⬅ חזרה לאינדקס

קרן כספית שקלית - אני סתם מחזיק שם יותר מדיי?

🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2023 14:33
שלומות,

כרגע רוב ההשקעות שלי הן לטווח של לפחות שנה, זאת בצל העובדה שאני מתכנן לעבור לדירה משלי שנה הבאה ורוצה שהחסכונות קצת יעזרו לי להתמודד עם השכירות גם עכשיו וגם בעתיד (אני עדיין מתכוון לחסוך יותר ממה שאני מוציא כל חודש בלי קשר).

כרגע בערך 45% מכל החסכונות וההשקעות שלי הן בקרן כספית שקלית. שזה בערך 90k ש"ח.

אני מתחיל לחשוב אולי עם סכומים גדולים כאלה כדאי לי להעביר חלק מהחכסון למקום אחר שיניב תשואה גבוהה יותר כנראה, אבל מצד שני קרן כספית היא יותר טובה לטווח הקרוב. אבל כן הבנתי שלא כדאי לשים שם סכומים גדולים כל כך. אז אני בהתלבטות..
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2023 14:45
החלק שמיועד לשימוש ב 1-3 שנים הקרובות - קרן כספית

החלק שמיועד לשימוש בעוד 10-20 שנה - בקרן מנייתית.

פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2023 15:21
מה לגבי כסף שמיועד לשימוש בעוד 5-6 שנים?
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2023 15:27
אם אפשר לסבול הפסד באותו זמן - אז גם מניות.

אם לא ניתן לסבול הפסד - אז אג"ח לאותו זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2023 20:14
אין מושג של איזון ??
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2023 20:33
האיזון נועד להתאים את הסיכון לרצוי.

יש דרכים נוספות לשלוט בסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 19:26
נניח שאני רוצה להשקיע ל10 שנים.

מה עלי לעשות בחלוף שנה? עכשיו יש לי מניות בטווח השקעה של 9 שנים. אם אמכור את כל המניות כי הטווח כבר לא ראוי משמע שהשקעתי רק לשנה- לא ראוי בעליל.

אז אולי אסטרטגיה טובה תהיה למכור רק חלק מהמניות? בדומה לאסטרטגיה של "100/110/120 פחות הגיל". מכירה שעשויה להיות כמובן בהפסד משמעותי. אבל רגע, כך יוצא שאני משקיע סכום מסויים במניות לתקופה של 9 שנים. אז למה אמרתי מלכתחילה שאני מוכן להשקיע רק לתקופה של 10 שנים? אולי אני צריך לשנות את ההגדרה ולומר שמתחת ל10 שנים, אני מוכן להשקיע במניות אבל רק חלק מהסכום שתכננתי. וכך, גם בהשקעה לטווח של 1-3 שנים, להשקיע סכום חלקי במניות.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2023 00:17
גישה אחת אומרת שככל שמתקרבים ליעד צריך להקטין סיכון (נניח להעביר חלק לאג"ח).

גישה שנייה אומרת שמסתכלים על זה כמו על קופסה שחורה ולא משנה מה קורה, לא נוגעים 10 שנים.

הגישה השנייה עוזרת להתגבר נפשית על מפולות שיש בדרך, וכנראה תייצר יותר תשואה - אבל עם הסיכון שבסוף לא יהיה שם הסכום שרצית.

אין תשובה אחת נכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2023 02:13
יש בארה"ב (ונראה לי שניסו את זה גם בארץ) תוכניות שמתאימות את עצמן דינמית לפי גיל החוסך - וכל שנה או כמה שנים הן עוברות סוג של התאמה שמקטינה קצת את החשיפה לנכסים בסיכון גבוה ומגדילה את החשיפה לנכסים סולידיים - עד שבסוף היא מתייצבת על הפורטפוליו ה-"סולידי" ביותר בעת הפרישה.

אתה יכול יחסית בקלות לחקות את הקונספט הזה בעצמך ידנית, ולהחליט שאתה עושה התאמה פעם בשנתיים או שלוש או משהו כזה.

תחליט מראש על פורטפוליו התחלתי, פורטפוליו סופי - תחליט על קצב שינוי, ואז כל תקופה אתה פשוט מעדכן את הפורטפוליו כך שיתקרב קצת יותר ליעד.

רוב האנשים (שיודעים מה הם עושים) עושים את זה ממילא, אם כי אולי לא בצורה כזו מדורגת ובעדכונים כאלה תכופים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2023 05:27
אני מסכימה עם @חתול לילה אבל רוצה להוסיף עוד נקודה לשיקולים.

האם הכסף אחרי 10 שנים נועד להוצאה מהתיק בבת אחת? או לשם שימוש אקראי מדי פעם או כסוג של תוספת לקיצבה/משכורת?

באפשרות הראשונה - כדאי להפחית סיכונים ככל שמתקרבים לתאריך היעד. באפשרות השניה אפשר להשאיר את הסיכונים (בתלות ביכולת הנפשית לעמוד בכך).
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2023 19:30
באידיאל מאזן בעזרת הפקדות חדשות במקום בעזרת מכירה. מאפשר לך להתאים את מבנה התיק בלי לשלם מס רווחי הון.

בנוסף מה ש @בת העמק רשמה