🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 16:20
לדעתי, אין נוסחה כללית וזה מאוד תלוי בתרבות העבודה.
זה מתבטא מאוד בהייטק, למשל חברת סטראט טפ מעריכה כישורים שונים מחברה יציבה.
יש כלכך הרבה משתנים שדורשים התאמה.
בכל זאת, ניסיתי לחשוב עם עצמי מה יהיה בסיס שנכון לכל החברות, ושמשם ניתן להתפתח.
א. מקצוענות - תדאג שיש לך ידע טכני בתחום המקצוע שלך.
רכישת ידע טכני לא נגמרת ברגע שהתקבלת לעבודה - עלייך להתפתח בתוך החברה, להבין את הדרישות השונות, את המגבלות, ואיך אתה יודע להתמודד איתם.
זה כולל פרטים קטנים כמו לדעת לכתוב קוד יעיל וקריא, ופרטים גדולים כמו לדעת באיזה טכנולוגיות כדאי להשתמש.
בנוסף, זה כולל הבנה של תחומי החברה והמודל העסקי שלה. למשל, אם החברה שבה אתה עובד מתעסקת בסייבר כדאי שתבין את תחום העיסוק למיטב יכולתך.
ב. יחסי אנוש - יחסי אנוש הם אחד הדברים הכי חשובים בחברה. אני מציע לשים בצד את האגו ולגלות עניין באנשים אחרים, ולנסות לזכור את הדברים החשובים להם מתוך רצון אמיתי לקיים יחסי עבודה חבריים. ברוב המקרים, היחס הדדי, ואתה ואחרים תתחזקו כעובדים ועמיתים.
חשוב לי להבהיר, כי הרבה אנשים טועים בזה - אם אתה "עושה את עצמך" מתעניין בעמיתייך, זה לא רק מניפולטיבי - זה מורגש על ידי כולם.
ג. שקיפות - אל תסתיר דברים. אל תפתיע לרעה. אל תיקח קרדיט על עבודה של מישהו אחר.
זה כולל הצלחות וכשלונות - המהנהל הישיר שלך צריך לדעת על מה אתה עובד, למה אתה עובד על זה, כולל הדברים שלא מצליחים או לא עובדים.
אם הדברים לא עומדים בזמנים, צריך לשקף זאת מראש. אם מישהו עזר לך בפרויקט מסוים, תן קרדיט.
ד. מקצועיות - התנהגות מקצועית מתבטאת מעבר ליחסי אנוש - היא באיך שאתה מתלבש, מדבר, כותב מיילים, פונה לאחר, ומנהל סכסוכים למניהם.
אני לא אומר שצריך להגיע עם חליפה, או שאי אפשר להתלבש בנוחות, אבל לא להגיע עם חולצות מוכתמות, ריח רע מהפה או הגיינה לקויה.
אני לא אומר שצריך לפנות לאנשים ב"אדוני", אבל לדבר בשפה מכבדת שתואמת את האווירה במשרדים, ואת האנשים.
ה. קדם את עצמך - תוודא שתרומתך לצוות מוכרת.
זה סעיף קצת יותר קשה למימוש, כי צריך לוודא שהתרומה שלך מוכרת מבלי לגרוע מתרומתם של אחרים, ומבלי לנפח אותה, ועם צניעות.
קידום עצמי צריך לבוא מהצלחה אמיתית בנושא מסוים, ולהיות רלוונטית.
דוגמה סתמית: אם התבקשת לתקן חלק מסוים במערכת ולאחר התיקון, במקרה, שיפרת את זמן הריצה וייעלת את ה-pipeline כולו - כדאי שידעו מכך כשמבקשים ממך עדכון.