⬅ חזרה לאינדקס

עישון פוגע בנכס?

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 08:51
שאלה למשכירי דירות:

עומד להשכיר דירה לזוג מעשנים ושואל את עצמי האם העובדה שהם מעשנים עלולה לפגוע בנכס, מבחינת ריח עישון שלא יירד (או מבחינה אחרת שלא חשבתי עליה).

חשבתי להכניס בחוזה חובה לסייד את הקירות במידה שמעשנים בדירה, אבל אני לא באמת יודע אם זה אפקטיבי.

באופן מפתיע, לא מצאתי פוסט על הנושא הזה בפורום.

מישהו עם ניסיון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 10:06
ריח סיגריות עשוי להשאר ולפגוע בנכס,

לא אשכיר את דירתי למעשן כמו שלא ארכוש רכב מאחד כזה
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 10:20
כן. עישון בתוך הדירה הורס ונדבק להכל. לסייד את הדירה ממש לא יעזור. הריח ישאר תקופה ארוכה מאוד גם אחרי שיעזבו, החומר הדביק שנשאר מסיגיריות ישאר ספוג בקירות.

זכותך כבעל דירה להכניס סעיף בחוזה שאוסר על עישון בתוך הדירה. כשוכר הייתי בדירה עם סעיף כזה, ואם אי פעם אצטרך להשכיר דירה תמיד אדאג סעיף על זה.

אגב גם עישון במרפסת גורם לבעיות אחרות, בעיקר סכסוכים ותלונות של השכנים בגלל המטרד היומיומי שזה יוצר להם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 10:59
חד משמעית גורם לנזק. הניקוטין נדבק להכל ולסייד לא מספיק. זה מאוד תלוי בכמה הם מעשנים ובמה הם מעשנים. לרוב תצטרך חברת ניקיון אחרי דיירים כאלו שיינקו עם חומרי ניקוי מיוחדים שמסירים את הניקוטין.

קיצר, לא מומלץ, בכלל. וכאמור גם מה שכתבו על המרפסת, שזה יוצר סכסוכים עם השכנים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 13:16
מוזר לי שיש עדיין אנשים שמעשנים בתוך הבית, ואני אומרת את זה כמעשנת כבדה.

לשמחתי, אני תמיד גרה בבית קרקע עם חצר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 22:46
במידה ורשמתי את זה בחוזה, יש דרך שבכלל אפשר לאכוף / להוכיח את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 23:17
אני חושב שזה תלוי מה מעשנים (למשל אמרו שניקוטין נדבק לקירות. אבל יש כל מיני חומרים שניתן לעשן כמו גז צחוק/Phencyclidine/מריחואנה/דגים שממה שהבנתי משאירים ריחות אחרים וחלקם לא משאירים ריחות) ואיך מעשנים (עם חלון פתוח/לאחר הוצאת חמצן/במיכלי לחץ/במעבדה בנכס עם הפרדת לחצים) כמו בכל דבר. יש עוד הרבה התנהגויות של שוכר שעלולים לפגוע בנכס. מעניין באמת אם אפשר להוסיף סעיף שידגיש זאת כמו "ולהחזיר את הנכס בניחוח/ריח המקורי שלו" כמו שכותבים על נראות. הבעיה באמת זה שחיישני הריח עדיין לא מתקדמים מספיק ומאמין שיהיה קשה להוכיח.

אני לא רואה שום דבר שלילי מלהוסיף את הסעיף נגד עישון כי זה כנראה ימנע מחלק מהמעשנים לשכור, אבל כנראה לא מכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2023 14:23
לגבי מטרד לשכנים, בזה צריך לטפל סעיף בחוזה שכירות שאוסר על יצירת מטרדים ומפגעים לשכנים.

אולי אפשר גם להכניס סעיף שאוסר על עישון ובנוסף במידה ובכל זאת היה עישון בבית אז השוכר מחויב לצבוע את כל הדירה כולל התקרה ב-4 שכבות בתום השכירות.

אפשר גם להגדיל את שכר הדירה או הביטחונות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 16:46
האם מישהו יכול לרשום פה סעיף סטנדרטי של איסור עישון בכל שטחי המושכר (דירה, חצר, מרפסת ומחסן)?

אני רוצה להיות מכוסה מכל סוגי העישון (סטנדרטי, ירוק...), גם של השוכר וגם של האורחים שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 17:16
זה סעיף בחוזה שיהיה קשה לאכוף. נניח עזבו ויש ריח מסוים, לך תוכיח עכשיו מה מידת הריח וכו

גנ אני לא מעשן
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 02:25
אתה רוצה להיות מכוסה מנזקי עישון או לוודא שלא יהיה שום עישון בפועל?
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 08:44
שלא יהיה עישון בפועל
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 09:16
אני לא יודע מה הסיבה, אבל אם זה חשוב לך כל כך, הדרך היחידה להבטיח זאת היא לא להשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 10:40
איסור טוטאלי כזה הוא אכן בעייתי כל עוד אנחנו במדינה דמוקרטית.

מושב אמירים נוסד ע"י חבורת צמחונים. בתקנון שלו היה כתוב שאסור לאכול בתחומי הישוב בשר וגם אסור להכין. כבר לפני 30 שנה סיפרו לי תושבים שם איך הם מכינים ואוכלים בשר בהיחבא. בינתיים הישוב גדל והתווספו לו שוכרים, בני זוג, ילדים והמון צימרים. נדמה לי שכבר לא מתעקשים שם על זה.

הישוב הררית נוסד ע"י חבורת מודטים. הוחלט שאסור לעשן בתחומי הישוב וזה נרשם בשלט בכניסה לישוב. בינתיים הישוב גדל והשתנה, תושבים מכרו את ביתם לכל המרבה במחיר ואני מניחה שחלקם מעשנים.

מה שאני רוצה לומר הוא:

1. איפה שהשכל הישר נגמר מתחילה היצירתיות

2. כדי להבטיח (וגם לא במאה אחוז) שאיסור יישאר, כדאי שרק האוסרים יגורו בנכס/ישוב/מדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 10:49
אפשר להחליט לאיזה דייר להשכיר נכס אבל לא ניתן מבחינה משפטית להכניס לחוזה סעיף איסור עישון ?

@גרהם
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 12:26
מעשנים ליד חלון פתוח..

תלוי עיר/שכונה/רחוב בעיקר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 12:34
נזכרתי משום מה בנסיך הקטן ואסטרואיד מס' 325. (@בת העמק ללמד שגם שלטון מלוכני לא יכול הכל... :) )