⬅ חזרה לאינדקס

קנית דירה יד 2 בתקווה לתמ״א יום אחד או קניית דירה חדשה על הנייר

🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 19:17
לי ולאישתי, שנינו שונאי חוב, יש ביחד באזור המליון זמין להשקעה בנדלן - אנחנו לא ממש רוצים חוב אבל רוצים להחזיק נדלן כמעין גידור מפני אינפלציה - לאור זה התקציב שלנו הוא בין 900 אלף ל 1.2.

מבלי להתחייב למיקום הספציםי ההתלבטות הרלוונטית היא בין:

אפשרות אחת היא לקנות דירה ישנה באשקלון מליון נקודה 2 ולקוות לתמ״א יום אחד - בנתיים לאסוף את השכירות ולהשקיע בשוק ההון

אופציה שניה היא לקנות דירה על הנייר נגיד אשקלון באזור ה 1.7 לאסוף כסף עד התאריך קבלה ולקוות לקנות אותה עם כמה שפחות חוב
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 19:55
אם אתם שונאי חוב אני לא רואה סיבה לקנות נדל"ן להשקעה עם כל כאב הראש הכרוך בכך, בניית תיק השקעות תהווה גידור לא פחות טוב מפני אינפלציה.

כן הייתי ממליץ ללמוד על הכלי שנקרא "חוב" ואיך הוא יכול אולי לשרת אותכם, ולא להתעלם ממנו לחלוטין בגלל שאתם "שונאים" אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 20:35
קודם כל תודה על התגובה. חוץ מזה יש תיק מניות שהוא לצורך השקעה לטווח ארוך. אני לא מושכנע שחוב בנדלן עם התשואות ריבית היום
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 21:58
היי ישראלי מצוי,

עונה כיועץ משכנתא.

ראשית, אני חושב שכדאי שנשאל את עצמנו מה אנחנו טרם הבנו שכל הטייקונים (תשובה, זיסר, דנקנר, פישמן, שטיינמץ) הבינו?

מינוף הוא מכשיר פיננסי שמאפשר צמיחה, אם מנוהל כהלכה.

אגב, ציינתי כאן שמות של אנשים שכולם הגיעו לפשיטת רגל, אבל ציינתי אותם כי השמות שלהם מוכרים. יש אלפי אנשי עסקים שנעזרים בחוב, חברות הייטק, חברות מבוססות על מנת לממין את הצמיחה שלהם.

אם את כל כך שונאי חוב, אל תרכשו נדלן בכלל. זו השקעה לא סחירה, לא נזילה, עם תשואה נמוכה (ביחס למשל לקרן כספית), לא מפוזרת.

זה בכלל לא שווה את המאמץ. אתם תעשו תשואה גבוה הרבה יותר בקרן כספית. אפס מאמץ ופחות סיכון.

בהצלחה,

אייל ריטברג
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 23:48
אפשר להגדיל אותו..

אז היתרון האחרון שנשאר לכם בקניית נדלן בישראל זה גידור על מחירי הדיור כאן.