⬅ חזרה לאינדקס

עסקה על דירה יד שניה ש״חתומה לפינוי בינוי״

🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 00:58
שלום לכולם,

בעקבות חיפוש דירה נוספת להשקעה(זאת לא הדירה ראשונה שלי) מצאתי דירה בבניין שבא כולם חתומים לפינוי בינוי, כולל המוכרים.

פחות מעניין אותי הסטטוס פרויקט וכמה זמן זה יקח, זה דירה להשכרה ובאזור מבוקש שאני אצליח למצוא שוכרים בקלות יחסית.

אך עם זאת, הפינוי בינוי יקרה מתישהו בעתיד.

אני כן מכיר את כל ההתנהלות עם ההון (שזה 50%) ויש לי את הכסף, פלוס אישור עקרוני מהבנק, עו״ד שליווה אותי בעסקה הקודמת, בדק בית, שמאי וכו׳.

יותר מדאיג אותי הקטע שהם חתומים כבר.

פחות מתאים לי להתעורר יום אחד וגלות שדירה בבניין שאמורה להיבנות לא תיהיהי על שמי, או בעיה נוספת כלשהי.

הפרויקט בשלב קבלת היתר וזה יכול לקחת זמן, אבל כמו שאמרתי אני בכלל לא לחוץ על זה.

מה לדעתכם הכי חשוב לבדוק בעסקה כזאת ? על מה לשים לב?

איך להתנהל עם היזם ?

מה העו״ד צריך לבדוק בנוסף ?

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 05:57
למה זה מדאיג אותך?

בשלבים המתקדמים, תחתמו על עוד כל-כך הרבה ניירת, ובה יהיה מעודכן שאנטון קיי הוא בעל הדירה ולא משפחת לייבוביץ' המוכרת (סביר שתהליך המכירה יהיה יותר מהיר מתהליך הפינוי-בינוי).

בכל מקרה, ברגע שתשלם תשלום ראשון ותהיה לך הערת אזהרה, כל צעד ושעל חייב להיות גם באישורך.

בכל מקרה, למה שהדירה החדשה תהיה על שמם? כי הם חתמו?

נשמע לא סביר בעליל.

אין סיבה שהדירה החדשה תהיה על שמם, ולא על שמך (או יותר נכון, על החברה שבונה כנראה, למשך כמה שנים טובות, עם הערת אזהרה לטובתך).

לא חושב שיש לך פתח כלשהו לדאגה בהקשר הזה, אבל זו שאלה מתבקשת לעו"ד.

כמובן שלא ממליץ ולא מייעץ, אין לי מושג מה זה עתה כתבתי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 08:00
עורך הדין שלך צריך להיות הכתובת לכל השאלות שהעלית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 08:11
???
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 12:11
נכון אבל מעדיף לבוא מוכן וקבל עוד זווית
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 14:29
ראשית, יש לך הרבה לבדוק ברמה הטכנית ובשביל זה תיקח עו''ד שמתמחה בנדל"ן, ועדיף כזה שמכיר על בוריו את נושא ההתחדשות בדגש על פינוי בינוי.

בגדול אתה קונה את כל הזכויות והחובות (תלוי בהסכם מכר בניכם כמובן), כך שאתה נכנס לנעלי המוכר בחוזה הקיים של הפינוי בינוי.

הפלוס - אם יש הסכם חזק שמשרת את הדיירים בצורה מיטבית אז הרווחת פחות כאב ראש (מבחינת מחיר תהיה בטוח שזה כבר מגולם). המינוס - אם כולם חתומים כבר ויש משהו שלא נראה לך בחוזה אז אתה בבעיה וזה מה יש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 23:50
תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 00:40
תבדוק בהסכם החתום מה ההוראות בקשר ללקיחת משכנתא. יכול להיות שאתה צריך לעבור דרך היזם - תלוי בהסכם ותלוי בשלב בו הפרויקט נמצא.

בטוח שצריך לעדכן את היזם על העברת הזכויות ואתה צריך לחתום על ההסכם ועל הנספחים לרבות ייפוי כוח ליזם.