⬅ חזרה לאינדקס

בקשה מוזרה מהמתווך

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 21:14
שלום לכולם,

אנחנו התחלנו לחפש לקנות דירה למגורים, התחלנו תהליך עם מתווך ויש לי 2 שאלות:

1. המתווך ביקש שאם אנחנו מעוניינים לראות דירה ששייכת למתווך אחר להעביר את זה דרכו קודם, והרציונל שלו היה "גם ככה תשלם עמלת תיווך".

לא כל כך הצלחתי להבין את המוטיב שלו פה, האם נהוג מתווכים שונים שחולקים את העמלת תיווך?

2. בהקשר לשאלה 1, עד כמה נהוג לעבוד עם כמה מתווכים במקביל?

תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 06:31
1. כן, נהוג. הוא רוצה להתחלק בעמלה עם המתווך השני.

2. נהוג בעיקר בתור קונה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 18:24
מתווך. יקר ומיותר כבר שנים ארוכות. לדעתי האישית.

מניסיון מר עם 700 מתווכים שטלפנו אלי לאחרונה כאשר פרסמתי את הדירה והתחננתי במודעה "מתווכים נא לא לטלפן".

נחשפתי ל7000 מניפולציות שהם מציעים על הקונים בשיחת התנגדות לשירות שלהם.

קראתי מחקר שדירות דרך תיווך נמכרות במחיר נמוך יותר מאשר מכירה ישירה. מניח שזה נובע מכך:

1. המתווך מעוניין במינימום שעות התעסקות עבור העמלה השמנה אז לוחץ להוריד מחיר.

2. העמלה שלו מבריחה קונים ואז שוק קטן יותר.

אני מכרתי ממש לאחרונה ללא תיווך תוך חודש וקצת ב20000₪ יותר מהשכן בבניין הבא שנעזר בתיווך (4 חודשים שיווק). דירה זהה באותו הפרוייקט.

השכן שקיבל 20000₪ פחות גם רשם למתווך שיק כ"ס 55000₪.

מסקנה - יקר, מיותר וחור בכיס על כלום.

לדעתי האישית מניסיון ותחושה.

תמיד יש תחושה באוויר...על מה בעצם אני משלם לו? מה בדיוק עשה שמצדיק עשרות אלפי ₪ כמו שכר מנתח מוח?
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 19:05
מה זה אומר בדיוק? מה עשיתם איתו?

סעיף1 לא ברור לי. אם יש כבר מתווך לדירה למה אתם צריכים עוד אחד מטעמכם?

באופן כללי, אין סיבה לקחת מתווך בתור קונים, אתם עובדים מול המתווכים שהמוכרים לקחו אם אתם לא מוצאים את הדירה באופן עצמאי. מול המתווך של המוכרים אתם חותמים על דמי תיווך רק על דירות שהוא הראה לכם.

חשוב לציין שדמי תיווך נתונים למשא ומתן.

מסכים איתך, אבל יש איזורים בעיקר באיזורי יוקרה שרוב המוחלט של הדירות יופיעו רק אצל מתווכים ואין ברירה אם אתה רוצה לראות ולהתלבט בין מספר גדול של דירות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 19:22
בדיוק השאלה...

למה בעלי דירות שאינם תושבי חוץ צריכים שירות יקר ומיותר זה?!
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 19:33
נוחות. הם גם לרוב לא ישלמו את דמי התיווך או ישלמו מעט מאוד. הקונה לרוב הוא זה שמשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 19:44
על נוחות משלמים...וביוקר במקרה זה: 1-2% ממחיר הדירה. עשרות אלפי ₪ + המתווך מהר מאוד יגיע עם המוכרים לשיחת יחסינו לאן בה יבהיר שחייבים להוריד מחיר כי זה מצב השוק (ניסוח אלגנטי ל"אני רוצה לתקתק עיסקה במינימום ביקורי בית ושעות"