⬅ חזרה לאינדקס

רישום בניין משותף

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 15:41
כמה זמן בד"כ לוקח לרשום מבנה משותף חדש בטאבו?

יש משמעות למצב המשפטי של הדירות בשלב שבין המסירה לרישום?

האם רישום מבנה משותף נחשב פרצלציה?

האם ניתן לרכוש קרקע חכורה של מבנה משותף?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 18:25
בין שנה לשנתיים +/-.

כן, אם לא הוסדר הרישום יכול להיות שתהיה לדוגמה בעיה עם משכנתא / מינוף. אני לדוגמה לא יכולתי לקחת הלוואה כנגד דירה שהייתה בתהליך התחדשות..אבל זה תלוי ב"מצב המשפטי", ואני מניח שגם בבנק (כמו שמזרחי נותן משכנתאות לנכסים מסויימים במושע).

פרצלציה היא חילוק הקרקע לתתי חלקות במקרקעין, רישום בית משותף הוא רישום הנכס בפנקס הבתים המשותפים. כלומר, קודם עושים פרצלציה לקרקע, ואז רישום בית משותף על הדירות בבניין לדוגמה.

זה קצת לא הגיוני כי בחכירה אתה "רוכש" זכות שימוש בקרקע לתקופה מוגבלת (=תקופת החכירה). הבעלות לא משתנה (הקרקע עדיין בבעלות המינהל), זו "רק" זכות שימוש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 19:25
תודה רבה על המענה המפורט.

מה קורה אם עוה"ד שאמור לרשום את הנכס מתמהמה? בעבר נעניתי שאין עדיין לבניין טופס 5, אני לא רואה בשום מקום שזה בכלל תנאי לרישום.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 19:51
אם אני לא טועה, לפי חוק המכר יש זמן מוגדר לטיפול בנושא, ובלאו הכי, אמור להיות מוגדר בחוזה הרכישה מול הקבלן.

אם ישנה הפרת חוזה, כדאי לך להתייעץ עם עורך הדין שטיפל בעסקה מהצד שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2021 17:56
רישום יכול לקחת גם שנים ספורות.

מקרה בו 6 ואפילו 7 שנים לאחר הבניה, ועדיין אין רישום מסודר - יותר מנפוץ.

מניסיון: אין בעיה לקחת משכנתא, אין בעיה לעשות העברת בעלות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2021 23:34
רישום בית משותף זה תהליך ארוך יחסית שלעיתים תלוי בהשלמת פרצלציה (בקרקע שנדרשת פרצלציה).

יש משמעות בשווי שמאי ובסירבול ביצוע העברות זכויות/משכנתאות (היזם משמש בדכ כחברה משכנת).

לשאלה האחרונה (אם הבנתי אותה נכון)- יש מקרים בהם רשום בית משותף והזכויות של הבעלים רשומות כזכות חכירה ולא כזכות בעלות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2021 23:36
תודה. במידה ויש בעלות על קרקע של בית משותף - איך היא מחולקת בין בעלי הדירות השונים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 07:51
אם כבר נרשם בית משותף אז לכל בעלים מייחדים תת חלקה ספציפית (שמשקפת בעצם את הדירה שלו) ומצמידים לתת חלקה את ההצמדות לדירה (חניה, מחסן וכו) וגם את החלק היחסי ברכוש המשותף שנקבע ברוב המקרים לפי השטח היחסי של הדירה ביחס לכל הדירות בבניין. כלומר אם יש לך את הדירה הכי גדולה בבניין, זה יתבטא בכך שיוצמד לך חלק יחסי גדול יותר ברכוש המשותף.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 08:50
התכוונת בין 3 ל10 שנים.