⬅ חזרה לאינדקס

לשים ירושה בתיק השקעות ולפרוש

🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 04:58
לצורך העניין בן אדם מקבל ירושה של כ2.5 מיליון והוא רוצה לשים אותה בתיק השקעות באפיק סוליידי כדי שיספיק לו עד הפרישה ונניח שעד גיל 50 הספיק לצבור לפחות מיליון שקל בתיק השקעות שלו ככה שמדובר ב 3.5 מיליון

כמה יוכל למשוך משם כל חודש אם זה מושקע באגח ממשלתי לצורך העניין כדי שהתיק יהיה מאוזן ולא ירד בצורה דרסטית כל שנה
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 07:30
נומינלית האגחים נותנים עכשיו 3-4%.

אבל ריאלית האינפלציה תשחוק את הקצבה.

כדי לפרוש חיבים מניות בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 08:33
מחזק את @סולידי. אפשר גם לחשוב על כיוונים של נדל"ן לווא דווקא מניות.

אבל לא כתבת פה נתון קריטי ביותר - מה הסכום החודשי/שנתי שהבן אדם מוציא? רק בהינתן סכום הוצאה אתה תוכל לגזור ולדעת האם תיק בגודל X יוכל להספיק.

לדוגמא עבור תיק בגודל 5M, והנחת תשואה של 5% בשנה לאחר מיסים ייתן 250K בשנה. האם זה מספיק? לא יודע, תלוי את מי שואלים. מעבר לכך, אם נניח הייתי יודע ש250k בשנה מספיקים לי, אישית הייתי מעדיף להגיע לכ6M לפני שאפרוש, רק בשביל שהראש יהיה שקט... מה שנקרא "שיהיה אקסטרה בצד"
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 08:34
תצטרך להוסיף 1.5% לשם כל שנה, רק כדי לשמור על כוח הקנייה הריאלי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 08:37
נקודה מצוינת ולפחות כלכלית זה נכון, אבל זה אפשרי גם ללא מניות, תלוי במטרה. בן כמה הוא היום? כמה הוא מוציא?

בהתחשב באינפלציה של 2-3% (אין לי מושג איך משערים את זה אבל אאלט בנק ישראל מכוון ל2%), ריאלית יישאר לו 3.5 מיליון או קצת יותר

כמה למשוך? האם המטרה לשמר פחות או יותר את גודל התיק? האם המטרה לנצל את כל הסכום עד הפנסיה (20+ שנה)?

אם הייתי רוצה לפרוש בגיל 50 הייתי מחלק את הסכום לשניים. חלק שאמור לשמש אותי עד הפנסיה וחלק שאני רוצה לשמור לפנסיה (ההחלטה על הסכום תלויה כמובן בגובה הפנסיה).

משקיע הכל עכשיו באפיק מנייתי ולקראת גיל 50 מעביר חלק מהסכום שהגדרתי לשימוש עד הפנסיה (נגיד שליש), לאפיק סולידי יותר. לאחר שליש מהתקופה עד הפנסיה (7-8 שנים בהנחה שגיל הפרישה יהיה 70-74) מחכה למצב שהשווקים לא בירידה מאז שהעברתי את השליש הראשון לסולידי ומעביר עוד שליש לאפיק סולידי. לאחר עוד שליש תקופה מעביר את היתרה
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 08:39
תלוי כמה אתה צופה לחיות, נניח ריבית ריאלית 0, אז פשוט תחלק את כל הסכום בחודשים שנותרו לך לחיות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 11:09
הי

מאחר ומדובר ב 30 עד 40 שנות מחיה בפרישה, זה תקופה ארוכה, קשה לנחש מראש בלתמים, האינפלציה הרשמית לא משקפת

את השינוי האמיתי ביוקר המחיה, לא ידוע אם אותו אדם יש לו דירת מגורים בבעלותו או שהוא חשוף לשוק השכירויות......

כוח הקניה של תיק בשווי 3.5 מליון ש"ח היום, בעוד 40 שנים יכול להיות דומה לתיק של חצי מליון ש"ח כיום.

אני חושב שצריך לייצר הכנסות פסיביות גמישות המתעדכנות ומגדרות עלייה בעלויות המחיה,

כמו כן להעלות את היעד של ההכנסה החודשית

מעבר לצורך כיום כדי ליצור מרווח ביטחון להכיל בלתמים..
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 11:10
אתה צריך לחשוב גם על הצמיחה ברמת החיים הכללית, למדינה מפותחת זה ממוצע של בערך 2% ריאלית בשנה.

זה אולי לא נשמע הרבה אבל אחרי 30 שנה אתה בפער ריאלי של 80%, זה לא פשוט לחיות באחוזונים התחתונים גם אם כרגע רמת החיים שלך נראית סבבה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 12:24
חברים טעות שלי! לא דיברתי על פרישה אני ארצה לעבוד עד הפנסיה השאלה היא כמה אוכל למשוך בנוסף למשכורת כדי לעלות את רמת המחייה כמובן
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 13:45
על תיק שהוא 50:50 אגח מניות, כ-3.5% משווי ההתחלתי של התיק ברוטו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 13:50
לפי דעתי אם ישקיע את זה רק באגחים וזה כל הכסף שיש לאיש. שיוציא רשיון מאבטח, הוא יצטרך את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 14:37
לחילופין, אם לאדם יש תיק בגודל X, הוא יכול לגזור מכך מה הסכום השנתי שהוא יכול להוציא מבלי לייבש את התיק (בהנחת השקעה עפ"י כללי FI מקובלים).
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 14:40
אז מה? מה אכפת לך עם כמה כסף תסיים, ובהסתברות משמעותית שכבר תהייה מת בשלב זה.

הגישה שלך מונעת מהאדם להשתמש במשאבים שלו לצרכיו ולהנאתו בעודו בחיים.

ריבית אג"ח היא לא הכנסה פסיבית?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 14:47
קראת את הבלוג של המשקיעה? מומלץ.

לפי כללי FIRE מקובלים עבור תיק 60/40 מחקה מדד מפוזר ובעלויות מנימליות ניתן למשוך 4% בשנה ולדעת שבהסתברות שקרובה מאד מעשית לבטחון התיק לא יעלם (ובהרבה מקרים התיק אף יגדל). שים לב שאף אחד לא מבטיח מה יקרה בשנה מסויימת. יהיו שנים שהתיק כן ירד בצורה דרסית, ויהיו שנים שהתיק יעלה בצורה דרסטית, ויהיו שנים שהתיק ירד בצורה מועטה, ויהיו שנים שהתיק יעלה בצורה מועטה. בסך הכל עבור עשרות שנים התיק ישרוד.

התשובה היא אותה תשובה כמו מקודם, אבל השאלה היותר מהותית היא מדוע אתה לא מדבר על פרישה? האם אתה לא רואה בפרישה ובעצמאות כלכלית כעלייה ברמת החיים?

האם חוסר התלות במעסיק ובמחוייבות יומיומית להיות במקום מסוים ולתת מזמנך היקר למישהו אחר אינם מאפשרים לך חיי רווחה נפשית?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 15:36
נראה לי שאם תשקיע באג"ח ממשלתי צמוד מדד תוכל לשמור על ערך הכסף (וזאת בתנאי שהלמ"ס מחשב את המדד נכון) אבל לא להרוויח.

כלומר התיק לא יהיה מאוזן. הואירד כל שנה. בכמה? פחות או יותר בהוצאה השנתית שלך. אם אתה משפחה ישראלית ממוצעת תאבד 200 אלף ש"ח לשנה בערך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 17:16
זה עלול לא להספיק, לכן צרכים להיות שמרנים בהנחות שלנו לגבי העתיד.

בהחלט הכנסה פסיבית, אך אני לא יודע עד כמה היא גמישה לגדר את המשקיע הממוצע בתקופות של עלייה

חדה בעלויות המחיה, רק בשלוש השנים האחרונות עלויות המחיה צמחו לפחות בין 20% ל 25% נטו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 19:13
התשובה של רוני הייתה במקום. הוא ענה לשאלה של פותח השרשור שציין במפורש:

אם כל הסכום מושקע באג״ח ממשלתי איזו תשואה *ריאלית* תישאר לו למשיכה בהנחה שהוא מעוניין להשאיר את התיק מאוזן?…

הוא כמובן יכול להחליט שאין לו בעיה ״לאכול״ בסופו של דבר את הכסף, אבל זה לא מה שהוא שאל…
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 20:27
זה מה שאני שואל.

בשביל זה אנחנו כאן, לא? כדי להאיר נקודות רחבות יותר על אורח החיים הרצוי מאשר להתמקד בפרטי פרטים של איזה חלקי אחוז.

מדוע להשאיר את התיק מאוזן? זו נשמעת כמטרה מאד תמוהה. התיק נמצא על איזשהו מספר אקראי לחלוטין שאינו משקף במאומה את אורח החיים המצוי וגם לא את אורח החיים הרצוי. המצב הנוכחי הוא רק עוגן פסיכולוגי עכשווי שקל לאדם להתפס אליו, אז אולי הוא הופך את זה לשאיפה בגלל תחושת בטחון כלשהי (שהיא בפני עצה לא עברה תהליך של ניתוח סיכונים אמיתי). לכן עדיף בעיניי לפנות למחקר מקיף שכבר נעשה על סכום משיכה בטוח ולגזור מכך אפשרויות לרמת חיים מסויימת לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 22:04
אם כל התיק מושקע באג"ח ממשלתי התיק פר הגדרה תמיד מאוזן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 22:11
גם אם במקביל מושכים ממנו כסף כל חודש? הרי זו הייתה הדרישה מהתיק…

תיק מושקע באג״ח ממשלתי - מאפשר משיכה חודשית כלשהי (מניחה שהרצון הוא למשיכה חודשית שנשארת ריאלית) - ונשאר מאוזן לאורך השנים

עריכה (כי אולי הבנו את המילה ״מאוזן״ בצורה שונה…)

ב- ״מאוזן״ *אני* הבנתי שהכוונה של פות״ש זה שהוא שומר על ערך הקרן
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 22:20
זו לא הייתה הדרישה, פר הגדרה תיק ב100% בX לא צריך איזון, אם מה תאזני אותו, עם עצמו?

מאפשר משיכה חודשית, יומית או שנתית, כמה שרוצים...

זה לא מה שהוא כתב... את אפילו ציטטת מה שהוא כן כתב.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2022 23:53
אז אפשר לשאול את @Asfinance למה הוא התכוון כשהוא כתב שהוא רוצה ״תיק מאוזן שלא ירד בצורה דרסטית כל שנה״.

דווקא בגלל שזה:

כל כך ברור מאליו, לא עלה בדעתי שהוא מתכוון שהוא רוצה לשמור על איזון של הקצאת הנכסים שהוא קבע.

אבל כזו שלא תגרום לירידה דרסטית כל שנה?…

עם הזמן כל משיכה תגרום בסופו של דבר לירידה דרסטית של התיק אם הוא לא מייצר תשואה ריאלית.

ובתיק שכולו אג״ח ממשלתי התשואה הריאלית קרובה לאפס. לכן בסבירות גבוהה תיק כזה כן ירד בצורה דרסטית (לאורך זמן) אם ימשכו ממנו כסף כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 00:16
בוודאי, אם תמשכי ממנו 3% כל שנה והוא בנכס לא תנודתי אז לא יכולה להיות ירידה דרסטית כל שנה.

נו אז מה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 08:02
לי בטח אין בעיה. הבעיה (אולי) לפות"ש...