⬅ חזרה לאינדקס

מינוף חיצוני לצורך פתיחת תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2021 23:36
שלום כולם,

ברשותי 100K פנויים אותם תיכננתי להשקיע בתיק השקעות פרטי, אך בנוסף ישנה גם הכוונה לרכוש רכב חדש בחצי שנה הקרובה בסכום דומה.

האם לדעתכם נכון להשקיע את הכסף כבר עכשיו בתיק השקעות (מחקה מדד) ולשלם פשוט על הרכב בליסינג מימוני של פריים + 0.8 למשך 3 שנים (מייקר את עלות הרכב בכ 8K) או לחילופין לקנות את הרכב במזומן ולבנות את התיק באיטיות (יקח כשנה להגיע ל 100K)

מדובר בעצם בסוג של מינוף חיצוני. האם מישהו יכול לעזור לי לחשב כמה צריכה להיות התשואה של התיק כדי שזה ישתלם? ובכלל מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2021 23:53
לכסף אין צבע או ריח. אם תקח הלוואה, במאזן התיאורטי שלך תהיה התחייבות בגובה ההלוואה ונכסים שהם רכב ותיק השקעות.

כדי להרוויח מלקיחת ההלוואה, אתה צריך שתשואת התיק נטו תהיה גבוהה מעלות הלוואה.

אבל, יש גם אלמנט פסיכולוגי של קיום חוב ותרחישים שונים שעליך לקחת בחשבון בהם תצטרך להחזיר את ההלוואה ואולי למכור את המניות בעיתוי שלא נוח לך.

קח בחשבון שעליית הריבית תפגע בך פעמיים - ההלוואה תתייקר והמניות כנראה ייפגעו. מצד שני, 3 שנים זה לא המון זמן והפד נראה הססן בשנים האחרונות בקשר לריבית, כך שקשה לי להאמין שעד 2024 תהיה עלייה חדה בריבית (שלא לדבר על מה שזה יעשה ליכולת של ארה"ב למחזר חובות שאינה יכולה להחזיר).
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 07:15
אחזקת רכב בישראל היא אחת הפעולות הכלכליות הגרועות. בערך 100% מס קנייה, 70% מס על הדלק, אגרות יקרות + נוספות בדרך (גודש), הכבישים הכי צפופים ב OECD (בזבוז זמן בפקקים). בנוסף הרכב מאבד כ 10% מערכו כל שנה, לפחות בשנים הראשונות.

תחשוב אם אתה יכול להסתדר בלי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 10:19
אנחנו לא יודעים מה השיקולים החוץ-כלכליים של הפות״ש.

אולי הייתי שוקל להקצות חלק קטן מהסכום לרכישת הרכב, ואולי אף שוקל יד 2 ולא חדש, ואת מרבית הסכום מקצה לטובת תיק ההשקעות מאחר וזה נכס מניב.

רכב אינו כלכלי אך יש לא יתרונות ערכיים אחרים (מקום עבודה מועדף המצריך נסיעה, טיול, חופש תנועה וכו).

תנסה לכמת את הצרכים שלך לסכום מסוים ואולי את הסכום הזה תנתב לטובת הרכב. (60/40,70/30?)
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 10:33
יותר מ-2.4% לאחר מיסים ועמלות.

אם הריבית תעלה אז יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 10:35
זה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 11:02
אני פה רק להגיד שלרוב אפשר להשיג תנאים יותר טובים ממה שהוצע לך.

ריבית פריים + 0.6 זה הכי גבוה ששמעתי על קניית רכב,

ריבית פריים זה ההצעה הטובה ביותר שקיבלתי,

יש בנקים שיתנו מתנת הצטרפות עד 50K ללא ריבית בהתניה מסויימת (לאומי למשל, יש במזרחי עד 30K)

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 12:25
בעיקרון אני מסכים איתך, אבל תסביר את זה לאישתי :lol:

צחוקים בצד, מהסיבות שציינת אנחנו חולקים רכב אחד ולא שניים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 12:27
תודה רבה על המידע, אם אלך על הכיוון הזה אז כנראה שאני צריך באמת לעשות מחקר שוק גדול יותר.

התוכל לשתף ממי אתה קיבלת את ההצעה של הפריים ולפני כמה זמן זה היה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 13:07
פועלים ולפני חודש בערך, והייתי לקוח קיים אצלם.