⬅ חזרה לאינדקס

יש לי רעיון מנצח לאפליקציה, מה עכשיו?

🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 17:54
יש לי רעיון לאפליקציה ואני מאמין שיש לו את הפוטנציאל להפוך למאוד פופולרי בישראל, ויש לי את היכולת הטכנית לפתח את האפליקציה בכמה חודשים.

האם אני צריך לדאוג מגניבה של פטנט? אני שואל את זה בהקשר של ייעוץ עם אנשים אחרים. אני מכיר כמה חבר'ה מאוד חכמים שעושים איתי עכשיו תואר בהנדסה ואני תוהה אם כדאי לי לצרף אותם ל "סטארטאפ", או שעלי קודם לבצע תהליך כלשהו של רישום פטנט?

אשמח לכל תובנה/דעה מבעלי ניסיון בתחום.

*מבדיקה ראשונית לא קיים כרגע בארץ אפליקציה דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:06
אם החשש הוא מלדבר עם אנשים, נראה לי שיותר נפוץ להחתים על NDA.

נראה לי שפטנט זה יותר לדברים טכניים ספציפיים, לא לתוכנה שלמה. עוד עניין הוא שפטנטים הם פר מדינה, לא גלובליים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:10
+1

אתה לא תצליח לקבל הגנה על אפליקציה כמכלול.

זה כמו שאני אפתח אפליקציית מסרים מיידיים ואנסה לאסור על גופים אחרים לפתח אפליקציה של מסרים מיידיים, לא הגיוני ולא תופס.

אפשר לרשום פטנט על אלגורתים ספציפי אם זה באמת משהו חדשני, אבל גם על דבר כזה יהיה קשה להגן אם אין לך את המשאבים לכך.

לדעתי, שכח מפטנטים, זה תחום מורכב מאוד וגם יקר מאוד (חפש בגוגל כמה עולה לרשום פטנט בארה"ב, אתה תצטרך סיוע של עו"ד מומחה לתחום על מנת שהפטנט יספק לך הגנה ולא יוכלו לעקוף אותו בקלות).

ההגנה הכי טובה שלך זה להיות ראשון בשוק ולתת ערך מוסף שקשה לחקות ואז אף אחד בכלל לא ינסה (מישהו מנסה להחליף את וויז?)

זו רק דעתי
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:20
אז באופן עקרוני מספיק לי להחתים אנשים על על טופס NDA שזמין באינטרנט, או שאני חייב להעסיק עורך דין לשם כך?

מצאתי לדוגמא את זה:

אני הח"מ ______________ ת.ז. _____________ מ_____________________ מצהיר ומתחייב, כלפי _________ ת.ז. _____________ (להלן "בעל הרעיון/הממציא/היזם") כי כלפי כל מידע שימסר בנושא ________________________________ (להלן "הרעיון" או "ההמצאה" או "היוזמה") אקיים את האמור להלן:

1. בהסכם זה ייקרא בעל הרעיון בתור "הממציא". לצורך הסכם זה, היזם המביא את הרעיון הוא "הממציא".

2. בהסכם זה ייקרא כל כל רעיון, מידע, סוד מסחרי, שיטת יצור, פיתוח ותכנון, תרשימים, שרטוטים, תהליכים, מפרטים, תוכניות, הצעות, מסמכים, ידיעות ונתונים טכניים, כלכליים, מסחריים, טכנולוגיים, סטטיסטיים, תאורטיים, מעשיים ו/או אחרים השייכים לממציא, הנוגעים לו ו/או להמצאתו ו/או הקשורים לו ו/או להמצאתו, באופן ישיר או עקיף, בתור "ההמצאה".

3. בעניין ההמצאה, מדובר בכל מידע אשר יועבר לידיעת החתום מטה, בין שהמידע מוגן בזכויות יוצרים ו/או בכל זכות אחרת (ולרבות כ"סוד מסחרי" בחוק עוולות מסחריות) ובין שאינו מוגן כאמור.

4. להלן מוסכם כי הרעיון וההמצאה הינם פרי פיתוחו הבלעדי וקניינו הרוחני של הממציא, וכי המידע הסודי, או כל חלק ממנו, גם הוא נחשב לקניינו הבלעדי של הממציא.

5. לפיכך מוסכם כי המידע הסודי ישמש את החתום מטה אך ורק לצורך בדיקת אפשרות לשיתוף פעולה עם הממציא ולצורך ניהול משא ומתן איתו (להלן "מטרת השימוש").

6. מעבר למטרת השימוש כמוגדר בהסכם זה, לא יעשה החתום מטה שימוש במידע הסודי לשום מטרה שהיא. כמו כן המידע לא יועתק על ידי החתום מטה ולא יישמר אצלו בתום הבדיקה.

7. החתום מטה מתחייב לשמור על המידע הסודי בסודיות מלאה, לא להעבירו לאחר ולמנוע מחדל של גילויו על ידי אחר, לחסום גישה אל המסמכים שיוצגו ולאבטח אותו כראוי ולא להעביר את המידע לאחר, גם לא באמצעות גוף אחר בשליטת החתום מטה ו/או בחזקתו.

8. התחייבויות החתום מטה לשמירה על המידע וכן למניעת הפצתו, לעשות בו את השימוש המוגבל לצורך הבדיקות כאמור, נכון גם לגבי כל עובדיו, ספקיו וכל העובדים עימו במהלך העבודה, כמו גם בני משפחתו. ההתחייבות היא גורפת כך שהמידע לא יועבר לצד ג' ולא ייעשה בו שימוש בהיותו הרעיון השייך לממציא. כמו כן, מתחייב החתום מטה לעדכן את הגורמים מולם נעשית הבדיקה כי הוא חתום על הסכם סודיות וכי הדבר מחייב גם אותם.

9. בתום הבדיקה, או על פי דרישת הממציא, החתום מטה מתחייב להשמיד או למסור לממציא כל רישום (מכל מין וסוג שהוא, בין בכתב או בדפוס, בין בסרט מגנטי, בין בדיסקט, תקליטור ובין בכל צורה אחרת), מסמך, מוצר ו/או העתק שלהם, שיוצרו או נמסרו לצורך מטרת השימוש, וזאת עם דרישתו של הממציא ובהתאם לדרישתו כאמור.

10. פיצוי מוסכם: החתום מטה מתחייב, בלי למצות את זכויות הממציא, לפצות את הממציא בסכום קבוע ומוערך מראש של _________ ש"ח במקרה של הפרת התנאים כאמור בהתחייבות זו.

11. לבתי במשפט המוסמכים בעיר _____________________ תהיה הסמכות לדון בכל תביעה הקשורה להתחייבות זו או הנובעת ממנה.

12. יובהר כי החתום מטה לא יימצא אחראי לכך שהמידע הנוגע בהמצאה הינו מידע המוגדר בגדר נחלת הכלל (כמובנו בחוק עוולות מסחריות) ו/או יהפוך לנחלת הכלל במהלך תוקפה של התחייבות זו.

ולראיה באתי על החתום:

תאריך: __________ שם: __________________ תעודת זהות ______________ חתימה: _____________________
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:23
תזהר מלהעסיק אנשים מאוד מוכשרים שיכולים לעשות את העבודה בלעדיך.

האחים ווינקלווס העסיקו את צוקרברג, והוא בטח חתם על nda, ואז הוא פיתח לבד את הרעיון...
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:25
כמה דברים על פטנטים בתחומי התוכנה (ובכלל)

* פטנט הוא גיאוגרפי - הגנה לפי אזור\מדינה

* על הנייר רישום פטנט עולה 10-15K$ בארה"ב בפועל יותר לכיוון של 50-100K$ מאוד תלוי בדרך שעוברים

* לעומת זאת, הגנה על הפטנט במקרה של הפרה, מתחיל מ 500K$ ואין ממש גבול עליון - למעט מקרים מיוחדים, לא פרקטי להגן מגופים בעלי הון

אלגוריתם מוגדר כמשהו מתמטי אבסטרקטי ואין אפשרות לרשום פטנט על דברים שכאלה.

כמובן שעורך פטנטים טוב ידע איך להגן, אבל הפטנט לא יהיה רשום על האלגוריתם עצמו.

מעבר לכך, אלגוריתם דורש חשיפה ופירוט ולא תמיד תרצה לפרסם את פרטי האלגוריתם שלך.

ועכשיו לדבר העיקרי,

לרוב אין סיבה לפחד מגניבת הרעיון והיתרון שבשיתוף הרעיון לקבלת פידבק חשוב יותר.

בכל מקרה כאשר האפליקציה תהיה זמינה, יראו אותה ויוכלו להעתיק וכדאי מאוד שהיתרון שלך לא יהיה רק ה X חודשים של הפיתוח.

מי שאתה מעוניין לצרף, נהוג להחתים על NDA ועל נספח אי-תחרות.

אבל מי שאתה רק מציג לו את הרעיון על מנת לנסות לרתום אותו - לא נהוג שיחתום על כלום, אתה כמובן יכול לבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:35
לא חייבים עו"ד לשום דבר (נראה לי שגם לא להופעה בבימ"ש), אבל זה יכול לעזור בלכסות נקודות ומקרים שלא חשבת עליהם, או אם יש ספקות לגבי פרטים חוקיים-משפטיים.

אני לא בתחום, אבל בין אם זה ממש על האלגוריתם או משהו בעקיפין, כמו שאתה אומר, נראה שפרקטית עושים או עשו את זה. לפחות בארה"ב. למשל LZW, או כל מיני וריאציות של MPEG.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:37
וואוו מהתשובות שקיבל פותח הפוסט, נראה שתחום ההייטק עשוי לסבול מאיטיות רבה מאוד בקידמה, אם מפתחים ומעצבים צריכים לשמור את הקלפים כלכך קרוב לחזה בגלל כל עניין הזכויות. לא מוטב להמציא אישות משפטית נפרדת לכל הדבר הזה? (בין אם להייטק בלבד או לזכויות היוצרים בלבד).

נראה שהאנושות הייתה יכולה להמריא קדימה אם רק הנושא של זכויות יוצרים וגניבות פטנטים היה נפתר מעצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:39
ברור שעושים, בטח.

אפשר לרשום פטנט גם על דברים שאסור, זה עומד למבחן אמיתי רק שמנסים לאכוף את זה.

פטנטים נמחקים כאשר מנסים לאכוף פטנט שלא היה אמור להרשם מראש.

מעבר לזה, נכון רשמת "משהו בעקיפין" - זה בדיוק מה שעורך פטנטים טוב יעשה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:40
@Edmond

נראה שזה עומד במבחן המשפטי. כל הבלאגן מסביב ל-MPEG וקודקים אלטרנטיביים קורה גם בשנים האחרונות.

נראה לי שצריך איזון.

הרעיון הוא שבלי פטנטים בכלל, לאנשים יהיה בממוצע הרבה פחות כדאי להשקיע אנרגיה בלפתח דברים, כי אחרים יעתיקו ברגע שזה יצא לשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:41
לדעתי האישית בדיוק הפוך, פטנטים בתוכנה עושים היום בדיוק ההפך מהמטרה המקורית שלהם.

ביטול שלהם יעזור לקדמה בצורה בלתי רגילה.

יש מדינות שבוחנות את הנושא הזה ספציפית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 18:50
חשוב לזכור, שבגדול, רוב הרעיונות הם חסרי ערך. במיוחד בתחום הנדסת התוכנה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 19:09
יש לך את הרעיון, יש לך פוטנציאל לפתח וכו׳ אז למה:

לשתף?

תכין פרוטוטיפ ואחר כך כשהאפליקציה כמעט גמורה תמצא עו״ד ומשקיע שילוו אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 19:25
תשכח מפטנט. אין לך מושג על מה אתה מדבר בכלל. פשוט תשכח מזה.

תבנה משהו שעושה כסף, שום דבר אחר לא משנה.

קח בחשבון שיש 30 דברים שאתה לא יודע, כל אחד מהם סביר שיגרום לך להכשל.

תתכנן בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 19:31
עכשיו זה 29
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 19:40
לדעתי המאוד לא מקצועית אבל מהמעט שיצא לי לשמוע אנשים שהקימו סטארטאפים בתחום כדאי לך ללכת לחממה ולעשות דרכם, ידעו להכווין אותך שם ויעזרו לך בשלבים השונים
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 21:44
נשמע שאתה רותם את העגלה לפני הסוסים, זה רק רעיון לאפליקציה , עוד אפילו לו אפליקציה שפועלת על טלפון אחד, כל עוד לא ראיתי שהאפליקציה עובדת ומספר לקוחות\נסיינים השתמשו בה וזה היה להם נוח, לא צריך לדאוג על הפטנט. יש לך את האפליקציה לפתח

לא מייעץ רק דעה אישית שלי, לא מומחה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 22:16
אני אהיה זה ששופך מים קרים.

ראשית, רוב הסיכויים (95%) שלרעיון אין פוטנציאל מסחרי אמיתי. שנית, גם אם יש פוטנציאל מסחרי אמיתי, ואם זה משהו שמפתח בודד יכול לפתח בכמה חודשים, גם אז תשכח מזה. אין טעם להשקיע במשהו שאין לו "חפיר" עמוק (moat), דהיינו יתרון תחרותי משמעותי שיגרום לכך שלא יכולים לחקות אותך. הסיבה היא פשוטה: נניח שמשהו מצליח עם פוטנציאל לגדול באמת, אז חברות שיותר קרובות לתחום ישימו עשרה מהנסדים מנוסים ויעקפו אותך תוך חודש. ראיתי מהנדסים בגוגל מפתחים אפליקציות מרשימות מאוד בתוך האקתון של יום אחד.

אם אתה רוצה לפתח משהו מסחרי אז אתה צריך (1) נסיון אמיתי בתחום העסקי הרלבטי, להבין את הבעיה לעומק. (2) יתרון יחסי משמעותי מעבר למה שיש לכל מהנדס אחר. זה שאתה יודע לבנות משהו לא אומר שהוא יכול לצמוח ולהפוך לחברה.

ובנוגע לפטנט. חבל על הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 22:25
לא מבין היכן אנחנו סותרים, בתור אחד שלא מבין בהייטק וטכנולוגיה לפחות מהצד נראה שאתה לגמרי צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2021 22:26
זה כמו שתגיד "יש לי רעיון לפתוח חנות ברחוב דיזינגוף, האם לרשום עליה פטנט?"
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 00:13
יש UBER ויש LYFT.

יש נטפליקס ויש אמזון פריים.

יש דיסני ויש יוניברסיל.

להמשיך?

אצלנו בחברה רושמים פטנטים מתוך אסטרטגיה עסקית ולא כדי להגן על מוצר.

המטרה היא שיווקית, לבוא ללקוח ולהגיד "יש לנו 50 פטנטים בתחום X".

להגן עליהם לא מעניין, זה ירושש את החברה.

תתחיל לקדם את הרעיון, אם מישהו יעתיק זה רק אומר שהרעיון שווה משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 00:33
לא חושב שזה נכון בהכרח. הרבה מהגדולים היום התחילו בצורה כזו. הם היו קטנים, היה אפשר להעתיק אותם, הם אפילו לא עשו משהו מיוחד יותר מדי. אבל במקרה יצא שזה כן פעל להם. WhatsApp למשל, או Waze (אצלם לפחות היה משהו חדש). או דוגמאות מהווב, כגון Twitter או Reddit.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 00:52
פטנט זה ממש לא מה שאתה צריך להתמקד בו עכשיו, אלא אם יש איזו אלגוריתמיקה מאוד ייחודית. מקסימום תחתים על nda, וגם זה מגוחך בעיניי בהתחשב בשלב שאתה נמצא בו.

העובדה שיש לך רעיון טוב (לדעתך) או יכולת טכנית לא מבטיחה בשום צורה שהיישום שלך יצליח.

לא נכנסת לתחומים אבל אם הרעיון שלך הוא b2b הייתי קודם כל עושה וואלידציה מול לקוחות לראות שבכלל יש עניין, אולי אחד מוכן להיכנס כdesign partner לפיילוט ואז אולי אולי יש איזו התכנות להתקדמות.

כל זה הייתי עושה לפני כתיבת שורת קוד אחת.

בb2c אני פחות מבין אבל תצטרך לצבור הרבה משתמשים/דאטה/כסף מהאפליקציה לפני שבכלל תוכל לדבר על השקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 14:53
תודה לכולם על העצות. אני עובר בימים האחרונים סוג של משבר ואשמח לפרספקטיבה אחרת.

מאז שהרעיון הכה בי נעלמה לי כל המוטיבציה להשקיע בלימודים. בשביל מה אני מוציא תואר? כדי להוכיח למעסיקים פוטנציאלים שיש לי את היכולת לעבוד כדי לממש את החלום שלהם. למה לא לעבוד בשביל החלומות שלי? למה אני צריך לבזבז את הזמן בשביל מספרים על נייר שיעידו כביכול על הערך שלי לחברה? רבאק, אני מאמין שיש צורך בחברה, ושאני מסוגל לספק את המוצר שיענה על הצורך הזה. במקום לעבוד על זה אני תקוע בלמידה של חומר מיושן בתחומים שאולי אני בכלל לא אתעסק בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 15:09
יש לך שכל, אתה לומד לתואר, הסיכויים שלך להצליח כשכיר בהייטק הישראלי גבוהים. משכורת עשירון עליון, תנאים מעולים, אין על מה להתלונן.

הסיכויים שלך להצליח כיזם/עצמאי עם אפס נסיון בכלום, הם אפס. אין דרך יפה to sugar coat it.

אתה רוצה לבנות משהו? תעשה את מה שרוב האנשים עושים - תרוויח כסף בהייטק, תשקיע אותו במקביל, תלמד מה זה באמת אומר לבנות משהו בתעשיה, ותבנה משהו בצד עד שיהיה לך מספיק כסף או בטחון ללכת על זה ב-100%.

אמרתי לך מקודם, תניח שתכשל (כי אתה בוודאות קרובה ל-100% תכשל), ותכנן בהתאם. האם תחת ההנחה הזאת הדבר הנכון זה לעזוב את הלימודים? או הדבר הנכון זה להבטיח את הפרנסה שלך ולבנות שק של F*ck you money?
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 15:27
יש דוגמאות שמוכיחות את ההיפך, אתה יודע. וזאת גישה ממש פח מהסיבה שציינת בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 15:29
99.9999999999% מהאנשים הם לא צוקי גייטס או פייג'. לטובת העתיד שלך- תסיים את התואר. גם לטובת יזמות התועלת ממנו יכולה להיות מאוד גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 15:30
אז תעבוד בחברה שבה החלום של המעסיק חופף עם חלום שלך.

1. זה שהחומר "מיושן" לא מוריד מהאיכות שלו. משפט פיתגורס היה ידוע לפני שפיתגורס נולד, אבוי לנו אם לא ילמדו את זה היום בגלל שזה מיושן.

2. הרבה מאוד פיצ'רים מגניבים שיש היום בשפות הכי מגניבות היו קיימים בשפות משנות ה70 ו60.

3. הבחירה להשתמש או לא להשתמש במה שאתה לומד שלך. אז תבחר להשתמש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 15:35
רק לצורך ההבהרה, פטנט זה ישום יחודי של פתרון לבעיה ספציפית. 95% מהדברים בעולם התוכנה אינם ברי הגנה כפטנט.

לדוגמה: הישום הספציפי של mp3 היה מוגן בפטנט. המדע מאחוריו - לא. והיו מימושים מתחרים שמבוססים על רעיונות כמעט זהים.

בד"כ עבור אנשים ש'בוערת' בהם רוח יזמית אין מעסיקים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 17:09
אני מבחינתי להגיד לכל מי שחושב להקים ״מיזם״, בייחוד אם זה בא על חשבון יציבות כלכלית ראויה (לסיים תואר / לבנות הון ראשוני), שהוא עתיד להכשל.

אם אני צודק - הצלתי מישהו מעשור אבוד.

אני אני טועה - הוא לא היה מצליח בכל מקרה אם מילה אחת של מישהו אקראי באינטרנט זה מספיק כדי לעצור אותו. לכל מי שמצליח במשהו היו/יש/יהיו אינספור מכשולים ואנשים שיגידו שהם הולכים להכשל. המצליחים מתעלמים מהאנשים ומתגברים על המכשולים.

בלי קשר. אני בסבירות של 99% צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 17:41
צודק, כן. אבל במה?

1. לגבי הלימודים, אני מסכים. לרוב המוחלט של האנשים עדיף להיכנס לתעשייה עם תואר. וזה לחלוטין תקף ליזמים. תואר יכול לתת המון כלים, ניסיון חיים, והכי חשוב- קשרים. ותכלס זה עוזר לגייס (משקיעים ושותפים)

2. לגבי מה שציטטתי, שאין לו סיכוי להצליח במיזם, גם פה אתה כנראה צודק. העיניין, שזה נכון גם אחרי עשור בתעשייה. במיוחד בתפקידים טכניים. וכמו שכתבת, בלי ניסיון וגו'. רק מה? לנסות להריץ מיזם, ולהיכשל בו, אם עושים את זה טוב, ומצליחים להשיג traction, ומוצאים אנשים ללמוד מהם, ומבינים מה צריך בשביל להצליח, ומשקיעים בזה, זאת הדרך הכי טובה ללמוד, ולצבור ניסיון בדיוק בתחומים הקריטיים להצלחה. אני יכול להגיד לך, שראיתי את זה על כל מיני תוכניות יזמות, ויוזמות, שראיתי קמות בבינתחומי. הרוב המוחלט פח. אבל הניסיון שאפשר לצאת איתו...... והקשרים....

אם כי, השאלה על פטנט לא מעוררת אופטימיות.

3. מה הקטע של אנשים לבאס יזמים?

זה כאילו נכון. והרבה פעמים זה אנשים שלא מבינים לאן הם מכניסים את עצמם, וכמה זה קשה. אבל עדיין, מה הקטע לקטול?

אבוד באיזה מובן? להיכשל במיזם זה אבדון?

זה כן יכול להיות אובדן הכנסה אלטרנטיבית של איזה 0.5~1.5 מיליון...
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 17:54
1) אל תקשיב לאף אחד שאומר לך שאתה לא יכול לעשות משהו, בשום דבר. לא בפורום הזה ולא מחוצה לו. אם אתה רוצה, תעשה. זה שמהנדס בגוגל יכול לפתח את זה בזמן הפסקת הצהריים לא אומר שזה לא שווה. יש הרבה אפליקציות שגוגל יכולים לעשות ועדיין חברות עצמאיות עושות אותן טוב יותר ולוקחות נתח שוק.

2) שאלת שאלה בפורום שרוב הכותבים בו שכירים בעולם ההייטק ולכן העצות שלהם יהיו מוטות לכיוון הנוחות ולא לכיוון היזמות, אין דבר רע בכך אבל קח את זה בחשבון - זהו לא פורום של יזמים.

3) החלק הכי קל זה הרעיון ופיתוחו. השיווק והמכירה זה החלק הקשה, במיוחד אם אתה לא מייצר טכנולוגיה פורצת דרך. אתה צריך למצוא איש שיווק/מכירות/עסקי שיהיה co-founder שלך, אתה צריך למצוא מישהו תותח ולמכור לו את הרעיון שלך קודם כל.

4) שכח מ-nda, פטנטים וכל הבולשיט הזה. הסכמים הם טובים כשיש לך משהו ביד, לא כשאין לך כלום, וגם כשיש לך הסכמים, הם לא שווים יותר מידי. אם מישהו רוצה הוא יגנוב / יעקוף / יפר ואז לך תרדוף ותתבע אותו - יש לך דברים יותר חשובים להתעסק בהם בחיים מאשר ליטיגציה.

5) אם אתה לא רוצה להיות שכיר והיזמות בוערת בך, אל תיהיה שכיר. אבל דע, להיות יזם זה כמו להיות ספורטאי מקצועי, רק שאתה עושה את זה 24 שעות ביממה, לא רק כשיש משחק. זה עולם אכזרי, החזק שורד, רוב האנשים המוכשרים והשפוים לא נכנסים לשם, הם הולכים להגשים חלומות של אחרים ומקבלים משכורת שמנה בשביל לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 21:18
זה.

הבדל של שמים בארץ בין להגיד אני רוצה להקים מיזם עם חצי מליון שח בחשבון השקעות שבנתיים עובדים בשבילך כשאתה לוקח סיכון של לעזוב עבודה שמשלמת טוב. מכסימום יכשל, אתה לא תרעב, תחזור למעגל התעסוקה עם שורה בקו״ח שבנית מיזם, וואלה אפילו נותן לך על זה נקודות קרדיט כמראיין, לעומת: לזנוח את הבטחון הכלכלי שלך כי אתה חושב שאתה מבין משהו כשאתה בעצם לא מבין כלום. ייזמים שיודעים מה הם עושים נכשלים, מה יש להגיד על מישהו ששואל אם כדאי לו לרשום פטנט על רעיון לאפליקציה? (נו-אופנס)
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 22:34
לי? ככה:

1. שיסיים את הלימודים.

2. אם זה הכיוון שהוא רוצה, שימָצֶא את הלימודים בשביל לבנות את עצמו לכיוון הזה: מועדון יזמות, internship, מיטאפים, שיפתח קשרים, וימצא חברים שאפשר להרים איתם משהו, ושיקח קורסים במנהל עסקים (אולי חטיבה).

3. שילמד את התחום לעומק. יש הרבה ספרים טובים (עדיף לדעתי ספרים קלאסיים על יזמות ועסקים על פני השיט החדש). ושימצא מישהו שיסכים לעשות לו מנטורינג ויעזור לו להכנס לתחום.

4. הייתי גם מוסיף משהו שיעביר את הקושי, אבל נראה לי שעשית את זה יותר טוב ממה שהייתי יכול :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2021 22:36
לא שזה לא קורה, אבל זה סופר נדיר, והנזק מלהתגונן מפני זה, בד"כ, גדול מהתועלת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 19:51
אתה מתעלם מברנדינג.

ישנם הרבה מאוד רעיונות "פשוטים" שהצליחו, וגם אם קל לחקות אותם ולנגוס מהשוק שלהם, קשה להביס אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 19:55
פייסבוק, וואטסאפ, אינסטגרם, זום, טסלה, בואינג, תנובה, ווינדוס, אופיס, וולט
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 12:52
אלו דוגמאות מעולות. הרבה פעמים קשה לראות את היתרון התחרותי, גם למשקיעים. אני לא מכיר את הרקע של כל החברות, אבל אני אנסה.

אתחיל מטסלה כי שם הכי הכי קל. היזם אחרי אקזיט ענק (מכר את פייפאל) עם כיסים עמוקים ורשת קשרים מאוד טובה לכסף וטאלנט. וגם, בואו נודה, אף אחד מאיתנו הוא לא אילון מאסק, ביכולת שלו לספר סיפור והיכולת הטכנית שלו. הוא נכנס לתחום חומרה שבו דרוש ידע הנדסי פיזקלי רב. יש פער עצום בין לכתוב אפליקציה בחודשיים ולבנות מכונית.

פייסבוק. יותר קשה להגיד מה היתרון התחרותי. הייתי בפגישה עם מארק צוקרברג והוא מאוד מאוד מרשים בחזון שלו. ברור שהיותו סטודנט בהרווארד עזר. ללא ספק החיבור עם פיטר תיל היה קריטי.

תנובה. הכי קל. הפריטו גוף ציבורי שהיה מונופול שיווק על פי חוק. החפיר כאן היה בגודל של אוקיינוס.

בקיצור, מצד אחד ברור שקיימות הצלחות עסקיות שמחילות מאפס. מצד שני, הסטטיסטיקה ברורה שסיכויי ההצלחה העסקיים של חברה צעירה הם ~5%. כפי שאמרו כולם לפני( גם בשרשור הזה), היזם צריך להשיקע המון בהבנת העסק, ולא רק במימוש קוד. validate the business model וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 12:53
נכון מאוד, אבל לא מתעלם. ברנדינג הוא סוג של חפיר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 13:15
כשמדברים על moat בד"כ הכוונה אינה ליתרון תחרותי רגיל, כמו להיות ראשון בשוק, או brand recognition , אלא למשהו יותר חזק מזה שימנע ממתחרה להיכנס לשוק שלך...

לכל החברות שמניתי יש יתרון מובהק בשוק שלהן. אבל הוא לגמרי בתחום שאפשר לאיים עליהן. עובדה שמידי פעם חברות בתחומים כאלה נופלות ואחרות עולות.

אגב, גם מוצרים עם moat אמיתי יכולים לאבד אותו : ibm pc לדוגמה

+10000000