⬅ חזרה לאינדקס

פרישה מוקדמת מעט.. שאלה לטובת אימי.

🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 08:32
אמא שלי בסוף שנות החמישים שלה, ומאוד מתלבטת אם לפרוש ולהצטרף לאבי הפורש המוקדם, או להמשיך לעבוד עד הפנסיה.

היא אוהבת את מקום עבודתה, היא עובדת במשרה מצומצמת, אבל אין לה אפשרות לקחת חופשים ארוכים, מה שמאוד מתסכל את אבא שלי שדווקא מפנטז על טיולים ארוכים בחו"ל.

מבחינה כלכלית הם יציבים. אבא שלי מקבל כבר פנסיה סבירה שמספיקה לצרכיהם, יש להם חסכונות ואין חובות.

אילו שיקולים הייתם לוקחים בחשבון לפני ההחלטה על פרישה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 08:57
קודם לבדוק במקום העבודה...

האם מוכנים לתת חופש ארוך/לרכז שעות-ימי עבודה או לוותר עליה בכלל.

אולי המנהלים מספיק מעריכים אותה בשביל לתת לה לצאת לחופשים כדי שעדיין תגיע לעבודה מידי פעם.

האם אפשר לשנות סטטוס ל-פרילנסר? כלומר להגיע כשצריך ולתת חשבונית.

יש אפשרות לחל"ת?

מעבר לכך... כמה שנים יש לה עבודה רציפה?

אולי רק למשוך עד 62...
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 09:04
לא. הם זקוקים לעבודה רציפה.

יש אפשרות, יש לה תחום עיסוק שתמיד יש בו עבודה, אבל היא ממש ממש לא רוצה ולא מעוניינת.

היא לא מרוויחה משכורת עתק שם (קרוב למינימום), לדעתי היא תוכל להרוויח סכום דומה מעבודות פרינלנס מזדמנות, ואיזה בלוג בנושא גינון (עיסוק שהיא מאוד אוהבת).

אבל היא חוששת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 09:09
התכוונתי פרילנסר מול מקום העבודה הספציפי.

אז להראות רציני...

יש מקומות שיעדיפו לקבל קצת ממך על כלום.

לגבי השנות עבודה רציפות זה כדי לברר כמה קצבת זקנה תהיה בבוא היום.

אני מניח שיש לה קרן פנסיה שאפשר למשוך ממנה מגיל 60.

על מנת להראות לה שאוטוטו גם היא מקבלת פנסיה וההכנסה תגדל חזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 09:15
לא רק זה שאפשר למשוך בגיל 60, אפילו במקרים רבים זה משתלם מאוד (חישוב של מקדם בגיל 60 מול מקדם בגיל 62-4 לאישה).

אם אתה לא רוצה להיעזר באיש מקצוע אתה יכול:

א. לבחון את התזרים הצפוי.

ב. לבחון את כדאיות משיכת הפנסיה בגיל 60.

ג.נ.: סוכן ביטוח פנסיוני, מתכנן פרישה, מאוד ממליץ על שימוש באיש מקצוע מומחה בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 09:17
@יוסי אני יודע שאפשר למשוך בגיל 60, הכוונה היא "אני מנחש שיש קרן פנסיה".
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 12:03
כמו שנכתב ניתן למשוך קודם מגיל 60 פנסיה (וגם ביטוח לאומי נדמה לי) אבל זה מקטין את הפנסיה (מאריך את תוחלת החיים מה פרישה)

בנוגע להסתמכות על הפנסיה של אביך, צריך לזכור שבמקרה מוות היא תקבל 60% מהפנסיה שלו, והשאלה היא האם זה מספיק, בנוסף יש עניין של סיכוי מוגדל להיכנס לבעיות בריאות עם הגיל/סיעוד/דיור מוגן (ולכן כדאי להחזיק רשת בטחון כלכלית (בין אם במזומן או בצורת ביטוח , ואני לא מתכוון להגיב לחובבי ההתאבדות האישית או הזוגית ולא לאופטימיים שיודעים שהוריהם ימותו בריאים וללא בעיות סיעוד)

שווה להוריך להתייעץ עם יועץ פרישה/פנסיה אובייקטיבי כדי לבדוק את האפשרויות מהצד הכלכלי , אין פתרון בית ספר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 12:15
לא ראיתי שהתייחסו לפני אז אני חושבת שאחד השיקולים הרלוונטיים זה מה הם רוצים לעשות עם הזמן שלהם.

2 אנשים בני 50+ שהיו רגילים לקום כל יום ולצאת לעבודה יכולים להפוך חלילה לזוג מתלוננים ומקטרים, בלי תכנית ברורה.

לא ציינת מתי אביך פרש, אך כן ציינת שהוא מתוסכל מזה שאין לאמך אפשרות לקחת חפשים ארוכים.

אני חושבת שכדאי לו לנסות למלא את הזמן שלו בעצמו, ואחרי שהוא יסתגל לפרישה היא תוכל להצטרף גם.

יכול להיות שאין לו משהו מוגדר לעשום עם הזמן, אז הוא חושבת שאם גם היא תהיה בבית יהיה יותר קל.

זה נכון שזוג יכולים לבלות ולהינות מפרישה מוקדמת בצורה מדהימה, אך אני סבורה שטוב גם שלכל אחד מהם יהיו עיסוקים עצמאיים.

אחרת זה עלול להפוך לעיסה דביקה של כל היום וכל הלילה ביחד, מחפשים מה לעשות עם עצמם.

אולי זה בכלל לא הכיוון, והם זוג פעילים ואנרגטיים שחיים בזוגיות נפלאה ואני סתם חושבת על כיוונים אחרים, אם כך - אני מתנצלת. בכל מיקרה זו ניראית לי נקודה למחשבה, חשובה לפחות כמו ההיבט הכלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 13:08
תיארתי לעצמי, רציתי להדגיש וכנראה לא הצלחתי - במקרים רבים זה אפילו משתלם יותר להתחיל לקבל את הפנסיה בגיל 60. בחלק מהמקרים - גם אם ממשיכים לעבוד ולהפריש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 18:07
למה הוא צריך לחכות לה כדי לטוס לטיולים ארוכים בחו"ל? רק יעשה להם טוב אם הוא ייצא לבד מדי פעם, אולי זה יעורר בה חשק לפרוש ולהצטרף למרות הפיתוי שבהמשך העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2016 09:17
כי הוא אוהב אותה ומעדיף להיות איתה מאשר בלעדיה, בארץ או בחו"ל.

לגיחות קצרות הוא טס לבד, או עם הילדים, אבל טיולים ארוכים הוא מעדיף איתה.

תודה לכולם..

אני אוסיף שהיו לנו בסופ"ש שיחות ארוכות סביב הנושא הזה.

היא מאוד חוששת מאובדן ההכנסה שלה, אם כי היא לא גבוהה.

ניסיתי לציין בפנייה שאולי הגיע הזמן להנות מהכסף שהם חסכו כל החיים, אבל היא מרגישה שהיא עושה לנו עוול בזה שהיא תאכל לנו את הירושה.

משוגעת. :)