⬅ חזרה לאינדקס

עתודאי ואשתו

🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 23:45
היי, אני יוני בן 24, והגיע הזמן לכתוב יומן משלי.

טוב אז אנחנו זוג צעיר, אני עתודאי (למדתי הנדסת תוכנה בבן גוריון) ואשתי עובדת בתור פיזיותרפיסטית וגם כפרילנסרית בתור כתבת תוכן.

אנחנו גרים בבאר שבע בדירה שקנינו, דירת 3 חדרים קטנה וחמודה. באר שבע זה עיר סופר סולידית ואנחנו מצליחים לחיות ברמת חיים גבוהה ועם זאת להיות מאוד חסכניים.

הכנסות: 15000

אני - 2600 מהצבא (שכר קצין וסיוע בשכר דירה) + 2400 (עובד בעבודה נוספת, בדרך כלל שעתיים ביום ועושה זאת בהלוך וחזור מהעבודה, אני עובד עם יוטיובר מחול ועושה כל מיני דברים בשבילו מאחורי הקלעים)

אשתי - 6000 מהפיזיותרפיה + 4000 שקל (כותבת בלוג שבועי עבור אתר אמריקאי)

הוצאות: 4450

משכנתא - 1400 בחודש

חשבונות (לא משלמים ארנונה כי אני חייל) - 250 בחודש.

אוכל והזמנות - 800 בחודש (אוכלים בעבודה הרבה).

ביטוחים, תשתיות ומנויים (נטפליקס, הדספייס, מאסטרקלאס, ספוטיפיי וחדר כושר) 500 בחודש.

תחבורה - 0 אני חייל והיא מקבלת נסיעות מהעבודה.

קניות ובילויים - 500 בחודש, בעיקר מיועד להופעות וכו למרות שלא ככ רלוונטי כרגע (לא תמיד מגיעים לזה, שומרים בקופה בצד אם לא הוצאנו הכל)

חוגים (אני מנגן, היא הולכת לשיעור אומנות) - 600 בחודש.

חופשות - שמים בצד 400 שקל כל חודש.

חיסכון חודשי: 10550.

עד עכשיו התמקדנו בלהוריד את הכסף מהמשכנתא - הדירה עלתה 700 אלף ואנחנו היום חייבים 350 אלף לבנק. חוץ מזה יש לנו בעוש כ30 אלף שקל. כמובן שיש לאשתי פנסיה מהעבודה.

תמיד היינו סולידיים - אנחנו חוסכים הרבה ומאוד בקטע של מינימליזם. בחודשים האחרונים נחפשנו לבלוג הזה, למדנו ממנו המון, וגם צפינו בכמה יוטיוברים מפורסמים - גרהם סטאפן, אנדריי גיק וכו והחלטנו שאנחנו קופצים למים ומתחילים להשקיע בשוק ההון, אז נעדכן אתכם לאחר כמה חודשים איך זה הולך לנו.

אשמח לשמוע מכם, לשמוע מה דעתכם על הכל ואם יש לכם איזה משהו לייעץ לנו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 03:44
בהצלחה יוני
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 05:00
בהצלחה מעתודאי זקן.

1. תחליט מה המטרה הסופית של ההשקעה\מה טווח ההשקעה

2. תחקור בפורום\בלוג את נושא ההשקעות. תבין במה אתה רוצה להשקיע (בהתבסס בין היתר על רמת הסיכון שאתה מוכן אליה) ואז תמשיך תרד לרזולוציות של ממש מה לקנות.

3. קח בחשבון את העליה ההדרגתית אבל המובטחת במשכורת שלך, ביחד עם דמ"ח ורה-דרוג (עוד 1-2 שנים) אתה תקבל כ12 נטו למיטב זכרוני.

4. מה תמהיל המשכנתא?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 08:21
@Yoni24 בהצלחה, נראה שאתם בכיוון טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 09:32
מעולה
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 10:30
70% חיסכון זה מרשים למדי (במיוחד עם הכנסה של חייל בסדיר :> ).

נראה שאתם בדרך הנכונה.

נקודה קטנה שהציקה לי:

חבל לשים בצד. היות ומדובר במותרות, וכפי שראינו בשנה בשנה אחרונה בעת משבר בשוק ההוצאות האלו נעשות לא רלוונטיות בכל מקרה, אני הייתי משקיע את הסכום הזה.

אתה מספיק אחראי כדי לא לקבוע חופשה "מהיום למחר". אם תרצה חופש אז תקבע אותו לעוד חודש-חודשיים קדימה ותממן אותו עם המשכורת שתרוויח בזמן הזה. כנ"ל לגבי הופעות ובילויים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 12:18
שכחתי לכתוב כאם מה המטרה שלנו כמו שנועץ הלהב המליץ.

אז אנחנו רוצים להגיע לעצמאות כלכלית - הוצאה חודשית של 10 אלף שקל (רוצים 2-3 ילדים), לא מתכננים לפרוש, אבל אנחנו בקטע של מיני פנסיות כמו שtim ferris כותב בספר שלו, וגם סתם רוצים לדעת שאם נרצה להיות בבית עם הילדים שנוכל.

החל משנה הבאה עולה לי המשכורת בצורה דרסטית (גם בעבודה מהצד היא אמורה לעלות) ואנחנו משערים שנגיע לחיסכון חודשי של 18-20 אלף. לפי מחשבון חיסכון שהשתמשתי בו תוך 10 שנים אנחנו עם 3 מיליון.

בנוגע להערה שלך optimum, אני קצת לא מסכים, אנחנו חוסכים מלא, אנחנו נהניפ מלפנק את עצמנו, אני יודע ש500 שקל זה גם משמעותי אבל זה לא ישפיע על התכנון העתידי שלנו. דרך אגב, גם במהלך הסגרים השץמשנו בזה, הזמנו חדרי בריחה ביתיים, סדנאות אונליין וכו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 12:47
תראה, מה שחשוב זה להתמיד תמצאו קצב חיסכון שלא מתיש אתכם וששניכם שלמים איתו. צריך להנות מהדרך ולא מחלקים מדליון ביום שתחצו את הרוביקון ולא תהיו חייבים לעבוד. אתם חוסכים בקצב גבוהה שצפוי להתגבר כל ההוצאות שלכם הם 4.5K לדעתי אל תקצצו. מה שכן, כתעלה עוד משכורת תעלו את רמת החיים באופן מושכל ומתוכנן ובמשמעותית פחות מתוספת ההכנסה. אתם בתוכנית שתצטרכו להתמיד בה עשור אולי קצת יותר אפילו, זה מרתון לא ספרינט.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 13:15
אני רק הצעתי דרך איך לעשות אופטימיזציה לאחוז מהכסף שלך שעובד עבורך בבורסה, ללא צורך בחיסכון על פינוקים.

שלא תחסוך כסף שסתם לא יהיה בשימוש וגם לא יתן תשואה.

כסף שנחסך בלי להיות מושקע אמור לממן דברים בלתי צפויים שעלולים לתפוס אותך לא מוכן.

חופשה זה משהו שאפשר להתכונן אליו חודשים מראש...
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 14:07
פנסיה, קרה"ש וכו':

תשקול החל משנה הבאה (או מתי שאתה נכנס לקבע ומתחיל לקבל פנסיה, קרה"ש וכו') לעבור למסלול מנייתי לאור גילך הצעיר, כנ"ל לגבי פנסיה וכו' של זוגתך.

כמו כן, תנצל היטב את הטבות "חבר" למינהן, החל מדמי ניהול לתיקי פנסיה, קרה"ש ומוצרים פיננסיים וכלה בשוברים, מתנות והנחות עקב כוח הרכישה של הקבוצה.

לא מייעץ ולא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 15:09
קח בחשבון עליה מאוד משמעותית בהוצאות כשיהיו ילדים, גם ישירות וגם מהצורך לעבור לדירה גדולה יותר.

10K זה מאוד מאתגר עם שלושה ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 15:50
ממש אהבתי את הפוסט. נשמע אחלה של זוגיות.

מציע לוודא שאתם פותחים קרנות השתלמות (גם באופן עצמאי) ומפקידים את המקסימום שאפשר, תזכרו שזה אפיק החיסכון המשתלם ביותר
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 17:00
האמת שאנחנו מרגישים שאנחנו חיים ברמה גבוהה, אנחנו לא מתקמצנים על משהו שאנחנו רוצים. אנחנו מאוד מתחברים לסופר ramit sethi שמדגש גם איך לחיות בצורה טובה בספר שלו - ממש ממליץ לשמוע דברים שהוא אומר, אפשר למצוא ביוטיוב או בפודקאסטים שונים שהוא מתארח בהם.

10 אלף זה כנראה לא מספיק בשביל 3 ילדים, אבל כנראה שנמשיך לעבוד, ואשתי ממש רוצה להקים מכון משלה. אבל אנחנו מקווים לסגור את המשכנתא עד סוף ה10 שנים ואז גם אם נעבור לדירת 4 חדרים, במקרה הכי גרוע זה עוד 1500 בחודש למשכנתא.

אשמח לשמוע איך עוד הקטע של קרן השתלמות לעצמאיים אם שנינו שכירים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 22:08
קה"ש במעמד עצמאי, זה דורש פתיחת עסק בשביל זה, כן זה מחייב אותם לבצע דיווחים שנתיים, אבל זה שווה את זה בהיעדר יכולת לקבל מהמעסיקים קה"ש.