פחות גמיש והעבודה תופסת המון על חשבון הילדים.

נ.ב. בסוף הכול זה מה שאני רוצה שיקרה ולא הכול הולך כמו שרוצים בחיים אבל זה הכיוון המוביל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2021 11:18
אף אחד לא שואל בדרך כלל למה אתה צריך את הכסף.

זה לגיטימי לגמרי,

כרגע אני משקיע לפתח את הגן הקיים שלי ולהגדיל רווחים, וברצון זה להגיע למצב שאישתי לא צריכה לעבד שם בפועל אלא להגיע מידי פעם בפתיחה של הגן או בסגירה לפי איך שהתאפשר לה, ואז אני נמצא במצב של סוג עצמאות כלכלית לא צריך לעבוד הרבה בס"ה שעה ביום למעט תקופות רישום מציאת עבודות וכדומ' ויש מספיק כסף לחיות ולחסוך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2021 09:48
סיקרן אותי מה העסק שמניב לך רווחים כ"כ יפים, ועכשיו חשפת כי מדובר בגן, התחום הזה ממש מעניין אותי מכיון שאשתי מנהלת מעון כבר הרבה שנים [כמה שנים בציבור הכללי, והיום בציבור החרדי], ובאמת יש לי חשק גדול להיכנס לזה מכיון שזה בד"כ מאד רווחי, וכמו שאתה אומר אפשר באיזשהו שלב להכניס מנהלת ולהיות מעורב במינימום, אך השאלה הגדולה מהיכן מביאים את המיליון הראשון ולמיטב ידיעתי נדרש 3 מליון בשביל לפתוח כזה עסק?

יש את המעונות הפרטיים [בציבור הכללי] שההשקעה בהם היא הרבה פחות, והיה לי אחד כזה [ומכרתי אותו לאחר שנתיים מכיון שלא הרוויח כלום] אבל א"א להחזיק בזה מעמד הרבה זמן, גם בגלל שזה לא כ"כ רווחי כמו התמ"ת, וגם בגלל שזה שוחק מאד מאד..., מה לעשות ההורה משלם 2,800 וחושב שעבור זה מגיע לו את כל העולם, לפעמים בצדק אבל הרבה פעמים נתפסים לדברים שוליים.

בכל אופן כל הכבוד לדרך שעשית בס"ד עד כאן, ונהנתי לראות שאני צודק בדיעה שלי, שבד"כ הבחורים שמקבלים דירה מההורים נשארים עם זה תקוע לכל החיים בלי להתפתח, אבל אלו שמקבלים סכום בסיסי לומדים לעשות דברים בחיים, בסוף מגיעים יותר רחוק מאלו שקיבלו הכל על מגש של כסף, גם אני התחלתי כמוך עם סכום של 300,000 וקנו עם זה דירה בקריות, והיום יש לי ב"ה דירה במרכז ששווה באיזור 2,700 מליון ומתוך זה הון עצמי של 1,800 מליון, וזה תוך 6 שנים מיום החתונה, אבל האמת שמיום שנהייתי חתן עד היום הייתי עסוק בטפסיאדה [טפסים, חתימות, וטפסים..... למי שלא מכיר את משמעות המילה], מכרתי וקניתי דירות 5 פעמים וכל פעם ההון עצמי עלה עוד קצת, עד שהיום ב"ה הגעתי מה נקרא אל המנוחה ואל הנחלה.