⬅ חזרה לאינדקס

חידוש חוזה- חידוש ערבות בנקאית?

🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 19:20
באוגוסט לפני שנתיים דירה של אמא שלי בבני ברק הושכרה למשפחה צעירה ונחמדה שהעמידה ערבות בנקאית.

המשפחה שקטה, לא היו לנו איתם שם בעיות מבחינת תשלום ולהערכתי גם הם ירצו להשאר לתקופה נוספת.

שאלתי היא האם מקובל לעשות חידוש של ערבות בנקאית בכל חידוש חוזה עד לסוף התקופה או שמניסיונכם מומלץ פתרון אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 19:29
כן
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 20:00
כן, או שתחליטו שאתם מסתפקים בשטר חוב במקום, אבל חייבים לשמור על בטחונות כלשהם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 20:17
בתור המשכיר, ערבות בנקאית היא כלי הרבה יותר חזק מצ'ק ביטחון ודומיו, שעלולים לחזור.

אם המשפחה הייתה מוכנה בעברת לתת ערבות, אין סיבה לא להמשיך בסטטוס קוו. זה לטובתך.

לחילופין אפשר לשקול צ'ק בנקאי (כך אני עושה) - זה כמו ערבות מבחינת קלות המימוש, והוא בתוקף לשבע שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 20:51
חשוב רק לזכור שצ׳ק בנקאי / ערבות בנקאית מוגבלת בחוק ל3 חודשי שכירות, בעוד שטר חוב עם ערבים אינו מוגבל בסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 23:22
בשטר חוב אין בהכרח כסף מאחוריו לעומת צ׳ק בנקאי / ערבות בנקאית שכן יש (בהנחה והניירת לא מזויפת),

אפשר לשקול לעשות את שתיהן
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 00:50
זה כמובן צריך להתלוות לבדיקת תלושי שכר / דו"ח תנועות בנק של השוכר ושל הערבים.

בכל אופן, שוכר שמטרתו לעקוץ את בעל הדירה יתחיל לפגר בתשלומים כבר אחרי חודשים בודדים. מי ששילם תקין במשך שנתיים, כפי שציינה פותחת השרשור, ככל הנראה ימשיך לשלם בזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 07:05
נשמע שצ'ק בנקאי עשוי להיות פתרון מוצלח.

תודה לכל המשיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 09:07
אם את רוצה להיות הכי בסדר איתם, אפשר להציע שתפקידי את הצ'ק הבנקאי לקרן כספית, ותחזירי להם את התמורה עם התשואה שלה בתום ההשכרה. אחרת זה כסף שיצא מכיסם ונשחק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 15:05
בתוך כמה זמן אפשר לפדות את הקרן אם צריך את הכסף מהר?

השוכר שרף את לוח החשמל של הבניין בשישי בלילה והחשמלאי היחיד שמוכן להגיע דורש כמה אלפי שקלים בהעברה בנקאית מיידית.

צ'ק בנקאי ומזומן זה כסף נזיל לשימוש מיידי. ערבות בנקאית ניתן לממש בתוך 7-15 יום בבנקים השונים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 17:04
אני לא בטוח כמה מהר צ'ק בנקאי נכנס לחשבון בנק, בטח אם זה שישי בלילה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 19:15
יומיים לאחר יום המסחר בו אתה מעביר הוראת מכירה.

אז תעשה העברה בנקאית והיא תיכנס אליו ביום ראשון, מה קשור הצ׳ק הבנקאי?

מניסיוני, בעלי מקצוע מוכנים להמתין מספר ימים בגדר הסביר לכספם כל עוד הם מתרשמים שמדובר בלקוח שלא ייעלם להם. לא נתקלתי עד כה באיש מקצוע שדרש מזומן או התעקש על אלפי שקלים מהרגע להרגע. לרוב הם חיים בשלום גם עם העברות בביט.

יתרה מכך, אם השוכר גרם לשריפה, שהוא יישא בעלות התיקון. ואם מדובר בנזק שלא באשמת השוכר, אני בדרך מבקש מהשוכר לשלם ומתחשבן איתו דרך התשלום החודשי על שכר דירה.

בכל אופן אני מעדיף להיצמד לתסריטים השכיחים ולא לחפש סתם תסריט מונפץ.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 21:10
אם זו הייתה דירה בבעלותי, אולי הייתי נוהגת כך. במקרה הזה מדובר בדירה של אמא שלי, לדעתי היא לא תרגיש בנח עם זה סתם כי אין לה היכרות בנושא.