⬅ חזרה לאינדקס

רכישת ני"ע אמריקאים בבית השקעות ישראלי - איך אתם מתמודדים עם המרת המטח?

🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2022 23:39
היי,

אני משקיע דרך בית השקעות ישראלי, ובעבור המרת המט"ח ההסכם הוא שאני משלם 2 אג' יותר מהשער היציג.

כלומר, נניח ואדם משקיע 5000 ש"ח מכספו אחת לחודש ברכישת קרן מחקה אמריקאית כלשהי -

עלות המרה של 5000 ש"ח לדולרים היא 100 ש"ח בעקבות הפרש השערים, או 1200 שקלים בשנה.

לכן רציתי לשאול את מי מכם שמשקיעים דרך ברוקר מקומי - כיצד אתם מתמודדים עם עלויות המרת המט"ח?

האם ניתן להוזיל אותן בצורה כלשהי שאני מפספס? האם הצלחתם להתמקח על עלות ההמרה באופן קבוע?

מדוע אתם בוחרים להמשיך להשקיע בקרנות אמריקאיות, ולא בחלופות הישראליות או האיריות השקליות?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2022 23:50
2 אגורות על כל 1 דולר כלומר על 5000 ש"ח אתה תשלם כ31 ש"ח ולא 100 ש"ח.

חלופה מעולה באמת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2022 23:53
כשקניתי דולרים בפסגות שילמתי הרבה פחות (0.1% אם אני זוכר נכון), אבל מזמן לא קניתי אז צריך לבדוק אם המחיר הזה עדיין תקף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 00:04
נכון, תודה על התיקון!
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 11:49
אין ממש איך לעקוף את זה.

אני קונה דולרים דרך הברוקר (IBI, 0.7% מהרציף). זה הרבה מאוד כסף. אני מספר לעצמי שיום אחד אפסיק להיות עצלן ואעבור ל-IB. זה בטוח יקרה לפני שאממש, אין מצב שאני משלם את העמלה הזו גם בכיוון השני.

זה עדיין הרבה (הרבה) יותר זול מהבנק.

הקטע המבאס הוא שהעברת דולרים זה דבר כל כך יקר בין חשבונות ישראלים, שגם אם אני מקבל דולרים הרבה פעמים יותר משתלם לי להמיר אותם ולהעביר אותם כשקלים לברוקר ולקנות שם דולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 21:03
לא מבין מה הסיפור כשאתה משקיע לטווח ארוך , 0.6 אחוז בקניה ובמכירה זה 1.2 אחוז, בטווח של 20 שנה השקעה אתה מבין עד כמה זה זניח? אני משקיע ב VT דרך אקסלנס ומשלם אותו דבר, השיקול שלי הוא חשיפה גם לסמול קאפ שאין בקרן אירית, ובטוח לא אתן לעמלת מטח זניחה להשפיע על ההחלטה (מה גם שvt זה 0.08 אחוז דמי ניהול והאירית זה 0.2, פחות מ8 שנים וההפרש בדמי ניהול יכסה לך את עמלת ההמרה) ואם גם ככה אתה מכניס כסף כל רבעון אז השקעה חוזרת של דיבידנדים מול צבירה גם לא רלוונטית (תכניס דיווידנדים על הדרך במילא זה בגובה עמלת מינימום)
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 21:27
לא ממיר. ניירות זרים אני קורה רק עם כסף שהגיע ממכירה של ESPP או RSUs. משאיר בדולרים ומעביר לבית השקעות. כשאפשר, ישירות ואם לא, דרך הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 15:40
מצטרף לשרשור באיחור,

כנראה שאני מפספס משהו,

אני משתמש בIB ומשלם כרגע 75 ש"ח על כל המרה,

הכוונה שלך היא שההמרה משתלמת יותר בIB בסכומי כסף גדולים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 15:46
אתה הצטרפת לIB דרך מתווך שנקרא Mexem. הם עזרו לך לפתוח חשבון ובתמורה הם קובעים את העמלות.

אתה יכול להצטרף לחשבון ישירות בIB ולשלם רק $2 להמרה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 15:53
ובפרקטיקה, מדובר באותו ברוקר?

כלומר, אם אפתח חשבון ישירות בIB,

אצטרך לבצע פעולות של העברת ני"ע מברוקר אחד לאחר?
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 16:33
כן.

תצטרך כי יהיה לזה מספר חשבון אחר.

בפועל , יש מיעוט של המיעוט שהצליחו לשכנע את המתווך לנתק את התיווך שלהם, ואז אין צורך להעביר.

אבל ההעברה עצמה היא פעולה פשוטה מאוד, כ24 שעות אחרי שפותחים את החשבון החדש, נפתחת אופציה לעשות Link בין שתי החשבונות ולעשות העברה בקליק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 17:20
אתה מעביר לבית השקעות ישראלי? אם כן תוכל להסביר איך אתה מצליח לעשות את זה ישירות?

אני בדיוק התחלתי לבדוק את הנושא כשהבנתי שאני משלם לבנק 30 דולר פעמיים, על העברה נכנסת ויוצאת, סכום לא הגיוני לכל הדעות. מדיונים קודמים פה בפורום הבנתי שאין אפשרות להעביר ישירות לחשבון ישראלי.

אשמח לגלות שאני טועה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 14:04
@Iron_man

העברה לבית השקעות ישראלי זה פשוט העברה לחשבון הבנק של בית ההשקעות וזה לא שונה מהעברה לחשבון שלך.

התהליך קצת מורכב בהתחלה כי יש המון מסמכים לחתום + זיהוי קפדני כדי למנוע הלבנות הון.