⬅ חזרה לאינדקס

מה לעשות עם כסף מתחת לרף פתיחת תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2022 00:16
שלום,

יש לי כרגע כסף סכום של כסף שאני מעוניין להשקיע, אבל הוא מתחת לרף המינימום של פתיחת תיק השקעות בבית השקעות (כ-10,000 ש"ח).

אני מתלבט מה לעשות איתו.

התכנון המקורי היה לפתוח תיק השקעות ולקנות קרנות סל. אני יודע שזה לא סכום גבוה, אבל תכננתי בעזרתו בעיקר ללמוד ולהתנסות בהשקעה ראשונית עד שתהיה לי אפשרות לחסוך יותר.

כיוון שאני לא רואה אפשרות כרגע לפתוח תיק השקעות בבית השקעות, ועד שיצטברו לי מעל 20,000 ש"ח להשקעה אני מעריך שיעברו 18-24 חודשים, אלו האפשרויות שאני חושב עליהן -

1. לצרף אותו לקופת גמל להשקעה שפתחתי לאחרונה (ולוותר על ההזדמנות להתנסות וללמוד עד שיצטבר לי סכום מתאים)

2. לפתוח תיק השקעות בבנק בידיעה שאני משלם יותר עמלות

3. לחכות עם הכסף הזה בעו"ש עד שיצטברו לי 20,000

מה לדעתכם מומלץ ולמה?

לגבי האפשרות של פתיחת תיק השקעות בבנק - לא הצלחתי להבין מה העלות במידה ואני ארצה לעבור לבית השקעות בעוד שנתיים. האם אני אהיה חייב לפדות את הקרנות שקניתי ולהשקיע את הכסף מחדש? יש אפשרות להעביר את התיק לבית השקעות בלי אירוע מס?

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2022 00:19
1 או 2. זה לא משנה, העמלות זניחות כשהתיק קטן.

כן. זו ברירת המחדל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2022 00:23
תודה. זה תהליך שגרתי? בעתיד אני פשוט פותח תיק בבית השקעות ומבקש מהבנק להעביר אליו את הקרנות\מניות שבבעלותי?
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2022 01:08
נכון
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2022 05:40
ומה לגבי אפשרות רביעית:

לפדות את קופת הגמל להשקעה, ולצרף את מה שיש שם ל-10 אלף שיש לך כרגע ואיתם לפתוח תיק בבית השקעות?

לא ממליץ, לא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2022 08:02
פפר מיועד בדיוק למקרים האלו
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2022 09:36
כמו שאמרו העמלות בכל מקרה זניחות ואולי תופתע אבל לא בטוח שהעמלות בבנק יהיו יותר יקרות. בהנחה שפעולת קנייה/מכירה הן זניחות כי זו השקעה פסיבית, הדמי משמורת של בערך 0.5% לשנה ייצא לך 50 שח לשנה לעומת 15-20 לחודש של בית השקעות.

מעולם לא השקעתי בבנק כך שאולי יש עוד עמלות שצריך לקחת בחשבון, תיקח הצעת מחיר מהבנק ותבדוק.

כמה זמן זה ייקח? אם זו לא תקופה קצרה חבל שהכסף ישכב מחוץ לשוק. בהנחה שהתשואה של השוק תהיה חיובית בתקופה הזו אתה מפסיד כסף (אמנם סכום זניח, אבל כמו שאמרת - אתה גם רוצה להתנסות)

בהצלחה