⬅ חזרה לאינדקס

למי פונים לייעוץ בנוגע להשקעה בחברת סטארט אפ ?

🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 22:05
שלום

יש חברת סטארט אפ שמאוד מעניינת אותי ואני מעוניין לקבל חוו"ד מקצועית כמה ההשקעה הזאת כדאית ( אם בכלל ) .

למי אמורים לפנות וכמה זה אמור לעלות ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 22:46
אני יוצא לרגע מנקודת הנחה שיש לך בכלל דרך להשקיע בחברה. זה לא טרוויאלי, ראה [1] מטה. אם אתה כאדם פרטי יכול להשקיע בחברה, זה בדרך כלל סיגנל רע.

למה שאתה מחפש קוראים בדיקת נאותות - מטרייה של בדיקות שאפשר לעשות. דוגמאות:

* בדיקת רקע. הנסיון של היזמים, תיקים פליליים, רמאויות ב cv וכו'.

* בדיקת התכנות לטכנולוגיה. למשל החברה טוענת שיש לה אלגוריתמים שמביסים את המתחרים. צריך מישהו שמכיר את הטכנולוגיה ויודע להשוות אותה לקיים בשוק.

* חשבונאית. מהו ה TAM, האם יש התכנות למודל העסקי, ענייני runway, וכדומה.

אני אתייחס רק לבדיקת נאותות לטכנולוגיה כי זה תחום שאני פעיל בו. על שעת ייעוץ שקרן הון סיכון מזמינה גובים בין 400 ל 1500 דולר, תלוי כמה המומחיות קרובה לטכנולוגיה של המיזם. על אנליזת עומק שאורכת כמה שעות משלמים בין 3000 דולר ל 10000 דולר, שוב כתלות ביכולת המומחה להעריך.

בהקשר הזה, מומחה הוא יזם עם רקע חזק, חוקר המצוי בחזית המחקר בתחום, וכו'. כמו שאתה מבין, אלו לא הוצאות שאדם פרטי יעשה, אלא קרן הון סיכון שהולכת להוביל סיבוב של מליוני דולרים.

[1] לחברות רציניות אין רצון להתעסק עם אנשים פרטיים. הן מגייסות מאסות של כסף דרך קרנות הון סיכון, גיוסים ראשוניים מ f&f, וגיוסים פרטיים מאנג'לים שבדרך כלל יודעים לתת ערך מוסף. כל התעסקות עם אדם פרטי לא יעילה ומיותרת, מה גם שכפופה לחוק הניצעים. חברות שאין להן סיכוי לגייס מקרנות הון סיכון חזק הולכות לפלטפורמות השקעה. כאמור, סיגנל רע.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 10:43
היי

מדובר על חברת "אנבלה" שהופיעה בכרישים ( שני כרישים השקיעו בה , זוהר גילון ועוד ) .

הם מבקשים 30,000 דולר כהלוואת גישור לשנתיים כאשר בסבב הגיוס הקרוב בעוד כמה חודשים יהיה אפשר להמיר את סכום ההלוואה ברכישת מניות בהנחה של 20% לפי שווי חברה של 32,000,000 דולר .

רציתי להתחלק עם עוד שותף בסכום הזה אבל לפני זה רציתי לקבל חוות דעת מקצועית .
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 11:43
למה פנו אליך? או לחלופין איך הגעת אליהם?

מוזר שיש להם כאלה משקיעים גדולים אבל 30K$ הלוואת גישור הם צריכים לפנות לאנשים נוספים (ועוד פרטיים!)

אם המשקיעים עדיין מאמינים בהשקעה שלהם, הם לא ירצו לשים את ה 30K$ האלה בעצמם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 11:43
אני עוסק בהערכת חברות כאלו להשקעה כבר הרבה שנים, וגם מכיר את התחום של אנבלה

משקיע פרטי שזו ההשקעה הבודדת שלו (או אפילו אחת מ-2 או 3) לא צריך להשקיע בחברות הזנק בשלב מקדמי כזה.

רק מי שיש לו מספיק הון לחלק בין מספר משמעותי של חברות כאלו יכול לפזר את הסיכון בצורה נאותה.

הסיכון למשקיע הקטן הפרטי הוא פשוט גדול מדי ולא שווה את תוחלת התמורה .
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 11:52
על מה השווי הזה מבוסס? מה היקף המכירות שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 11:53
רק נותן דוגמה ספיציפית שזה לא בהכרח נכון.

יכול להיות שההון שנשאר בקופה הוא לעוד כמה חודשי מחייה ובזכותך הסטארטאפ יכול לחיות עוד תקופה מספקת בדיוק כדי להשלים את סבב הגיוס הנדרש מאותם משקיעים גדולים. כמובן מדובר בסיכון גבוה כי אם הגיוס לא מצליח הלך הכסף.

מצד שני, אני מניח שהזדמנויות טובות מהקטגוריה הזו נכללת בהגדרה שלך[1] תחת f&f והן לא נגישות לרוב האנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 12:01
לא מבין מה מודגם פה. אם הסטרטאפ צריך להזרים כספים לפני גיוס, שזה קורה ודי נפוץ, עדיין לא פונים לאנשים פרטיים בגלל הסיבות שכתבתי.

יכול להיות...
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 12:04
לסתם אנשים פרטיים שאין שום קשר לסטארטאפ או לאנשים בו, אני מסכים.