⬅ חזרה לאינדקס

יומן מסע שלי - לשם ובחזרה

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 11:00
8/10/21

בוקר טוב עולם.

לפני כ 8 שנים קניתי דירה.

היה לי מספיק הון עצמי בשביל לקחת הלוואות וללא משכנתא ( בין היתר פדיתי את הקרן השתלמות) .

אז לקחתי 150k בריבית פריים מינוס .

היום נשאר לי כ 50000 עד לסיום הלוואה .

יש לי אפשרות לקחת 500k בריבית פריים לתקופה של 10 שנים למחזר את החוב הקיים ולעבוד עם 450k.

שבוע שעבר כמעט חתמתי על קניית קרקע חקלאית.

רע מאוד....

יום לפני החתימה מצאתי בחור שהציל אותי מטעות (חיי)

אז תודה לך דוד

למה לא? בגדול כי

1. הם רמאים . הציגו תוכניות לשטח שמוגדר כצהוב. בפועל החוזה מתיחס לשטח שצמוד לשטח הצהוב אבל בצבע לבן.

2. מיסוי מטורף ולא ברור. לצורך העניין אם 100 מטר עולה 500k ועוד 10 שנים שווה 2m הרווח הוא 1.5m עליו יש לשלם את המיסים היטל השבחה + מס הון סהכ 75 אחוז!!!

מה שהרג אותי שמגיע שמאי שמשערך את ערך הקרקע ביום הקניה . ובגלל שזו קרקע חקלאית היא שווה במקרה הטוב 50k. ואז המיסוי על 1.95m.

3. הקרקע פרטית מוגדרת כמושע. כלומר אין חלוקה בין הבעלים על הקרקע. בשביל לבנות משהו צריך הסכם בין הבעלים. ואם אחד מתנגד אז צריך לעשות הסכם פירוק על ידי בית משפט. מה שקורה בפועל היזם מחזיק אחוזים גדולים יותר בקרקע ובעצם מכופף את היד לכל המתנגדים.

4. בהמשך לסעיף הקודם לאחר אישורים מבצעים חלוקה לזכויות לפי גודל הקרקע לפי הזכויות בניה שהתקבלו ומספר הבעלים.

מה שיכול להוביל לקבלת זכות לחדר בדיקת חמישה חדרים.

אם אתה מתנגד היזם עושה הסכם פירוק.

אם אתה מבקש להשלים לדירה אז אתה צריך לשלם לפי ערך הקרקע אחרי האישורים.

אפשרות אחרונה למכור בחזרה ליזם במחיר ריצפה את הקרקע. אחרת הולכים לבית משפט מבזבזים את המעט רווח אירי מיסים על עורכי דין .

הקיצר מסוכן מאוד!!!!!

החלטתי שבמקום אני משקיע בבורסה.

ל 15 שנה לפחות.

לפי מה שאני מבין בשלב זה אין בעיה לקנות דרך ibi קרנות/סלים איריות, מחקות מדד , וכאלה שמשויכות לסלע השחור. (אשמח אם תאשרו )

My to do list

1. לפתוח חשבון ב ibi

2. לבחור קרנות /סלים איריות black rock

3. לכתוב חוזה

זהו לבנתיים

אעדכן בהמשך.....
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 14:59
פריים מינוס מה?

זה כבר בהיסטוריה, אבל לא ברור לי למה העדפת הלוואה על פני משכנתא, ועוד במחיר של פדיון קה"ש. לרוב משכנתא מגיעה בריבית נמוכה יותר מכל הלוואה אחרת.

מסוכן!

אתה מניח שה-450k יביאו תשואה גבוהה מהפריים. זה אפשרי, אבל תשואה כזאת אי אפשר לקבל ללא סיכון. ואז יש לך שני סיכונים:

1. ההשקעה שלך נותנת פחות משציפית.

2. ריבית הפריים עולה.

בשני המקרים אתה צריך לשלם את ההלוואה מכסף שאין לך.

זה לא בהכרח אומר שאסור לך לקחת כזה סיכון. זה תלוי מאוד באיזה כסף אחר והכנסות אחרות יש לך.

כל הכבוד לדוד. יש הרבה רמאים, צריך לבדוק בשבע עיניים.

אם הציעו לך לקנות ב-500k קרקע ששמאי העריך ב-50k, אז או שהשמאי אידיוט או שהם מניחים שאתה אידיוט.

אפשרי לחלוטין, אני עושה בדיוק את זה.

שים לב שזאת השקעה בסיכון משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 22:22
תודה על התגובה

מסכים שזהו השקעה בסיכון.

אבל אני לא רוצה לחסוך במשך עשור 450k ורק אז להשקיע.

בחירת האסטרטגיה

1. לקחת הלוואה. להחזיק חלק מהכסף בעו"ש . אם יש של x אחוז לקנות עוד מניות מאותו סוג שיש לי.

2. למחזר כל שנה את ההלוואה . ולהזרים לחשבון עוד 50k .

במצב כזה ללא הפסדים/רווחים יהיה לי בחשבון 1m (אבל עם חוב של 500k שצבר ריבית )
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 22:35
עבר שבוע

למרות שאני קורא המון באתר התקדמתי מממש קצת...

יצרתי קשר עם ibi לגבי פתיחת חשבון .

עמלות סבירות אבל לא סיימתי עדיין התמקחות איתם.

ממש קשה להשיג אותן ועדיין לא קבלתי תשובה לשאלות ששאלתי :

1. מה גובה דמי העברת תיק?

2.האם יש ריבית על כסף שקלי שלא מושקע

3. מה עמלות עבור יורו / לירה שטרלינג

4. האם אפשר להעביר מט"ח לחשבון בנק?

אינטראקטיב ישראל ענו לי תוך דקה.

פצצה של עמלות ותנאים מסביב.

אבל הם לא סוחרים בשקלים או בבורסת ישראל.

לא בטוח כמה נכון לסחור רק בדולרים.

מי יודע מה יהיה השיר דולר שקל עוד 20 שנה....

מקווה שבמהלך שבוע הבא כבר יהיה לי חשבון
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2021 08:25
אם אתה מחזיק נכסים ריאליים (למשל מניות של חברות אמיתיות), הדעה הרווחת פה בפורום, היא שהשער דולר/שקל עוד 20 שנה לא אמור להטריד אותך. הוא אמור לבוא לידי ביטוי במחיר המניות לפי המטבע בו הן נקובות.

חפש בפורום שירשורים בנושא גידור מטח וסיכון מטח, יש דיונים והסברים מעולים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2021 08:45
זה לא נושא פשוט וקראתי וכתבתי עליו לא מעט פעמים בפורום. המסקנה הסופית שלי היא שבטווח הארוך אם יש לך אחזקות ריאליות, השער לא אמור לעניין אותך.

יש סייג אחד והואעקרונית בטווח הקצר-בינוני לתנודות השער לוקח זמן להתקזז עם עלויות המחיה שהן מה שתכלס' צריך לעניין אותך. אבל, גידור הנושא כמו שצריך עלול להיות יותר יקר מפני ההשפעה השלילית ממנה אתה רוצה להמנע. בכל מקרה גידור כנ"ל מסובך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2021 09:09
באמת מזל שיש לך דוד כזה שמציל, רבים לפניך (וכנראה גם אחריך) נפלו לבור הזה שנקרא "שטח חקלאי" בלי להבין מה הם עושים.

איזו משכנתא אתה מכיר שסך כל רכיביה נמוך מפריים מינוס, לא משנה כמה מינוס? אני לא מכירה.

רק בודקת שאתה מבין שבית ההשקעות הישראלי IBI אינו IB שמדובר בו רבות בפורום. לא שזה רע, אני בעצמי משקיעה דרכם, אבל יש שמתבלבלים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2021 10:03
מזמן לא לקחתי משכנתא.

מסלול הפריים יכול להיות נמוך מפריים, ולכן גם נמוך מפריים מינוס משהו.

האם המסלולים האחרים בהכרח יעלו את הממוצע מעל הפריים? לא יודע, אם את אומרת שכן אני מאמין לך. אם עושים החזר מוקדם / מסלול פיתוי אני מניח שאפשר להשאר רק עם פריים. לא ניסיתי.

בכל אופן כוונתי היא שידוע שמשכנתא היא המימון הזול ביותר שאדם מהשורה יכול לקבל (אולי חוץ ממרג'ין?) ולכן סביר שהלוואה אחרת תהיה יקרה יותר.

אולי יש כאן סוג של מתנה בצורת ריבית נמוכה? פות"ש לא פירט.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2021 00:55
שיתוף חשוב.

אולי יציל כמה אנשים שחושבים לקנות קרקע חקלאית....
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 02:00
בוקר טוב עולם

היום עשיתי את זה בפעם הראשונה.

לחצתי על הכפתור הירוק של הקניה.

אחרי כמה דקות שהרגישו נצח המחיר קניה שלי נפגש עם מחיר המכירה של מישהו אחר והפכתי להיות הבעלים של 35 תעודות spx 500 BlackRock....

סה"כ השקעתי כ 40000 שח.

היו הרבה דברים שהפתעו אותי ...

1.אפשר להעביר ביום מהבנק לחשבון מסחר עד 50000 שח ביום.

2.מסתבר שהמרת שקלים לדולרים יכולה להתבצע רק בימי שני עד חמישי בסביבות 1400. והיום ספציפית אי אפשר להמיר בגלל חג אמריקאי .

אז טסלה תחכה לי לשבוע הבא ....

עדיין לא בניתי אסטרטגיה סדורה.

בשלב אני מתכוון להשקיע 250000 שח.

כל חודש כ 2000-3000 שח.

בשלב זה יש לי %15 s&p500

אני רוצה להשאיר x שקלים למקרה ויהיו נפילות. (מה זה נפילה וכמה כסף לשים במקרה ויש נפילה אני לא יודע בשלב זה.)

מחר אחשוב על המשך חלוקת התיק ....
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 06:57
מזל טוב!!

בד"כ, בונים אסטרטגיה ואך ורק אח"כ לוחצים על כפתורים ירוקים או אדומים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 09:48
+1
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 09:56
מצד שני יש בפורום מתחילים שמתלבטים במשך חודשים על הדברים הכי שוליים...

לפעמים טוב פשוט להיכנס למים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 10:18
חשיבה לא מוצלחת, עדיף שתבנה אסטרטגיה קודם.

בסוף פברואר 2020 מדד סנופי היה בשיא כל הזמנים - 3380 נקודות

חודש אחר-כך הוא ירד לשפל של 2237 נקודות. במהלך הירידות של אותו חודש, וגם לאחריו, יותר כסף ברח מהשוק מאשר נכנס. כלומר, בירידות חדות רוב האנשים בורחים. מסוף מרץ 2020 ועד היום, תשואת המדד קפצה ב-100%. אז למה אתה קורא נפילה? כשהמדד יעמוד על 4400? 4000? 3380?

ולמה אתה חושב שתצליח לעמוד בגבורה בנפילה של 20-30-40-60 אחוז? ולא רק להצליח לא לברוח - גם להכניס עוד כסף?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 10:52
חודשים? ראיתי כבר מישהו חוזר לפה אחרי שנים כשהוא עדיין לא השקיע את הכסף כי הוא התלבט על החלוקה האופטימלית.

קודם לוחצים על הכפתור הירוק, אחרי זה תמיד אפשר לשנות, מקסימום עם כספים חדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 11:48
הי חברים

נכון שהיה הכי אופטימלי לתכנן במדויק

אבל אני לא חושב שעשיתי טעות גדולה.

בשבוע האחרון ה s&p יורד מצד שני השקל מתחזק .

בסוף היום הסל spx שנסחר בשקלים היה יציב.

זה אירוע מורכב.

לכאורה אם הייתי ממיר שקלים לדולרים וקונה snp 500 בחול בסוף היום היו לי יותר תעודות סל .

האם זה אומר שיש לי יותר כסף? נראה לי שלא.

אבל אם נניח היחס שקל דולר נשמר והsnp יעלה ה 10$ אז בגלל שבישראל יש לי פחות ניירות אז אני ארוויח פחות.

מצד שני אפשר לטעון שערך הנייר בישראל יתאזן ביחס לsnp.

אבל כאילו לנייר בישראל יש חיים משלו שלא ממש משקפים את החיים של אחיו התאום בארצות הברית .
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 12:19
אתמול צוטטה ענת לוין, מנכ"לית בלאקרוק ישראל, ב"גלובס" (הדגשים שלי):
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 13:12
לדעתי, מאחר ואין לך יכולת לחזות את הכיוון של השינויים האלה בטווח הארוך, ובנוסף אם מה שאתה מציע אכן יכול להיות רווחי, אז כנראה שאנשים ואלגוריתמים יסגרו את הפער הזה בטווח הארוך.

ולכן אני לא חושב שיש צורך לקחת את נושא המטבע כשיקול עיקרי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 14:46
קראתי פעמיים ועדיין לא הבנתי :)

מה היא אומרת בעברית
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 15:06
אני חדש בעולם ההשקעות אין לי ידע והבנה נרחבת.

אבל ככול שאני חושב על זה לדעתי הדרך הנכונה היא להרוויח בדולרים לשלם בייאן ולחיות בפאזו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 16:50
שאחת הסיבות המרכזיות להתחזקות השקל היא השימוש בגידור מט"ח ע"י המוסדיים, דווקא בגלל העליה בשערי המניות (בארה"ב בעיקר).

זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בהסבר הזה, בדרך כלל התקשורת "מאשימה" גורמים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2021 22:50
בת העמק

את מעלה נקודות מעניינות

אי אפשר לחזות מה התחתית של נפילה .

במקרה הטוב אפשר לדעת שנופלים.

מה האסטרטגיה שלך במקרה של נפילות ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2021 23:36
עברתי על הפוסט 25 תיקי השקעות להרכבה עצמית שכתבה המשקיעה.

בממוצע התיקים עושים נומינלי 5.5% שנתי.

הטבלה המסכמת היא מאוד "סולידית" בגישה.

מצד אחד אף אחד לא רוצה להתעורר בבוקר ולגלות שהתיק נפל ב 30אחוז.

התיק של ארי בראון מספק את השקט הנפשי הזה (אבל פחות מ 5% תשואה? )

חסר לי בניתוח האספקטים נוספים:

1. השפעת הפקדה חודשית קבוע (במיוחד בימים שהתיק מתרסק) או כניסה חזקה כשהשוק למטה. השקעה נוספת בזמן שהשוק נמוך (בהנחה ואמונה שיחזור למה שהיה) מהווה מנוף רציני לתשואה הכוללת.

2. כמה זמן התיק היה בצמיחה וכמה זמן בירידה ומה היה השינוי באחוזים.

אולי עדיף תיקים עם תנודתיות גבוהה שיאפשרו לקנות "בזול" בזמן שהשוק נמוך על פני תיקים יציבים אבל שעולים לאט.

אני אנסה לסמלץ זאת במהלך השבוע...
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2021 23:42
זה אומר שמחכה לך כסף בצד שמחכה להיכנס. עד המפולת הכסף הזה לא צובר תשואה. בדרך כלל זה יוצא גרוע.

רעיון טוב. יש את portfolio visualizer.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 06:49
האסטרטגיה שלי קשורה למטרות שלי, לא לעליות ונפילות כאלו ואחרות.

מאחר וכל תיק ההשקעות שלי מורכב מקרן עוקבת מדד רחב ונועד מלכתחילה לתקופה ארוכה מאד - נפילות לא משנות לי הרבה. גם עליה מטורפת לא משנה לי הרבה כי בסוף זה מתכנס לאיזה ממוצע שנתי.

אתה צריך להבין למה נועדו הכספים בתיק שלך ולפי זה לבנות את ההרכב שלו. כשאתה משאיר כסף בעו"ש לזמנים של נפילות, אתה עושה את זה בתקווה למקסם תשואות, נכון? המשמעות היא שמבחינתך לכספים אין שום מטרות פרט למשחק "הכה את המומחה". אולי תנצח, אולי תפסיד...העיקר המשחק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 08:49
בוקר טוב

הגישה שלך מעניינת .

אולי בגישה אחרת היית מרוויחה יותר (= יותר סיכון)

היום אני בן 45.

הייתי רוצה להפסיק עבוד בגיל 55 ולעשות את הדברים שאני אוהב אבל זה מרגיש לי כמו מטרה של ילד בן 21 שרוצה לטייל מסביב לעולם עד גיל 30.

זה לא יקרה....

הייתי שמח להגיע לגיל 55 להמשיך לעבוד בכיף (חצי משרה) בלי פחד מהעתיד הלא נודע עם כרית כלכלית מספיק שמנה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 10:05
אולי, אבל בשביל מה? זה לא תואם את המטרות שלי לקחת סיכון על הימורים.

גישה תבוסתנית קצת, לא?

אני בגילך כבר עברתי לכמות עבודה של בערך 30 שעות שבועיות (כעצמאית) תמורת מחזור הכנסות של כ- 15K ונטו הביתה (אחרי הוצאות ומיסים) כ- 9K.

נשאר לי מלא זמן לעשות את מה שאני אוהבת וגם לעשות את מה שהרגשתי מחוייבת אבל לא מביא הכנסות (ילדים, הורים, חברים, טיולים, כלב וחתול, קריאה...).

אז מרוב פחד מהעתיד אתה מוכן להמר על כספך?

מציעה גם להרגיע את הפחד (בסוף נמות, רוב הסיכויים שגם נהיה חולים לפני כן) וגם לבנות תכנית מותאמת לעתיד.

למשל - לאיזה סכום תצטרך להוצאות החודשיות לצורך השרדות? כמה תרצה לצורך פינוקים וחשקים? אם תרד לחצי משרה, האם התלוש יוכל לספק את כל או חלק מההוצאות? אם לא, לכמה השלמה תזדקק?

אחרי שתבין על מה מדובר, תוכל לתכנן את הכלים הנכונים שיעזרו לך להגיע לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 20:32
תבוסתני?

אני לא חושב....

אני מנהל סיכונים.

אני לא מאמין בחישובים של x שח להוצאות חודשיות . מספיק מכה קטנה בכנף בגיל 60 בשביל שכל התוכניות יתחרבשו.

וכן sh*t happens....

ורוב הסיכויים שמה שיהיה לנו לא יספיק.

שלא נצטרך אבל לא חסר מחלות, תאונות , בית אבות ופיליפינית .

מי יודע לכמת את ההוצאות האלה היום?

הגישה שלי שונה.

עושים היום את המקסימום האפשרי ובגיל פרישה משתמשים במה שיש .

הפוך זה לא עובד.

אצל רוב האנשים קשה יותר בגיל 60 לפרפר בעבודה ובדרך כלל השכר גם יורד.

עכשיו זה הזמן לבסס את העתיד.

המטרה שלי להיות בעלים לכמה שיותר דברים שיצמצמו וישפרו את איכות החיים שלי בעתיד. יכול להיות חשבון בנק מנופח ( גם חשבון בורסה) , דירה ואפילו עץ מנגו ועדנית עם פטרוזיליה.

לטווח הקרוב 250k לא ממש חשובים לי.

אני התבאס אם אני אפסיד את הכל.

אבל אם אני אצליח לשלש את הכסף זה כבר קופה גדולה.

במהלך ה 15 שנות עבודה שלי הגעתי (ביחד עם אשתי ) ל 2m שח.

שזה דירה שעלתה לפני חמש שנים 1.85m (היום שווה 2.8)

חיסכון של 100k בעובר ושב

(לא כולל קרן השתלמות שנפתחה לטובת הדירה וחיסכון פנסיוני)

היום אני מרוויח יותר ממה שהרווחתי בתחילת דרכי.

אני מניח שמה שהיה אתמול יהיה גם מחר.

המטרה שלי להגיע ל 4m.

בתקווה שעוד 30 שנה זה יספיק....
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 22:13
אני מנסה ללקט בתוך המלל מה המטרות שלך. בינתיים מצאתי שתיים :)

אז אתה רוצה 4M ש"ח עד לגיל 55 כדי להפסיק לעבוד? בלי לכלול את שווי הדירה בפנים? גם בלי לכלול את קרן הפנסיה? את קצבת בט"ל גם לא לכלול? ומה בקשר לאשתך (ממשיכה בעבודה? קרן הפנסיה שלה?) - סכום המטרה אמור לשרת את שניכם או שצריך להכפיל? מה עם הילדים (אם יש)?

תלוי במה אתה עוסק. אני ורוב חבריי משתכרים היום יותר מאשר בשנות ה-40 לחיינו ויכולים לעבוד עוד הרבה מאד שנים (אני נושקת ל-60), במיוחד אם נהנים מזה.

אתה מנהל חרדות לדעתי :>

תנסה להפוך את כל האפשרויות לסכומים ותראה מה המשמעות.

אתה אמור לקבל פיצויים על רוב סוגי התאונות, אולי גם קצבת נכות, ולכן רק חלק קטן מהעלות תיפול עליך.

טיפול במחלות ממומן ע"י קופת חולים ובתי החולים כמעט במלואו ואפשר לכסות את השאר ע"י ביטוח בריאותי מתאים.

בית אבות/פיליפינית ממומן בחלקו ע"י ביטוח לאומי וביטוח סיעודי של קופ"ח (אם יש לך שב"ן) ואפשר להוסיף גם ביטוח סיעודי פרטי. בשלב הזה של החיים, כבר לא מוציאים כסף על חו"ל, מסעדות ופסטיבלים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 10:51
לדעתי שניכם צודקים אך מדברים על דברים שונים.

אם נדבר במושגים של ניהול סיכונים, יש סיכון של חיסכון חסר (שהוא הרבה יותר אינטואיטיבי וקל להבנה) אך יש גם סיכון של חיסכון יתר. כלומר לחסוך יותר מדי.

סיכון של חיסכון יתר הוא יותר טריקי והרבה אנשים מפספסים אותו. הוא גם קשה הרבה יותר לכימות.

ולהגיד -

זה לא ניהול סיכונים.

קודם כל, כל דבר אפשר לכמת. והדברים שמנית הם היותר פשוטים לכימות.

ושנית, אם מלכתחילה החלטת שאתה מתכונן לתרחישים שאתה לא יכול לכמת, אתה נכנס למצב של חיסכון כפייתי תמידי. כי לא משנה כמה תחסוך, זה אף פעם לא יהיה מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 11:41
סיכמת יפה, למעט הבעיה שהוא לא ממש חוסך לפי מה שרשם.

הבעיה היא שהצד השני של המשוואה הוא

כלומר, במקום להבין איזה סכום אצטרך לשלבים הבאים בחיים ומתוך זה לתכנן איך להגיע לשם דרך הכלים השונים - האמירה היא שהעתיד מפחיד, לכל הסיכונים יש מידה רבה של וודאות, כל סיכון עלול להפיל כלכלית ולכן אהמר עכשיו על כל הקופה (וגם אקח הלוואות לצורך זה?) כי אין דרך אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 23:58
אפשר גם יותר, כל סכום שתרצה.

יכול להיות שצריך לדבר בשביל זה עם הבנקאי ואולי להצהיר מה מקור הכסף, אבל אין מניעה להעביר יותר.

מטרה מאוד לא מוגדרת, אבל אם זה מה שיש אז זה מה שיש.

כותבים פה הרבה בפורום כמה חשוב להבין את הצרכים והמטרות שלך לפני שאתה נכנס לשוק, וזה נכון, רק שלא כדאי להתקע על זה.

אני למשל לא ממש סגור על מטרות ההשקעה שלי. איפה שהוא בין "רוצה שיהיה לי יותר כסף" לבין "יש לי הרבה כסף שלא עובד וחבל". הרבה זמן הכסף ישב בעו"ש, עד שפתחתי תיק די דומה למה שאתה מתאר. האם הוא מתאים למטרות שלי? לא יודע. יותר טוב ממה שהיה קודם? לדעתי כן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2021 00:05
די בטוח שלא היו לך יותר. אם היית ממיר בשער יציג היית אולי משיג טיפה יותר בגלל מרווח נמוך בחו"ל, אבל זה ממש בקטנה.

בכל אופן, בסופו של דבר מספר היחידות שיש לך הוא הקובע, ממש לא משנה איך קנית אותן.

בעקרון אתה יכול לקנות בשקלים ולמכור אותן יחידות בדולרים (יש פרוצדורה לעשות את זה).

נכון שכשאתה מודד את ערך היחידות שלך במטבע אחד אתה יכול לראות עליה, ובמטבע אחר לראות ירידה. אבל זה סתם עניין של איך אתה מודד.

אם תמדוד את שווי הנכסים שלך בלירה לבנונית הם יעלו בקצב מטורף. אז מה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2022 23:33
חודש קשוח

הסל שלי הוא 100000 שח ב sp500 של black rock

כל יום עובר בירידות

מדד הפניקה מתחיל לעלות....

מה עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2022 23:43
לא להסתכל בו כל יום.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2022 23:45
הSP500 עשה 0% ב30 ימים האחרונים. גם השקל/דולר.

אבל כן, תמיד יש מצב שהוא יקרוס ב30% תוך חודש מהיום. ואז יתאושש לאט לאט. אז אם אתה משקיע לחודש, או לשנה או ל-5 שנים... בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2022 01:55
תודה חברים
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 01:10
אני דווקא בדעה של "תלוי בנתונים", כלומר -

אם זו השקעה לטווח ארוך, אז זה בסדר לקבל החלטה (לקפוץ למים) ולהשקיע בחברות גדולות ואיכותיות כמו טסלה, מיקרוסופט וכו' (וכמובן לא בחברות זבל) - כנ"ל לגבי מדדים.

מי שסוחר יומי או סוחר טווח קצר (שבוע-כמה שבועות) יחפש את הנקודה בגרף לכניסה ויציאה כדי לקחת את השלל.

כמו שאמרו,יש כאלה שחוקרים יותר מידי ובסוף נתקעים במקום, זה נכון לגמרי. צריך להיות שקול אבל להבין שהשקעה ארוכה בדברים טובים (אם מדדים ואם חברות) בסוף יביאו את התשואה. אחוז לפה או לשם לטעמי לפחות לא קריטי בהשקעה לטווח ארוך.

זה קצת מלחיץ בהתחלה, נכון, אבל תחשוב שזה לטווח ארוך ואין טעם לבדוק כל יום. ההפך, בדיקה יום יומית יכולה להחליץ (הרבה פסיכולוגיה).

תחשוב שכמו שאתה לא בודק את קרן הפנסיה שלך כל יום, כך אין צורך לבדוק כל יום מה קורה עם הקרן. כמובן שאם תוכל לנטרל את החשש והלחץ, אין בעיה שתציץ ;)