⬅ חזרה לאינדקס

רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי

🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 20:45
שלום לכולם,

שאלה שעוסקת בדיני משפט ונדל"ן.

הציעו לי לרכוש דירה שנרכשה מעמידר, (מי שזכאי לרכוש דירה מעמידר, יכול לקבל הנחה משמעותית על הדירה, וזאת בתנאי שלא ימכור את הדירה במשך 5 שנים).

המוכר לא מעונין לאבד את ההטבה שקיבל, ולכן הוא רוצה למכור את הדירה היום, בתהליך ארוך שיסתיים עוד שנתיים וחצי (הזמן שנותר לו להשלמת ה5 שנים), וכעת לרשום הערת אזהרה, וכן התחייבות לשלם את רווח הדירה כנגד הסכום ששולם על הדירה.

העסקה שהוא מציע לי היום:

1. לרכוש כעת דירה בסך 800 אל"ש. לעשות חוזה ולשלם מחצית ממחיר הדירה.

2. עוד שנתיים וחצי להשלים את העיסקה ולבצע את העברת הרישום על שמי.

3. הרווח שלי הוא, כי המוכר זקוק לכסף ולצורך כך מוכן להוריד ממחיר הדירה בערך 100 אל"ש.

השאלות שלי הם:

1. האם יש לי סיכון בעיסקה הזו? האם הערת אזהרה תבטח אותי לחלוטין, או שלא מומלץ לבצע הערת אזהרה על משך זמן ארוך שכזה.

2. האם יש בעיה ברישום הערת אזהרה על דירה שמוגבלת למכירה? (שאלה זו יכולה להיות רלוונטית גם לרוכשי דירות במחיר למשתכן).

3. האם יש עוד נקודות שלא חשבתי עליהם.

תודה לכם
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 20:53
לא מאמין שעמידר יאשרו לך לרשום הערת אזהרה, אלא אם כן הדייר ישלם להם את המענק המותנה שקיבל.

אבל תפנה לעורך דין ותברר
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 20:56
אולי אפשר לעשות איזה עסקה יצירתית ולהגדיר את התשלום הראשוני בתור הלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 20:57
הוא קיבל ייעוץ משפטי? לי אין שום השכלה משפטית, אבל למיטב ידיעתי מועד המכירה הוא מועד החתימה על החוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 20:58
ואם בתום התקופה הוא לא ישלם את ההלוואה וימכור את הדירה למישהו אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 21:27
הערת אזהרה, כמו של בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 21:31
(לא עו"ד)

אם אתם חותמים היום על חוזה מכירה, הוא יצטרך להחזיר לעמידר את המענק.

כמו ש @אורי ג. הציע, אפשר לעשות חוזה הלוואה. החוזה יגיד שאתה מלווה לו היום X שקלים עם הדירה כבטוחה, מה שיתן מוטיבציה להערת אזהרה.

בתנאי ההלוואה, יכתב במפורש שבתאריך Y הקרן תוחזר יחד עם ריבית של Z, ושאם לא ישלם הלווה - תתאפשר מכירת הדירה במחיר שיקבע שמאי ושלך תהיה זכות ראשונים.

בכל מקרה, באופן אישי לא הייתי נכנס לעסקה כזאת.

ראשית, יש סיכון שהצד הלווה לא קיים את החוזה. בנוסף, ההנחה שאתה מקבל תמורת הסיכון ממש לא מפצה על הסיכון. בהנחת תשואה של 7%, אותם 400k יניבו בערך 73K בשנתיים וחצי, לא רחוק מה 100k שאתה מקבל כהנחה. אמנם תיתכן עליית ערך ובמקרה הזה תרוויח מ"מינוף", הרי שילמת רק על מחצית הדירה.

אבל אם אתה מצפה לעליית ערך מדהימה באיזור, הייתי שוקל פשוט לרכוש דירה מן השורה...
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 21:34
אלו בדיוק השאלות שעדיף לשאול עורך דין לענייני מקרקעין שמכיר את הנושא של דירות עמידר, ולא שאלה בפורום אנונימי.

אגב, צריך לבחון גם תרחישים נוספים כמו פטירת המוכר לפני השלמת העסקה, קרובי משפחה שלו וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 05:52
קודם כל תודה למשיבים. ברור שאני אפנה גם לעורך דין, וברור שאם העיסקה תתקדם אני אפנה לעורך הדין מקצועי.

אבל גם אין כמו חכמת ההמונים, ולכן במקביל להתייעצות עם עורך דין אני שואל כאן (וכבר יצא לי לשבת עם עורך דין, ולהסב את דעתו לנקודה מסוימת הצריכה בירור משפטי, ואכן כך היה נכון). כמו כן, רציתי לברר האם חסרה לי ידיעה בסיסית, שתחסוך ממני את המבט של העורך דין שלא מבין מה אני רוצה ממנו..