⬅ חזרה לאינדקס

מימון נדל"ן עם בת זוג

🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 19:31
סטטוס:

עובד בהייטק מספר שנים, בעל הון עצמי משמעותי

בת זוג בלימודים לתואר הנדסי במקום נחשב, בלי הון עצמי

לקראת חתונה

הוריה הציעו לנו לעזור ברכישת דירה (מכיוון שאין לבת זוגתי הון עצמי) ועלות דירה במקום שאנחנו רוצים מוערכת בכ- 2.8M.

המטרה להגיע ל-40% הון עצמי (בשביל ריביות טובות יותר) - חצי מהסכום אני וחצי ההורים.

החששות שהיו לי הם שאני לא יודע כמה בת הזוג תרוויח, אם היא תמצא עבודה, ואז נטל המשכנתא יפול עליי. כמו שאני מכיר אותה זה לא סביר שיקרה.

מדובר על סכום לא קטן, ומבחינתי זה מבורך. השאלה שלי היא, למה צריך לשים לב? אני מאוד נגד עירוב של כל גורם צד שלישי בדברים שקשורים לכסף, אבל מדובר כאן בעזרה לא מבוטלת שתעזור לנו מאוד. מה איתם הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 19:42
הקונצנזוס הוא לא לערב משפחה עם כסף, למעט במקרה ספציפי אחד: כאשר ההורים מציעים עזרה כלכלית משמעותית ברכישת דירה, אומרים ״כן. תודה״.

זה כסף או שתקבלו לדירה, או שלא תקבלו בכלל (עד הירושה, אם בכלל).
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 19:42
החתונה (ואולי גם לפני) הופכת אתכם דה פקטו ליחידה כלכלית אחת (אלא אם תכננתם להמשיך להפריד נכסים, אבל קניית דירה במשותף די מבטלת זאת). תסתכל על ההכנסה הכוללת שלכם וההוצאה הכוללת שלכם ולא על ההכנסה וההוצאה של כל אחד בנפרד.

אם אתה לא בטוח כמה היא תרוויח בעתיד, תניח בינתיים שיש לה אפס הכנסה עבור החישוב של התקציב שלכם לדירה, וככל שהכנסתה תגדל בעתיד תוכלו למחזר או לקצר תקופות או לשדרג את הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 19:43
מתכננים לנהל משק בית משותף אחרי החתונה?

אם כן, החששות הן לא מסוג "נטל המשכנתא יפול עלי" אלא "נתקשה לעמוד ביחד בנטל המשכנתא".

לבצע את הרכישה כשכל צד מביא סכום זהה פחות או יותר, ואחר כך תשלום משכנתא במשך חיי הנישואין ממשק הבית המשותף נשמע טוב עבור דירה שרשומה על שם שניכם בחלקים שווים, שאפילו אין צורך בהסכם ממון מיוחד בשבילו.

ואם אתה מביא את הסכום מעצמך ולא מההורים, והיא מביאה בעזרת ההורים - זה לא משנה כל כך. בסוף שניכם מביאים סכום שווה, וזו נקודת פתיחה מעולה שחוסכת מריבות בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 19:51
רק להבהרה, אם ההורים שלה מביאים לכם את הכסף והדירה רשומה על שמך ושם בת הזוג, זה לא באמת גורם שלישי. זה כסף שההורים שלה מביאים לה במתנה, ואז היא משתמשת בו לקנות את הדירה יחד איתך שווה בשווה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:33
ההורים שלה מציעים סכום משמעותי מאוד.

בלי להיכנס למספרים, אם יגיע מצב בחיים שלא תוכלו לעמוד בתשלומי המשכנתה תמיד תוכלו למכור את הדירה או להשכיר ולגור במקום זול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 23:00
הורה שנותן מתנה לילד שלו זה לא גורם שלישי.

מעטים מאד האנשים בישראל שלא קיבלו שקל תמיכה מהוריהם אחרי גיל 18, וגם אלו בדרך כלל כתוצאה מחוסר יכולת של ההורים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 07:12
אחלה הורים יש לה.

נטל המשכנתא שקול לנטל השכירות , ולמה שזה ייפול רק עליך? אתם הולכים לנהל משק בית משותף וגם היא תרוויח מן הסתם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 10:48
תמיד תזכור כסף בדיבורים זה לא כסף ביד.

אל תתחייב למשהו שלא תוכל לעמוד בו לבד. (במידה ולא יעמדו בהתחייבויות בעל פה שלהם).

אני יודע שזה נשמע רע.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 11:12
לא ברור אם הם מנהלים משק בית משותף או לא. מאמין שכן. במידה וכן אין ״שלו״ מול ״שלהם״. הוא ובת הזוג זאת יחידה כלכלית אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 11:23
גם אם הוא ובת הזוג זה יחידה כלכלית אחת (לא טענתי שלא) להורי האישה יש יכולת מלאה (וראיתי מקרים) לחזור בהם מהתחייבויתם.

במידה וזה יקרה, והוא בנה על הכספים האלה - הוא יכול להימצא בברוך גדול (וכמובן גם זוגתו,אבל זה לא יעזור לו)

לדוג׳.

הם בנו על תוספת ההון העצמי, וסגרו חוזה כאשר הם חייבים את הכספים האלה בכדי לקבל משכנתא בבנק להשלמת ההון הדרוש.

אבל היי, לאחר שהעבירו תשלום ראשון של 500 אלף (שבמקרה זה גם הפיצוי המוסכם על שבירת החוזה) , ההורים מתגרשים וחוזרים בהם מהחלטתם.

והואו (וזוגתו) צריכים לחשוב מאיפה הם משיגים את הכסף הזה. ולא- יאבדו 500א.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 11:43
מה הבעיה לבקש מההורים להעביר את הכסף לבת הזוג לפני שהם מתחייבים למשהו חוזית?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 11:52
כמובן שזה עדיף. אבל לא בטוח שיסכימו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 12:48
אין סוף לסיכונים האלו. ואם העבירו את הכסף ועכשיו מבקשים חצי ממנו בחזרה כדי לקנות תרופה למחלה קשה, מקבל המתנה אמור לדחות אותם כי הבטיחו?

כשהיחסים מספיק קרובים כדי לקבל חצי מליון ש"ח, ייתכן שיהיו ארועים קיצוניים שידרשו ממקבל המתנה לתת משהו בחזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 14:04
אתה צודק לגמרי. רק שבמקרה הזה ראיתי את זה קורה יותר מידי פעמים.

לפני החתונה הורי הכלה/חתן לארג׳ים לגמרי , ואחרי החתונה מסתבר שאין כיסוי להבטחות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 14:17
בהחלט. כנראה המשפטים של הסבתות שאתה מתחתן לא רק עם הכלה אלא גם המשפחה שלה נכונים גם במאה ה-21.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 14:54
זו גם דעתי. וזה משמעותי מאד לידיעה של שניכם שההון לרכישה המשמעותית שלכם, דירת המגורים ניתן בשווה משני הצדדים. לגבי משכנתא, זה חלק מהמאמץ הכלכלי המשותף. כמו כן, נשמע שאתה סומך על זוגתך שתתן את חלקה לתא המשפחתי והכלכלי שיווצר אז בכלל.