⬅ חזרה לאינדקס

ערב משלם ללקיחת משכנתא לדירה- ביטוח חיים וכדאיות

🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2022 23:07
שלום,

יש לי שליש הון עצמי מדירה ואני מתכנן לקחת משכנתא הגדולה מיכולת ההחזר.

האם מישהו ניסה זאת בעבר ויכול להמליץ או להיפך בעזרה של ערב משלם?

האם הערב נדרש בביטוח חיים למשכנתא או משהו כזה? מה המגבלות על הערב וכמה יוכל לסייע? (גם שליש מההכנסה כפי שהבנק מאפשר לי?)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2022 23:10
שכחתי גם לשאול אם עדיין יתנו לי 70% מימון למשפר דיור למרות שלערב משלם יש כבר דירה(לבעל דירה ניתנת אפשרות של עד 50%מימון)
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2022 23:44
יתנו לך 70% מימון, אין קשר לערב בנושא הזה.

הערב גם צריך ביטוח חיים, צריך להיות קרבה מדרגה ראשונה וחלק מהתשלום החודשי צריך לרדת מהחשבון שלו.

הכנסה של הערב נטו, פחות התחייבויות שלו כמו החזרי הלוואות ושכר דירה, חלקי 2, זה הסכום מתוך ההכנסה של הערב שיכול להיחשב כהכנסה שלך לצורך אישור משכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2024 20:42
מצטרף לדיון,

האם כאשר הערב ירצה לקחת משכנתא אז ההחזר שלו במשכנתא שלי יהיה חלק מההוצאות שלו ויגרום לכך שהוא יוכל לקבל משכנתא יותר קטנה?

האם אפשר לחתום על חוזה אשר אני מעביר לו את מלוא ההכנסות משכר הדירה ואז אין את החסרון הזה?

האם אפשר שאני אחתום לערב על ערב משלם אחרי שהוא חתם לי?

ובכך בעצם לא אפגע בו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2024 21:28
כן

לא

כן בעיקרון, אבל צריך שזה יראה הגיוני.

אפשר גם להסיר ערב משלם כאשר הלווה יעמוד בהגבלות על המימון בעצמו. כבר עשיתי את זה בעבר, עבורי ועבור לקוחות שלי, הבנק לא חייב להסכים, אבל אם הוא לא מסכים אפשר גם למחזר את המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2024 19:02
כלומר זה יכול להיות פתרון בשבילי.

אני מעוניין לקחת משכנתא עם החזר חודשי של בערך 7,000 ש"ח בחודש.

אין לי 21,000 ש"ח הכנסה פנויה כיום בכל חודש.

אני אוכל לקחת את אמא שלי בתור ערב משלם למשך שנתיים, ואז לבחון מחדש האם אני מסוגל לקחת על עצמי את כל המשכנתא?

זה אומר שאני אצטרך לעשות ביטוח חיים על אמא שלי.

אבא שלי גם יצטרך לעשות ביטוח חיים, או שזה יכול להיות אחד מבני הזוג?
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2024 00:25
כן, תלוי בגיל שלה כמובן.

רק על מי שערב וגם זה לא בכל הבנקים, עדיף לקחת רק אחד את הצעיר מביניהם ואם אין הבדל אז עדיף את האמא, ביטוח החיים של נשים זול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2024 08:22
אצלנו, אולי בגלל שהחשבון משותף?, חייבו את שני ההורים להיות ״ערב משלם״ (ולכן היה צריך לעשות ביטוח חיים על שני ההורים).
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2024 21:51
היה באמת צריך את ההכנסה של שני ההורים כדי לאשר את המשכנתא?

חוץ מזה, אתה יודע למה כלב מלקק את הביצים שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2024 10:21
ממש לא. זה לא היה קשור לגובה ההכנסה הנדרשת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 20:22
מקפיץ בשל סוגיה דומה, במידה ויש לי דודה ערירית בת 68 אשר מתקיימת מקצבת זקנה ואבטחת הכנסה, זכתה במחיר למשתכן בפריפריה בדירה שעולה כ-700 א׳ שקלים, (מוגדרת כחסרת דירה ומתגוררת בדירה של בן משפחה ללא עלות), האם ניתן שאהיה ערב משלם ובכך היא תוכל לקבל משכתנא ? (יש לה 10% הון עצמי, יש ביכולתי לעמוד בהחזר כולו).
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2025 00:27
ככלל הבנקים מאשרים קרובי משפחה מדרגה ראשונה. כדאי לפנות דרך יועץ משכנתאות שמכיר את הבנקאים כדי לצלוח את האישור המיוחד לגבי דודה.