⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא מדרגה שניה

🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2022 23:38
ערב טוב לכולם ושבוע טוב,

אני תוהה האם למישהו כאן יש נסיון עם משכנתא חוץ בנקאית/משכנתא מדרגה שניה. לא מצאתי שירשורים בנושא.

ברור לי שהתנאים שכל אחד מקבל הם אישיים אבל לפני שאני מתחיל לבדוק את זה לעומק מול כל חברה וחברה, אולי משיהו יכול להגיד האם אני בכלל בכיוון.

- לפי הבנותי, הגופים שמציעים משכנתא מדרגה שניה לא כפופים להוראות בנק ישראל לגבי אחוזי מימון של דירה להשקעה ויכולים להציע עד 60%, נכון?

- האם מתפרסמים נתונים לגבי שיעורי ריבית ממוצעת על משכנתא מדרגה שניה?

- עד כמה משכנתאות אלה יקרות יותר? האם (תאורטי) ייתכן מצב שמשכנתא כזאת תהיה זולה יותר מאחד המסלולים היקרים ביותר בתמהיל של משכנתא רגילה או שהפערים כאלה גדולים שזה בלתי אפשרי?

תודה רבה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2022 23:53
לא כפופים, עד 70% ואפילו 80%.

ריבית של כ7% ומעלה.

אין סיכוי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 00:01
אם הבנקים הרגילים לא נותנים לך לבנק ירושלים (עם יועץ טוב) כשגם הוא לא נותן לך לחוץ בנקאי כשגם שם אין תקווה לך לשוק אפור השלב הבא כבר לא יהיה עם מי להתייעץ....
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 10:54
מה הסיפור עם בנק ירושלים? הם יותר נוטים לתת משכנתאות למי שבנק אחר לא מביא? איך הריביות שלהם יחסית לשאר? שירות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 11:12
1 כן 2 בהתאם יותר יקרים 3 אין לי מושג (נראה לי פחות חשוב )
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 15:19
תודה, @אורי ג. נשמע כמו שוד לאור היום :)

אבל לפחות זה שם את הדברים בפרספקטיבה נכונה כי יש לי אפשרות לקבל הלוואה מהבנק ללא בטחונות בפריים + 1% וחשבתי שהם יקרנים.

הייתי מצפה שהלוואה עם בטחונות תהיה יותר זולה כי הסיכון של המלווה קטן יותר אבל כנראה זה מוצר שפונה לקהל יעד אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 17:18
ממש לא, זה אפילו זול אבל אם אתה מוכן להלוות לי בפחות אז דבר איתי.

לא, אי אפשר, אפשר רק מעט כסף בגדר הטבה, לא סקליבילי.

בטחונות חלשים יותר (שיעבוד שני), גופים חוץ בנקאיים שעלות ההון שלהם גבוהה יותר וסכומים גבוהים.

בעסקאות שאני שותף להם מקבלים יותר מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 18:10
לך היית מלווה בכייף. נראה לי יותר בטוח מאג״ח ממשלתי ;)

אג״ב, כלל הציעו לי הלוואה בעלות של 6% כנגד תגמולים של ביטוח מנהלים. לי ממש לא אקטואלי אבל אולי יעזור למישהו...

אני עוד לא שם. מניח שלעומתך אני עסק פטור במינופים :) אבל בשבילי 280,000 ש״ח שניתן לקבל בגדר ההטבה זה לא מעט. הבעיה העיקרית עם הבנק - זאת פריסה עד 10 שנים בלבד.

מה עוד אפשר לבדוק?

הלוואה לשיפוץ זה רק עד 50% מערך הנכס, נכון? וגם משכנתא לכל מטרה?

בכמה זה יותר יקר ממשכנתא לקניה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2022 18:22
280 זה המון, זה הכי הרבה שאני שמעתי וגם זה: לא סקלבילי.

בתור צו'פר זה מעולה.

נכון ונכון, סביב ה2% יותר.

בחוץ בנקאי אפשר גם הרבה יותר מ50%, הריבית גבוהה יותר כמובן ו100% פריים זה הסטנדרט.

גם משכנתא עסקית בבנק אפשרית במימון גבוה יותר.