⬅ חזרה לאינדקס

מה דעתכם על קיוסק / פיצוציה כהשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 17:25
נפלה לידיי הצעה מצד אדם במשפחה שאני מעריך מאוד לגבי פתיחת קיוסק שנפל עקב קורונה ובעיות אישיות של הבן משפחה (אשתו החליטה להיפרד שהעסק בשפל של הקורונה ולהטיל עיקולים עליו).

אני ראיתי מסמכים שהוא הראה לי דו"ח רואה חשבון 2~3 של מיליון ש"ח שנתי מחזור.

הוא אמר שהוא רוצה להקים אותו בדיוק באותו מקום מחדש ושהוא יעבוד בשטח ויפעיל את הקיוסק (כמשכורת הוא מסתפק ב 8 אלף) ואני יהיה אמון על היחסים מול הבנקים\רשויות\רואה חשבון.

בנוסף, הוא רוצה שהעסק יהיה רשום 100% עליי כי הוא לא סומך על אשתו שלא תתהפך עוד פעם והוא רוצה להיות שותף סמוי.

הוא מבקש ממני להשקיע של 150~200 אלף שקל בשביל לממן את הפתיחה מחדש (70 אלף אקסטרה מעל העלויות הצפויות ליתר ביטחון).

לי אין שמץ של מושג בתחום לכן אני מנסה להעריך סיכונים בצורה ריאלית..

מה דעתכם?

בנוסף אם אתם מכירים את התחום אשמח לשמוע מה דעתכם עליו ומה הם סיכונים שלא ברורים בהתחלה.

מה הרווח הנקי באחוזים בדרך כלל?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 18:00
ככלל תמיד כדאי לשאול מי שיש לו ועדיף כמה שיותר אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 18:02
עסק מקימים בלי שותפים, זו דעתי
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 18:12
2-3 מיל לשנה לדעתי לא מצדיק השקעה של 200K.

אל תשכח שזה מחזור ולא רווח..

אני הייתי נמנע להיכנס לעסק שלבעליו הקודמים היו עיקולים.

שותפך רוצה 8K לחודש, ומה המשכורת שלך תהייה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 20:59
בלי הכללות, עסק מסוג פיצוציה/קיוסק מושך אליו לעיתים גורמים מפוקפקים ולעיתים לא מבוטלות גם דרישת פרוטקשן.

אישית, לא הייתי נכנס לעסק כזה וגם לא בוחר שותף שפשט רגל לנהל את המקום.

קח בחשבון שבעלות על עסק יכולה לגרור להפסד גדול, מעבר להשקעה הראשונית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 21:21
אני אישית הייתי מעדיף למכור ממתקים בחנות וירטואלית באינטרנט מאשר לפתוח קיוסק, בדיוק בגלל הסיבה שציינו למעלה שעבריינים יכולים לדרוש פרוטקשן ולפגוע בעסק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 21:23
הקרוב הוא שכיר או שותף סמוי?

אתה תעבוד בעסק?

אמר לי פעם אדם חכם שעשה אקזיט בעסק דומה - כשבעל הבית לא בעסק, גונבים אותו. תמיד.

אם החלום שלך הוא להיות בעל פיצוציה, לך על זה, תלמד כל פרט ושב עם הקרוב עם כל ספק.

אחרת, לא הייתי מתקרב.

גילוי נאות - אני שכיר פחדן. אנשים כמוני ישנים טוב. אנשים שקופצים על עסק שהם לא מכירים, אוכלים טוב (לפעמים).
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 21:23
בהנתן שאין לך שמץ של מושג, ניהול סיכונים נבון יהיה לא להכנס לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 22:17
מה הנוסחא שלך? אך אתה מסיק מה הגובה של ההשקעה ביחס למחזור?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 23:15
היה לו שמה קיוסק בגלל הקורונה והגירושין.

אף אחד לא הצליח לגבות ממנו פרוטקשן.

חשבתי על זה ואם אני הולך על זה העסק 100% על שמי ואני יכול לפתוח חברה בע"מ כדי לגדר סיכון אני מניח וגם יותר קשה לגנוב בלי שישימו לב אני מניח..

הוא אמר לי שהשטח שלו שהוא יעבוד ויתפעל ואני ינהל את הצד הפיננסי ולעתים רחוקות שהוא חייב לצאת אני אחליף אותו בעסק..

אמרתי גם שאם עובדים הכל צריך להיות מוזן במחשב ברמת שקיות הבמבה על המדף ככה שאדע מה יש בקופה ומה יש במלאי..
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 23:24
לא נכנסתי לפרטים אבל משהו בעסקאות כאלה אף פעם לא מריח לי טוב ... יותר מדי קצוות לא סגורים יותר מדי הבטחות על הנייר אני לא אוהב כאלה דברים

ג.נ שכיר פחדן
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 23:26
לדעתי זה רחוק מלהיות מספק, אבל אולי אני מוטה כי העסקים שאני רואה הם הרבה פעמים אלו שבהם התממשו הסיכונים. כדאי לך להתייעץ עם בעל עסק בנושא הזה (ואולי כאן מישהו שמפעיל עסק יוכל לתרום לך יותר).

עריכה: מה יקרה אם עוד כמה שנים הוא יעמוד על הרגליים ויתגרש גם ממך בעסק? גם אם יש לך מאה אחוז בעלות השאלה היא אם יש לך מה לעשות איתם או שבעצם אתה תלוי בקרוב לחלוטין כי אתה אפילו לא יודע איפה קונים במבה וכמה משלמים. זה לא דיל ברייקר, אבל משהו שחשוב להביא בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 03:58
למה הוא מציע ככ הרבה בשביל 8 אלף(ברוטו) בחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 04:33
כמה מתוך זה רווח נקי?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 10:16
אתה יודע לקרוא דוחות רווח והפסד? מאזנים?

אם לא, הנתון שהבאת הוא חסר משמעות. תדרוש את הדו"ח ולך לשבת עם רו"ח (אחר) כדי ללמוד.

בעסק שכל תפקידו הוא לקנות מוצר מספק ולמכור אותו ללקוח - יש חשיבות רבה לאחוז הרווח של כל פריט.

אם מכרת ב-3M ש"ח בשנה (זה המחזור) אבל קנית מהספקים ב-2.5M אז מדובר על 15% רווח גולמי, ומזה צריך להוריד מזה הוצאות (שכ"ד, ארנונת עסקים, שכ"ע, חשמל, תיקונים ועוד ועוד) ובסוף גם לשלם מיסים ואז מקבלים את הרווח הנקי שהולך לבעלים (שזה אתה).

אם קרוב המשפחה רוצה 8K נטו כל חודש, המשמעות היא עלות מעביד של בערך 12K לעסק.

אתה עלול למצוא את עצמך ללא רווחים, או יותר גרוע -בהפסדים - בזמן שלקרוב משפחתך יש משכורת מובטחת.

היות והוא זה שמבין היטב בעסק שלו, המשכורת הנמוכה משקפת את אמונו הנמוך ביכולת הרווח של הקיוסק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 10:29
+1
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 18:29
ממה שהבנתי סבירות גבוהה בעסקי הקיוסקים שתתקל בגורמים עבריינים או פרוטקשן בשלב זה או אחר
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 19:43
כמה אתה מעריך את הבנאדם וכמה את סומך עליו?

יש כאן כל כך הרבה שאלות ודגלים אדומים שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. אתה מודה שאתה לא מבין בתחום הזה (כמו רובנו), אתה לא מציין כאן בכלל מה התשואה הצפויה אל רק מה המחזור, הבחור ישב בקיוסק כשהוא מבין בתחום ואתה לא, הוא ישלוט בקופה בתחום שיש בו עדיין לא מעט מזומן, הוא יכול לגנוב אותך ב 1001 שיטות. אתה מציין שהוא מסובך עם אשתו (ועם עוד נושים), שהעסק כבר נפל בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 19:55
נשמע שאתה תהיה הבעלים היחידי של העסק. או לחילופין מה? הוא שותף לרווחים אבל לא לסיכונים? (פרוטקשן, חובות וכו)
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2023 14:37
צריך לבדוק לעומק ולשאול בעלי קיוסקים מההיכרות שלהם
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 02:47
למה כולם שונאים הצלחה?

נשמע הזדמנות חד פעמית לשנות את החיים שלך כנראה,

בלי קשר תבדוק מה שאמרו למעלה (רווח נקי/סיכונים/סיכונים משפטיים).

אבל הגישה הגישה, שתהיה יזמית עסקית ולא פחדנית מתקרבנת/בטוחה שכולם מנסים לעשוק/לגזול/לחמוס אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 07:58
אמנם שרשור ישן ולא פעיל, אבל מאיפה הגעת למסקנה שכולם שונאים הצלחה? נהפוך הוא, כולם מייעצים כדי שלא יהפוך לכשלון.

אני רואה שאתה חדש כאן אז ברוך הבא! בפורום הזה אנשים עוזרים לאחרים כדי להצליח, לא כדי להיכשל.

לא לפי הנתונים שהביא לכאן.

מה גורם לך לחשוב על זה כהזדמנות חד פעמית?

התייחסו כאן לבעיות אפשריות בנושא קיוסק (פרוטקשן למשל). אם היה מעלה נתונים על כיוון אחר, הבעיות של קיוסק לא היו מועלות.

תמיד חשוב לחשוב על בעיות לפני שקופצים למים, לא כדי להיבהל אלא כדי לקבל החלטות מושכלות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 08:11
+1
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 13:14
לקט נבחר של אמירות כוללניות מייאשות, שמבטאות חוסר אימון קיצוני בבני אדם , כולל בשואל עצמו שיוכל לבדוק את הדברים בהיגיון.

כמעט בלי הנמקה ובלי יכולת הפרכה, כמו, הוא פושט רגל, יגנוב אותך וכדומה,

הטיעונים הם ראויים ובוודאי נכונים כשהם נאמרים כמפת דרכים לדברים שצריכים בדיקה ספציפית למקרה הזה שאנחנו לא מכירים,

אבל לא כקטילה מראש חד משמעית.

מה גם שהבחור מפרט במדויק את הסיבות הספציפיות למקרה שלו, שאנחנו לא מכירים.

(זה לא, קראתי מודעה קטנה באיזה מקום על להצטרף לקיוסק).

ועל זה הביקורת שלי, כן חוץ מהשקעה פאסיבית שאני לא מזלזל בה לרגע, יש עוד הרבה דרכים להרוויח ולהרוויח הרבה (וגם להפסיד לפעמים כמו בכל דבר, משוואת רווח הפסד), צאו לעולם העסקים ותראו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 13:18
תודה.

ברור שהמטרה היא לעזור, פעמים רבות מרוב כוונות טובות שופכים את התינוק עם המים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 13:19
מחזור לא אומא כלום. רק רווח חשוב שתדע מה הרווח. אתה צאיך לראות את את כל ההכנסות והוצאות ללמוד את האזור. להבין למה שם ואם יש מתחרים מסביב. חשןב לעשות עבודה רבה לפני שאתה פותח עסק במקום x גם אם הוא היה קיים שפ לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 13:52
אתה רציני? :-) הבחור מתאר מצב בו מישהו *לכאורה* ועל פי ההבנה שלי, מנסה לעשות קומבינה, להיות "שותף סמוי" (ציטוט של הכותב) במסגרת הליך גירושים, כסף כאן יעבור בשחור, חוזים יהיו לא קיימים או ניסתרים. אז כן, יש כאן לא מעט סיבות לחשוד בבנאדם ובסיטואציה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 15:42
התשובה לשאלה הזאת ברורה מעצם העובדה שהוא עונה לשאלות שהועלו כאן לפני שנים כאילו הן נכתבו אתמול, וכאילו שום דבר לא השתנה מאז וכאילו השואל המקורי עוד קורא בפורום (אפשר לעבור עם סמן העכבר על השם ולראות שהוא לא היה כאן מאז אוקטובר 22').
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2024 00:24
נורות אזהרה מהן צריך להתרחק כמו מאש:

1. מציעים לך לקנות עסק או נכס שיש עליו עיקולים. זה שווה ערך ללרשת חוב של אדם אחר

2. אתה לוקח על עצמך את כל הסיכון: היחיד שעליו רשום העסק וזה שמשקיע את ההון

3. עצם העובדה שבאים אליך בהצעות עם כל מיני מספרים שאמורים להרשים למרות שאין לך נסיון וידע לתרום לעסק מסוג זה...... נשמע שרוצים לפתות כסף מחוץ לכיס שלך

נשמעת לי כמו הצעה מפוקפקת ביותר
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2024 23:12
מה כן מצדיק השקעה של 200 אש"ח?

זה הכל עיניין של מכפילי רווח וסיכון.

אם הרווח הנקי שלך לעסק מסויים הוא %20 בסיכון נמוך השקעה של 200 אש"ח היא פנומנלית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2024 01:33
ניהלתי בתקופת הקורונה ובלית ברירה קיוסק שבבעלות אחד החברים הכי טובים שלי .

רוב התנועה והכסף זורם דרך לוטו, צ'אנס, חישגד, אשאיר לך את חופש הדמיון בנוגע לסוג הטיפוסים שבאים .

הרבה דורשים "לרשום" חובות הימורים , והעניין הוא שמדובר בתופעה ידועה ומקובלת, ואם אתה לא רושם, אתה תאבד הרבה לקוחות, אז תהיה מוכן נפשית.

תכין את עצמך כבר לתשלום של כמה אלפי שח פרוטקשן מדי חודש , הדרישה יכולה להגיע במגוון צורות , או ע"י איומים ישירות, או ע"י הצעה מקרית אחרי ששדדו אותך 4 פעמים בחודש.

לקוחות שמאיימים עליך בדרישה לאלכוהול אחרי 11 בלילה באופן קבוע.

עובדים שגונבים אותך , יש צורך לפוליגרף תקופתי.

אחרי העבודה הזאת, הבנתי שלא אפתח קיוסק גם תמורת 100 אלף שח נטו בחודש, לחבר שלי אין חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 14:05
ואו.

אני הייתי אומר את זה על מסעדות אחרי שראיתי מה הולך שם.

למה לעזאזל הוא עשה את זה לעצמו ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2024 01:43
אני די בטוח שהוא לא ידע למה הוא עומד להיכנס , כמו פותח הפוסט .

פשוט רצה להיכנס לעולם העסקים עם עסק ראשון קל לתפעול שלא דורש יכולות יוצאות דופן.

הוא כן מרוויח טוב מהקיוסק , אבל זה עולה לו הרבה בבריאות. התרגל לכל הטירוף הזה .
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2024 19:45
אפשר לשאול כמה מרוויח?