⬅ חזרה לאינדקס

איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון?

🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2025 16:47
אני מחפש דרך להשקיע סכום של 1,604,376 ש"ח על מנת לייצר הכנסה חודשית קבועה של 6,000 ש"ח לטובת תשלומי המשכנתא שלי.

הנכס הינו דירה למגורים כאשר מחיר הרכישה מהווה הנחה של כמיליון ש״ח לעומת מחיר השוק.

הנקודות החשובות עבורי:

טווח ההשקעה שלי הוא לפחות 5 שנים

אין לי מקורות הכנסה נוספים משמעותיים שיש לקחת בחשבון

אשמח לשמוע על מוצרים פיננסים ואפשרויות שהייתם ממליצים להשתמש בהם בהינתן הנסיבות

תודה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2025 16:56
קשה לייעץ עם כל כך מעט נתונים אבל קח רעיון מהפכני להשקעה בתשואה גבוהה, בסיכון 0 וגם פטור מלא ממס:

תחזיר את המשכנתא!
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2025 16:58
מה גובה המשכנתה?

אולי עדיף להחזיר את ה 1.6M לסגירת המשכנתה?

אם זכרוני אינו מטעה אותי, קיבלת ירושה, סגור משכנתה ותישן בשקט...
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2025 17:11
אני לא מעוניין לעשות זאת, ההפרש תשואה - ריבית צפויים להיות חיוביים.

לגביי נתונים נוספים, מה תרצה לדעת?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2025 17:13
המשכנתא טרם נלקחה, אולם כתפיסת עולם אני לא רואה בעיה במינוף בהנחה ויש יכולת כלכלית לעמוד בהחזרים.

המשכנתא בגובה של 2.5 מיליון ש״ח
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2025 23:25
אני בעד הרעיון של @אורי ג. , אבל אתן עוד רעיון: לזכרוני אתה רווק עם משכורת מצוינת. הכי פשוט זה להכניס את הכסף הגדול למדד העולמי שלך, ולשלם את המשכנתא מתוך המשכורת שלך. יש בעיה עם זה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2025 07:08
דברים השתנו לאחרונה ואני כבר לא רווק...

לגביי תשלום המשכנתא מתוך השכר, זו התוכנית, אבל מכיוון שההכנסה שלי הולכת לשמש למטרות נוספות כמו חסכון בעבור הוצאות עתידיות (ילדים) היא לא תספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2025 08:24
מזל טוב ובהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2025 08:27
כדאי להביא בחשבון גם סיכון ולא רק תוחלת (שבכלל מתבססת על נתוני עבר ולא עתיד)
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2025 08:33
למה חשוב לצבוע את הכסף - הכנסה משכר לטובת חסכון לעתיד, הכנסה מהשקעה לטובת משכנתא? יש סה"כ הכנסות, יש סה"כ הוצאות, ההפרש הוא חסכון.

הנסיון להשיג מההשקעה תזרים קבוע יכפה עליך מסלול סולידי עם תשואה נמוכה, ספק אם גבוהה מריבית המשכנתא. זה לא מינוף משתלם.

פשוט יותר להשקיע את הכסף בתשואה/סיכון מיטביים בלי קשר לתזרים, לשלם את המשכנתא מתוך ההכנסות וזהו. התוצאה תהיה שהחסכון לעתיד לא יהיה בסכום חודשי קבוע אלא נתון לגחמות השוק. בטווח ארוך זה טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2025 10:10
חדשות טובות!

אז מצטרפת אליך גם משכורת של בת הזוג, כך שגם המשכנתא וגם גידול הילדים יוכלו לצאת מהמשכורת (בתקווה שזה גם ישאיר כסף לדחוף להשקעות) והסכום הגדול יוכל לצמוח לו בנחת על פני עשורים, גם אם מדי פעם תוציא קצת ממנו לצורך כזה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2025 20:48
אני חושב שאין דרך טובה לשלם בשוטף על משכנתא בעזרת שוק ההון. אם אתה רוצה להתמנף עם משכנתא אז תעשה את זה עם משכנתא שתוכל לשלם בקלות מהמשכורת החודשית.

תשקול אם בכלל הסיכון של מינוף מתאים לך. תעשה סימולציות אופטימיות ופסימיות למצב שאתה משקיע היום הרבה באופן ממונף ומחזיר את ההלוואה כל חודש לבין מצב בו אתה משקיע כל חודש בלי הלוואה. אני חושב שתוחלת זה לא המדד היחידי שחשוב. כמעט אף אחד לא היה מהמר על כל הרכוש שלו תמורת הימור של הטלת קוביה אחת גם אם התוחלת של ההימור חיובית.

מצד שני אם אתה חושב שיהיה לך קשה להשקיע סכום משמעותי כל חודש מהמשכורת בגלל סיבות לא טובות (עצלנות/בזבזנות), אז משכנתא היא דרך שתכריח אותך להפריש כל חודש בשביל לממן את ההשקעה שעשית כבר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 14:11
במקרה שלנו לא נוכל לשלם את המשכנתא מתוך ההכנסות. קיימת אפשרות לקחת משכנתא קטנה יותר אבל זה לא מתכתב עם התוכנית למנף.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 15:08
זאת אומרת שאם תהיה מפולת בשוק ההון אז תאלץ לממש את המניות דווקא כשהן בשפל, ואחרי שהאפיק הזה יסתיים תאלץ למכור את הדירה. הבנתי נכון?

כי בתרחיש הזה אתה נשאר גם בלי תיק ההשקעות וגם בלי הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 15:23
6 בחודש, זה 72,000 שח בשנה.

מתוך 1,604,376 זה 4.48%.

הנה רעיון מעניין - לא לקפוץ מעל הפופיק.

אם תעביר 604,376 שח להון עצמי ותקטין את המשכנתא עדיין תהייה ממונף. אולי פחות מהתכנון הראשוני, אבל עדיין כן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 18:10
אתה יכול להלוות בריבית יותר גבוהה דרך פלטפורמות כמו BTB או בלנדר וכאלה...

לפי מה שקראתי הריבית השנתית הממוצעת היא 8.7 אחוז בBTB ככה שלא תצטרך להשתמש בכל הסכום אפילו...

בהצלחה.

כסת"ח: לא מייעץ ולא ממליץ...
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 17:01
ממליצה שלא, מניסיון.

מדובר על לווים מסוכנים מאד שהבנקים לא מוכנים להלוות להם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 17:59
אל תאמין לכל מה שאתה קורא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 21:15
אפשר גם אג"חים בדירוג נמוך. אבל זה לא ייתן לך סכום קבוע כל חודש וגם לא נראה לי שזאת אסטרטגיה טובה מבחינת הסיכון-סיכוי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 22:40
אני מבין את הרעיון של להגדיל את ההשקעות בשוק ההון באמצעות מינוף המשכנתא, גם אני פעלתי כך, רק עם זאת, לפני שנטלתי משכנתא גדולה יותר, ביצעתי בדיקה קפדנית כדי לוודא שאוכל לעמוד בהחזרים של המשכנתא רק ע"י הכנסות שלי בלבד! וידאתי שיש לי מרווח ביטחון מספיק כדי להתמודד עם תנודות אפשריות בהכנסות או בעלות ההלוואה.

מה שאתה רוצה להחזיר ע"י השוק זה סכנה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 05:27
מניסיון כלווה או כמלווה?

לא בהכרח לווים מסוכנים שהבנק לא מוכן להלוות להם, יש שם הלוואות מגוונות חלק קצרות מועד חלק סכומים נמוכים וכן הלאה, יש שם גם ריביות תחרותיות יחסית לריביות שנותנים הבנקים וגם בחברות האשראי, ששם הריביות יכולות להגיע ל16 אחוז וצפונה...

אני לא יודע אם אתה צוחק או רציני...

באג"חים בדירוג נמוך אין ערובה לכסף שלך, בחלק מהפלטפורמות הם ערבים לכסף שלך, "לא יודע" מה הערבות הזאת תהיה שווה אם יהיו פה קריסות המוניות אבל ערבות יש :lol:

ובקיצור, גם אני לא בעד כלכלך...