⬅ חזרה לאינדקס

פירעון מסלול צמוד מדד

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 22:33
אהלן חברים,

לפני שלושה חודשים לקחתי משכנתא כאשר חלק מהמשכנתא שלי (10 אחוז) היא במסלול זכאות ל15 שנים.

בעקבות עליית המדד ומאחר ויש לי את כל הסכום בחשבון ,אני מעוניין לפרוע אותה במלואה.

רציתי לשאול:

1. איזה דברים כדאי לי לקחת בחשבון לפני ביצוע הפירעון?

2. תהליך הפירעון מאוד לא ברור לי. אני צריך להוציא דוח יתרות, לבצע הודעה מוקדמת על פירעון, ואניצריך להפקיד את כל הסכום לחשבון בנק שנמסר לי. איךאני יודע מה הסכום שעליי להעביר? מתיאני צריך להעביר? מיד עם ההודעה המוקדמת? או לאחר 10 ימים?

תודה רבה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 22:45
אי הודעה מוקדמת עולה 0.1% קנס.

1 שח על כל 1,000 שקל

+ 60 ש''ח עמלה תפעולית.

תבדוק באתר הבנק את המשכנתה, כמה קנס יש אם יש ואיזה סכום נדרש לכסות.

נ.ב.

תעביר אקסטרא, יחזירו את העודף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 22:48
אתה יודע כמה בערך.

שואל את הפקיד ביום ההעברה מה הסכום המדוייק

לאחר 10 ימים
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 22:49
זה תמיד

על כל פרעון מוקדם

ביו אם הודעת ובין אם לא
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 22:49
כמו שכתבו לך, אי הודעה מוקדמת עולה לך אלפית מהסכום. אם החלק שאתה מחזיר זה עשרה אחוז מהמשכנתה, אין הרבה משמעות לעמלה הזו, ייצא לך כמה גרושים במקרה הרע.

גם לא סביר שיש לך עמלת היוון כי הריבית הממוצעת התייקרה בחודשים האחרונים.

לגבי הסכום המדוייק - אתה יכול להתקשר למוקד המשכנתאות באותו יום שבו אתה מעביר את הכסף או לבדוק באתר הבנק. גם אם במקרה יצא לך פחות מדי או יותר מדי זה יהיה זניח, במקרה הגרוע תישאר לך יתרת פירעון קטנה לחודש הבא או שיחזירו לך את העודף.

אם אתה מספיק לפרוע לפני סוף החודש, לא תשלם הצמדת מדד של יוני. אם תשלם עד ה15.6 תקבל הצמדה של מחצית מהמדד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 22:52
תודה רבה!

הבנתי שלמסלול זכאות אין עמלת פירעון מוקדם. זה נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 22:53
תבקש דוח יתרות והכל רשום שם בהסבר די פשוט על כל השאלות ששאלת. באותה הזדמנות תודיע שבכוונת לפרוע את המסלול במשכנתא.

אחרי 10 ימים מהדיווח לא תצטרך לשלם עמלת אי דיווח. ויש לך כחודש וחצי להחליט מתי לשלם מבלי לשלם אותה (אתה יכול גם בלי להחזיר בלי קשר ואז תשלם אותה).

יש גם את העניין שמתחילת החודש ועד ה15 לחודש אתה תשלם עמלה על המדד הממוצעת של השנה האחרונה (אני חושב) ואחרי ה15 המדד יתווסף לכסף שתצטרך להחזיר. אתה יכול לקרוא על זה יותר ולהחליט איזה אופציה עדיפה לך (אל אף שזה ספקולטיבי לחזות את העתיד :) )