⬅ חזרה לאינדקס

כמה אחוז מהתיק שלכם זה "הימור" ?

🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 17:07
שלום,

יש כאלה שיקראו לזה "מנועי צמיחה" ויש כאלה שיגידו שזה "הימור".

ביטקוין ושער מטבעות הקריפטו גם מתאימים לקטגוריה.

כמה אחוז מהתיק שלכם זה השקעה במשהו שהפוטנציאל שלו הוא כפול - 10\100\1000 ?

עד כמה החלק הזה בתיק מפוזר, למשל כל הסכום הזה הוא במניה אחת או ב-100 מניות?

בהנחה שיש לכם מרכיב כזה בתיק, האם אתם מצליחים להמשיך להחזיק את אותו נכס גם כשהוא כבר ב-+100% למשל ולא לממש את הרווח?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 17:13
יש לי מניות של החברה בה אני עובד והן מהוות כ-33% מהתיק.

כל חודש חלק נכבד של מניות עובר vesting ונכנס לחישובים שלי וגם המנייה "מכה" את השוק מאז שהוענקה לי אבל לא בהרבה.

כבר עכשיו אני מתחבט בשאלה מתי וכמה לממש ולהעביר ל-VT (או VWRA).

הכיוון הנוכחי הוא לממש לאחר שיעברו שנתיים ממועד ההענקה, כמות שלא תדחוף אותי לעבר מס יסף.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 17:17
האם תשלום 40-50 אחוז מס שווה את האיזון?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 17:38
1) מעל 90%

2) כמעט ולא בכלל, ביטקוין עצמו מעל 75 אחוז מהתיק כולו.

3) לפחות כרגע כן, אני בערך במעל 400 אחוז בשנה וחצי האלו שהתחלתי להשקיע בהן, הסכום כסף לא משנה חיים ואני לא צריך כסף כרגע אז אין לי מה לממש. גם לא דואג אם כל הכסף הזה יעלם כי אני מחשיב אותו כאבוד ויודע שזה אחוז מאוד קטן מההון שאצבור במהלך החיים.

עריכה: אחרי התגובה של אדם אני מסכים שראוי מאוד לציין שאני ממש צעיר יחסית, כמובן בלי ילדים(או רצון כאלו בעתיד הקרוב-בינוני) ואני לא חושב שהאחוזים של התיק שלי היו אותו דבר במידה והייתי עכשיו בן 40 עם משפחה שקרוב לפרישה מוקדמת ככה שבאמת אין הרבה מה להפיק מתגובות כאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 18:22
השאלה היותר מדויקת היא "האם תשלום של מס גבוה יותר ומוקדם יותר שווה את האיזון?" ולשאלה הזו אין לי תשובה החלטית.

אם הייתי מתכנן לפרוש עוד שנתיים / שלוש אז כנראה שהייתי מוכן להחזיק מעמד עם החשיפה הגבוהה למניות החברה וחי מהן בתחילת הפרישה המוקדמת.

היות ולא נראה לי שזה הכיוון אז כנראה שאלך לכיוון של פיזור.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 19:12
השאלה מדגישה את המס האדיר בהשוואה ל"סתם" מס גבוה יותר.

אני מניח שהמניה משלמת דיבידנד. משכך, אתה מקבל דיבדנד כפול מהשווי לו מימשת ורכשת משהו אחר.

זה, פלוס המס ופלוס המומנטום שהיא כנראה נמצאת בו אמורים לעודד החזקה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 19:19
אין קשר, תשואה כוללת היא מה שמשנה, ואני כבר הסכמתי שיש גם יתרונות בדחיית המס (לא יודע אם החישוב שלך של "כפול" הוא נכון כי כן יש חבות מס כלשהי אפילו אם אממש לאורך הרבה זמן ובמימוש לאורך זמן כנראה שאשלם גם יותר בט"ל / מס בריאות).

אבל השאלה מפספסת שאלות אחרות, כמו למשל כמה שווה לי היכולת לישון בשקט ולא לדאוג שהחברה שלי תקרוס ואני אמצא את עצמי גם בלי עבודה וגם עם הפסד של % גדול מהתיק.

אולי אם זה לתקופה קצרה הייתי הולך על הסיכון הזה, אבל היות ואני לא מצפה לפרוש עוד שנה או שנתיים אני כן רואה לנכון להקטין את החשיפה שלי למניות החברה בה אני עובד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 19:35
השאלה של אחוזים חסרת משמעות.

רווק/עם משפחה לפרנס, שכיר/מובטל, הון קטן/גדול, סיבולת סיכון גבוהה/נמוכה, מאמין בהשקעה/פומו.

השאלה היחידה שאתה צריך לשאול את עצמך זה עם אתה ישן טוב בלילה עם הסיכון שהפלח הזה ירד לשווי אפס. אם כן, ההקצאה שלך סבירה, אם לא, היא גבוהה מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 19:53
0
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 19:59
0
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 20:22
נראה לי 0 .. אבל אני תמיד פתוח לאיזה mini-yolo

אפילו לפני שבועיים החלטתי שאני רוצה לקנות YOLO באיזה 5-10K$ על המניה המדוברת באותו שבוע בWSB (כי אני חושב שינואר בדרכ חודש חיובי)

נכנסתי וגיליתי שזו GME (אין לי מושג מה הם עושים) והם היו ב19$ למניה .. החלטתי לחכות עד יום שישי ואז לקנות. עברו יומיים והם עלו ב80% ואחרי שבוע עוד 300%.. היום הגיעו ל155 *facepalm*

אבל אם הם היו נשארים באזור 18-20 עד יום שישי הייתי קונה

התוכנית הייתה לקנות אופציות קול עד 29-1 בסטרייק של 22 ... זה היה שווה היום כמעט חצי מיליון דולר
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 20:47
לא הגיעו לגמא סקוויז ואינפיניטי? אח"כ נפל...
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 22:12
חסם עליון שלי הוא 10%.

כרגע עומד על 7.5% ספוקלציה שמחולקות ל 3 מניות ספציפיות.

כל השאר, מניות ומזומן.

מתכנן להחזיק אותם לטווח יחסית ארוך.

אם אפסיד 100% מהם עדיין אשן טוב בלילה.

צעיר 26 , נשוי, ילד בדרך
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 22:35
1. כ 5 אחוז פי 10. אין פי 100 ומעלה. אגב יש לי מניה שעלתה פי 10 ואני עדיין מופסד בה

2. בערך 5 מניות בזמן נתון.

3. תלוי. בדרך כלל מוציא את ההשקעה ומשאיר את הרווח. אם מוכר, אז רוב הכסף עובר לחלום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 19:07
0
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 19:13
0 כרגע.

כל פעם שאני חושב אולי להקצות אחוז מהתיק למשהו שאין לי אליו הסבר הגיוני, אני נזכר שהכסף הזה שיש לי לא הגיע מהשמיים וקיבלתי אותו בעבודה שבמקומה יכלתי לעשות משהו אחר שאני אוהב יותר. לכן גם החלק הזה ילך לתוכנית ההשקעה הסדורה שאמורה לתת לי שקט נפשי :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 19:34
מזכיר לי את הדיון הארוך עם @FIYaacov ביומן שלך...

כמו @KickR גם אצלנו בתיק יש חלק מכובד ב- RSU.

אין ספק שבשנה האחרונה זה היה מנוע צמיחה מטורף.

אבל אין ספק שלהחזיק מניה בודדת זה גם הימור...
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 20:04
לא חושב שיש לי משהו בתיק שיכול להיות כפול 10 בשנה וגם לא ב5 שנים.

אשמח להבין מה יכול לעשות פי 100 אח פי 1000 כמו ששאלת

קח את הביטקויין מרגע שהגיע לסביבות ה5000 לקח לו זמן להגיע ל20 א ו40 א

וגם היום התחזיות מדברות על 400 א כך שזה פי 10. אז לא יודע מה יהיה פי 100 או 1000
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 21:16
המספרים היו סתם דוגמה למשהו מסוכן.

יש מניית GME שעשתה בערך פי 20 בכמה חודשים, בגלל שכמה אנשים בפורום אחר החליטו שהם ינצחו את וול סטריט (ובנתיים הם מנצחים ובגדול). :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 21:49
כשהתיק שלי היה קטן, שמתי 100% ממנו על הימורים מטורפים. אם משקיע סולידי היה רואה את התיק שלי באותה תקופה, הוא היה מקבל התקף לב. ההימורים האלה הלכו לא רע. ככל שהתיק שלי גדל, התחלתי יותר לפחד על הכסף, ולהוריד את רמת הסיכון. בתקופה האחרונה אני דווקא ממש מתבאס שלקחתי מעט מדי סיכון, כי ההימורים שלי המשיכו לעבוד טוב, רק שגודלם הקטן ביחס לתיק גורם לי לתחושת פספוס מסוימת.

אל תחשבו אפילו לעשות את מה שאני עשיתי. בסיכוי גבוה תפסידו את כל כספיכם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 22:05
2% על המג'יק פורמולה.

אם גרינבלט צודק, עוד 30 שנה אהיה מולטי מיליונר :>
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 22:42
0.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 22:50
זה עקרון בסיסי שהרבה לא מבינים.

ככל שיש לך פחות מה להפסיד (מעט כסף, בלי מחויבות קשיחה כמו משפחה, הכנסה שוטפת) זה יותר מתקבל על הדעת לקחת סיכונים גדולים, יחס הריסק reward יותר לטובתך. ככל שיש לך יותר מה להפסיד (תיק שאתה מסתמך עליו למחיה, משפחה שתלויה בך, היעדר הכנסה חלופית) זה פחות מתקבל על הדעת לקחת סיכונים גדולים.

אין אמת אחת. אין תשובה אחת נכונה.

זה אחד הדברים שאנשים הכי טועים בהם כאשר הם נכנסים לעולם של השקעות והדבר הראשון שהם קוראים זה על תיק הארי בראון בהשראת המשקיעה ושמים את כל ה-10 אשח שלהם בזהב אגח מזומן ומניות.

יש פשוט המון פקטורים שמשפיעים על מה אופן ההשקעה המתאים לכל אחד. הרבה לא מבינים את זה וחושבים שמי שלא משקיע כמוהם הוא אידיוט שעתיד לאבד את כספו / לפספס הזדמנות להתעשר. יצא לי במקרה שנכנסתי לעולם ההשקעות מהצד השני, הטרייד הראשון שלי היה ביטקוין ולקח לי כמה שנים להגיע ללהחזיק VT.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 08:35
אני מחזיק 2.5% מהתיק שלי בקריפטו אבל אני לא חושב שזה הימור. אני חושב שלא להחזיק קריפטו זה הימור כמו שלא להחזיק מניות קטנות זה הימור.

קריפטו הוא טכנולוגיה מתפתחת (וגם מניבה אם מתייחבית לstaking) ולא להיות חשוף אליו בשווי היחסי שלו בשוק זה הימור לדעתי.

מצד שני קניתי דירה בשווי 70% מהתיק שלי. זאת חשיפה מאוד גדולה לדעתי. זה הימור שעשיתי בשביל מינוף זול וכסף חינם מההורים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 09:03
0. Slow and steady wins the race.

(עד כדי אופציות ממקום העבודה אבל זו לא הייתה ממש החלטה אקטיבית שלי)
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 18:12
1. 90% - ביטקוין.

2. לא מפזר.

כדי לא לצאת שקרן אספר שיש לי כמה שיטקוינס משנים שעברו, עוד מהימים שהכל הרגיש כמו משחק ועשינו שטויות. הייתי מעיף אותם בשמחה אבל אין לי כוח ליצור אירועי מס אז כרגע אני פשוט מתעלם מקיומם. אולי יום אחד אתעסק בזה. האמת שיש שם אחד שנותן בראש ואולי בעתיד יהיה שווה לי כמה ביטקוין חדשים, אבל שיטקוינס זה ללא ספק קזינו וירטואלי ותחום שלא מעניין אותי בכלל.

3. מעולם לא מכרתי. חוויתי עליות של עשרות אלפי אחוזים, וחוויתי צניחות של 90%. בשבילי זה Non Event.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 18:44
0 אחוז מהתיק
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 18:57
@SPX מושקע רק בSPX? :)
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 20:33
כ25% - כולן בתחומי השבבים/ אוטו-טק. חלקן בבורסה האוסטרלית (״בית קברות למניות״).
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 20:34
הטכנולוגיה היא לא המטבע עצמו.

הטכנולוגיה תהיה אותה טכנולוגיה גם אם בסוף יופק מטבע חדש לגמרי שאין לו קשר לביטקוין או לאת'ריום (למשל).

כלומר, גם אם יום יבוא וכולנו נשתמש רק בקריפטו -

לא בטוח שהמטבע שנעשה את זה בו יהיה ביטקוין או את'ריום או מטבע אחר שבכלל קיים כרגע, ולכן אין לך דרך "להשקיע בטכנולוגיה" בצורה אמיתית (לכל היותר בחברות שעוסקות בה)

ג.נ. - מחזיק BTC ו-ETH

אתה לא חשוף להמון נכסים שהיית לכאורה אמור להיות חשוף אליהם אם היית באמת רוצה להיחשף לכל נכס על כדור הארץ לפי שווי השוק שלו:

אורניום, נדל"ן במדגסקר, שטחי מרעה בבנגלדש, חברות פרטיות, אג"חים של מוזמביק, פרטי אספנות ואומנות, וכו'....
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 21:21
השם מחייב
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 21:31
אתה טוען שלא להחזיק קריפטו 2.5% זה הימור כי הוא שווה 2T$ וזה מהווה 2.5% מכלל ההשקעות בעולם.

אז דבר ראשון זה הרבה פחות מ2.5%. אם אתה מסתכל על כלל ההשקעות יש לך:

1. 90T$ מניות

2. 11T$ זהב

3. 280T$ נדלן

כלומר אם אתה מסתכל רק על אלה, אתה יכול לראות שהקריפטו בקושי מגרד את החצי אחוז.

דבר שני, אם לקבל את הטענה שלך, אז אתה לוקח הימור אם אתה לא -

1. מחזיק פי 5 זהב מקריפטו

2. מחזיק פי 6 מניות סיניות מקריפטו

3. מחזיק פי 3 מניות הודיות מקריפטו

4. מחזיק מניות סעודיות ככמות הקריפטו שלך
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 21:44
ואל תשכח שאתה מדבר על כל ה"קריפטו", הוא מחזיק ביטקוין ואיתריום שביחד שווים כרגע רק 1.2T ולא 2T.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 22:12
איך מעריכים פוטנציאל אם למישהו יש מניות אז הפוטנציאל שלהם הוא פי 1000 גם אם הוא לא מתממש?

לא התייחסת לזמן, בהשקעה לטווח ארוך תשואה פי 10 תוך 20-30 שנים זה משהו אפשרי.

גם יש הבדל בתקופות יותר קצרות, תשואה פי 100 תוך יום שונה מתשואה פי 100 תוך שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2021 01:37
זה נכון שמטבעות קריפטו הם נכס אבל כרגע הם לא רק נכס. ברגע שהמחיר של הקריפטו יתייצב אז אני מסכים שזה יהיה כמו להחזיק כל נכס אחר. כרגע אפשר לראות מהשונות בשנים האחרונות שלא נכון להסתכל על קריפטו כמו אל נכסים כגון מתכות.

מחיפוש מהיר בגוגל, שווי שוק של S&P הוא 32.8 טריליון ושל ביטקוין+אתריום הוא 1 טריליון. כלומר, ביטקוין ואתריום הם 3% מהשוק האמריקאי. אני לא חושב שזה זניח בגלל שזה יכול לשמש כמנוע צמיחה בדומה למניות קטנות.

בהתייחס לנקודה שיכול להיות מטבע שישלוט במקום כל המטבעות שיש היום - אפשר להגיד את זה על כל דבר. כבר לא מדברים על מטבע יחיד שישמש לכל הפעולות. לכל מטבע קריפטו יש יתרונות וחסרונות שונים שהופכים אותו למתאים לתחום מסויים.