⬅ חזרה לאינדקס

מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף

🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2024 13:32
שלום,

מעוניין לקבל המלצות כיצד להגדיל את ההון ולבדוק אפשרות של קניית דירה להשקעה.

קצת עלינו, אנחנו זוג + 1 (לא נשואים) בעלים של 3 דירות שהתקבלו בירושה כאשר על כ״א מהדירות משכנתא של 1.1 מליון וערך כל דירה כ-3 מליון ש״ח.

בת הזוג שלי היא הבעלים של שלוש הדירות אבל על המשכנתא חתומים שנינו.

מהדירות אנחנו חוסכים כאלפיים ש״ח מדי חודש (שכ״ד פחות החזר משכנתא), סכום שעשוי לגדול בעוד כשנתיים לכ-5 אלפים עם סגירת אחד המסלולים.

שנינו עובדים ומרוויחים טוב ומצליחים לחסוך מדי חודש.

בנוסף יש לנו תיק השקעות בסדך של כ-1.5 מליון ש״ח אליו מוזרם החיסכון החודשי השוטף.

מכיוון שאני כרגע לא בעלים של דירה חשבתי לבחון אפשרות של קניית דירה נוספת על שמי להשקעה ולנצל את פטור מס רכישה על דירה ראשונה.

האם יש דרך להשתמש בהון הכלוא בנדלן הקיים כדי להתקדם לדירה נוספת?

מה מקסימום המימון שינתן על יד הבנקים לקניית דירה נוספת?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2024 09:15
אתם לא נשואים ומניח שגם לא ידועים בציבור כלומר אתם לא תחת ההגדרה של תא משפחתי אחד (בדוק אותי כמובן כי זה ישבש לך את כל התוכניות, ילד משותף יכול בהחלט להרים גבה, וגם מקום מגורכם לא יכול להיות באחת מדירותיכם)

ואם אכן כך, אין דירה על שימך, אתה צריך 25% הון עצמי והשאר משכנתא (וודא שאתה עומד בתנאי המשכנתא),

כעת שאלתך אם בת זוגתך יכולה להעביר אליך סכום מהחשבון שלה לחשבון שלך - גם שם הבנק יכול להרים קשיים ולנסות להבין את מהות העברה ואף לסרבה, מאחר והחוק לא מאפשר משכון נכס קיים לצורך רכישת דירה נוספת וזה בדיוק מה שהיא עושה, רק שאצלכם אתם מנסים לא לעמוד תחת ההגדרה של תא משפחתי אחד והיא יכולה להגיד שמבחינתה היא רק מעבירה לך "מתנה". כמובן שזו עוד סיבה להרים גבה על התכנית.

בקיצור נקי זה בטוח לא. אם זה כדאי? לדעתי כדאי יותר אם היה לך את ההון העצמי בחשבונך מבלי להוציא כסף מקירות שגם כך יוריד מהכדאיות הכלכלית של רכישת דירה נוספת.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2024 09:29
תודה רבה על התגובה

1. אנחנו ידועים בציבור - חיים בבית אחד ויש לנו ילדה כפי שציינתי :)

2. חשבונות הבנק שלנו משותפים - הכסף שלנו מנוהל במשותף

3. מגישים דו״ח שנתי עם ההכנסות משכירות כך שהכל ע״פ חוק

*כיוון שאין בבעלותי דירה אני מניח שאני יכול להנות מפטור מס רכישה (מכיר מקרה דומה שאכן כך היה הדבר)

השאלה היא האם ניתן למנף את הנכס/ים הקימים לטובת רכישה של נכס נוסף על שמי ואם כן מהו אחוז המימון שינתן

מקווה שכעת ברור יותר
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2024 10:55
לדעתי לא תוכל להנות מפטור מס רכישה, קבלת הלוואה ע"י משכון נכס קיים ומימוש על ידי קניית נכס נוסף.

במקרה שלך כפי שאני מבין זוהי לא דירתך היחידה והבנק יכול לאשר לך עד 50% מימון.

זהו בסיס החוק, לכן לא רואה איך בדרך חוקית ניתן להנות מכל אלו ...

איני יועץ , אולי כדאי לבדוק זאת עם איש מקצוע מתאים :-)
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2024 12:39
שלום אנונימי,

אני עונה כיועץ משכנתא.

אין פטור למס רכישה מדירה ראשונה. יש סכום שמימנו יש פטור, ויש מדרגות רכישה מדורגות. אבל בוודאי שיש מס רכישה.

החל מה6/10/2021, לא ניתן לשעבד נכס נוכחי כדי שישמש הון עצמי לרכישת נכס נוסף (שאלות ותשובות של בנק ישראל, סעיף 2.6)

יחד עם זאת, סעיף 2.7 של אותו נוהל מתאר שקרוב משפחה מדרגה ראשונה (וכאן יש סוגיה מעניינת האם היא נחשבת תא כלכלי נפרד או זהה - ולדעתי לאור מה שתיארת היא נחשבת תא כלכלי זהה ולכן לא ניתן) יכולה לשעבד את הדירה שלה כדי שתוכל לרכוש דירה אחרת.

המקסימום שתוכל לקבל הוא המינימום בין ההון העצמי שתוכל להעמיד וההכנסה שלך.

אתה תוכל לשעבד את כל הדירות הקיימות (בהלוואה לכל מטרה) ועד 50% מהשווי שלהן בניכוי משכנתאות קיימות ובנוסף לקחת משכנתא של עד 40% מהכנסתך הפנויה.

בהצלחה!

אייל מפינוויז.
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2024 12:46
ניטפוק קל: ההנחה היא לדירה יחידה ולא ראשונה.

ברור לי שאתה יודע את זה אבל הרבה לא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2024 13:47
אכן. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2024 13:49
ובמקרה של פותח השרשור האם הוא עונה לקרטריון "דירה יחידה"?
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2024 14:16
בספק.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2024 00:58
שו"ת מספר 2676.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2024 02:09
אם אני לא טועה, דירות שנרכשו לפני הנישואין או דירות שנתקבלו בירושה הן רכושו הבלעדי של אחד מבני הזוג ולא רכוש משותף. לכן אני מעריך שדווקא ישנו סיכוי שזו תיחשב לו כדירה יחידה. מצד שני, מכיוון שמדובר בתא משפחתי, יתכן שבת הזוג תיחשב כחלק הרכישה, ואז על חצי דירה יהיה מס דירה נוספת ועל חצי דירה יהיה מס דירה יחידה.

אבל זו רק הערכה שלי. צריך לוודא את הנושא מול עו"ד לענייני מקרקעין.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2024 13:36
תודה רבה לכולם על התגובות