⬅ חזרה לאינדקס

איך בנק מסתכל על דירות להשקעה כשהוא בא לחשב יכולת החזר

🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2023 13:43
הי

נניח ויש לי היום 2 דירות להשקעה, עם משכנתאות, ואני מעונין לקנות עוד אחת.

כשהבנק יבוא לחשב כושר החזר, בנוסף למשכורות של משק הבית, איך הוא מסתכל על הדירות?

א - לא מתחשב בכלל בהכנסות מהדירות

ב - מוסיף את השכר דירה להכנסות, מחשב יכולת החזר ואז מסתכל על המשכנתאות הקיימות (פחות טוב לי)

ג - מוסיף את ה(שכר דירה פחות המשכנתאות) להכנסות?

* לא מתכוון למשכון על חשבון הדירות הקיימות

* לא חושב שאני יכול להגיד שאני מוכר את הדירות הקיימות על מנת לקנות דירה אחרת במקומן כי הסכום גדול מהמחיר של הדירה החדשה

* הדירות מושכרות כבר כמה שנים

* אם זה משנה למשהו, בכל הדירות הקיימות המשכנתא הקיימת פחות מ40 אחוז משווי הכנס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2023 13:48
ככל שידוע לי: ב'
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2023 14:01
הכנסה נטו פנויה, כולל משכורת והכנסות משכירות, ופחות הוצאות קבועות כולל שכירות דירת המגורים אם קיימת.

הוצאות קבועות כוללת גם את תשלומי המשכנאות הקיימות.

מההכנסה נטו שנשארה, הבנק רשאי לתת עד 50% אבל בפועל נותן עד 40%.

וכמובן כשזו דירה להשקעה הוא גם יתחשב ביכולת הקיום שלכם מיתרת ההכנסה, למרות שזו לא חובה מבחינתו.

השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 18:38
ב
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 18:49
יש לכם גם דירת מגורים בבעלותכם? אם לא, למיטב ידיעתי הוא יחשיב רק דירה אחת לטובת חישוב ההכנסה ומנגד לא יחשיב את שכר הדירה שלכם כהוצאה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 19:37
מניסיון, אני לא בטוח שזה נכון. לצורך תזרים את הבנק מעניינים רק ההכנסות וההוצאות. יתכנו כל מיניי מקרים מוזרים כמו דירה בבעלות שסתם עומדת ריקה ומנגד משלמים שכירות על דירה אחרת אז בוודאי שיש כאן רק הוצאה. גם ההפך נכון, אם למשל משכירים דירה (בבעלות) ומנגד גרים בדירה של ההורים ׁׁללא שכירות אז תוכר הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 21:23
מחזק,

במקרה בו יש דירות להשכרה וגרים בשכירות בהרבה מקרים אפשר גם לבקש שיספרי את השכר דירה שאתה מקבל פחות השכר דירה שאתה משלם.

למשל אם פלוני משכיר שתי דירות ב2500 כל אחת, ומשלם 4000 שכירות, יכולים להסכים להכיר בהכנסה של 1000. אבל זה משתנה לפי בנק ולפעמים זה יהיה כמו שהאזרח הקטן כתב.

ויש אנשים שהיו דואגים להסתיר את ההוצאה על שכירות במקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 21:30
אם אתה מציג הכנסה משכירות מכל הנכסים, הבנק יבקש ממך הסבר ואסמכתא על מקום מגוריך, למשל חוזה שכירות.