⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול בקרן הפנסיה + שאלה על ניהול קרן פנסיה באופן עצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 07:45
שלום לכולם, לאחרונה נכנסתי לקרן הפנסיה שלי ובדקתי את דמי הניהול.

קרן הפנסיה שלי נמצאת במסלול מחקה מדד S&P 500 בהפניקס.

דמי ניהול : 2.4% מהפקדה ו 0.19% מחסכון. האם מדובר על דמי ניהול גבוהים? כיצד אפשר להפחית את דמי הניהול? לדבר ישירות מול הפניקס? זה עוזר אם מבקשים להפחית בדמי הניהול?

שאלה נוספת, כרגע בקרן הפנסיה יש כ100 אלף ש"ח, ניתן לנהל אותם באופן עצמאי? מה הם החסרונות של דבר כזה?

יום מצוין !
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 08:14
נחשב יחסית גבוה.

בתור דוגמא, אפשר להסתכל מה אפשר לקבל בתור דמי ניהול עבור פנסיה במיטב דש במסלול SNP:

0.05% מהצבירה, 2.49% מהפקדה. זה כבר יותר טוב משלך (וגם זה כנראה לא הכי אופטימלי, אבל כבר עדיף).

בהנחה ואתה מדבר על ניהול אישי IRA - לא, אי אפשר לנהל קרן פנסיה לבד, אלא אם תוותר על הפנסיה ותנייד את הצבירה לקופת גמל, שם ניתן לעשות ניהול אישי IRA.

תריץ חיפוש בפורום, הנושאים נטחנו עד דק
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 09:43
באופן יחסי כן. ידוע לי על אנשים עם צבירה דומה לשלך שקיבלו בפניקס 1% מההפקדה ו-0.1% מהצבירה בלי הרבה מאמץ בניוד הקרן אליהם.

אסייג ואומר שלהבנתי, בתקופה האחרונה הם הקשיחו את התנאים.

אם תתקשר ותבקש להפחית, כנראה שיענו לך שאי אפשר ושאלה דמי הניהול הכי טובים שאפשר לתת לך.

אם תתחיל הליך ניוד לחברה אחרת, סביר להניח שיתקשרו אליך מהשימור ואז יוכלו להציע לך תנאים הרבה יותר טובים.

ככלל, עמדת המיקוח הכי טובה של הלקוח הישראלי היא כשהוא "שובר את הכלים" ועובר למתחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 22:59
חפש בגוגל "מחשבון דמי ניהול - רשות שוק ההון" ותראה מה אתה יכול לקבל לפני משא ומתן אצל מתחרים

אפשר. כנראה היחידים שיסכימו הם "סלייס" (בעבר קל-גמל). חפש פה בפורום, רוב החוויות של אנשים איתם הן שליליות.

ויתור על ביטוחים זולים (אובדן כושר עבודה ושארים במידה ורלוונטי), אובדן גישה לאגרות חוב ממשלתיות מיועדות בריבית שהיא פסיכית בימינו (4.8% בפעם האחרונה שבדקתי). והתעסקות ידנית עם ההפקדות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2021 20:10
מבדיקת המחשבון מספר פעמים בחודשים האחרונים הד"נ שמוצגים גבוהים מאד ולא קשורים למה שניתן להשיג בפועל.