⬅ חזרה לאינדקס

לגור בשכירות עם ילדים

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 00:42
לגור בשכירות עם ילדים
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 00:51
היי

כשהייתי ממש צעיר רכשתי בניין בדרום תל אביב מאינטואיציה ופזיזות ביחד, במחיר שעולה היום דירה חדשה בעפולה ( הקנייה היתה ב2015) למרבה המזל ההשקעה התבררה כמוצלחת ואפשרה לי לפרוש עוד לפני שידעתי מה זה אומר פרישה מוקדמת

(הכנסה נטו 20000 אחרי מיסים)

והיום אני עושה דברים שאני אוהב בעיקר מחקר במדעי המוח

עם השנים המשפחה גדלה עד היום הסתדרנו מעולהבדירה קטנה ועכשיו התחלנו לחפש דירה גדולה יותר ונתקלתי בתופעה שאנשים לא מעונינים להשכיר דירה של 4 חדרים לזוג עם 3 ילדים

האם משהו נתקל בדבר כזה?

קצת מבאס כי התזה שלי לחופש כלכלי הופרכה ואם המצב ימשיך ככה אאלץ למכור ולקנות דירת מגורים
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 00:57
לא נתקלתי, אנחנו זוג עם 2 ילדים, שוכר כבר 12 שנה (5 שנים בכל דירה, עכשיו בדירה השלישית שלנו, 5 חדרים).
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 01:00
אנחנו זוג עם 3

כל דירה שאני מתקשר מתחיל מסע חקירות באיזה גיל כל ילד כמה הם רגועים עצבנים

הגדילה לעשות בעלת בית ששאלה מתי מתחיל המעון ומתי מסתיים והאם אני עובד מהבית

כי היא מעונינת שנהיה כמה שפחות בדירה

טירוף מוחלט
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 01:28
דפדף ותמשיך להבאה.. בתל אביב יש ים משוגעים
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 03:57
מוזר מאוד, אנחנו (הוריי למען האמת, לא אני אישית) משכירים דירה בחיפה ולמען האמת מעדיפים משפחות, הן בדרך כלל נשארות הרבה יותר זמן בדירה, אותה משפחה שוכרת מאיתנו כבר קרוב ל8 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 04:56
יכול להיות שאותם בעלי דירות השכירו בעבר למשפחות של ילדים צרחנים ו/או ילדים חבלנים (להלן - נסיכים של הורים מאפשרים) ונכוו.

לא מפתיע בישראל :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 15:47
תשאל בחזרה אם המשכיר בעל תואר אקדמאי.

מה זה השאלות האלה? אנשים הזויים
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 18:18
הם יודעים שאם ייגרם נזק , אותו שוכר יפטור את עצמו באחת הטענות - זה היה ככה כשהגענו/ הייתה בעיה X בדירה ובגלל זה אנחנו לא נשלם .
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 20:50
בשביל זה יש מצלמה ואפשר לעבור עם השוכר על כל הבית במעמד החתימה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 00:47
דירה חדשה מקבלן מחיר למשתכן ברמה הכי נמוכה שיש

מקסימום נזק שאפשר לעשות זה ללכלך קירות ולשבור דלתות זה דבר שקל לסכם מראש ולתת ציק פיקדון

בכל מקרה בשורות טובות נמצא האדם שרצה להשכיר לנו לטווח של 10 שנים בלי הרבה בלבולי שכל

כך שאפשר להמשיך להשקיע בנדלן במקום למכור
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 04:02
אני לא ממש מסכים. יש ילדים ששורפים דירות (שיחקו בגפרורים והעלו את הבית בלהבות ואז ההורים מאשימים את בעל הדירה, במיוחד אם היה מקרה מוות, למה לא היה גלאי עשן ותקן דלתות אש ומי יודע מה לא). יש כאלו שמשאירים את הברזים פתוחים ומציפים חלקים בדירה/זורקים דברים לניקוז וגורמים להצפות (וההצפות זה בדרך כלל בדירות מתחתם ואי אפשר באמת לדעת מי ממש אחראי). בני נוער עשויים להפעיל מוסיקה רועשת לשכנים או להטעין קורקינט חשמלי (ואז יש בעיות עם הביטוח לפעמים במקרה של התפוצצות בטריה).

אני אישית חושב שילדים בדירה (תלוי אילו, אבל הרבה מאוד ילדים ישראלים בימינו) עשויים לסכן את הדירה יותר מאשר אדם בוגר ומחושב שיודע למעשיו יש השלכות (וכמובן שפה יש לסנן אנשים בוגרים שחוש האחריות שלהם לוקה בחסר. למשל, מבחינה תאורטית אני לא הייתי רוצה להשכיר לאנשים שעוברים עבירות רכוש/רוצחים/אנשים עם בעיות סמים ושתייה חריפה/אנשים שחיים חיי הוללות המגובים בהתנהגויות מסוכנות וכדומה). מה גם שילדים אי אפשר לקחת לבית משפט ואז עשויות להיות תופעות מורכבות (פריצה לדירה שגרמה להריסת דלתות למשל כי הילד השאיר את הבית פתוח והביטוח טוען שהוא לא צריך לפצות וכדומה).
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 04:41
תלונות של השכנים לבעל הבית על רעשים של ילדים משתוללים
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 05:32
ויש בעלי בית שמגיעים למשפט, כי השוכרת התחשמלה למוות במקלחת בגלל עבודת שיפוץ/תיקון חאפרי.

לילדים יש אפוטרופוס.

חברת ביטוח תנסה לא לשלם לך בכל מקרה.

אם בעל.ת הדירה צעיר.ה, אני אמליץ על קשירת חצוצרות/ וסקטומי.

אם בעל הדירה מבוגר/ עם ילדים אשאל אותו עם יש לו טלפון של פנימיה מומלצת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 09:21
סיבה נוספת שאני יכול לחשוב עליה מצד המשכיר - משפחה בת 5 נפשות בעלת הכנסה גבוהה תשאף לרוב לשכור דירת 5 חדרים, ככל שידה משגת. לכן אם הם בוחרים לשכור דירה קטנה יותר, זו עשויה להיות אינדיקציה למשפחה בעלת מצב כלכלי פחות יציב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 11:17
אולי הם משפחה סולידית שמעדיפה להעביר כמה שיותר כסף לשוק ההון כל חודש?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 11:30
אולי, אבל כמו שאתה בטח יודע ההסתברות לכך נמוכה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 12:08
האמת ששכרתי דירת חמישה חדרים בגלל זה

וזה העלה את המחיר ב2000 שח וזה מבאס כי אין לי מה לעשות עם חמישה חדרים יש לי 3 תינוקים(שלישיה)

וזה כסף שהולך לפח
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 12:17
נזק למשקופים, מטבח, תריסים שבורים - יש הרבה מה להרוס ולתקן יכול לעלות המון

והתיקון לא יחזיר את זה למצב המקורי
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 12:53
חדר לסבתא שבאה לעזור, חדר עבודה \ משרד שקט- אחד לך ואחד לאישה, חדר כושר, חדר מוזיקה, חדר טלביזיה, ובעוד כמה חודשים חדר משחקים עמיד לילדים.

לבזבז זה קל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 12:53
דלת פנדור כולל משקוף 1700 מטבח קבלן 6000 פיקדון של 15 במקרה הג’י גרוע מחזיר דירה למצבה המקורי

זה לא דירות של אדריכל עם מטבחים יקרים וריהוט יקר

זה דירות ריקות לחלוטין
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 12:58
איזה ערבויות נתת ? יש לך תלוש משכורת שסיפק את המשכיר ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 13:32
הוא אמר שהוא פרש
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 13:59
וזו בדיוק הסיבה שאני שואל איזה ערבויות היו מקובלות על המשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2023 19:47
אני מרגיע את בעלי הדירות בכך שאני משלם את כל הכסף שנה מראש, זה גם לרוב מקנה לי הנחה של כ-200 ש"ח בשכירות.

זה מוריד אותם מכל הדרישות של תלוש משכורת, ערבים, צ'ק בטחון וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2023 05:54
לא יודע לגבי זה אבל אני יכול להגיד עלי בתור משכיר דירה, הכל תלוי באופציות שלי.

אם אני מפרסם דירת 4 חדרים, אני ממש לא אתחיל לחקור אנשים על הילדים שלהם (הזוי..) אבל אני אעדיף את האופציה עם הכי פחות אנשים שיש.

אם יבוא מישהו עם 3 ילדים ויבוא מישהו עם 2 ילדים אז ההוא עם ה3 פחות טוב לי.

זה ממש לא אומר שלא אקח אותו, אולי הוא מרוויח יותר? אולי בשיחה היה נשמע לי בנאדם יותר נורמלי? זה פשוט עוד פרמטר.

זה נכון שלכאורה יש ערבונות והכל "אמור" לחזור לאיך שהוא היה, אבל אני כמשכיר, אם יש לי אופציות למה שלא אעדיף מראש את האפשרות שפחות אמורה להביא אותי לבעיות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2023 21:44
בשכל אני מבין את הטענה

ברגש שמתייחסים לילדים כאל בעיות אני נעלב

וכמו שאמרתי יש לי בניין בתל אביב וזה רשום כעוסק
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 07:43
אל תיקח את זה באופן אישי.

ילדים של אחרים הם לא אושר גדול לסביבה בכלל ובטח לא לזרים מוחלטים. במיוחד כשהם צורחים/מתחצפים/שוברים...
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 08:46
ברוח התקופה והתוכניות היום...
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 09:00
מה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 10:37
כלבים של אחרים...

ראשית, לצטט אותי ולהכניס מילה אחרת זה פייק מכוער. יכולת פשוט להעביר קו על המילה ילדים ולרשום כלבים ליד.

שנית, מסכימה שגם עם כלבים זה תופס :>
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 11:20
תוקן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 12:17
ובגלל זה לא כל משכיר מסכים להכנסת בעלי חיים לדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 12:43
תוכנית ב-כאן על משפחות עם כלבים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 09:49
נשמע לי מוזר.

יש המון משפחות ששוכרות דירה ובדרך כלל יש להם 3 ילדים.

אני משכיר דירה למשפחה עם 3 ילדים וזה לא מפריע לי. מעולם לא עלה בדעתי לשאול מהו גיל הילדים והאם הם רגועים או עצבניים.

גם לא מעניין אותי אם הם עובדים מהבית או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 10:12
לפעמים יש כל מיני דעות מוזרות בשוק הדיור.

נראה לי שבגלל זה לא הצלחת לשכור דירה של 4 חדרים.

מזכיר לי שפעם לא רצו להשכיר לסטודנטים בטענה שהם הורסים את הדירה.

לי זה נשמע מוזר. למה חושבים דווקא שסטודנטים יהרסו את הדירה? הרי זו אוכלוסיה טובה יחסית לממוצע. איזה אינטרס יש להם לעשות זאת? מה הם כבר יכולים להרוס? למה אי-אפשר לקחת ערבים (את ההורים שלהם) למקרה שיגרם נזק לדירה?

אז לא הייתה תשובה לאף אחד על זה אבל נתקבע בראש של השוכרים שסטודנטים הורסים דירות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 11:57
לפעמים זה בגלל חוויות מוזרות עם שוכרים :)

פעם השכרתי את הבית לשנה לרב חרדי (אבא ל-7 וסבא ללא יודעת כמה) שרצה להגיע עם בנו המתבגר כדי להרחיק אותו מהשבאבניקים בסופ"שים.

חשבתי שהרווחתי פעמיים - גם מעט אנשים (אב ובן) וגם מעט ימים בשבוע.

בתכלס כל המשפחה המורחבת התייחסה לזה בתור בית קיט (הם מירושלים) וטינפו את הבית והחצר. עלה לי אלפי ש"ח להחזיר את המצב לקדמותו...
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 12:10
בצ'קים? בתשלום אחד מראש? איך עושה זאת?

ואם קורה משהו ואתה רוצה לקזז לו מהשכירות?

איך אתה מבטח את עצמך ?
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 12:47
בשביל זה יש צ׳ק ביטחון או ערבות בנקאית, לא? אשמח להרחבה למה שילמת על זה בעצמך
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 13:47
לגבי הרס אני מסכים איתך שזה עניין של מזל ורוב האנשים לא הורסים.

אבל יותר אנשים שנמצאים יותר זמן בבית גורמים ליותר בלאי בדירה. בקורונה לא היתה מערכת בבית שלנו (בבעלות ) שלא דרשה תיקון / החלפה. כנראה חוסר מזל, אבל גם שימוש אינטרנסיבי הרבה יותר מאשר בזמנים רגילים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 15:31
בחור הנידח שבו היה ביתי לא נהוג לבקש בטחונות וערבויות. ועדיין רוב מוחלט של השוכרים בישוב, גם שלי וגם של האחרים, הוא מהזן המנומס, השקט והמשלם.

למעשה גם הרב היה כזה (הוא באמת היה נחמד, וגם אשתו) אבל השאיר מטונף ברמות קשות (בעיקר ילדיו ונכדיו שכנראה לא קיבלו חינוך טוב לשמירה על נקיון).
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 19:36
העברה בנקאית, אני לא מתקרב לצ'קים או מזומן.

אני לא מבטח את עצמי בדיוק כמו שהוא לא מבטח את עצמו.

אם קורה משהו ואין יכולת להתקזז אז זה סיכון שהתממש שאני לקחתי על עצמי.

לרוב אני מבין מי עומד מולי ולא הייתי לוקח את הסיכון סתם. כנ"ל גם לגבי הצד השני.

עוד לא נתקלתי בבעל דירה שלא תיקן תקלה שקראתי לו. צריך להבין שאני לא שוכר דירה מעופשת בת"א שעומדים בתור 70 איש כדי להחליף אותי, דבר שגורם לבעלי הדירות להרגיש כאילו הם יכולים לנצל את המצב.

אני גם טיפוס שמשתדל לא להטריד את בעל הבית, פותח סתימות לבד ומשתדל לטפל במה שאני יכול לבד. שזה ד"א ההפך המוחלט ממה שהדיירים שלי חווים. אני מגיע להחליף להם מנורות, לנקות פעמיים בשנה את הפילטרים של המזגנים וכו'.

מנגד, כשיש תקלה לדוגמא בחלונות אלומיניום או ברז שדולף אז אני כן קורא לבעל הדירה.