⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות - איך לצמצם הוצאות?

🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 13:37
שלום, אנחנו זוג בני 30. חיים בגוש דן.

ההכנסות החודשיות המשותפות שלנו מסתכמות ב20 אלף שח. ההוצאות שלנו מסתכמות, בדרך כלל, ב19 וקצת אלף שח. כשטיילנו בחו״ל במשך שנה ולא עבדנו כלל, הצלחנו לחסוך יותר מעכשיו (יש לנו הכנסה פסיבית של 9300₪ מדירה בבעלותנו+עזרה מההורים) - וזה ממש מבאס. החיים כאן כל כך יקרים.

בחוויה שלי אנחנו חיים טוב אך בצניעות. אנחנו גרים בדירת שני חדרים קטנה, לא טסנו לחו״ל בשנתיים האחרונות וחופשות בארץ עשינו רק עם אוהל וצידנית, אנחנו לא שותים אלכוהול, יוצאים לבלות עם חברים אולי פעם בחודש, לא מזמינים אוכל מבחוץ יותר מפעם-פעמיים בחודש, לא קנינו רכב מעולם (את שני הרכבים שלנו קיבלנו יד שנייה מבני משפחה), בגדים חדשים אנחנו קונים פעמיים בשנה בתקציב קבוע מראש. הדבר היחיד שמוציאה עליו יחסית יותר מאחרים הוא מוצרי טיפוח לשיער ולעור (כי אני מתולתלת ויש לי אקנה - מה לעשות), וגם זה מסתכם רק במאה ומשהו שקלים בחודש.

אנחנו גם מקבלים המון עזרה מההורים - מקופסאות אוכל של אמא כמעט מדי שבוע, ועד תשלום ביטוחי הבריאות וחשבונות הסלולר שלנו. ובכל זאת, מדי חודש אנחנו כמעט מתאפסים, חוסכים רק כמה מאות שקלים ולא יודעים היכן עוד אפשר להצטמצם.

אז ספרו לי, מה השינוי שעשיתם באורח החיים שחסך לכם הכי הרבה כסף?

(תנו לי להקדים אתכם - אף אחד משנינו לא יכול לוותר על רכב, בגלל העדר קווי תחבורה ציבורית נורמליים למקומות העבודה שלנו).
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 13:39
ברוכה הבאה.

תתחילו בלסכם את כל ההוצאות הקבועות והמזדמנות בקובץ אקסל.

כשיש תמונת מצב מול העיניים אפשר להתחיל לבחור מה מיותר ואפשר לוותר ומה אפשר לשפר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 13:43
היי,

עם הכנסה כוללת של 20 אלף שכמעט מחציתה פאסיבית אזי הכיוון המתבקש הוא ה גדלת ההכנסות. נשמע שכבר די מיציתם את אפשרויות החיסכון.

אם תוכלי לשתף קצת במה אתם עוסקים, מהי ההשכלה, ומהן המחשבות לגבי ה גדלת ההכנסות אז חברי הפורום הנחמדים ינסו לסייע.

גם קצת פרטים על שווי הדירה, גובה המשכנתא, מיקום כללי יעזור לחשוב איתך האם כדאי לממש את הנכס לטובת חלופה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 13:46
אנחנו כבר עושים כך. לא באקסל, אלא באתר של הבנק (ממשק אינטרקטיבי וקל לתפעול). כבר הפחתנו הוצאות של מזון (עברנו מקניות בשופרסל לרמי לוי. ויתרנו על מוצרים יקרים יותר כמו ירקות ופירות אורגניים. בשר ודגים אוכלים רק כשההורים מכינים לנו. אנחנו מבשלים יותר בבית ואוכלים בחוץ פחות). לא מצאנו אזורים אחרים שבהם ההוצאות נראות לנו ברות צמצום. האם פשוט לקבל שהוצאה של 19 אלף שח לזוג במרכז הארץ זה המינימום? זה לא נחשב גבוה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 13:57
מה ההוצאות הגדולות שיש לכם? לאיפה הולכים 19 אלף בחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 13:59
יש כאן כמה כוכביות שאני לא יודעת מה כתוב בהן, אז אשתדל לענות כמיטב הבנתי מהטקסט הגלוי.

אני עוסקת בחינוך - עובדת בגן ילדים. התואר שאני עושה כעת הוא תואר כללי במדעי החברה שכללתי בו כמה שיותר קורסים בחינוך, אך בחרתי לא לעשות תואר בחינוך ממש, כי עם כושר ההשתכרות בתחום בארץ - אני באמת לא בטוחה ששם אשאר, ורציתי להיחשף לכמה שיותר תחומים שאולי יפתחו אצלי דרך מקצועית חדשה. עם זאת, כל ההכשרה המקצועית והניסיון המקצועי שלי נוגעים לחינוך לגיל הרך, ואני שוקלת לעשות תואר שני במנהיגות חינוכית עם סיום התואר הראשון. יכול להיות שאלך לכיוון של הדרכת הורים, משהו שיאפשר לי להשתכר כעצמאית. חשבתי גם על יזמות חינוכית - יש לי כמה רעיונות שרבים מהקולגות שלי חושבים שהם נהדרים, אם כי אני לא בטוחה עד כמה יהיה קל להרים פרוייקטים כאלה תחת מגמת הסטנדרטיזציה מוכוונת המדידה שתחום החינוך מצוי בה בארץ.

לגבי בן הזוג - אין לו השכלה אקדמית, אך יש לו עניין רב בהנדסה ופיזיקה, הוא לא שולל תואר בהמשך. כעת הוא ממקד את כל תשומת ליבו בהקמת העסק שלו - ייצור מוצרים אקולוגיים לספורט ימי. נראה בינתיים שהולך לו טוב, בארץ יש כמה חנויות שמחזיקות את המוצרים שלו וכעת פניו לשוק הבינלאומי. יש ספקים פוטנציאליים באוסטרליה ואירופה שהוא עומד איתם בקשר. את העסק הקים בעזרת אביו, כלומר הוא לא כבול למשקיעים ולא לקח כל הלוואה לטובת העסק.

על הדירה באריאל, ששוויה כעת כ-2.2 מיליון, אין לנו משכנתא (נרכשה בעזרת ההורים).
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 14:01
המילה הג-ד-לת מצונזרת פה.

סולידים אוהבים הכל בקטן :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 14:02
הכוכביות הן כנראה איזה באג. התכוונתי בהן להגדיל את ההכנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 14:06
ערכתי
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 14:06
זה לא באג, זה פיצ'ר.

נגד ספאם של אלה שלא מסתפקים בקטן :)
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 14:08
מוודא הבנה - זוג בלי ילדים מוציאים 19,000 שקל בחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 14:15
אני חושב שזה רחוק מלהיות המינימום, כשאני ואשתי היינו בגילכם התקיימנו מפחות מחצי מזה.

מצד שני, אנחנו לא קיבלנו 3.2M + תמיכה חודשית של 2k מההורים.

בסהכ, בהנתן כל מה שקיבלתם ומקבלים מההורים ההוצאה שלכם סבירה בעיני (כי יש לכם הרבה פחות צורך לצבור הון מלשאר בני גילכם).

הבעיה היחידה עשויה לצוץ כשיהיו ילדים וההוצאות מאוד יעלו, מצד שני יש לי חברים שבסיטואציה דומה ההורים פשוט הגדילו להם את הקיצבה לאחר שנולדו ילדים והבעיה נפתרה כך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 14:19
כמה אתם משלמים על שכ"ד?

כמה אתם משלמים על הרכבים בחודש (ביטוח, תיקונים ודלק)?

כמה אתם מוציאים על מזון (קניות לבית, טייק אווי, בתי קפה, מסעדות, קפה/שייק בדרך לעבודה, מים מינרלים)?

לאיזה חוגים/טיפולים אתם הולכים וכמה כסף הולך על זה (ואולי איבזור וביגוד לעניין)?

לכמה חתונות/אירועים אחרים אתם הולכים בשנה, ומה ההוצאה הממוצעת לאירוע (צ'ק, ביגוד, מסיבת רווקים...)?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 15:39
נשמע לי המון להוציא 19k בחודש לזוג צעיר בלי ילדים, במיוחד שציינת שאתם לא מוציאים כמעט על חופשות ומסעדות.

על מה כל הסכום הזה הולך?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 15:47
עריכה : הייתי קצת ציני אבל ניכר שאתם שואפים לשנות.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 16:24
המון המון! נוכל לעזור לך יותר אם תפרטי את ההוצאות שלכם לפי סעיפים (חודשי + שנתי מחולק ל-12)
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 16:35
הכנסות 20k, הוצאות 19k, דירה נקיה ממשכנתא - הזוי.

מה, אתם אוכלים כל יום פילה-מיניון עם רוטב פטריות כמהין?

דברו עם עמותת פעמונים שתעזור לכם, @c881
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 16:47
מריח כמו פוסט הטרלה
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 17:00
כמה הוצאות דיור כולל ארנונה, חשמל ומים ?

מזון לחודש ואחזקת בית לחודש ?

רכבים?

את בטוחה שאין ערבוב בין הוצאות העסק להוצאות הפרטיות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 17:02
לפי הסגנון, לפי התגובות, ולפי הפוסט השני שפורסם על ידה - לא חושב.

יכול להיות שיש הוצאות חריגות (למשל על העסק או על בריאות וכדומה),

או שיש מודעות נמוכה להוצאות השוטפות (המון בזבוזים קטנים שעוברים מתחת לרדאר).
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 17:13
כן בכלליות זה נשמע גבוה לזוג בלי ילדים שחיי בצניעות......

כדי שתשתפי את רשימת ההוצאות,אחרת יהיה קשה לעזור לך לחשוב איפה אפשר להצטמצם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 17:14
שאלה ראשונה - מאיפה מגיע הכסף לפיתוח ותפעול המיזם העסקי?

שאלה שניה - יש לכם הוצאות גדולות במזומן שלא נכנסות למעקב שלכם?

חשוב לציין שישנה תופעה נפוצה בקרב מעשנים (טבק ו/או סמים קלים) שהם נוטים לא לתעד את ההוצאות האלה. זה בקלות מגיע לאלפי שקלים בחודש שאין עליהם מעקב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 17:59
איך לחסוך יותר? לקחת שליטה על החיים והכסף שלכם. להתחיל לשלם חשבון טלפון, ביטוחים וכו' בעצמכם. ככל שתהיו פחות תלויים כך היכולת, רצון לחסוך תגדל.

קיבלתם מתנה עצומה מההורים וזו ברכה אבל לדעתי צריך וכדאי לעשות צעדים קטנים לעצמאות וזה מתחיל מהדברים שכתבתי למעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 05:44
אני חושב שכן צריך לאחד את השרשורים שלה.

כי ההוצאה היחידה שכתובה היא 4,500 שכירות (כמה המיסים?) שם או שההכנסה מהדירה+עזרה מההורים התפצלה ל- 7,300 + 2,000.

לדעתי, אם ההורים הם אלו שקונים לכם אוכל ומבשלים, אתם יותר בכיוון של 5,000 עזרה מההורים.

לא יודע מה עלות לימוד, כמה כסף הולך ממכם לעסק כל חודש.

מעבר לכך, אני חייתי בדירת 4 חדרים כרווק (1,000 שח שכירות בצפון) וב-3 חדרים (ב-4,000) כזוג בלי ילדים, עד +4 ילדים... השכירות לא חייבת לעלות בגלל הגדלת המשפחה, לא בשלבים הראשונים.

גם אם תגדל, אפשר למצוא דירות 3 חדרים ב-4,500, שוב מה המיסים מסביב?

לגבי ירושה, אני לא סופר כסף לפני שהגיע הביתה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 08:31
אני ובת זוגי גרים באזור טוב בגבעתיים בדירה לא מאוד זולה, ולא מגיעים להוצאה משותפת של 19,000 בחודש (ואנחנו רחוקים מלהתכלב). הסכום שאתם מוציאים נשמע לא הגיוני ולא תואם את אופן ההתנהלות שפירטת בפוסט.

כדאי לעשות סדר בהוצאות ולהבין לאן הולך עיקר הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 11:34
כן, אתה צודק! ומזל שיש בן זוג מסודר ומבין ממני. דיברנו על זה אתמול בערב ויש כמה דברים חשובים שלא שיתפתי, שלא זכרתי בכלל, שצריך לקזז הן מההוצאות והן מההכנסות כדי לקבל תמונה מהימנה.

אז ככה - בתחילת כל חודש בן הזוג מושך מהחשבון שלנו 6000₪ כהלוואת בעלים, שהולכים לשכר דירה לבית העסק, והוא מחזיר אותם במלואם בסוף כל חודש מהרווחים של העסק. כך עד שיהיה תזרים מזומנים יציב יותר בעסק.

בנוסף - חשבונות ומיסי יישוב של הדירה שאנחנו משכירים יורדים מהחשבון שלנו, והדיירים מכניסים את מלוא הסכום במהלך החודש - כ-1300₪

בנוסף - טיפול פסיכולוגי שלי, שההורים מחזירים לי עליו 1600₪.

כך שצריך להוריד מההכנסות וההוצאות 8900₪, אז למעשה, אנחנו מוציאים רק בערך 10,100₪ בחודש לצרכי המחייה שלנו.

מתוכם 4200₪ שכר דירה

1500-2000₪ הוצאות רכב

2000-2500₪ מזון (כולל אוכל בחוץ)

72₪ מנויים לנטפליקס, ספוטיפיי וגוגל קלאוד

40₪ שירותי בנקאות

אלה ההוצאות הקבועות.

נותרנו עם 1300₪ בחודש, בערך, שיוצאים על ״בזבוזים״. שזה לא מדוייק, כי בחלק מהחודשים יורד גם ביטוח לאומי וקופת חולים של בן הזוג.

בסך הכל מרגיש לי סביר, וגם שאפשר להצטמצם קצת. בעיקר המסקנה היא שאנחנו רוצים ומקווים להגדיל הכנסות - כי אם מקזזים את הסכום גם מההכנסות, יוצא שאנחנו מכניסים כעשרת אלפים שח - בהחלט יש לאן לצמוח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 11:35
צודק, עשיתי סדר. מפנה אותך לתשובה שלי לnicepo1
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 11:47
חחח. תודה על הביקורתיות והציניות זה בול מה שחיפשתי כשכתבתי את השאלה שלי. מפנה אותך לתשובתי לnicepo1. לא הבאתי בחשבון הוצאות והכנסות שמתקזזות זו עם זו (הלוואת בעלים שבן הזוג לוקח לעסק בתחילת החודש ומחזיר מהרווחים בסוף החודש, חשבונות של הדירה שמשכירים, שיורדים בתחילת החודש והדיירים מחזירים בתחילת החודש, וטיפול שההורים מחזירים לי עליו). ההוצאות האישיות שלנו, בפועל, מסתכמות בערך בעשרת אלפים שקלים. מתוכם מרבית הסכום הולך על הוצאות דירה, מזון, רכב, ביטוח לאומי וקופת חולים של בן הזוג, עמלות בנקאיות ומנויים לנטפליקס, ספוטיפיי וגוגל קלאוד. נותרנו עם פחות מ1500 שהולכים על ״בזבוזים״ מדי חודש. בהחלט אפשר לצמצם את ההוצאות על מותרות כמו בגדים, מוצרי טיפוח לעור ולשיער, כרטיסים להופעות, סדנאות או יציאה עם חברים - ולחסוך עוד כמה מאות שקלים בחודש. אבל כשמסתכלים על זה ככה, זה כבר לא נראה כמו פילה מיניון כל ערב - הלא כן?
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 11:53
לא מהרווחים, מההכנסות. רווח נוצר אחרי שיורדים תשלומי בט"ל, הפרשות פנסיה ומיסים.

נראה לי שכדאי לבן הזוג לפתוח חשבון בנק עסקי, כי הערבוב הזה יקשה עליכם להבין מה שייך לאן.

שכחת בפירוט בגדים, נעליים וקוסמטיקה. גם הוצאות חשמל, מים, גז, ארנונה בדירה שאתם מתגוררים בה.

הוצאות המזון יקרות, בהתחשב בעובדה שאתם אוכלים הרבה על חשבון ההורים (ובמיוחד בשרים). תנסי לעשות זום-אין על זה ולראות איפה קל להוריד.

אם אתם רוצים לחסוך כל חודש ולהשקיע בבורסה, כדאי לבצע את זה בתחילת החודש וכך הסכום כבר לא ילקח בחשבון להוצאות החודשיות.

מעבר לזה, עושה רושם שאתם זוג צנוע עם הסתכלות דומה על החיים וזה מצויין. העזרה המסיבית של ההורים די מחלישה את פיתוח שרירי העצמאות אז אולי כדאי להתחיל להיגמל מזה לאט לאט. בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 12:43
אם הכספים שמשולמים עבור העסק, טיפול פסיכולוגי ומיסי יישוב לדירת השקעה, אכן מוחזרים במלואם במהלך החודש, אתכם חוסכים 8,900 שח בחודש? כלומר 46% מההכנסה שלכם ז?

זו הערה סופר חשובה, גם כדי לדעת מה ההכנסות האמיתיות שלכם
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 14:14
בקיצור... יש בלאגן.

תסתכלי בבקשה ב-1 לחודש 3 חודשים אחרונים באפליקיה/אתר הבנק - נגדיר X1, X2, X3.

מה ההפרש בין X1 ל - X2 ל - X3 - בכמה הזכות גדלה כל חודש?
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 18:43
ככה זה באמת נראה, צריך להבין קצת יותר טוב מה מצב התזרים.

הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להבין מה התזרים והתקציב החודשי, וזה נראה עדיין קצת לא ברור.

לגבי דברים שכבר אפשר לראות 2k-2.5k בחודש לזוג על מזון זה קצת הרבה כסף...

השלבים הבאים לדעתי:

1) להבין בדיוק מה קורה עם הכסף, לעשות תקציב מסודר ולראות כמה הכנסות יש, כמה ההוצאות יש למשק בית, וכמה לעסק.

2) אחרי שעושים את התקציב המסודר, ורואים כמה נשאר כל חודש בנטו, אחרי כל ההוצאות, מנסים לראות אם אפשר להקטין אותם (את תקציב המזון זה נראה שאפשר להוריד יחסית בקלות עם פחות יצאות וכו, כי 2000₪ זה המון כסף).

זה פשוט נראה שעדיין זה לא מספיק מסודר לך.

צריך לשבת על זה בסבלנות כמה זמן שצריך, כי זה פשוט קריטי לדעת מה קורה.

3) לומדים על תחום ההשקעות עד שמרגישים מספיק בנח לטבול בו, ומתחילים להשקיע (קשור לשרשור השני שלך)
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 04:32
אני מזמין כל יום מוולט ב-120 ש"ח ומעלה ומגיע להוצאות האלה,

איך זוג שקונה בסופר לא מצליח להוציא פחות...?

בכסף הזה תחסכו זמן וכאב ראש ותזמינו טייק אווי...

בתקופה שניסיתי לבשל בבית (תחילת הקורונה) הצלחתי להגיע למאות שקלים בודדים של הוצאה חודשית על מזון

חבילת פסטה לא עולה כלום, להכין רוטב זה פרוטות

חומוס טוב יש באיזה 20 שקל

הבעיה במזון מהסופר מבחינתי זה רק הזמן שהוא גוזל ממני על הכנה והעובדה שהוא דורש התעסקות בלתי פוסקת (נגמר השום? לא, יש שום. אה! אין לי בצל ירוק. טוב, אקנה. פאק! שכחתי פטריות!) בניהול מלאי

אבל פיננסית זה אמור להיות זול לפחות פי 5 מלאכול בחוץ

ואיך לכל הרוחות אתם מגיעים ל-2000 ש"ח הוצאות חודשיות על רכב אם לא קניתם רכב מעולם וקיבלתם אותם מבני משפחה??

אתם ממלאים דלק 10 פעמים בחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 06:13
אז למעשה ההכנסה מהדירה זה 9300 פחות ה1300 המדוברים? מתוך ה10,100 , 8000 שח הם הכנסה משכירות? זה אומר שאת ובן זוגך מכניסים יחד 4000? הבנתי משהו לא נכון?

עריכה: אולי יהיה לך קל יותר להגיד כמה את מרוויחה וכמה כסף מעביר כל חודש בן זוגך? נשמע שאתם משתכרים מאוד נמוך ולא מוציאים הרבה כסף
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 11:20
באמת נשמע הרבה, בלי קניית בשר וקבלת אוכל מההורים, אני לא חושב שזה צריך לעבור את ה-800 לשניהם, ואני נדיב.

אולי זה יוצא ככה אם חותכים את האוכל בחוץ.

אם הצלחת להגיע לסכום כזה, בהנחה שהכללת ארוחות צהריים שאחרת היית מזמין מהתן ביס, אשריך.

אני מגיע לאיזור ה-1000, ואני חושב שהחלק הארי כאן זה דגים ובשר.

נדרש פה שילוב של תכנון ואלתור. התכנון בא לידי ביטוי כשיש לך מושג כללי איזה מנות סביר שתכין במהלך השבוע-שבועיים הקרובים, ולבצע קניה בהתאם.

האלתור זה כשנשארו לך דברים במקרר, ואז יש לך שתי אופציות, או להמציא מתכון ממוחך הקודח, או להריץ חיפוש על רכיבים שנשארו במקרר, ביחד עם המילה 'מתכון', ולראות אם יוצא משהו מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 11:55
עדיין סלט.

רשמת שאתם משכירים דירה - כמה שכירות אתם מקבלים עבורה?

למה השוכרים לא משלמים הכל ישירות? יש אילוץ שחשבונות בדירה יהיו על שמכם?

מהעסק אני כרגע מתעלם, כי זה באמת לא קשור ובהחלט עדיף להפריד כדי שיהיה לכם מסודר.

לדעתי אי אפשר "לקזז" את ה- 1600 של הטיפול הפסיכולוגי מההכנסות וההוצאות רק כי מישהו אחר משלם עליו. זו גם הוצאה וגם הכנסה (גם אם לא מעבודה).

זאת אומרת שלפי מה שרשמת עד כה - ההכנסה שלכם היא 11700, מזה 1600 מההורים ולא ברור כמה עוד משכירות עבור הדירה שאתם משכירים.

אני בהחלט מסכים עם המסקנה הראשונית שלך:

בנוסף, חש בין השורות (אולי אני טועה) ניסיון להתחמק מעבודה מסודרת עם אקסל ומעקב אחרי ההוצאות באופן מדויק, אם אתם רוצים לחסוך זה פשוט לא יעבוד, אתם חייבים לדעת את המצב לאשורו ולא לנחש ולעבוד עם הערכות גסות.

מסכים גם עם זה, זה יעשה לכם קצת סדר: