⬅ חזרה לאינדקס

הפרדה בין כספים

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 05:57
כשמדברים על כסף למטרות שונות (קרן חירום, סכום להוצאה על פיתוח אישי, סכום להוצאה על נדל"ן, השקעה לטווח ארוך, השקעה לטווח קצר, וכו'), איך ניתן לבצע הפרדה מעשית בין הכספים?

בין אם זה בכסף בבנק או בין אם זה בבית השקעות (או במקום אחר?).

לי נשמע שהפרדה רעיונית בלבד קצת מקשה לראות את התמונה, אלא אם מנהלים מסמכים מסודרים (למרות שגם אז, קצת קשה כשהכסף של ההתנהלות השוטפת מעורבב עם הכסף של קרן החירום ועם הכסף שהשארתם בצד לטובת מטרה מסויימת).

למשל קרן חירום. איך אתם מפרידים בינה לבין העו"ש? כפק"מ? או החזקה של חשבון בנק נוסף?

כנ"ל גם לשאר המטרות. איך ניתן לעשות זאת?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 07:18
מעשית, הכל ביטים במחשב.

לכן, אין הבדל בין פיצול "פיקטיבי" בגוגל שיטס, לפיצול "אמיתי" עם הרבה חשבונות בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 08:54
כך או כך, מעקב מסודר אחר הכספים באקסל זו לא בחירה, זו חובה.

אני אישית שם את קרן החירום בפק"מ ולו רק כדי לשכוח שהיא קיימת.

הייתי שמח לחלק את תיק ההשקעות בצורה לוגית לכמה תיקים, זה היה עושה לי סדר, אבל אני לא רואה שיש אופציה כזאת בספארק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 09:38
התנהלות שוטפת בעוש

כל השאר פקמים.

פק"מ זה לא הפרדה מעשית מבחינתך? אתה לא יכול להשתמש בו סתם ככה עם גיהוץ של האשראי..
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 10:46
אני התחלתי לחשוב על לפתוח עוד חשבונות בנק ללא עמלות בבנקים אחרים.

ואז יוצא שהחשבון בבנק X הוא קרן החירום

החשבון בבנק Y הוא להתנהלות עו"ש (נכנסת משכורת).

החשבון בבנק Z הוא ה"כסף בצד" לדירה.

וכו'.

קצת מסרבל, אבל מייצר הפרדה שהיא לא-רק-לוגית, אלא גם מעשית (וגם על הדרך מפזר בין בנקים).

תהיתי פשוט אם יש עוד דרכים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 11:49
אצלי לפחות לכל מטרה כזאת יש טווח שנים אחר וכפועל יוצא רמת סיכון שונה מה שבכל מקרה משנה לי את המיקום/ נייר שהיא מחזיקה

קרן חירום- המטרה שלי שלא תיהיה חשופה לסיכון בטח שלא ני"ע, אצלי אישית זה משולב בין מזומן פיסית (שקלים + מט"ח) לבין פק"מ (האידיאל הוא למצוא משהו בריבית סבירה או צמוד מדד ולסגור אותו לטווח הכי רחוק שאפשר)

פיתוח אישי, או כל ההוצאות ה"גדולות" המתוכננות ולא מתוכננות זה גם ככה בעו"ש - אנחנו מתנהלים די מסודר ומחזורי אז באקסל יודע לעקוב, אבל בתיאוריה אפשר לעשות לזה פק"מ חודשי או משהו, כי לא תרצה שהכסף הזה יהיה בסיכון

סכום להוצאה על נדל"ן לא ברור למה הכוונה - אקזיט/ רכישת דירה למגורים/ טווח קצר או ארוך...?

השקעה לטווח קצר קרי פחות מ5 שנים לרוב אמצע נייר בסיכון נמוך כמו אג"ח או חיסכון בבנק (במזרחי יש דילים טובים) של מדד + תשואה כל שהיא

**כל אלה מבחינתי לא מחושבים בשווי הנקי לפרישה כי לא ישמשו אותי לפרישה מוקדמת**

השקעה לטווח ארוך בבית השקעות בפיזור ניירות לפי תוכנית השקעה בבית השקעות
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 09:50
לא הבנתי איך קרן חירום יכולה להיות סגורה לטווח ארוך.

אני חושב על אדם שנפצע, חולה, נתבע ויש לו 24 שעות כדי לשלם את הכסף, מה עוזר לו פיקדון שסגור לשנתיים??
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 10:06
באיזה סנריו נותנים לך רק 24 שעות לשלם במקרים כאלה?

אנחנו בכל זאת חיים במדינה מתוקנת (לפחות חלקית).

נכון שלא יתנו לך שנתיים, אבל אתה תמיד תקבל לפחות כמה ימים וברוב המקרים גם כמה שבועות.

זה מספיק זמן כדי לפתוח את הפיקדון (גם אם תשלם על הפתיחה קנס קטן)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 10:12
שלא לדבר שבשביל סיכון קטן של פעם בחיים אפשר להמר שלא יקרה ובמקרה הגרוע למכור נייר ערך בהפסד.

נראה לי שהכי בהול זה ניתוח פרטי או עורך דין שישחרר אותך ממעצר, אבל אני מניח שגם הם לא מצפים שיהיה לך בבית מזומן בסכומים גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 10:48
בגדול כמעט כל פיקדון בבנק גם לטווח של שנתיים ויותר יכול להיפתח בכמה שעות (נניח הבנק סגור חג/סופש וכו - אז גג 48 שעות)

אתה תפסיד את הריבית שצברת בתקופה החלקית אבל מראש זה לא סכום משמעותי או ריבית משמעותית

בנוסף קרן חירום היא מראש סכום יחסית קטן אז לא תצטרך אישור מנהל סניף או משהו (מניח שאין לך בקרן חירום מעל מיליון שקל...)

מעבר לזה לי לפחות יש מספיק כרטיסי אשראי שבהנחה שאצטרך תמיד אוכל למשוך מכל אחד סכום מספק שביחד יעבור את הקרן חירום ללא קשר לעוש.

נקודה שני כן מאמין בה היא שלפעמים צריך מזומן עכשיו באופן מידי (הפצצה גרעינית, הזומבים באים וכו...) אז לטובת זה אני בדרכ מחזיק סכום קטן של מזומן בשקלים ובמט"ח שכן יתן לי שקט נפשי...

(גילוי נאות אני באמת מאמין בזה, אבל התרחיש הסביר הוא לא זומבים אלה שאני אמות ואז כל החשבונות ננעלים ליורשים והם צריכים כסף להתנהלות עד לצו ירושה שלוקח לפחות כמה חודשים... מדבר מניסיון כואב של ההורים)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 20:33
מצב חירום , באמת לא יודע באיזה תרחיש, מה שכן אני רוצה שיהיה לי את הכסף זמין מיידית כולל אפשרות שקרובים שלי יוכלו לשלם עבורי בהנחה שאיני יכול למשוך את הכסף עקב מצב החירום.

לא יודע עם פיקדון שסגור לכמה חודשים יכול להיות זמין תוך ימים
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 01:50
איך?

תמיד כששאלתי בבנק אמרו לי שאין אפשרות כזו לפתוח פקדון שמוגדר לכמה שנים...
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 11:01
הוא יכול, תשאל בבנק, כמובן שיש הרבה סוגים של פקדונות והבדלים בינהם - אבל בגדול פק"מ אין באמת בעיה, אחרים אולי יהיה קנס קטן בגובה הריבית או משהו כזה

אי אפשר לפתוח את הפיקדון כי זה נחשב תחנת יציאה, כן אפשר לשבור אותו לשלם קנס שהוא ההפסד של הריבית שנצברה בדר"כ

אצלי בבנק עשיתי את זה כמה פעמים

באמת הבנק כל הזמן ניסה למנוע ממני את זה, כי זה בעייתי ותפסיד ריבית ואפילו הציעו לי לתת לי הלוואה ב0 אחוז ריבית עד ליום פרעון הפקדון בשביל שלא אשבור אותו.

בסוף ביקשתי שיחשבו כמה יעלה לי לשבור את הפקדון ברגע זה וזה תמיד היה אגורות או שקלים בודדים (כי הריבית כל כך נמוכה) אז אמרתי שישברו ולא רוצה את הכאב ראש וככה עשו

תשנסי לשאול את זה בצורה של לשבור את החיסכון וכמה קנס תשלמי...
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 17:25
ממליץ בחום להסתכל על אפליקציה בשם YNAB (חודש ראשון חינם, לסטודנטים שנה ראשונה חינם). תסתכל ברדיט על r/ynab בשביל להבין יותר טוב במה מדובר