⬅ חזרה לאינדקס

האם אתם משתמשים בתחבורה ציבורית ?

🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 09:51
שלום סולידיים לדעתי, זה יכול להיות סקר מעניין.

במדינתנו, התחבורה הציבורית נתפסת בעיני אנשים רבים כמוצר נחות. באופן אישי אני מוצא את עצמי מגיע לעבודה עם רכבת או אוטובוס, וברכב אני משתמש בעיקר בערבים או בסופי השבוע.

אין לי שום הנאה מלהזדחל בפקקים ולחזור עייף ועצבני הביתה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 19:10
מקווה מאוד בעתיד הקרוב כבר להתקדם לכמה שיותר שימוש בתחב"צ.

למשל, בונה ממש על הרכבת הקלה לצורכי אוניברסיטה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 19:21
לראשונה מאז הצבא [זקן עד מאד], וההחלטה למכור את האוטו... אני משתמש בתחבורה ציבורית.

מאמין שזה ייגמר מתישהו אבל חוץ מעניין ה"להסתדר בשבת" + מציאת סנג'ר מקומי שיעזור בקילומטר האחרון.

יש בזה משהו מאד משחרר לעיתים. ודיי מגניב.

מה שכן, חוסך לי מאות שקלים בחודש.

כמובן, בלתי אפשרי לאנשים עם ילדים שלא גרים בעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 19:22
I only use public transportation a few times a year if I need to be in another city.

Other than that I just use my bicycle to get around.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 15:59
אני משתמש בתחבורה ציבורית קבוע.

גם כי זה חוסך וגם כי לדעתי עידן הרכבים הפרטיים אמור להיעלם מן העולם. ובעיקר כי אין לי רכב.

אבל חייב לציין שאיכות התחבורה בארץ היא נמוכה מאוד מאוד.

אוטובוסים מאחרים חופשי, לו"ז לא מסודר, לעתים צריך להמתין כחצי שעה לאוטובוס ואז באים לך 3 קווים זהים ברצף. נורא קשה לתכנן נסיעות עם החלפה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 16:02
רק ברכבת מנהריה לנתב"ג פעמיים בשנה למעט זמן קורונה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 16:38
תחבצ בלבד! משתמש ברכב של עבודה/ משפחה כשצריך,

גם אם הייתי מקבל רכב מתנה הייתי מוכר אותו ומשקיע... ;)
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 16:45
פעם חיכו למשיח , היום מחכים לרכבת הקלה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 17:18
משתמשת רק בתחבורה ציבורית, מסיבות כלכליות.

וואלה, לא יודעת איך זה לעשות את הנסיעות שאני עושה בתחבורה ציבורית, ברכב, על בסיס יומיומי.

אבל חד משמעית התחבורה הציבורית נחותה ונוראית.

מקום העבודה שלי 7 קילומטר ממני- ברכב זה לוקח 15 דקות, באוטובוס שעה.

ביום חריג כלשהו הייתי צריכה לעשות תל אביב-יבנה-חולון-אשדוד-תל אביב. מזל שהבן זוג השאיל לי את הרכב שלו- אחרת הייתי מגיעה לסוף היום הזה מתה.

בדרך כלל, אני מוצאת שזמן נסיעה בתחבורה ציבורית בארץ הוא פי שלוש מאותה נסיעה, ברכב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 18:52
גר ביקנעם, עובד בחיפה (מת"מ).

ברכב - 35 דקות דלת לדלת

בתחבורה ציבורית, מעל שעה, עם החלפה, ועוד 15 דקות הליכה, בכל אחת משתי האופציות הקיימות:

א) אוטובוס לכפר יהושע ומשם רכבת לחוף הכרמל

ב) אוטובוס ללב המפרץ ומשם אוטובוס נוסף לחוף הכרמל

פניה למשרד התחבורה בבקשה להוסיף קו ישיר מיקנעם לחוף הכרמל נדחתה בנימוק לקוני.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2021 06:37
פעם בשבוע רכב, פעם בחודש בממוצע תחבורה ציבורית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2021 08:17
לא אוהב לנהוג, הסיבה העיקרית שיש לי רכב היא סופי השבוע. אבל מהרגע שיש רכב - כל פעם שצריך לבחור בין רכב לתחבורה ציבורית - אעדיף רכב משיקולי זמן ונוחות (וגם מחיר, העלות השולית של נסיעה קצרה נוספת נמוכה יותר מכרטיס אוטובוס).

בפועל אני נוסע לא מעט בתחבורה ציבורית, בעיקר בתוך העיר כשהרכב לא ברשותי ובזמנים שבהם יש מצוקת חניה. נוסע גם ברכבת בינעירונית באופן מזדמן, בזמנים בהן היא עובדת. הייתי נוסע יותר, אבל חצי מהזמן היא לא פועלת גם בזמנים בהם היא אמורה לפעול.

כבר רשמתי את דעתי בפוסטים קודמים בנושא - לחיות בישראל ללא רכב זה כמו להיות בכלא*, מדובר באלמנט ראשון במעלה שמאפשר חופש אישי.

* למעט מצבים בהם כל המשפחה מרוכזת במקום אחד או בשני מקומות וניתן לנסוע לביקור לסופ"ש שלם.

אני כן אציין לטובה שמצב התחבורה הציבורית טוב בהרבה לעומת העבר, גם בהיבטי מגוון, תשתיות, תדירות, אמינות ונוחות אבל זה רחוק שנות אור מהתועלת שרכב פרטי מספק לבעליו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2021 08:26
גרים במרכז העיר, ולכן נעים בעיקר בכח הרגל, לעיתים באוטובוס.

כשאנחנו נוסעים צפונה, לבקר את המשפחה של אשתי, אנחנו נוסעים לסופ"ש שלם. הולכים עד לתחנה המרכזית, ומשם רכבת/אוטובוס.

גם בתקופה שהיה ברשותי רכב, את הנסיעה צפונה היינו מבצעים בתחבורה ציבורית. זו מהסיבה הפשוטה שאיך שלא אהפוך את זה, הנסיעה הזו לא נגמרת (1.75-2.5 שעות נסיעה רצופה), לכן אני מעדיף שמישהו אחר ינהג במקומי.

כשאנחנו יוצאים לטייל שם, אנחנו לווים את הרכב של ההורים/סבא שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2021 09:12
לא הרבה מכירים את 'חנה וסע' - אפשר להגיע עם הרכב (ויש כמה קווי אוטובוס שמגיעים גם כן) לחניון גדול במחלף שפירים (על כביש1), ולעלות על שאטל שנוסע סביב הקריה או סביב הבורסה.

השאטל חינמי ונוסע בנתיב המהיר ולכן מדלג על רוב הפקק בכניסה לתל אביב, מי שעובד מרחק הליכה מעזריאלי או הבורסה - לדעתי אופציה מצוינת.

להחליף אוטובוסים פחות נוח אבל עדיין לדעתי בשעות העומס עדיף מאפשרויות אחרות.

התדירות של השאטל גבוהה (כל 5 דק בשעות העומס, עד 15 דק).
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2021 09:50
רק תחבורה ציבורית. מטעמי חיסכון וחוסר רצון לנהוג ולהתעצבן.

בסופי שבוע - מוניות (אין שום מיזם של תחבורה בשבת מהעיר שלי לתל אביב או לים).

בכל זאת משלמת מחיר לא נמוך על - קווים שלא מגיעים בזמן או לא מגיעים בכלל, נהגים שמדלגים על תחנות, נהגים שלא פותחים את כל הדלתות, צפיפות (יותר מקורונה אני חוששת לחטוף כינים באוטובוס מרוב הצפיפות לפעמים), חיכוך מתמיד עם אנשים לא מחונכים ששומעים מוזיקה/סרטונים בלי אוזניות, שמים רגליים על המושבים, לא קמים לנשים בהריון/מבוגרים/אנשים עם תינוק במנשא, סתם אנשים שגם כשלא צפוף במיוחד לא מצליחים לא להיכנס למרחב האישי.

(אני קוראת ויצא לי ממורמר אבל בחיי שאני שונאת את האוטובוסים בגוש דן ולפעמים מרגישה שהנהגים שוכחים שהם מסיעים אנשים ולא סחורה).
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2021 19:23
רכבת כרמיאל-מת"מ הלוך חזור פעמיים בשבוע.

מבחינת זמן, לא להיט - דלת לדלת שעה וחצי לכל כיוון. זאת מכיוון שצריך להגיע מהישוב בו אני גר לתחנה (ולמצוא חניה = סיוט).

אם הייתי עושה זאת ברכב, היה לוקח שעה ורבע בבוקר ושעה בחזור.

אבל, חוויית הנסיעה ברכבת מכסה על פער רבע השעה בבוקר - מגיע עירני, ללא בחילות ורגוע ...
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2021 19:50
פעם פעמיים בשבוע ברכב להורים/חברים.

אם יש תחבצ נוח למקום מסויים אעדיף כמעט תמיד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2021 21:13
אני לא מחזיקה רכב ולכן האפשרויות שאני משתמשת בהן הן תחבורה ציבורית או הליכה, גם אם היא מרובה.

רק בשבת האחרונה יצא שליוויתי חברה מגבעתיים למרכז-צפון תל אביב ברגל וחזרה, מסע של כ11 קילומטר

אני נהנית ללכת כשמזג האוויר נח ובעיקר בלילה כששקט ואפשר לשמוע את עצמי חושבת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2021 22:37
עד לפני שבועיים השתמשתי באופן יומיומי בתחבצ. שדרגתי למקום עבודה שנמצא כ-5 דק' הליכה מהבית :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2021 01:46
משתמש בנתיבים של תחב"צ.

נחשב?

בזמנו - עבדתי באזור תעשיה צפוני לוד. חצי שעה לכיוון על קטנוע.

פעם אחת ניסיתי לחזור בתחב"צ - לקח לי שעתיים. פעם שניה שהקטנוע לא עבד - ניסיתי לחזור ברגל - שעתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2021 20:22
מבחינתי השילוב האולטימטיבי הוא לגור קרוב לעבודה, במקום עם תחבורה טובה, זה מאוד נוח ומשפר את איכות החיים, נסיעה ברכב פרטי, בעיני לא עושה טוב לעצבים וללחץ וגם שורפת כמה שעות ביום (אפילו למי שגר במרכז). כמובן שבשבתות, חגים ונסיעות ארוכות או למקומות בלי תחבורה זו בעיה, אבל יש היום שירותי השכרת רכב , מוניות זה גם אופציה, והליכה לטווחים של כמה קילומטרים. אנשים נוטים לפספס את העלות היקרה(כלכלית) של להחזיק רכב(בלאי, ביטוחים, דלק, חניה) ונפשית(עצבים, לחץ, זמן אבוד).
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2021 01:08
נוסע ברכבת לעבודה

ומשתמש ברכב לכל שאר הדברים
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2021 07:58
עד שעברתי לעבודה במרכז השתמשתי רק בתחבורה ציבורית

היום כדי להגיע למרכז בתחבורה ציבורית זה לבזבז עוד שעה ביום רק נושא העבודה אז עדיף לי להחזיק רכב

(לא חדש ולא מפואר אבל עושה את העבודה)

אז כיום אני נוסע רק ברכב פרטי

אם הייתה תחבורה ציבורית סבירה עבורי למקום העבודה שלי הייתי חוזר.. אני לא רואה בזה משהו נחות או משהו כזה.. כרגע זה פשוט חלופה נוראית
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2021 20:06
בזמנים של פקקים (כלומר, לעבודה ומהעבודה), תחב"צ. בשאר הזמן רכב פרטי (במקרה יצא שכל מיני דברים כמו אוניברסיטה וחוגי ספורט יוצאים אצלי נגד הפקקים שזה נהדר)

אם לא כולם היו מפחדים עליי כל כך הייתי מביא קטנוע מזמן. אני גם קצת מפחד על עצמי עם הנהגים בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2021 16:36
בתחבורה ציבורית כמעט כל הזמן, גר בירושלים התחבורה הציבורית טובה פה אם כי לא מושלמת בעיקר בגלל הכבישים המהירים מוטי רכב פרטי.

בשבתות שוכר רכב לפי שעות כאשר אין תחץ, ופעמים אחדות בשנה טיול בארץ ברכב שכור.

גם יותר טוב לסביבה וגם חוסך הרבה כסף
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2021 16:48
יש לך מגרש השכרה ליד הבית או שאתה מתנייד אליו בתח"צ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 14:06
עד לפני חצי שנה לא החזקנו אוטו.

היום נוהגת. התחלתי בגלל העבודה (מצריכה המון נסיעות, תנאי בסיסי) והמשכתי כי זה איכות חיים אחרת. והמחיר פחות מורגש כי העבודה משלמת כמעט הכל.

מה שכן כשמגיעים למרכז לא מצליחה להבין למה אנשים מחזיקים רכב. עד 3-4 ק"מ הכי מהיר זה רגלית, לכל הפחות בשעות העומס.

ממש מתוסכלת מנהיגות בערים מרכזיות עמוסות ומעצבנות (חיפה, תל אביב, ירושליים)

לא מבינה איך גרים בהן בכלל...
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 16:37
תמיד היה לנו לפחות רכב אחד בשביל נסיעות עם הילדים, בייחוד להורים בסופש.

במשך כמה שנים נסעתי בתחבורה ציבורית (רכבת ואוטובוס) לעבודה בתל אביב בשביל לחסוך על אחזקה של רכב שני. יש לזה גם יתרונות של לא צריך להתעצבן בנהיגה על הכביש ואפשר להיות בטלפון כל הדרך, אבל יש גם חסרון משמעותי של חוסר גמישות ובלתמים הן באוטובוסים והן ברכבות.

היום מחזיקים שני רכבים ואני נוסע לעבודה ברכב, בעיקר בגלל שאני רוצה גמישות מכסימלית ביציאה והגעה ומזעור הזמן בדרכים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 16:54
אין חברות השכרה שמסיעות את הרכב לפתח ביתך?

סך הכל זה נשמע הגיוני לנוכח ציבור המשתמשים בשירות, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 22:22
לא יודע, ואיך הנהג יחזור אחר כך למשרד? ז"א שצריך להחזיק לפחות שני אנשים נוספים 24/7 כדי שיביאו ויחזירו רכבים... נשמע לי קצת יותר מדי.

הניחוש שלי הוא שיש מגרשים באזורים מרכזיים בלבד עם תורן אחד בסופ"שים וגם זה בלחץ. או לחלופין מדובר בשירות כמו car2go שהרכבים חונים במקומות שונים ברחבי העיר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 12:36
למה שהלקוח לא יסיע אותו למשרד?

אני חושב שלקוח יעדיף את זה על פני תשלום על מונית כדי להגיע לנקודת ההשכרה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 15:05
לא יודע, אתה מכיר שירות כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2022 15:10
משולב, מאוד מנסה לתעדף תחב"צ איפה שאני יכול. אבל אחרי שנתיים של הגעה לעבודה בתל אביב עם השירות המזעזע של באבל או עם הבלת"מים שאוטובוסים של דן חוטפים בכביש, מודה שההנאה מלדעת שאתה יוצא בזמן X ומגיע בזמן Y כשאתה באוטו שווה בעיניי את העמידה של רבע שעה בפקק.

מחכה ליום של רישות אמין בתחבורה ציבורית יעילה כדי שאפשר יהיה להסתמך עליה (או לאגרות הגודש).
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 14:27
מעניין היה להוסיף - והאם יש לכם ילדים?

זה עוד יותר קשה עם ילדים בתחב״צ
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2022 08:15
תחבצ זה קשה עם ילדים אין ספק.