⬅ חזרה לאינדקס

רכישת מוצרים משומשים לבית

🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 23:13
אני עוברת השבוע דירה והנושא הזה עולה שוב, כמו בכל מעבר אחר.

האם תעדיפו לקנות מוצרים חדשים, תוך ידיעה שיש אחריות, שיש למי לפנות אם יש בעיה ושיש הובלה,

או מוצרים יד שניה שהם זולים יותר , אבל לכו תדעו האם אין להם בעיה שלא סיפרו לכם + צריך להתארגן עצמאית על מוביל?

ספציפית עכשיו הסוגיה הזו עולה בהקשר של רכישת מקרר. אני יכולה לרכוש מקרר חדש רוחב 60 בדירוג אנרגטי B או לרכוש מקרר משומש רוחב 70 דירוג אנרגטי A בהפרש של כ500 ש"ח.

אני לא יודעת עד כמה ההבדל בין הדירוגים האנרגטיים הללו מורגש בחשבון החשמל והאם תחושת ה"ראש שקט" שיש במוצר חדש שווה את הפער במחיר.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 23:25
מקרר חדש יכול להחזיק בקלות עשור ויותר. לדעתי הראש השקט שווה את ההפרש בין חדש למשומש, שאין לי מושג מה מצבו האמיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 23:26
אני הלכתי על אופציה שלישית - מקרר מתצוגה.

מצד אחד מחיר נמוך, מצד שני הובלה מהחנות, ואפילו נתנו לי תעודת אחריות לשנה.

בינתיים עברו כמה שנים, ואין שום בעיה מיוחדת...
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 23:28
הפרש של 500 ש"ח בין ישן לחדש? אלא אם אנחנו מדברים על מקררים שעולים מתחת ל 2000 ש"ח זה לא הגיוני בכלל.

שני המקררים האחרונים שקניתי היו אחד במחיר של 7500 והשני במחיר של 2000 כולל הובלה, אמנם הם בגודל שונה, "רמה" שונה וצרכים שונים אבל שניהם עושים את העבודה יופי.

אני לא רואה שום סיבה לקנות יד שניה ועוד להתעסק עם הובלה אם הפער הוא לא לפחות 2000 ש"ח לאותו דגם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 23:45
המקרר החדש שהתעניינתי בו עולה כ2000 ש"ח כולל הובלה (גרה לבד, לא צריכה משהו גדול ו/או משוכלל מדי) והמשומש הוא גדול יותר יעיל יותר אנרגטית ולפי דבריו של המוכר נקנה לפני כחמש שנים ב3600 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 00:20
אז לא הבנתי נכון, ההשוואה היא בין מקרר חדש ובסיסי ב 2000 כולל הובלה, למקרר בן 5 שעלה פעם 3600 ש"ח ועכשיו נמכר ב 1500 (כולל או לא כולל עלות הובלה?).

לא יודע, אם אין צורך.במקרר גדול אז אני הייתי הולך על חדש, יותר סביר שהוא יחזיק 5 שנים בצורה יפה מאשר שמקרר בן 5 יחזיק עד השנה העשירית שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 01:02
אנחנו לרוב מבדילים בין מוצרי what you see is what you get כמו ספה, כיסא, שולחן, ארון, לבין מוצרי חשמל בהם יכולים להתחבא עזים - נניח לא תדעי אם זה מקרר שדרש טכנאי 3 פעמים בשנה האחרונה ובעליו הקודמים התייאשו ממנו. עוד יותר גרוע - שיכול להיות שהיה תקין, ומשהו נדפק במהלך ההובלה ויפסיק לעבוד שעתיים אחרי שהמוביל הלך.

אבל צריך גם להתחשב בהפרש המחירים בין חדש למשומש, כמה זו מציאה, וכמה סבל ייגרם לכם אם הקנייה הספציפית תהיה נפילה. או במילים אחרות, לא פוסל על הסף.

אגב, הייתי מתעלם לחלוטין מדבריו של המוכר ומחפש תמחור נוכחי של הדגם הספציפי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 05:58
המקרר המשומש מוצע למכירה ב1000 ש"ח, בדיקה זריזה בגוגל גילה לי שהובלה תעלה לי עוד כמה מאות שקלים.

יש בזה משהו. מרוב מעברים הפסקתי לחשוב במונחים ארוכי טווח כמו חמש שנים קדימה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 05:59
יש לי חדשות בשבילך:

גם על מקרר חדש מהחנות צריך לשלם הובלה של כמה מאות שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 06:04
וואלה, ההפרדה שעשית היא נכונה וחשובה. אני דווקא הלכתי על הפרדה קצת פחות פרקטית של מוצרי "כדאי לראות בעיניים" כמו ספה או מזרון שעדיף לחוש אותם ולראות אם הם נוחים או לטעמנו לפני שקונים לבין מוצרים שהם פונקציונליים נטו כמו מקרר, שבמקרה זה כל עוד אני יודעת את המפרט שלו, אני יכולה להזמין מרחוק.

לא חשבתי על כך שההובלה עלולה לעשות נזק או שקשה לדעת את ההיסטוריה שלו.

כאמור, הפער יעמוד על כחמש מאות שקלים. לא נעים, אבל אני מניחה שהרבה פחות נעים להתקע עם מקרר שמצריך ביקורים תכופים של טכנאי או שאצטרך להפטר ממנו ולהביא חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 06:05
ידוע.

אלא שבחנות אומרים לך מראש מה המחיר (איפה שאני בדקתי זה עלה 200 ש"ח), עם מובילים אחרים צריך להתמקח וממה שהספקתי לקרוא נראה שהמחיר כמעט תמיד גבוה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 06:42
גם מוביל מהחנות פתאום ידרוש עוד 100 כי מקרר לא נכנס במעלית וצריך לפרק/ להרכיב דלת.

אז מקרר גדול יותר שיצטרך לעלות במדרגות.

או לבדוק רוחב פתחים בדרך הביתה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 08:47
אני קניתי את המקרר של זה שעזב את הדירה אליה נכנסתי, מקרר שמתאים למשפחה, בן משהו כמו 6-7, סגרנו על 300 ש״ח...

לא הייתי קונה יד שניה אם ההפרש הוא לא מאוד משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 08:51
הלוואי והיה נשאר מקרר לרכישה, זה היה הרבה יותר פשוט. בעלת הדירה עזהה ולקחה את המקרר איתה
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 10:56
אנחנו "ירשנו" לפני 20 שנה את המקרר של הורי בעלי, כבר אז הוא היה בן 20 :>

לפני חודש קנינו מקרר חדש כי אין כבר חלקי חילוף לזקן שלנו. אני לא בטוחה שאפשר למצוא סוסים מנצחים כאלה היום (סתם אמקור, לא פירמה נחשבת).

אני חושבת שאם את לא רוכשת/מקבלת מקרר ממישהו שאת מכירה באופן אישי וסומכת עליו - עדיף לקנות חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 11:18
הוא אולי היה יעיל יותר אנרגתית לפני 5 שנים. לפני בלאי של גומיות, מדחס וכו.

זה נכון למקרר חדש! מקרר משומש צריך לראות בעניים ורצוי בעיניים שמבינות משהו במקררים. לבדוק בלאי גומיות, התנפחויות במקפיא, האם נתפתח מאחורה, האם הוחלף גז, פלסטיקים שבורים.. כל הדברים האלו הם נורות אזהרה ועילה להורדה במחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 11:20
התחתנו בשנה האחרונה ועברנו לגור ביחד בדירה שכורה, רוב הריהוט כמו ספה, מקרר, תנור,שולחן ועוד הבאנו מקבוצות מסירה חינם ושילמנו מקסימום על הובלה כשהיה צריך
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 13:53
בקשר לאנרגיה אפשר לבדוק את הצריכה השנתית של המוצר ולראות את ההבדל. אאל"ט המעבר מ B ל A יחסוך עשרות שקלים בשנה בהנחה שהמקררים באותו גודל.

בקשר למשומש\חדש בהפרש כזה קטן כנראה הייתי הולך על חדש שכולל הובלה ואחריות.

מה שכן לדירת רווקים שכורה שלא דורשת מקרר גדול ולא ברור כמה זמן תהיי בה אולי אפשר להשיג מקרר בחינם ולשלם רק על הובלה, זה כבר יכול להשתלם.

בשנה האחרונה נתקלתי ב3 מקררים משומשים בחינם\סכום סמלי.

נקודה אחרונה,ברמות המחירים האלה תבדקי שלמקרר החדש יש no frost(יש עדיין מעט דגמים שלא כוללים את המנגנון הזה) אחרת בקיץ הישראלי תא ההקפאה עלול להתמלא בקרח אחרי כמה חודשים ומצריך הפשרה מעצבנת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2022 11:15
מקרר יותר גדול מבזבז יותר חשמל , גם אם הדירוג האנרגטי שלו יותר טוב

לא הייתי קונה מקרר גדול יותר ממה שצריך ללא קשר אם חדש או ישן

מוצרי חשמל יד שניה לרוב זולים משמעותית

מניח שתוכלי למצוא מקרר יד שניה אחר במחיר של 500 שקל וזה כן כנראה ישתלם

הובלה למקרר לא גדול, יחסית מאוד פשוטה, לרוב אפשר להסתדר עם עזרה של חבר והשכבה של המושבים באוטו או בטנדר (רק אם המקרר שוכב צריך לתת לו לעמוד 24 שעות!!! לפי שמפעילים)

הובלה בתשלום אם זה באותה העיר אמור להיות 100-200 שקל למשהו כזה...

אני אישית עברתי לדירה שכורה והיינו צריכים מדיח צר

חדש עלה הכי זול 1800 שקל

קיננו יד 2 בן 15 שנים ב300 שקל

ועובד מעולה כבר שנה...

ואם אם יתקלקל מתי שהו זה עדין הקניה הכי טובה שלי לאחרונה
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 21:20
אף פעם לא מצאתי הובלה גם בתוך העיר ב100-200 שח. תמיד מתחיל מ400 לדברים קטנים

קונים /מקבלים המון דברים יד שניה ותמיד מתבאסים בגלל זה.

לפעמים ההובלה כ"כ יקרה שלא שווה לי לקבל בחינם מוצרים ואני הולכת וקונה אותם חדש
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 18:43
לפעמים יש מיזמים כאלה של סטודנטים, ששוכרים רכב מסחרי קטן ועוזרים בהובלה, ואת רוב הסחיבות עושה מזמין ההובלה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 21:29
יש כאלו שעושים הובלות קטנות בטנדרים ב100-200 שקלים, אפשרות אחרת לשכור רכב כזה לפי שעות ולהוביל בעצמך או חבר עם רכב גדול.