🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 22:46
אני יוצא לרגע מנקודת הנחה שיש לך בכלל דרך להשקיע בחברה. זה לא טרוויאלי, ראה [1] מטה. אם אתה כאדם פרטי יכול להשקיע בחברה, זה בדרך כלל סיגנל רע.
למה שאתה מחפש קוראים בדיקת נאותות - מטרייה של בדיקות שאפשר לעשות. דוגמאות:
* בדיקת רקע. הנסיון של היזמים, תיקים פליליים, רמאויות ב cv וכו'.
* בדיקת התכנות לטכנולוגיה. למשל החברה טוענת שיש לה אלגוריתמים שמביסים את המתחרים. צריך מישהו שמכיר את הטכנולוגיה ויודע להשוות אותה לקיים בשוק.
* חשבונאית. מהו ה TAM, האם יש התכנות למודל העסקי, ענייני runway, וכדומה.
אני אתייחס רק לבדיקת נאותות לטכנולוגיה כי זה תחום שאני פעיל בו. על שעת ייעוץ שקרן הון סיכון מזמינה גובים בין 400 ל 1500 דולר, תלוי כמה המומחיות קרובה לטכנולוגיה של המיזם. על אנליזת עומק שאורכת כמה שעות משלמים בין 3000 דולר ל 10000 דולר, שוב כתלות ביכולת המומחה להעריך.
בהקשר הזה, מומחה הוא יזם עם רקע חזק, חוקר המצוי בחזית המחקר בתחום, וכו'. כמו שאתה מבין, אלו לא הוצאות שאדם פרטי יעשה, אלא קרן הון סיכון שהולכת להוביל סיבוב של מליוני דולרים.
[1] לחברות רציניות אין רצון להתעסק עם אנשים פרטיים. הן מגייסות מאסות של כסף דרך קרנות הון סיכון, גיוסים ראשוניים מ f&f, וגיוסים פרטיים מאנג'לים שבדרך כלל יודעים לתת ערך מוסף. כל התעסקות עם אדם פרטי לא יעילה ומיותרת, מה גם שכפופה לחוק הניצעים. חברות שאין להן סיכוי לגייס מקרנות הון סיכון חזק הולכות לפלטפורמות השקעה. כאמור, סיגנל רע.