⬅ חזרה לאינדקס

השקעה באנגליה

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 10:36
למשקיעים שהשקיעו באנגליה

נכנסתי להשקעה בליברפול (l21) ורציתי לדעת אם יש פה אנשים שמכירים את האזור קצת יותר לעומק

האם קל להשכיר? האם יש הרבה מוסלמים? ובכלל מה מצב הדיור הציבורי באנגליה והאם זה מעיב על הביקוש
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 10:45
כבר נכנסת להשקעה ועכשיו אתה בודק אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 10:46
כן, תמיד יש עוד מה לבדוק
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 10:50
מה הקשר בין דיור ציבורי להשקעה שלך?

תמיד אפשר להשכיר במחיר הנכון.

בכל מקרה יש לי דירה בL5, עשר דק ברכב משם והיא מושכרת יפה, זה כמובן לא מעיד הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 10:58
אפשר לשאול בכמה ומי קהל היעד?

כמה זמן אתה מחזיק בה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 14:41
לא גישה חכמה.

אתה מעלה שאלות בסיסיות שהיה ראוי לבדוק לפני כן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 14:51
אני? קהל היעד - כל מי שרוצה. מדובר בדירת חדר מגורים אחד אז מתאים לזוג או בן אדם. דירה רגילה.

מושכרת כמעט שנתיים אך בבעלותי כבר חצי שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 16:46
לא כל כך בסיסיות

בשיחת חולין דובר על הדיור הציבורי באנגליה ואז שאלתי את עצמי שאלות נוספות. לא את הכל יודעים ברגע הראשון ולא תמיד אתה יודע מה אתה לא יודע. אני חושב שצריך לגלות קצת צניעות, לאף אחד אין מונופול על החוכמה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 16:48
תודה על המענה

הקשר הוא בווליום, ככל שהמדינה רוכשת יותר ויותר דיור ציבורי ככה הדירה שלך פוגשת בשוק דירות דומות בתנאים משמעותית עדיפים וזה יכול ליצור לחץ כלפי מטה של המחירים. עם זאת אין לי מידע לגבי היקף הנושא באנגליה ומכאן עלה הפוסט.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 18:28
כל מה שאתה כותב רק מדגיש עד כמה זה חשוב לבדוק בצורה דקדקנית וסבלנית לפני שנכנסים להשקעה משמעותית כמו רכישת דירה, במיוחד בארץ אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 18:40
ובכל זאת, אני ביקשתי מידע ספציפי ממשקיעים באנגליה ולא דעה אישית לגבי הדרך בה הייתי אמור לפעול לפי דעתך. מיותר ולא תורם, בטח לא בדיעבד
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 18:58
מכיוון שזהו פורום ציבורי וההודעות בו נשמרות, הדעה מובעת ומובאת עבור קוראים אחרים בהווה ובעתיד ששוקלים השקעה דומה ועשויים לאור שיחה זאת ללמוד ולתכנן את הדברים מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 19:10
@רוני

@adamshalev

@Happy

המשתמשים האלה כתבו בפורום שהם קנו נדל"ן באנגליה(לא בטוח אם בליברפול). יכול להיות שהם יכולים לעזור לך
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 19:28
אני לא מבין שום דבר באנגליה
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 20:42
לא מכיר בעיה כזו או מגמה של ירידת מחירי שכירות.

מתי סגרת את העסקה?

אני חושב שאתה חווה פיק ברכיים אחרי ביצוע ההשקעה. גם לי זה קרה בדירה הראשונה (שיא המגפה,.. סגרים) היום אני מבסוט מ3 דירות באזורים שונים ולקראת סוף השנה גם רביעית תהיה מוכנה.

דברים קורים, שוכרים יוצאים נכנסים, תיקונים ולא חסר התעסקות גם בארץ (סידור צוואה , הסכם ממון..)

עוברים תהליך לימודי, התנסותי ופסיכולוגי ובסוף מבינים את התמונה הגדולה. דיור ציבורי או לא דיור ציבורי ממש לא מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 21:21
סתם שאלה לידע כללי(מתנצל שאני מסיט טיפה את הדיון). למה בחרת דווקא בליברפול? מה היתרון שלה על ערים אחרות בצפון אנגליה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 22:23
לא כולם בליברפול, המלווים הציעו לי עסקה מסוימת שהתאימה לי וזרמתי איתה. אני לא מחפש לעשות בוננזה אלא תזרים יציב ללא תלות בעבודה.

בכל מקרה יש תכניות גדולות של המדינה להזרים כסף לפיתוח הצפון כולל רכבת מהירה (כמו ביפן) ללונדון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 10:45
היי

לכל סיר יש מכסה, כרגע השוק נמצא בחוסר של יחידות דיור, בגדול השכרה במחיר שוק אמורה להיות קלה.

לגבי מוסלמים, הם פזורים בכל רחבי אנגליה, הם בני אדם, הם משלמים שכירויות, והחלק היחסי שלהם באוכלוסיה

נמוך בהשוואה לחלקם בישראל.

הדיור הציבורי באנגליה סובל ממחסור גדול של דירות להשכרה ביחס לביקוש.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 12:54
רק אם אתה שוקל למכור.

ובנוסף: למה דווקא צפון אנגליה? למה לא מזרח, מערב או מרכז אנגליה?

למה דווקא אנגליה ולא כל מדינה אחרת באירופה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 13:49
שמעתי שיש אפילו יהודים שמעיזים לחפש דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 14:38
אני מניח שלונדון יקרה מדי עבור אותם משקיעים ולכן מחפשים אלטרנטיבה.

אולי הרכבת שציינו פה היא הסיבה שמתמקדים בצפון ולא באזורים זולים אחרים.

היתרון הברור הוא מכשול שפה הרבה פחות משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 14:52
אז למה לא אירלנד, אוסטרליה או ארה"ב?

נו באמת, זה קריטריון להשקעה?

רגולציה, חוקי מיסוי, דמוגרפיה, גאופוליטיקה ושאלות אחרות שהועלו כאן הן מהותיות הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 15:21
אני כן חושב שזה יתרון, ברור שיש עוד מלא דברים שצריך לבדוק.

אגב, הוא שאל על אירופה אז ארה"ב ואוסטרליה מחוץ לתמונה.

אני גם חושב שיש יתרון למרחק, דירה בקפריסין או יוון לצורך העניין, הטיסות הרבה יותר זולות ואפשר לטוס ולחזור באותו יום, אם יש משהו דחוף. פחות אובדן ימי עבודה, פחות ימים במלון, טיסות זולות יותר.

רק שיהיה ברור, אני לא מחזיק נדל"ן באנגליה, ולא ממליץ. רק שאלתי אדם שכבר קנה באנגליה, למה הוא קנה דווקא בעיר א' ולא בעיר ב'
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 15:49
אני חושב שיש עוד כמה מיקומים באנגליה חוץ מלונדון.

מסכים, בהחלט יתרון.

יש לא מעט שמשקיעים ישראלים במדינות אלו באמת.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 17:33
הסרקזם מיותר. מהגרים לרוב הם קהל חלש יותר. אפשר להתמם במסווה של PC. פחות הסגנון שלי
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 21:48
לגבי נדלן באנגליה. אני עשיתי גם בליברפול באזור l4.שהוא נחשב קצת פחות טוב. אבל השכרה הייתה קלה תוך שבועיים מהשיפוץ ומאוד מבסוט מהכל.

כמובן רק בחצי שנה הראשונה וזה לא אומר כלום. אבל כמו שרשמת ואכן נכון בצפון אנגליה ובליברפול הייתה עליית מחירים יפה בשנים האחרונות. ואכן יש הרבה תשתיות שבונים בליברפול כמו רכבת ישירה ללונדון.

שיפוצים אצטדיונים ש"ח ליברפול ואברטון.

מסעדות וחיי לילה.

ובעיקר נמל.

רק הזמן יגיד מה. יהיה כמובן אבל אני סך הכל מאמין באזור.

מוזמן לפנות אלי בפרטי ונשתף חוויות על ההשקעה אשמח ללמוד מכל מלמדי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 22:23
אחת הבעיות של PC, היא שהוא מטשטש גזענות אמיתית. כן, אתה הבריטי המקורי, ומוסלמי שנולד בבריטניה הוא מהגר חלש.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 08:50
חשיפת יתר לרעיון של צפון אנגליה בפוסטים פה, בפורומים אחרים ובקבוצות פייסבוק לעומת יעדי השקעה אחרים ביבשת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 12:07
כשל לוגי בשם "היוריסטיקת הזמינות"

סיבה רעה מאד להשקיע בדבר זה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 15:12
אני חושב שהשאלה של פותח הפוסט על כמות המוסלמים היא סופר לגיטימית.

חזרתי לאחרונה מטיול באירופה. הייתי בחמש ערים שונות, בשלוש מדינות.

הפער בתחושת הביטחון במרחב הציבורי, היה עצום בין מקומות עם הרבה מהגרים למקומות שיש בהם באופן יחסי מעט.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 21:50
גם אתה משתמש ב״מהגרים״ ו״מוסלמים״ כמילים נרדפות, בהתעלם מכך שבאנגליה יש אוכלוסיה ותיקה מוסלמית משמעותית. לו היה כותב ״מהגרים״ לא הייתי אומר כלום.

היתה להם אימפריה, הם שלטו בהודו ופקיסטן, אתה יודע. ההולנדים שלטו באינדונזיה. המדינות עם האוכלוסיה המוסלמית הגדולה בעולם.

ראש עיריית לונדון הוא מוסלמי, אתה חושש שלא ישלם שכר דירה בזמן?

לעומת זאת, חלק מהמהגרים שגורמים לך לחוסר נוחות הם לא מוסלמים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 22:01
העניין תל אביבי, שכולם פה מבינים שכשכותבים מוסלמים מתכוונים לאותם אנשים שאתה לא רוצה לראות בסמטה חשוכה באנגליה, למהגרי העבודה ולפליטים אופורטוניסטים שהגיעו לאנגליה הנאיבית כדי להביא המון ילדים ולחיות מתקציבי הרווחה. אז אולי יש גם מוסלמים ותיקים, טובים ומתוקים אבל אף אחד לא מדבר עליהם וזה ברור מהקונטסט של המשפט. פשוט זה מאוד נחמד להתפס לפעמים לקטנות במסווה של צדקנות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 22:08
ועל זה בדיוק אני מעיר, על זה שמשתמשים בשיוך כמילה נרדפת לסטטוס חברתי. זה לא ״אולי״ יש אוכלוסיה מוסלמית ותיקה באנגליה, זו לא אוכלוסייה זניחה. פאקינג ראש עיריית לונדון.

תחשוב על מישהו, לא היום, נגיד לפני כמה עשרות שנים, כשהפערים היו יותר גדולים, שהיה כותב שלא מעוניין במרוקאים כשוכרים - והחברים שלו יבינו מההקשר שהוא רק מתכוון לאלה עם העשרה ילדים מהפריפריה ולא לכולם. הוא מפחד שאלה עם העשרה ילדים יעשו לו בלגן ולא ישלמו שכר דירה - לגיטימי, לא? עכשיו, תחשוב שאולי יש דווקא מרוקאי בין הקוראים. נראה לך נורמלי?

(גילוי נאות: השכרתי דירה בגוש דן לערבי בשנים האחרונות, השוכר הכי טוב שהיה לי)
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 22:31
לפני שפתחתם בדיון על זה, היה אפשר להבין את השאלה של פות"ש ("האם יש הרבה מוסלמים") גם בדרכים אחרות, שלא היו מעליבות אף קורא מוסלמי.

למשל היה אפשר לחשוב שאולי יפריע לו הרעש של המואזין בשכונות כאלו, או שבתור יהודי ישראלי הוא יפחד להיכנס לשכונה כזו גם אם רק אחוז אחד ממנה מגיע במקור ממדינות אויב ועוד.

אני לגמרי איתך בזה שהודעות שנכתבות בפורום ציבורי צריכות להתחשב בכלל הקוראים, אבל דווקא כאן השאלה הייתה מכבדת.

אם נשתיק כל בקשת מידע בגלל שזה אולי יכול להעליב קורא שיפרש אותה בצורה מאוד מסוימת, נגרום פגיעה משמעותית בחופש הביטוי.

יותר מזה, גם אם לשואל היו הכללות לא נכונות לגבי מוסלמים, אז להשתיק אותו בטיעון של "גזענות" לא היה תורם שום דבר.

הוא עדיין היה מאמין באותן דעות קדומות...

ברגע שנותנים לאדם לבטא את דעתו, אז אפשר לראות מה מפריע לו, ואם יש לו טעות עובדתית (למשל כאן שאתה אומר שהמוסלמים בבריטניה אינם מהגרים חדשים אלא בריטים מדורי דורות) - אפשר לתקן אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 22:38
לא השתקתי אף אחד. בסך הכל כתבתי, שיש גם יהודים שמעיזים לחפש דירה.

אז לדעתךֿ, אם הוא היה שואל על איזורים שאין בהם הרבה יהודים, זה היה עובר בשתיקה? כי לא אמורים להיעלב?

או אם הוא היה שואל על שכונות בארץ שאין בהן הרבה תימנים, כי יכול להיות שהוא פשוט לא אוהב את הריח של החילבה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 23:10
מצחיק שאתה מעלה שאלות היפותטיות כשיש דוגמאות אמיתיות שכבר קרו כאן בפורום.

למשל היו כמה הודעות שדיברו על שכונות חרדיות או מתחרדות, הודעות שדיברו על האוכלוסיות בפריפריה ועוד.

רוב ההודעות עברו בשתיקה, חלקן יצרו דיון מפרה על העובדות, וחלקן (אלו שהיו טיפשיות במיוחד) קיבלו תגובות חריפות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 23:53
זה לא מספיק כדי להסביר.

מלכתחילה צריך לשאול מדוע יש חשיפה גדולה יותר לאזור הזה? התשובה - ריבוי מלווים וכמות לקוחות שהשתכנעו (הרי צריך הצדקה לכמות המלווים).

אז למה מלכתחילה אנשים השתכנעו לשים את כספם באנגליה (לא רק בצפון.. יש לי דירה במזרח ודירה ליד בירמינגהם)

1. עד לפני שנה היה פטור ממס רכישה לדירה ראשונה לזרים.

2. פטור ממס על השכירות עד ל12.5אלף פאונד לאדם לשנה. כלומר בשביל זוג 25k ללא מס באנגליה.

3. אנגלית וכיצוא בזאת קל לחפש ולאמת מידע דרך האינטרנט.

4. מחירים יחסית נמוכים לישראל, ביחס לתמורה.

5. תשואה יותר גבוהה ביחס לסיכון. למשל 5.5% לפני מס בארץ בליברפול על דירה מחודשת מקבלן באזור סביר לעומת 5% בדימונה על דירה בבניין רכבת.

6. ריבוי חברות ניהול.

7. זכור לי שהחוקים בעד המשכירים בכל הנוגע להוצאת שוכר שלא משלם אבל לא יודע לפרט על זה.

8. למקצוענים - אפשר למשכן נכס ע"י הלוואת בלון חלקי. אך האפשרויות לא כ"כ מרובות.

9. בונוס - אם תקנה בית קרקע פרטי תוכל להשוויץ לחברים שאתה לורד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2022 07:13
אז זה בדיוק מה שכתבתי, ש-PC הוא אסון כי הוא מטשטש גזענות אמיתית.

חרדיות, מהגרים טריים מאפריקה - אלו באמת מאפיינים תרבותיים, כלכליים וכו׳ (גם אם מעט מכלילים), ולהתעלם מהם זה PC.

יהודים, מרוקאים, מוסלמים - אלו לא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 21:08
היי,

ראיתי את השרשור פה לגבי רכישת דירה בליברפול, ראיתי שחלקכם רכשתם לפני כמה שנים, אשמח לשמוע חוות דעת בפרספקטיבה של כמה שנים? כרגע על הפרק בית בl6 דרך lev properties, אשמח לניסיונכם וחוכמתכם!