⬅ חזרה לאינדקס

שטח נקי או שטח עם דירה

🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 00:26
נניח יש חלקת שטח שכרגע מלבד הרבה צמחיית פרא אין כלום. אין מבנים, אין תשתיות, ממש אין כלום... רק צמחייה בשטח. השטח נמצא באמצע רחוב של עיר, ובין צדדיו של השטח יש בתי קרקע. כלומר זה לא איזו חלקת שטח מנותקת לגמרי. כן צריך להסדיר תשתיות אחרי הרכישה + הקמה של 2 יחידות דיור דו קומתיות, מודרניות כאלה, ולהשכיר כל קומה ב3000 ש"ח (לצורך העניין). אז 12000 סה"כ.

לא רחוק משם יש שטח עם בית קרקע אבל ישן. כזה שידרוש שיפוץ מקיף . נניח שגם עבורו אפשר להשכיר ב3000 ש"ח. אבל זה חד קומתי אז זה רק 3000 ש"ח.

איזו השקעה תהיה "חכמה" יותר?

בראשון מדובר בהוצאות די גדולות אבל מקבלים בחזרה גם הרבה יותר.

בשני ההוצאות הן יותר קטנות, אבל גם בחזרה מקבלים פחות.

מדובר בסיטואציה שהמצאתי, אין פה כוונה לייעוץ, אני רק מנסה לקבל קצת מושג על חשיבה נכונה מתי ואיפה נכון להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 10:35
אין פה נכון ולא נכון, צריך לבחון כל מקרה לגופו, תבדוק עלויות בכל אחת מנחלופות ותחליט.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 23:17
בהינתן שיקול כלכלי בלבד, אז מה שאני הייתי בודק על כל קרקע בנפרד:

עלויות (רכישה, היוון אם יש, היטלים וכו'..), היתרי בנייה (מה מותר לבנות ע"פ חוק), חריגות בנייה (מאוד חשוב), ובעצם כל מה שצריך לבדוק על הקרקע כדי להבין סדר גודל של עלות.

לאחר מכן, הולך לאדריכל טוב עם ניסיון מוכח בתכנון ובנייה באיזור הספציפי הזה על מנת להבין מה המקסימום בנייה שניתן להוציא ע"פ התב"ע (פה גם נכנסת יכולת החשיבה שלך כיזם, כי אין מה לעשות, פרוייקט בנייה הוא פרוייקט יזמי), וזאת כדי להבין סדר גודל של הכנסה מהיחידות שייבנו.

לבסוף הייתי בודק על אישור עקרוני מהבנק כי כנראה יהיה שוני בין המינופים שתוכל לקבל.

משווה בין השניים ומקבל החלטה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 07:24
בשני המקרים שטח נקי/ שטח עם בית עליו - יהיה צורך בסידור תשתיות.

שטח עם בית - צריך לבדוק שאין חריגות בניה (שצריך לתקן לפני שאפשר לבנות אקסטרא), יש כבר אחוז מנוצל בשטח - מצד שני - יתכן ויהיה מהיר יותר לשפץ (פנימי) וסידור/צבע בחוץ ולהשכיר מהר יותר.

ייתכן ובשני המקרים אפשר להרוס הכל ולבנות חדש.

ייתכן ותמצא מקום שניתן למעשה דו-משפחתי עם מרתף ואז יש לך 3 קומות להשכרה. עם חצר אנגלית ושכנים בתים פרטיים - אמור להיות מספיק אור גם במרתף.

אם השטח מספיק גדול אפשר ממש לתכנן קומות מספיק גדולות כדי לחלק אותן ל-2 דירות בקומה והגעת ל-12 יחידות להשכרה.

בדמיון הכל פורח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 08:58
קח בחשבון עלויות פינוי הוריסה

לפעמים עדיף שטח ריק.