⬅ חזרה לאינדקס

לגבי לא לשים את הביצים בסל אחד

🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 12:21
שאלה שנובעת כנראה מחוסר הבנה...אם התיק שלי מורכב רק מקרן מחקה מדד מסויים(ACWI או S&P לדוגמא) כדי לא לשים את כל הביצים בסל אחד כמו שקראתי בבלוג, אני לא בעצם כן שם את כל הביצים בסל אחד באיזשהי צורה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 12:33
אבל הנייר הזה לכשעצמו

מעצם היותו מחקה מדד

בהגדרתו

הוא מפוזר מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 12:33
באיזשהי צורה כן, אבל בצורה מאוד מורחבת.

בוא נגיד שזה הכי הרבה פיזור שתשיג בעזרת תעודה אחת.

מפה אתה יכול לגוון את התיק שלך עם אפיקים נוספים שלא קורלטיביים לשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 12:42
זה סוג של סל אחד במקרה שהקרן תקרוס, ואז אתה מאבד הכל.

דבר כזה לא אמור לקרות בגופים רציניים, כמו הקרנות של בלאקרוק.

גם לקרנות בארץ יש נאמן שאמור לוודא שההתנהלות תקינה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 12:43
יש דעות שונות כאן בפורום אבל לטעמי, במידה מסויימת, התשובה היא כן.

נכון שסיכון מנפיק בetf הוא מופחת, ונכון שהסיכון למחיקת ההשקעה כולה הוא כנראה זניח, אבל סיכון מנפיק מסויים עדיין קיים כאן.

אני (לא ממליץ, לא מייעץ) חילקתי את התיק כך שאף קרן בודדת לא תעבור את ה30% מערך התיק, וכל קרן היא של מנפיק אחר. כל אחד ומה שעוזר לו לישון יותר טוב בלילה....
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 11:19
אין סיכון מנפיק ב ETF,קרן מחקה, קרן נאמנות(בתעודת סל בארץ כן יש סיכון מנפיק)

הנכסים מוחזקים בנאמנות, הם שלך והקרן רק מנהלת אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 11:38
טכנית כספי הקרן מוחזקים בבנק, אם הבנק קורס אז ייתכנו בעיות בקבלת הכסף.

אני מסכים שהסיכון קטן מאוד אבל הוא לא אפס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 12:37
אני יכול לחשוב על כמה מובנים שבהם השקעה כזו היא סל אחד.

1. התרכזות במניות גדולות.

2. דגש חזק למדינות מסוימות.

3. השקעה רק במניות ולא בנכסים פיננסים אחרים (חוב, חוזים על סחורות וכד')

4. השקעה רק בנכס פיננסי ולא בנכס "קשה" (נדל"ן, מתכות, אומנות וכד').

אחת הדאגות המרכזיות היום בעולם היא מתקפות סייבר.

במצב של מתקפת סייבר מוצלחת על מאגרי הנתונים של קרן השקעות או בנק למשל, יכול להיות כאוס דיי רציני עם נכסים פיננסים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 13:13
ACWI למיטב ידיעתי זה גם חברות בינוניות, אבל מקבל את זה שהוא מדד פחות מפוזר מ(למשל) FTSE Global All Cap.

הדגש הוא בהתאם למשקל שוק, אם יש לך גישה שהיא יותר "נכונה" (כולל הסבר למה לדעתך היא יותר נכונה) אתה מוזמן להציע אותה, אבל במקרה הזה אני חושב שזה לא באג, זה פיצ'ר.

אולי ישירות אתה צודק (ואפשר גם יותר להיות בררן ולהגיד "השקעה רק בחברות מונפקות ולא בחברות פרטיות").

בעקיפין החברות האלה חושפות אותך לשווקים השונים (למשל השקעה בחברות בסקטור הפיננסי חושפת אותך בעקיפין לנכסים הפיננסיים האחרים, השקעה בסקטורים השונים חושפת אותך בעקיפין לשוק הנדל"ן / מתכות / וכו').

האם החשיפה הזו היא "מושלמת"? כנראה שלא, המורכבות של העולם היא כנראה מעבר למה שאפשר לפתור עם "משקל שוק", אבל זה כן קירוב סביר (לדעתי).
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 13:43
לפי משקל שוק, מניות גדולות ושווקים גדולים מקבלים משקל משמעותי (10 המניות הגדולות מהוות 16% וארה"ב 60%).

אולי זו השיטה הכי טובה, אבל ברור שהיא לא הכי מפוזרת שיש.

בכל זאת כמשקיע אתה מקבל רק את ההתנהגות של שוק המניות על יתרונותיו וסיכוניו.

חברות מחזיקות הון בכל מיני צורות ומנסות להפוך אותו לרווחים, אם זה נכשל זה בכלל לא משנה שיש להם במאזן נכסים מכל מיני סוגים.

משקיעי אברגרנד איבדו השנה 80% מערך המניות שלהם, זה לא עוזר להם שהחברה מחזיקה בנדל"ן בהיקף עצום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 13:50
לכתוב שמשהו הוא "ברור" לא הופך אותו ל"ברור" (או אפילו ל"נכון").

זו תפיסה פשטנית, לטעמי.

בסוף שוק המניות חושף אותך מסדר שני גם לסחורות, מט"ח, אג"ח, וכו'.

ההתנהגות שלו מושפעת ממכלול הנסיבות הקיימות.

זה לא מדויק, כשחברה מתפרקת, הנכסים שלה (מה שנשאר כשמגיעים לשלב הזה) מתחלק בין בעלי המניות.

האם זה נכון שיש קדימות במצב כזה למי שמחזיק אג"ח של החברה? כן, זה נכון. אבל זה לא שאין שום חשיבות לזה שאתה מחזיק מניות בחברה שיש לה הרבה נכסים.

השקעה במניות חושפת אותך לסיכונים מסוימים ומגנה עליך מסיכונים אחרים. כבר הסברתי למה אני לא מסכים לגבי ה"זה לא עוזר להם שהחברה מחזיקה בנדל"ן בהיקף עצום" אבל בכל מקרה אני לא פה כדי לטעון ש"כדאי להשקיע במניות בודדות".
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 14:11
אז לדעתך להשקיע 60% בארה"ב 30% בעולם המפותח 10% בשווקים מתעוררים זו השקעה יותר מפוזרת משליש שליש שליש?

כמשקיע זה בכלל לא משנה, ההתנהגות של שוק המניות שונה מתנהגות נכסים אחרים, זו עובדה.

כשאתה חושף את עצמך רק לסיכון השוק אתה חושף את עצמך לסיכון אחד ויחיד.

כשחברה מגיעה לפירוק, ב-99% מהמקרים, בעלי המניות לא מקבלים כלום.

אחרת היו ממנים מנהל מיוחד להבראת החברה ומגיעים להסדר נושים, במקרה אני עוסק בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 14:19
בהגדרה, השקעה לפי משקל שוק היא יותר מפוזרת מאשר חלוקה שריותית כלשהי. לא משנה אם זה שרירותי שליש שליש שליש או 60:30:10.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 14:53
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 14:55
אוקי, נניח שיש חמישה אנשים בכיתה שקיבלו ציון 100, 10 שקיבלו ציון 80, ו-20 שקיבלו 50.

האם הממוצע לדעתך הוא 100+80+50 חלקי 3?

אם אני מכוון להשיג את הממוצע של השוק, אז כן, אני אהיה "מוטה" כלפי אלה שמהווים נתח יותר משמעותי מהשוק.

להיחשף ליותר סיכונים זה לא תמיד "מפוצה" (לא בתשואה, לא בהקטנת התנודתיות).

למשל, אין ערובה שקניית דירה להשקעה (כדרך לגוון את ההשקעות שלך) תקטין את התנודתיות של ההשקעות שלך, או תעזור לך לשפר את התשואה.

יש שיגידו שהסיכון שאתה לוקח על עצמך (ברכישת נכס יחיד במקום ספציפי) לא מפוצה.

יש שיגידו שהסיכון שסביר להניח שאתה לוקח על עצמך (משכנתא) גם הוא לא מפוצה.

אם תוכל לצרף את הנתונים שמגבים את המספר השרירותי שבחרת, זה יהיה מצוין.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 19:04
בוא נעשה רגע תרגיל מחשבתי קצר - אתה משקיע בetf על s&p, נניח אחת הקרנות הגדולות בתחום בנפח של כמה עשרות מיליארדים, ואז מגיע המשבר הכלכלי הגדול ובשיאו המנפיק פושט את הרגל, ומכאן אפשר לדמיין שהעסק מתגלגל כך-

1. ממונה נאמן לקרן

2. במסגרת ההסכם הנוכחי שלך עם הקרן מותר לנאמן להעלות את דמי הניהול על מנת לכסות את הוצאותיו, ויש תודה לאל הוצאות.

3. הנאמן צריך להנזיל את הקרן. בהתחשב בגודל הקרן ובמחויבות של הנאמן לאינטרסים הכלכליים של בעלי יחידות ההשתתפות- לא משהו שקורה ביום, יומיים או חודשיים.

4. לאחר ההנזלה הנאמן צריך לאתר את כל המחזיקים ביחידות ההשתתפות לפני שהוא מתחיל להעביר כסף על מנת להבטיח שכל אחד מהם מקבל בדיוק את חלקו השווה, זאת המחויבות המשפטית שלו. שוב, כמה חודשים טובים...

5. בכל הזמן הזה הנאמן לא יכול להתאים את אחזקות הקרן לשינויים שנעשו במדד, ובעת משבר יש שינויים לא מעטים.

6. בכל הזמן הזה הכסף שלך קבור ואתה מפסיד את האפשרות לרווח אלטרנטיבי (למשל-לאפסייד שאחרי המשבר הגדול).

בקיצור, כמו שאמרתי, יש כאן סיכון מופחת שלהערכתי מסתכם במספר חד ספרתי גבוה או דו ספרתי נמוך של אחוזים. אבל לטעון שאין כאן בכלל סיכון היא נאיביות שלי באופן אישי קצת קשה איתה
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 19:15
הצעתי פעם לעקוב אחרי השוק העולמי בהתאם לחלוקת של התל"ג במדינות ולא של משקל השוק ,שזה מה שכל השאר חושבים בממוצע, אז ארה"ב יורדת במשקל ואירופה ומזרח אסייה עולות.

אני חושב שכדאי לפצל את התעודה העולמית ל3 תעודות, בעיקר למקרה של משבר שיפגע דווקא בכלכלה אחת, ובאותו הזמן יתעורר רצון\צורך למכור. אז יש פחות סיכוי למכור בהפסד. לא מאמין שרוב המשקיעים יצליחן להחזיק תעודה עולמית ל30 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 20:38
דווקא במקרה כזה יש יותר סיכוי למכור בהפסד (כי אתה תראה הפסדים יותר גדולים שיגרמו לך להיות יותר בלחץ)
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 20:40
התכוונתי שיש סיכוי שאחת מהקרנות הסל תהיה ברווח ואז הוא ימכור אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 21:09
מישהו שהיה מוכר יחידות מהקרן היחידה שלו כי היא בהפסד של 20% ימכור יחידות של הקרן שלו שמרוויחה בזמן שקרן אחרת שלו בהפסד של 30%? זה אולי הדבר הרציונלי לעשות, אבל קשה לי לראות את זה קורה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 09:39
יש סיכוי יותר גדול שלפחות אחת מהן תהיה ברווח (:

בייחוד אחרי הרבה שנים כאשר ההבדל בין הכלכלות יורגש בשווקים.