⬅ חזרה לאינדקס

תשלום על טיפול בגינה משותפת בבניין-נופל על המשכיר או על השוכר?

🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 01:02
שלום לכולם,

אני משכיר דירה בבניין שהיה בעברו בניין דירות של חברת דיור ציבורי, עם השנים חלק מהדיירים רכשו את הדירות והפכו לבעליהן, עם זאת-חלק מהדירות בבניין עדיין שייכות לחברת הדיור הציבורי ומאוישות לפיכך ע"י זכאי דיור ציבורי.

לפני הבניין וגם מאחוריו קיימים עצים וקיימות מדשאות.

העצים והמדשאות "מטופחים" עד היום ע"י חברת הדיור הציבורי, כאשר החברה שולחת חשבון דו חודשי לכל דירה בבניין (בין אם נמצאית בבעלות פרטית ובין אם היא נמצאית בבעלות החברה) ודורשת תשלום על "טיפוח" הגינה.

כאשר החלטתי להשכיר את הדירה, עשיתי שימוש בשירותי תיווך, שירותי התיווך הללו כללו גם את העברת החשבונות השונים (חשמל, מים, ארנונה וכו') על שם הדייר.

עם זאת, כאשר שאלתי את משרד התיווך האם גם החשבון של שירותי הגינון יעבור להיות על שם הדייר-נענתי כי אם לא קיים ועד בית מסודר בבניין (ובבניין אכן אין ועד בית) אזי שירותי הגינון לא יעברו להיות על שם הדייר ואני זה שאאלץ להמשיך לשלם עליהם.

העניין נראה לי מעט תמוהה-האם אכן בעל הדירה אמור להמשיך לשאת בהוצאות שירותי הגינון של הבניין?
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 01:10
לא, ולכן הוא או צריך להכניס את זה לחוזה, או לגלם את זה בשכר הדירה. מי ניסח את החוזה? אם החוזה מדבר על חובתו של השוכר לשלם רק את ועד הבית ולא סוגי שירותים אחרים (מאוד תלוי בניסוח החוזה) אז נשמע שאין הרבה שאתה יכול לעשות לגבי זה עד חידוש החוזה. אולי לבקש מהשוכר לשלם את זה ולקוות שהוא יעשה זאת. (אני מניח שיידעת מראש את השוכר על הסכום הזה? אז אם הוא רוצה יחסים טובים כדאי שהוא לא יתנער מזה עכשיו.. אולי זה אפילו יכול להיחשב כסוג של חוזה בעל פה לגבי שהסכום הזה הוא במקום הועד הבית, אבל אני לא עורך דין...)
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 06:52
זה לא מה שנהוג ואין שום סיבה שתשלם עבור שירותים שהדייר שלך נהנה מהם.

היות ואין ועד בית, אפשר להתייחס לזה כמו לתשלומי חשמל ומים - תעביר לחברת הדיור הציבורי את פרטי השוכר ותבקש מהם לחייב אותו. אפשרות נוספת היא שאתה תשלם ותוסיף את זה לשכר הדירה (וליידע את השוכר תוך עיגון בחוזה ביניכם), זה קל יחסית כי אני מניחה שסכום התשלום לגינון הוא קבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 23:28
תודה למי שענה.

אמנם החוזה כבר נחתם ולצערי לא צויין בו עניין התשלומים על שירותי הגינון, אך בכל זאת-אבקש משירותי התיווך לטפל בנושא מול הדייר.

אם "הרכבת כבר יצאה מהתחנה" ולא אוכל לחייב את הדייר, מבחינה חוזית, לשלם על שירותי הגינון-אזי אאלץ להוציא את הסכום מכיסי השנה (לא מדובר בסכום מאוד דרמטי, הסכום עומד על כ80 ש"ח לחודשיים). בשנה הבאה אדאג כך או כך לעגן את עניין שירותי הגינון בחוזה.