⬅ חזרה לאינדקס

השקעה חודשית במדד לצורך חיסכון בקופת גמל להשקעה או בברוקר

🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2024 13:41
שלום לכולם,

אני משקיע כ-5 שנים בשוק ההון, קונה בעיקר S&P 500... כרגע אני עושה זאת דרך קופת גמל להשקעה, ואכן אני רואה תשואות נחמדות מאות (:

לאחרונה הבנתי, שאני יכול למקסם את הרווח שלי ע"י הקטנת העמלות (בקופת גמל להשקעה הצלחתי להגיע להסכם של דמי ניהול 0.5 % מצבירה, ובלי עמלת קניה\מכירה), ניסיתי לקרוא באינטרנט על ברוקרים אמריקאים וישראלים, וזה קצת מפחיד אותי, בעיקר כי אני לא מצליח להבין עד הסוף את הנושא של העמלות, אשמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור על הנושאים הבאים:

1. מהו טווח סביר של עמלת ההמרה (שקל לדולר בקניה, ודולר לשקל במכירה), ואם אפשר לקבל דוגמאות לברוקרים?

2. מה טווח סביר של עמלת הקניה\מכירה, ומה דמי ניהול מצבירה, ואם אפשר לקבל דוגמאות לברוקרים?

3. מה קורה במידה והסכום שאני משקיע לא מתחלק שווה במחיר מניה? לאן הולכת השארית והאם אני מקבל עליה תשואה?

לאחר שאבין את שלושת השאלות הנ"ל אנסה לבצע חישוב של העמלות בברוקר פרטי ולהבין האם השקעה דרך ברוקר משתלמת, ואם כן בכמה?

תודה מראש חברים (:
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2024 14:13
עשית חיפוש?

הנושא הזה נידון כבר בפורום, ולא פעם אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2024 14:25
כן חיפשתי, וראיתי שבכל הפוסטים ממליצים על מסחר עצמאי, מצד שני, מכל הפוסטים שנכתבו, לא הצלחתי להבין איך מבצעים את החישובים, כולל העמלות.

ברגע שאעשה את החישוב הנכון ואבין את החישובים, אשתכנע (:
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2024 14:31
היי וברוכה הבאה לפורום.

תחת הלינק "המשקיעה ממליצה" יש הצעה לפתיחת חשבון מסחר עם הטבות בתנאים. יכול להיות שזה יעזור לגבי שיעורי העמלות..
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2024 15:00
אין צורך להמיר אם אתה קונה קרן אירית בשקלים.

גוגל: המשקיעה מייק
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2024 18:20
1 לא צריך להמיר אפ' לקנות בשקלים

2 אקסלנס 0.07 אין צבירה יש תשלום חודשי

3 היתרה נשארת בחשבון (זה דומה לחשבון בנק) לפעמים יש תשואה נמוכה
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2024 21:41
אם למשל אתה ממיר כסף יש בדרך כלל מרווח של 2 אגורות לכל כיוון, יוצא 0.55% לכיוון שזה בשווי של דמי ניהול של שנה אחת, זאת אומרת שכל זמן השקעה של פחות משנתיים, ככל הנראה לא ישתלם לך בגלל ההמרות לכל כיוון.

אם למשל אתה קונה voo שזו קרן סל עוקבת s&p500 דמי הניהול הם 0.03% לשנה, אם אני לא טועה זו הקרן סל הכי זולה שיש מבחינת דמי ניהול.

אם אתה משקיע דרך בלינק אז יש לך מספר פעולות ללא עלות בכל חודש אז אין דמי קניה / מכירה.

ובנוסף קיים גם האופציה לקנות בשברי מניות כך שכל הכסף שהפקדת עובד לך.