סליחה אני ארצה לדייק - האם אפשר לקחת משכנתא בתנאים של דירה יחידה (כאר להבנתי דירה יחידה לפי משרד האוצר, מאפשרת תנאים יותר אטרקטיביים מבחינת ריביות). לפי מה שאתה אומר התשובה היא לא, לכן התנאים יהיו של דירה חליפית....
אתה מכיר שאפשר לקחת משכנתא על דירה חדשה מקבלן למרות שיש בבעלותך דירה ישנה, אבל שהיא כבר נמכרה (כבר אחרי חוזה, עבר תשלום ראשון מהקונים)?
מה ה-cut-off הכלכלי לדעתכם מבחינת ריבית של משכנתא לנניח 5-10 שנים הקרובות בהתחשב בריבית הנוכחית והצפי לריבית פריים?...
היי,
אני חדש, לא מבין גדול. אבל אמא שלי (בת 56, אלמנה) קנתה דירה חדשה, כרגע יש לה דירה שהיא מכרה אותה (הדירה הישנה שלה עם הערת אזהרה של הקונים). אני חושב שבמצב זה ניתן לומר שלאמא שלי יש דירה יחידה (ועל זה גם היא תמוסה). היא חייבת כ-300-400 אלפ"ש ליתרת הדירה החדשה שתהיה מוכנה בשנה הבאה מתישהו.
השאל...
שלום רב,
האם אפשר לאחד את הקרן ההשתלמות הישנה שלי (שיש בה תנאים פחות טובים) עם הקרן השתלמות החדשה שלי ולא לאבד את הרציפות של התאריך פתיחה של הקרן הישנה, כמו כן האם מעבר כספים כזה הוא בעל חסרון כלשהו (ספציפית אצלי דמי הניהול והקרן שאני מעוניין לאחד אלייה עם ביצועים יותר טובים כרגע)?
תודה...
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.