⬅ חזרה לאינדקס

השקעות בחשבון קטין בבנק

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 11:55
שלום לכולם,

קטין שירש סכום של כ-60K והכסף סגור לו בחשבון בנק לפחות ל-8-10 שנים הקרובות.

בשיחה עם הבנק עלה שאפשר לקנות קרנות נאמנות, תעודת סל על TLV35, קרן מעורבת 30-70 (לא סיכון גבוה) ..

בלי לייעץ, תוהה מה מייק וחבריי לפורום היו עושים על מנת למקסם את הכסף שיעמוד לרשותו.. אשמח מאד לשמוע את דעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 12:22
מכיוון שהוא קטין, אפשר להשקיע גם בקרנות חו"ל כמו VTI שמעניקות פיזור גבוה בדמי ניהול נמוכים.

לגבי תמהיל ההשקעה, תלוי למה הכסף מיועד, מתי הילד יצטרך אותו ואיזה עוד נכסים יש למשפחה.

אם מדובר בכסף שיהיה ל"מתישהו " אז אפשר לקחת סיכון ולהגדיל את החלק המנייתי.

אם לא יהיה לו עוד כסף ויש ייעוד ספציפי לסכום הזה, למשל להתחיל אוניברסיטה ב2029, הייתי נזהר יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 14:29
תודה רבה על ההתייחסות, זה ממש חשוב לי.

לכסף הזה אין ייעוד ספציפי ואין צורך בו לטובת שכר אוניברסיטאי. אני מקווה שלא יהיה בו שימוש ב-15 שנים הקרובות אבל זה תלוי כבר בו..

להבנתי מאחר ומדובר בחשבון קטין, לא ניתן להשקיע את כל הסכום באפיק מנייתי, לא כך?

במידה וכן ניתן, לא עדיף להשקיע בבלאקרוק SSAC שנסחרת בשקלים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 14:43
אנחנו קנינו ETF מחקה מדד ארה״ב ומחקה מדד ת״א 35 (אז היו רק ישראליות. היום הייתי קונה בלאקרוק והייתי קונה עולמי).

שימו לב שבחשבון קטין ההורים מתחייבים להשלים לו את הקרן במידה שהקרן יורדת מתחת השווי ההתחלתי.

רק משתפת מה עשינו. לא מייעצת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 14:47
אם זו השקעה לטווח ארוך אז אתה יכול להחליט באיזה תמהיל של אג"ח / מניות להשקיע ולאזן כל כמה שנים לפי התאריך שאתה רוצה להעביר את הכסף לילד. אם למשל החלטת להעביר לו את הכסף בגיל 21, אז צמצם את הסיכון ככל שאתה מתקרב לגיל הזה.

אם לקנות וואנגארד או בלאקרוק, זה תלוי בך, שתי האופציות טובות ואני כמובן לא ממליץ. תבחר מה שיאפשר לך לישון טוב בלילה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 14:50
עזרתם לי מאד שניכם, תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 14:55
רק הערה חשובה, אם אתה מאזן את התיק באמצעות קניה ומכירה של התיק הקיים, תצטרך לשלם מיסים כשאתה מוכר וקונה. לכן יהיה אולי עדיף לאזן על ידי הזרמת כסף חדש ולא על ידי מכירה של מה שיש בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 14:59
באיזה רזולוציה הם בוחנים ודורשים את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 15:15
לא שאלנו כי זה לא היה לנו ממש חשוב.

היה ברור לנו שאנחנו נספוג את הירידות אם יהיו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 13:19
עדכון: הכסף של הקטין הושקע במספר נייר 1159235, iShares MSCI ACWI UCITS ETF (קרן בלאקרוק צוברת).

בהמשך למה שנכתב כאן, חשוב לציין שבבנק לא התייחסו או ביקשו להתחייב להשלמה של הקרן במידה שהקרן יורדת מתחת השווי ההתחלתי.

כרגע מנסה לצמצם עיסוק באיזון בתיק, ולכן הפשטות בבחירת נייר אחד, עולמי.

אולי בהמשך נגוון את זה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 10:58
עוד אפשרות: קופת גמל להשקעה SP500
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2021 11:28
סליחה על ההתפרצות לפוסט, אבל נתקלתי בבעייה דומה. קטין שלאחר 10 שנים הגיע פדיון תוכנית החסכון שסבו הפקיד עבורו בחשבון קטין ("נותן מתנה לקטין"). הילד עדיין קטין (בן 10) והבנק טוען שאין אפשרות למשוך את הכסף/להפקידו בשוק ההון וכו', והאפשרות היחידה הנה הפקדת הכספים לתוכנית חסכון נוספת (בריבית סביב האפס כמובן). מאחר ולא מדובר על סכום מאוד גדול, לא יודע עד כמה יהיה משתלם לערב עו"ד. השאלה אם מישהו נתקל בכזה דבר ויש לו פתרון?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2021 12:17
הייתי מנסה להעביר את החשבון לבנק אחר, ואם יש סירוב של הבנק לשחרר את הכספים, מעביר תלונה לפניות הציבור של הבנק עם העתק למפקח על הבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 08:14
תוכלי להרחיב על זה?

אם קטין קנה VT ב1000 שקל ועכשיו היא שווה 800 שקל ההורים צריכים להוסיף 200 ש"ח? למה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 09:05
מי מוגדר אפוטרופוס/ מורשה פעולה בחשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 20:48
היי, אני מעביר קורס כלכלה לתלמידי תיכון ואחת התלמידות שלי אמרה שהיא ניסתה להשקיע דרך אתר הבנק אבל זה היה חסום לה כיוון שהיא קטינה.

מתוך השרשור אני מבין שקטין יכול להשקיע בקרנות סל. אז איך עושים את זה? אם מישהו מכיר מקור רשמי שאפשר להציג לבנק כדי שיתיר לה לקנות קרנות סל זה יהיה נהדר :roll:

@Homer @קפיצת הדרך @BrightEyes אשמח לשמוע האם נתקלתם באותה בעיה ואיך פתרתם אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 21:26
אם אני זוכרת נכון אצלנו זה התאפשר לאחר שחתמנו על מסמך שבו אנחנו לוקחים אחריות אם יהיו ירידות (כלומר אם יהיה הפסד של הקרן).

חיפשתי קצת ברשת אבל לא מצאתי טופס כזה אז אני לא זוכרת את הנוסח המדוייק.

זה איפשר לנו להשקיע כשהילד היה בן 14.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 00:04
בבנק לאומי החשבון מוגדר "מתנה", הוא מנוהל על ידי בגיר, אבל על שמו של הקטין. החשבון נפתח על ידי ההורים שלי עבור הנכדים, רק הוריי יכולים להפקיד לתיק, ולבקש לקנות ולמכור, אבל לא הילדים עצמם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 15:56
במקרה שלנו החשבון הוא ע"ש הקטין אבל ניתנה להורה האפשרות להשקיע את כספו בתעודת סל, היינו צריכים ללכת פיזית לבנק ולחתום על מסמכים. הסתכלתי על המסמכים - מדובר היה בטפסים שגרתיים לפתיחת חשבון הבנק לניירות ערך. אבל בכל מקרה הם חייבו אותנו לבוא פיזית לבנק.

בנוסף כל פעם שאני רוצה להשקיע סכום כסף בתעודת סל, זה חייב להיות פקיד הבנק שמורה על הפקודה (אין גישה עצמאית).