⬅ חזרה לאינדקס

מפחד מתיק השקעות גדול

🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 17:48
שלום

יש דירה בבעלותי ללא משכנתא.

יש לי עוד טווח השקעה של 30 שנה..

אני מפקיד כבר כמה שנים בשוק ההון במדד עולמי והגעתי לסכום של 300,000 שח.

קיבלתי עכשיו עוד 200,000 שח ואני כבר מפחד להיכנס עם הסכום כי התיק עולה משמעותית בערכו.

מה הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 17:50
אג"ח נותן היום ריבית יפה.

לא חייב להיות שקלי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 17:52
כלומר לפצל חלק מהתיק לאג״ח?

חשבתי לשים חלק מהכסף בקרן כספית.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 17:56
קרן כספית זה אג"ח עם מח"מ קצר.

אפשרות סבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 17:57
מה זה אומר אג״ח בשונה מקרן כספית/פקדון?

ולהבנתי יש כמה סוגי אג״ח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 18:30
אם אתה כל כך מפחד, הייתי פשוט מפזר עוד יותר. על עוד חברות בעוד מדינות ויבשות. כמה אחוז מהתיק שלך ביפן, למשל? אתה אובר על ישראל וארה״ב?

אני חושב דברים הרבה פחות מחמיאים על אג״ח מאשר @חתול לילה , אבל זה גם יכול להיות נחמד אם הפרופיל שלך מתאים. להשקעה של 30 שנה, בבירור רוב המשקל צריך להינתן למניות. כי בטווח הרחוק זה מביס הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 18:45
משקיע 100% קרן 1159235
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 19:17
אגח זה אכן פתרון טוב למי שחושש.

נגעת בנקודה העיקרית שמקשה על השקעה בתיק עם אחוז מניות גבוה לטווח ארוך. משקיעים מתחילים שוגים לחשוב שהידיעה שהטווח ארוך תחסן אותם מפני רגשות שליליים ואף מכירה בבהלה בירידות גדולות. רוב בני האדם לא מתוכנתים כך, ודאי כשהם לא מנוסים בשוק ההון. בתיקים שמיועדים לפרישה מוקדמת אנשים סופגים הפסד בגובה של משכורת חודשית באופן די תדיר.

מי שלא מתאים לו, שיוריד סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 21:53
אני דוגל בגישה של קרן חירום בגובה מסויים שמתאים למצב של השנים הקרובות של החיים שלך (עד כמה שאפשר לחזות), ואותה להשקיע במוצר צמוד מדד כי המטרה היא לשמור על ערך הכסף ואינפלציה היא הדבר הכי מסוכן לכסף לדעתי (מעדיף פקדונות בגלל שגם באגח"ים צמודים יש ירידות לא קטנות בעיתות משבר וזה לא מתאים לדעתי בתור קרן חירום)

כל שאר הכסף בS&P

*חלק זניח מקה"ש IRA מושקע בטסלה וETFS שמחקים BITCOIN: אמור ל"ספק" את יצר ההימורים שצץ לפעמים - בIRA משום שאם יהיה רווח הוא יהיה פטור ממס

**כאמור לא ייעוץ והמלצה ויש כאלו שגם יגידו שS&P לא מפוזר מספיק והם הולכים על ACWI
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2023 10:47
בדרך כלל שהסכום של התיק עולה אני שמח, פחות מפחד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2023 11:45
אתה מדבר בסכומים אבסולוטיים וזו טעות לדעתי.

נכון שעכשיו זה נראה הרבה (כנראה הכי הרבה שהיה לך) אבל בטווח של

אתה תגיע לסכומים הרבההה יותר גדולים (שים באקסל אם אתה לא מאמין לי)

אז תתחיל לחשוב באחוזים. תיהיה מוכן לזה שהרבה פעמים זה יהיה הכי הרבה שהיה לך.

נכון, אבל זה רק מצביע על חוסר הכנה מנטלית
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2023 14:28
בדיוק בגלל זה, בעיקר בתיקים גדולים (אבל גודל זה לפעמים גם עניין יחסי) עדיף כלל לא להסתכל עליהם, ולהמשיך באסטרטגית השקעה. שינוי באסטרטגיה צריך להיות רק בגלל שינוי בצרכים, או בהערכה של גורמי מקרו. לא צריך להיות קשור לתנודות בערך התיק. שכאמור, בתיקים גדולים יכולות להיות גדולות מאוד במונחים של משכורת חודשית או של צריכה.