⬅ חזרה לאינדקס

שיפור דיור על דירה מתוך 2

🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2025 14:50
הי,

לא מתוך כוונה לקבל ייעוץ אך כן לבדוק אם יש אספקט שלא בחנתי:

אני בן 29 ואמור לרשת בית בשווי מיליון משכנה בת 85 כיום (לא צאצא) ומאחל לה שתזכה לחיים ארוכים.

אני רוצה לקנות עוד בית בלי קשר.

דיברתי עם עו"ד מקרקעין ומבחינת מיסוי אופטימלי עדיף לקנות בית ואח"כ לרשת.

אני מעדיף לקנות בית זול במהרה אך השאלה אם אוכל בעתיד לבצע שיפור דיור עליו בלבד.

לא רשום בחוק המקרקעין על שיפור דיור של אחד הבתים מתוך שניים (שלא באיחוד).

אני רוצה להמנע מאיחוד הבתים כשיפור כי על הדירה בירושה יהיה מס שבח + תמא לעתיד.

האם אפשרי לשפר דירה מתוך 2 ללא תשלום מס?

:)
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2025 18:16
אם דיברת עם עו"ד, בטח הסבירו לך שניתן לדרוש מיסוי על הדיור שהתקבל בירושה לפי חבות המס של המורישה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2025 10:48
אכן דיברתי, אין חבות מס על המורישה. אך עדיין יש מס שבח מפני שאני לא צאצא.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2025 12:04
הערה כללית - בישראל אין מס עיזבון, והורשה, כשלעצמה, אינה מהווה אירוע מס.

אם אני מבין נכון, בעצם אתה שואל - האם תוכל למכור דירה זולה (אותה תרכוש עכשיו), בעתיד, בפטור ממס, כדי לעשות שיפור דיור - לאחר שתקבל את דירת הירושה וזאת מבלי למכור את דירת הירושה.

מאחר ואתה עומד לרשת יותר ממחצית של דירת הירושה - לדעתי דירת הירושה תיחשב לך כדירה נוספת ולכן לדעתי לא תוכל למכור את הדירה הזולה בפטור מממס, בסיטואציה שתיארת.

מאחר ועורך הדין שדיברת איתו כבר נתן לך המלצה שלדעתי היא טובה לגבי סדר הפעולות - (רכישת הדירה הזולה לפני קבלת דירת הירושה כדי להנות ממדרגות מס רכישה נמוכות יותר), כדאי שתתיעץ איתו (או עם עו"ד אחר) לגבי הנושא שאתה שואל.

הפורום הזה הוא של הדיוטות ולדעתי זה לא מקום מתאים לשאלות כאלה.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2025 23:55
כל עוד יש לך דירה נוספת מלבד הדירה אותה אתה משפר, תצטרך לשלם מס רכישה 8% מהשקל הראשון על הדירה שתרכוש, ולשלם מס שבח על הדירה אותה אתה מוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 13:53
תודה לשניכם על ההבהרה!

אני כן קצת ניסיתי להבין את פסיקת החוק ולהיכנס למצב שבו אהיה, שם לא היה ברור. במחשבה ראשונה חשבתי שאפשרי. אוודא זאת עם עו"ד.

ועכשיו למחשבה העמוקה:

שווה לי לעשות מאמץ כדי לחסוך?

להשקיע בדירה ראשונה מתוך הנחה שלא אוכל לעשות שיפור דיור (2M) ולהנות מדירה נוספת (ירושה) במיליון,

אני אעריך שאצטרך משכנתא של מיליון כרגע, האם עם ריביות זה עדיף מלשלם את מס הרכישה (160K) אם תהיה דירה שנייה?

יש עוד היבט שאני לא שם לב?

אני לא מעמיס בפרטים, חשוב להבהיר שאני ובן זוגי חושבים גם על פונדקאות באיזשהו שלב וגם זה מחיר לא מבוטל
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 18:47
מומלץ שתתייעץ על כל הנושא מול העו"ד שהתייעצת איתו או עו"ד אחר מומחה למיסוי מקרקעין.

המשפט - "אני רוצה להמנע מאיחוד הבתים כשיפור כי על הדירה בירושה יהיה מס שבח + תמא לעתיד" - לא בהכרח מדויק לגבי מכירת שתי דירות זולות (גם כאשר אחת מהן היא דירת ירושה).

זה נכון שאם אתה מוכר את דירת הירושה אתה מוותר על הפוטנציאל של התמ"א.

אבל מומלץ שתתיעץ, בין היתר, לגבי מכירת שתי דירות זולות (פעם אחת בחיים) בפטור מלא ממס שבח או בפטור חלקי ממס שבח (בהתאם לתנאים המפורטים בחוק).

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.