⬅ חזרה לאינדקס

האם יש טעם לקחת עורך דין ברכישת דירה מקבלן

🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2023 19:10
ערב טוב,

האם יש טעם לקחת עורך דין מטעמי ברכישת דירה מקבלן , בנוסף לעורך דין מטעם הקבלן?

כמובן, שאני יכול לקרוא את החוזה ולחפש ״אותיות קטנות״.

השאלה אם החוזים של הקבלנים עובדים תחת חוק ורגולציה או שזה תחום פרוץ.

מדובר בקבלן גדול יחסית וותיק.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2023 19:16
לא רק שיש טעם, זה פשוט מתחייב.

אתה הולך להשקיע מאות אלפי שקלים, אולי אפילו מיליונים,

אל תעשה את זה בלי עורך דין שיבדוק את החוזה ואת הזכויות בנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2023 19:24
כלומר מדובר בקבלן שכבר מכיר את כל השטיקים והטריקים, ויודע להגן על עצמו בחוזה מכל דבר במקרה של מחלוקת מול הקונה.

לא לקחת עורך דין מטעמך זה מתכון לאסון.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2023 20:25
ואם הדירה על הנייר, קח את כל מה שכתבו לך כאן, תגדיל לפונט 40 ותלה על המקרר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2023 21:26
העורך דין מטעם הקבלן מייצג את הקבלן ולא אותך.

לא "שיש טעם" לקחת עורך דין, חובה לקחת עו"ד.

יוצאי דופן הוא מחיר למשתכן.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2023 22:53
אההה כן... ותיקח עורך דין משלך, ותשלם לו ישירות. בוודאי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 10:50
ברור שכולם יגידו לך שחובה, השאלה מאוד בעייתית. אולי ננסה לשאול אחרת. הרי ברור שכל היזמים קבלנים וכו מביני עניין בהיבט המשפטי ויעשו הכל כדי להגן על עצמם.

אמנם זהו לא פורום משפטי אך כן פורום בשיח הנדלן, ואני מניח שלרובנו כאן ברור שחופש הפעולה בהיבט ההסכם שואף לאפס בסוגיות חשובות לקבלן, אם מראש שם אותם כדי להגן על עצמו אז ודאי שלא ימהר להסירם. השאלה שצריכה לבוא היא מי לקח עורך דין ועצר עסקה ועל מה, בכדי שנדע ממה להיזהר. הרי עורך דין פרטי מול יזם רק יגיד במקרים כאלו כמה הוא לא יכול להגן על הלקוח שלו, אז לשם מה צריך עורך דין? במקרה הטוב ביותר הוא ישכנע אותנו לרדת מההסכם, משהו שמראש לא היינו נכנסים אליו אם אנשים היו משתפים את הכלל ממה להיזהר, היכן הרגולציות לא חלות או מהם השטיקים והטריקים שדוחפים לנו שם הסיכון גבוה לכדי לרדת מהנכס המדובר.

מניח שרובנו כאן לא משפטנים, אך כן כולנו יודעים שהקבלנים יזמים וכל החולות למיניהם יודעים להגן על עצמם משפטית ככל הניתן, ואנחנו כלקוחות לא באמת יכולים להשפיע משמעותית בהיבט המשפטי (גם בהיבט היתרון המשפטי של המוכר וגם כי זהו הסכם שישתדל שיהיה גנרי ככל הניתן ולא לאפשר לכל אחד לתקן לשנות כל מה שבא על רוחו). אולי בימים כאלו שיותר קשה למכור כן יסכימו לשינויים משפטיים מעבר לרמת הניסוח. מישהו התנסה? הצליח? הכי קל להגיד ברור שחייב עורך דין, בואו נראה ממה אפשר לרדת מראש מבלי להוציא כסף מיותר בדרך שלא יניב תועלת מלבד צעד אחורה מהעסקה (ובצדק..)
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 10:58
אני אחדד את השאלה של @aviranze .

עורך דין עצמאי שתיקח ימצא אינסוף פגמים בחוזה, בעיקר כדי לכסתח את עצמו. ואז מה? הקבלן לא ישנה את החוזה, מה תעשה?

אני מכיר מקרים של פינוי-בינוי בהם עו"ד פרטי מצא בעיות בחוזה. אבל שאר הדיירים לא היו מוכנים לשמוע על זה בכלל, סימנו את הדייר כ"בעייתי" ועשו לו את המוות עד שהוא מכר בהפסד. נשאלת השאלה, כמה צריך להתווכח על "צדק" מול להיות פרקטים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 11:03
הי,

במקרה כזה אם העורך דין של הקונה ממליץ לא להתקדם אם העסקה כי מדובר בסיכון גבוה,

הוא הרוויח את שכר הטרחה שלו ביושר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 12:03
עורך דין טוב יודע לא רק להצביע על הבעיות, אלא גם להציע דרכים יצירתיות לפתור אותן ולשקף ללקוח את מידת הסיכון שיש בנושאים בהם לא התקבלה עמדתו.

עורך דין פחות טוב מציג כל בעיה כעניין מאד מהותי ומשאיר לקוח מבולבל שלא יודע אם כדאי לוותר על העסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 12:04
לא מובן איך אחרי כל האזהרות שאנשים שומעים בתקשורת על שאסור בתכלית האיסור להסתמך רק על הקבלן ללא מישהו מקצועי שדואג לאינטרסים שלך. אנשים עוד שואלים את השאלה הזו.

יסיר גם יסיר אם הוא רוצה למכור. מנסיון.

קח עורך דין קשוח שמתמחה בנדל״ן. אל תלחץ עליו, תסביר לו ממה אתה מפחד, מה אתה הבנת מהקבלן ותן לו לנהל את העניינים.

תנסה שכל דבר בחוזה או במפרט יהיה מדיד. למשל ״קירות בולמי רעש״ לשנות ל - ״קירות בולמי רעש לפי תקן 1234״.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 12:13
גם עיסקה דרך חבר היא יוצאת דופן ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 13:06
שאלה טובה, לדעתי כן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 13:11
אמרו לפני ואדגיש, וזה מניסיון.

אתה חייב לקחת עו"ד מצדך, לא איזה מאכר אלא אחד שמבין.

רכישת דירה היא השקעה עצומה בבלוקים ובלטות ולכן רצוי עו"ד מצדך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 13:54
כך חשבתי, כי לא קניתי עדיין דרך חבר אבל חשבתי על זה בעבר ואפילו התלבטתי בשאלה הזאת
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 14:41
אולי חבר יכולים לעזור לכם לבוא לעורך דין כקבוצה וכך להוזיל עלויות (בהנחה שאפשר למצוא עורך דין שכל חברי הקבוצה מסכימים עליו).
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 16:13
תודה רבה לכל העונים. לקחתי עורך דין.

לשאלה מה יקרה אם ימצאו דיל-ברייקרים שאי אפשר לגשר עליהם,

במקרה כזה אני או הקבלן יכולים לבטל את העסקה כולה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 16:31
זה בדיוק מה שהם עושים, החוזה מול היזם זה אחרי שהעורכי דין מטעם חבר והקבלן/יזם הגיעו לחוזה מוסכם ביניהם.

בגלל היתרון לגודל של חבר אז החוזה דווקא הוגן מאד, בכלל כל העסקה היא בפיקוח וניהול גם של חבר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2023 17:17
אני חושב שהנושא מוצא.

@munmun אפשר לנעול?