⬅ חזרה לאינדקס

מעשה בRSU

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 11:08
שלום,

התייעצות חצי משפטית, כמובן שאתייעץ עם בעל מקצוע לפני כל פעולה משמעותית, אשמח לשמוע אם מישהו/י היה בסיטואציה דומה.

התחלתי לעבוד במקום חדש לפני בערך שנה, חלק מחבילת השכר היה RSU שמבשיל באופן הבא:

אחרי שנה - 1/3

לאחר מכן, אחרי כל רבעון 1/12

(מבשיל במשך שלוש שנים, הבשלה ראשונה אחרי שנה ולאחר מכן כל 3 חודשים, פרוס אחיד)

אחרי 3 חודשים מתחילת העבודה קיבלתי מייל מרגש עם המון מזל טובים, ושאושר לי חבילה של RSU, מסתבר שזאת הייתה החבילה המקורית שפשוט דחו את תחילת ההבשלה שלה ב3 חודשים.

דיברתי עם הבחור המגייס, יש לי תכתובת איתו שבחוזה אין התייחסות למתי מתחיל להבשיל הRSU שמובטח שם, עשיתי טעות ולא שמרתי את החוזה.

המנהל הישיר אמר (אחרי הרבה חירטוטים) שהוא לא מתכוון לעשות עם זה כלום.

אחרי חצי שנה שם הבנתי שזה מקום שאני לא רוצה להיות בה (מעוד הרבה סיבות), ומאז אני מחכה שהבאטצ' הראשון יבשיל כדי ללכת משם, ולעשות את זה בצורה שמיטיבה איתי (מעבר למקום רצוי במקום אבטלה או התפשרות על המקום הבא)

בנוסף, יש נוהל שאני לא בטוח אם הוא פנימי או לא (רגולציה) שצריך לאשר את המענק RSU, יש שם טענה שמניות לא יבשילו לפני שאאשר את המענק.

עכשיו השאלה מה לעשות, אני ככל הנראה אתפטר אחרי שנה ו3 חודשים, כלומר כשהשנה הראשונה מבשילה, ושהשלושה חודשים הבאים אמורים להבשיל אבל הם לא יהיו בלי ריב.

האם החתימה על המענק גורמת לזה שאני בסדר (חוקית) עם התזמון ?

האם במידה ולא אחתום, יש סיכון לחלק של השנה הראשונה ?

האם יש לי באמת קייס משפטי נגדם או שזאת התנהלות סבירה (מבחינה חוקית)

אין לי בעיה לשרוף גשרים איתם במידת הצורך, השאלה אם יש מה לעשות בנידון.

תודה מראש !
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 11:18
זה סטנדרטי שהgrant date הוא לא במועד תחילת העבודה, אלא כשהבורד יושב ומקצה לך מניות. מהנסיון שלי ושל חברים זה באמת קורה חודש-שלושה מהיום שבו התחלת.

זה בעיקר משפיע עלינו לצרכי מס - השנתיים שאחריהן כדאי למכור בשביל הטבת מס זה בעצם יותר משנתיים מאז שהתחלת לעבוד שם.

האם אתה בטוח שתחילת ההבשלה שלך באמת התחילה במועד הgrant date?

בIBI Capital לדוגמא, יש גרף שמראה מתי הcliff, הייתי מוודא את זה לפני שאתה בא בטענות
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 11:47
הפחת בי תקווה לרגע :)

לפי התקנון של החברה (faq), ההבשלה היא לפי הgrant date.

בנוסף, במיילים שמבקשים ממני לאשר כתוב שאם אין אישור/אי הסכמה, אז הם יאושרו אוטומטית ביום של ההבשלה הראשונה, וכבר עברה יותר משנה מתחילת העבודה.

אני אבדוק בברוקר במהלך השבוע (אין לי גישה, צריך ליצור קשר כדי לפתוח את זה), אבל זה נראה שבאמת דחו את ההבשלה
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 14:42
אני, כמדיניות (שמדי פעם אני סוטה ממנה, לא ממליץ), משתדל לא לעשות לעצמי צרות איפה שלא חייבים.

לדעתי, חפש עבודה ברוגע, תתפטר רק כשאתה רואה את ה RSU מובשלים אצל הנאמן שלך. התפטרות מוקדמת יותר יכולה לאפשר למעסיק שלא להעניק לך את המניות (פיטורין מיידי ותשלום חלף הודעה מוקדמת, זה חוקי)

המחיר שתשלם על הבחירה הזו הוא קצת זמן (שזה לא בהכרח דבר רע) ו 1/12 מהמענק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 15:22
אם אני מנסה לתמצת את השאלה שלך היא "האם החברה התחייבה להעניק לי מניות ביום תחילת העבודה או בזמן אקראי כלשהו". ברגע שזיקקת את השאלה לך ותמצא תשובה לשאלה הזו. תקרא את חוזה העבודה, תבקש מ-HR אסמכתא לנהלים וכו.

לפי מה שציטטת מהתקנון נראה שאתה כבר יודע את בתשובה?

לדעתי גם במסמכים ששלחו לך לאשר כתובים כל ה fine print שבנוגע למענק.

אם לא כתבו לך שיש התחייבות להתחיל הבשלה ממועד תחילת העבודה התשובה היא השנייה. אבל אני חושד שהניסוח יהיה מאוד ברור ולא משתמע לשתי פנים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 15:25
זה מה שאני מתכנן לעשות, עדיין לא בטוח אם לאשר את החבילה או לא (או מה זה אומר), אבל בהחלט לא להתפטר לפני שאני אראה את ההבשלה.

ה1/12 הם בדיוק הנקודה, זה סכום לא מבוטל...:לא משנה חיים אבל משמעותי מספיק שיכאב לוותר עליו
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 15:33
בגדול כן, אבל אני חושב שהניסוח אמור להיות הפוך, כלומר האם במקרה שהחברה לא הצהירה שיש פרק זמן מתחילת העבודה עד לקבלת החבילה, האם היא מחוייבת לזמן מסויים.

אחרת, מה המשמעות של חבילה שמפשירה עם הזמן ? אם היו דוחים בשנתיים נגיד היה די ברור שזה לא סביר (קשה לי להאמין שחברה יכולה להתחיל לספור את הזמן מתי שבא להם)

לא כתבו משהו לגבי זה בחוזה, ויש לי תכתובת עם המגייס מהHR שמודה בזה
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 17:31
יש לי תחושה שבית דין לעבודה לא יראה עין בעין עם מעסיק שנמנע מלהבשיל מניות ע״י הקדמת התפטרות

לא ממליץ

לא עו״ד
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 17:33
כלומר שמודה שמועד ההבשלה יהיה שנה מהיום שהתחלת לעבוד בו?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 17:33
לדעתי יש נוסח מקובל שמענק המניות יתקבל כשהדירקטריון ייפגש ויאשר, כלומר במפורש לא ביום תחילת העבודה.

יש הבנה גנטלמנית שמדובר בחודשיים שלושה ולא יותר, אבל אני לא מכיר התחייבות לזמן מסויים. (אולי התחייבות למועד מפגש הדירקטריון הקרוב ולא מאוחר יותר?)

@BobbG מודה במה - שיש התחייבות או שאין התחייבות למועד הענקה? אם השני אז זו לא הודאה...

קראת את המסמכולוגיה ואת חוזה העבודה? מה כתוב שם?

הציטוט בפורום לא עובד לי עכשיו. אבל לגבי הפסקה הראשונה בתגובה שלך כמובן שאין לחברה שום מחוייבות כלפי משהו שלא כתוב במסמך שהעניקה לך. אם לא הצהירה על זמן אז אין לה מחוייבות כזו, אלא אם יש לך תשובה מתועדת של גורם רשמי שאפשר לפרש אותו כאילו הטעה אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 17:56
אני דווקא בספק אם בית המשפט יתערב לגבי זה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 18:40
סטנדרטי (חודש עד שלושה, תלוי מתי הבורד מתכנס)

כשאתה חותם על חוזה שווה שתבדוק על מה אתה חותם, בכל מקרה מה שעשו במקרה שלך זה לא חריג ולא ״עבדו עלייך״

אמר לא אמר, באמת אין לו מה לעשות עם זה, בהנחה ואתה לא בחברה של 10 אנשים והמנהל שלך הוא לא מנהל החברה וגם יו״ר הבורד, אז לא ישנו את ההתנהלות (הסטנדרטית לחלוטין) של החברה רק בשביל עובד זוטר

כן, צריך לאשר את המענק, זה גם סטנדרטי, אתה לא רוצה לקבל כסף?

כן, ואין סיבה שלא תהיה בסדר עם התזמון

נשמע סביר

התנהלות סבירה, אבל ״קייס משפטי״ יש כל עוד אתה רוצה ללכת על זה (ומוכן לקבל את ההשלכות)

לא דחו את ההבשלה, ההבשלה היא כמו שאמרו לך, שנה אחרי ה-grant (שזה סטנדרטי)

כמו כן, כששולחים לך אימייל לפתוח גישה לחשבון הברוקר שלך, שווה לעשות את זה

לגבי מועד בו כדאי להתפטר, במקומך הייתי כנראה מחכה עד שהייתי מקבל את ה-1/4 הראשון ואז נותן הודעה (אפשר גם במקום זה להתחיל לחפש אחרי שמקבלים 1/4 ולתת הודעה כשיש הצעה / הצעות ביד)
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 18:41
מתנצל שהייתי לא מובן, ההודאה היא שאין התייחסות לזמנים בחוזה העסקה.

בשיחה עם המנהל שגייס אותי (זה שאני עובד תחתיו) הוא אמר את זה, שהוא לא הכיר שיש דיליי מתחילת העבודה עד שמניות מתחילות להבשיל, בחוצפתו הוא אפילו בקש ממני לשלוח מייל לכח אדם כדי שתקנו את לפעם הבאה, אבל שלמקרה שלי אין מה לעשות.

אין לי את זה מוקלט, אבל אני יכול לעשות את השיחה הזאת שוב ולהקליט אותה (אם יש לזה משמעות משפטית)
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 18:48
על פי רוב, בחוזה העבודה יהיה כתוב שההענקה היא בהתאם לתכנית ה-RSU של החברה ומהתכנית הזו נגזר מהו ה-Grant Date.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 18:51
לי יש תחושה הפוכה והפייסבוק מלא בדוגמאות כאלו.

לא ממליץ, לא עו"ד
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 19:13
@KickR

מקבל את העמדה שלך שזה לגיטימי (לא מסכים איתה או אוהב אותה, אבל מקבל), ספציפית לגבי כמה מהדברים שאמרת

גם לא 10,000 אנשים... זה תאגיד ענק.

לגבי זה זאין לו מה לעשות אני לא מסכים - הוא יכול לתת בונוס בגובה השלושה חודשים הראשונים אחרי שנה ושלוש (משווה את מה היה אמור להיות), הוא יכול לתמחר את זה בהעלאות שכר/מענקים הבאים, אולי אפילו לתמחר את זה בימי חופש לא פורמליים.

זה שהוא אמר משהו אחד, התכוון לזה, ואז התנער מאחריות, זה מה שמקומם.

התחייבו לסכום מסויים בחוזה, איך הם יכולים לא לאשר את זה בדיעבד ?

אני מאמין יותר בהגינות מאשר בחוק, אם היו איתי בסדר, אבל באופן המנוגד לחוק, אין לי בעייה עם זה.ש

פשוט אני לא שמאמין שהיו איתי בסדר.

לגבי השלכות: אני בכל מקרה מתכוון לא להיות שם, ואין לי כוונה לשמור על קשרים אישיים או מקצועיים עם אף אחד משם (בלי קשר לעניין של ההענקה), הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שיכול להזיק בעתיד הוא שיהיה רישום פומבי שתבעתי מעסיק וזה ירתיע מעסיקים בעתיד, אשמח לשמוע אם התכוונת למשהו נוסף

אכן, זאת התוכנית
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 20:42
השלכות נוספות שאני יכול לחשוב עליהן - גם אם אין לך כוונה לשמור על קשרים אישיים או מקצועיים עם אחד משם, זה לא אומר שלא תיתקל בהם בעתיד - כשתנסה להתקבל למקום אחר, ואנשים שעבדו איתך יהיו מועסקים באותו מקום ותהיה להם השפעה על ההחלטה אם להעסיק אותך.

או אפילו אם אנשים בתהליך המיון שלך למשרה כלשהי מכירים אנשים שעבדו איתך, וישאלו אותם לגביך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 21:42
אולי פספסתי אבל עוד לא נתת פה בשרשור שום אינדיקציה שיש לך קייס.

זה שהמנהל הישיר אמר שלא הכיר דיליי לשאלתך, לא אומר שהוא התחייב שאין דיליי. ומראש אני לא מאמין שהוא גורם שמורשה לדבר עם מועמדים על תנאי חוזה ההעסקה, בדיוק בגלל שהארגון לא סומך עליו שיכיר את הניואנסים וכדי שלא יתחייב בטעות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 22:15
עם מה אתה לא מסכים?

לא הבנתי מה לדעתך הוא אמר ואז התנער מאחריות, אבל מה שבטוח זה ש:

א. ממה שתיארת לא עשו לך משהו לא תקין (בחוזה לא כתוב שתקבל את המניות במועד תחילת העבודה, מועד ההענקה הוא בהתאם לסטנדרט בתעשייה, כך גם לגבי מועד ההבשלה)

ב. לכן לא הגיוני שהמנהל הישיר שלך ייתן לך בונוס / מענק / העלאה כדי לפצות אותך על זה

ג. גם אם המנהל הישיר היה רוצה לתת לך משהו כי אתה חש תסכול (בצדק או שלא בצדק), הוא צריך למצוא דרך להסביר את זה להנהלה וקשה יהיה לעשות את זה כשהטיעון הוא שאתה חושב שעשו לך משהו לא בסדר אבל אין (כמעט) אף אדם אחר בתעשייה שיסכים איתך

אתה חושב שתאגיד ענקי כתב חוזה שבו הם לא עומדים בהתחייבויות שלהם אם איזה טמבל לא מאשר שהוא מוכן לקבל מהם מניות (שזו דרישה רגולטורית שהם חייבים לעמוד בה)?

אם עדיין לך את החוזה, אני מציע שתשיג אותו.

אם יש לך אותו, אתה יכול לשאול את chatgpt איך הם מגנים על עצמם מפני תרחיש כזה ותגלה דברים נפלאים.

זה מאוד רומנטי וגם טיפשי.

בכל מקרה הפעם גם היו איתך בסדר, וגם בהתאם לחוק אז כל הדיון פה הוא קצת לשווא.

מגייסים משתפים מידע ביניהם על מועמדים (גם בין חברות), גם סתם אנשים מדברים ביניהם (פתאום המראיין שלך באיזו חברה מכיר מישהו שעבד איתך ויודע על המקרה שלך), יש שלב ממליצים (ועוד בדיקות שמעסיקים עושים), ההייטק הישראלי הוא ביצה די קטנה, חוץ מזה שכמובן יש תיעוד פומבי שתבעת מעסיק (ועוד על שטות שתרתיע מעסיקים מלהתעסק איתך).

לא ברור אם אתה נאיבי (לא קורא חוזים שאתה חותם עליהם, חושב שלא יהיו השלכות לכך שתתבע מעסיק, וכו׳) או נוכל (מנסה לקבל בונוסים כפיצוי על מנהל תקין שלטענתך הוא לא תקין).

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 23:51
שהדיליי של השלושה חודשים ההבשלה, בלי שהזכירו את זה במעמד החתימה, הוא לא לגיטימי

1) לא מדובר בסכום שהוא צריך לדבר עם מישהו, יש מספיק תקציבים שאפשר לשחק איתם ברמה שלו

2) זה לא חייב להיות כסף, כמו שאמרתי גם חופש לא פורמאלי היה יכול לעבוד, בטוח שיש עוד פתרונות יצירתיים

3) כל השירשור הזה הוא על השאלה האם זה לגיטימי, שים לב שרק אתה בטוח ב100% שככה עובדים הדברים, זה לא משהו מובן מאליו

לרוב אתה מאד נחמד, מוזר לי שאתה מדבר ככה

הסתכלתי על זה שוב, עניתי לך רק על התשובה האחרונה וזה נהייה סלט.

הכוונה הייתה לשאול למה החברה צריך לאשר מענק שהיא התחייבה עליו בחוזה ? זה היה בהקשר שלוקח זמן לאשר את זה.

ברור שאם נתנו לי משהו, לא הסכמתי לקבל אותו, ואז תבעתי אותם על זה זה מאד מטופש.

אם הבטיחו לי משהו, ונתנו לי רק חלק מזה, אז כן לגיטימי לא להסכים לקבל חלק ולדרוש את הכל ביחד.

אספר סיפור:

לפני הרבה שנים יצא לי לשכור דירה ב1000 ₪ בחודש, הבעל דירה ביקש 5000 ₪ ערבות, לדעתך הייתי צריך להתעקש על 3000 כי זה מה שהחוק מרשה ?

מהצד השני - אנשי מכירות שמשכנעים אנשים חלשים לסחור באופציות בינאריות, חוקי למהדרין (ואם כבר לא, אותם אנשים ימצאו את הטריק הבא שעדיין חוקי), האם לגיטימי ?

יש המון דוגמאות, וזה יכול להיות דיון מעניין, פשוט לא לשרשר הזה, מוזמן לפתוח אם זה באמת מעניין אותך.

בדיוק אמרו את זה, עם זה אני מסכים לחלוטין

אתה באמת חושב שלא קראתי את החוזה ועכשיו אני בא בתלונות ?

לא היה רשום שם איך המניות מבשילות, שאלתי ספציפית על זה את הראש מחלקה שגייס אותי, הוא בדק וחזר אלי עם תשובה שבדיעבד הייתה לא נכונה עד הסוף, איך אתה הייתה פועל אחרת ? (להכיר את הפינה ולדעת לשאול עליה זאת חוכמה של בדיעבד)

תהייה בריא...
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 23:56
כנראה זה נכון ובאמת אין קייס...

אותי מפתיע הרעיון שמתחייבים למשהו אחרי זמן מסויים, אבל לא מתחייבים מתי להתחיל לספור, זה מזכיר את האמרה "נכון שהבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים"

זה דווקא כן קרה, אבל הוא באמת לא התחייב מתי מתחילים לספור, זה ששנינו לא היינו מודעים לזה שיש דיליי כנראה לא באמת משנה...
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 23:58
זה כנראה מה שקרה...
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 00:24
כל דבר שלא הזכירו במעמד החתימה (ולא הופיע בחוזה), נניח המועד בו ההענקה תתרחש, נניח המועד בו ההבשלה תתרחש, וגם דברים דמיוניים אחרים (כמו למשל כמות הטסלות שתקבל, מספר טעמי הגלידה, וכו׳) אלה דברים שאתה לא יכול להתלונן עליהם, בהנחה שהם לא נדרשים על פי חוק (נניח ימי מחלה, ימי חופשה מינימליים, הבראה)

בתור מי שלא ידע לבדוק את החוזה שלו, לא יודע מה נהוג בתעשייה, ולא יודע איך לתבוע את המעסיק שלו עלול להשפיע לרעה על הסיכוי שלו עם מעסיקים עתידיים, אני לא בטוח שאתה האוטוריטה על common sense או על איך דברים עובדים, אתה לא יודע אילו תקציבים יש לו ״לשחק איתם״ (בלי לאשר? בלי שתהיה בקרה עליהם?). אבל גם היו לו כאלה, סביר להניח שהיה מעדיף להשקיע אותם בעובד שלא עושה רושם שהוא עומד לעזוב ואולי גם לתבוע את החברה בגלל שהוא לא מבין איך דברים עובדים.

כמה ימי חופש לא פורמלי ביקשת?

אני לא אומר שאין חברות שמעניקות מניות ביום תחילת העבודה, אבל זה יחסית נדיר (ומצד שני יש חברות שההענקה אצלן היא רק אחרי סיום תקופת ה-probation שיכולה להיות 3-6 חודשים).

רוב החברות הגדולות מעניקות פעם ברבעון (ו/או באישור הדירקטוריון), אני ממש לא היחיד שהעלה את זה בשרשור הזה ושים לב שרק אתה בטוח שלא ככה הדברים עובדים (מספיק בטוח כדי להמשיך לחשוב שאיכשהו מה שקרה לך זה לא לגיטימי).

קשה לי עם אנשים שלא מוכנים להקשיב לביקורת, אם תחפש שרשורים אחרים שבהם דנתי עם אנשים כאלה, תגלה שאני עקבי בזה שאני לא נחמד במיוחד אליהם.

אוקיי, זו שאלה מעניינת.

ההסבר הסביר הוא

1. מי שמוסמך לשים לך בהצעה מענק מניות (אשר מותנה, על פי החוזה, באישור הדירקטוריון) הוא מישהו שיש לו הרבה יותר זמינות לאשר כזה דבר (בזמן מו״מ על הצעת עבודה) מאשר לדירקטוריון.

2. עם זאת, מי שמוסמך ממש לאשר מענקי מניות הם רק הדירקטוריון והם עושים את זה בפגישה ייעודית (נניח פעם ברבעון) כאשר במקרה הסביר הם לא יעצרו מענק מניות אבל במקרי קיצון (נניח חבילה שהיא ממש חריגה עלולה להעלות שאלות / חששות ל-foul play) יכולים לעצור את זה.

אני מרגיש שהדיון מעגלי, אם אתה לא מוכן לקבל את הנחות היסוד שהן:

1. ״רוב החברות מתנהלות ככה ביחס להענקת מניות למיליוני עובדים ברחבי העולם״

2. ״אם רצית שיקרה משהו אחר היית צריכה לוודא שזה מופיע בחוזה כפי שרצית שזה יקרה, בהינתן שלא עשית את זה אז זה לא לגיטימי לבוא בדרישות בדיעבד״

אז אין לי הרבה מה להציע לך.

אם מישהו עשה לך משהו לא חוקי אבל זרמת עם זה כי לראייתך אם לא היית זורם היית יוצא מופסד זו בחירה שלך.

אם מישהו עשה משהו שלא היה חוק נגדו (ועכשיו יש חוק נגדו) אז זה לא בהכרח אומר שהוא לגיטימי.

לנסות איכשהו ליצור השוואה בין:

1. חברות נטפלו לאנשים חסרי השכלה / יכולת מנטלית כדי (הלכה למעשה) לגנוב להם את כל הכסף

ובין:

2. חברות מעניקות מניות בצורה ש״דוחה״ את מועד ההענקה בשלושה חודשים (לפעמים, לרוב פחות) ובכך ״חוסכות״ על העובדים המשכילים שלהם שנמצאים במאיון העליון סכומים שהם זניחים עבור אותם עובדים (לפחות זניחים מספיק כדי שאותם עובדים לא יתעקשו בחוזה לקבל את ההענקה במועד תחילת העבודה)

אז נראה לי שאתה מגזים מאוד.

ההקבלה היותר סבירה היא בין בעל הדירה שביקש ממך 5000 ש״ח ובין המקרה של המעסיק, אלא שבמקרה של המעסיק הם עשו משהו שהוא גם נהוג וגם חוקי (אפילו אם הוא מטיב עמם)

מה זה ״לא נכונה עד הסוף״?

מה הוא ענה לך? עדיף ציטוט כי אחרת יהיה קשה לעזור לך.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 05:29
סתם סקרן, כמה כסף זה?

לי יש RSU של 250 אלף דולר משמע ברבעון אני מבשיל בערך 15 אלף דולר (חישבתי בראש אולי טעיתי) ובכל זאת לא הייתי תובע על זה מעסיק גם אם אני בטוח ב100% שאקבל את זה בחזרה (בגלל ההשלכות ש @KickR תיאר)
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 06:59
בהרבה חברות גדולות מועדי ההענקה וההבשלה קבועים לכל החברה, פעם ברבעון - ארבעה מועדים בשנה. נניח 15 בחודש שמתחלק ב 3. בד"כ המענק לעובד חדש מתבצע במועד הקבוע הרבעוני הראשון שלאחר תחילת העבודה.

גם הענקות שנתיות במהלך העבודה מתבצעות באחד המועדים הקבועים האלה, ובד"כ הנוסח במכתב ההענקה הוא ש "הומלץ להעניק לך 1000 מניות בכפוף לאישור הדירקטוריון", ודואגים שהדירקטוריון אכן יתכנס לאשר לפני המועד הקרוב.

מכיר גם מקרה של עובד בחברת ענק שחתם על חוזה שכלל הענקה של 1000 מניות, אלא שבין החתימה לתחילת העבודה החברה ביצעה split והוא קיבל 1000 מניות לאחר ה split. הוא התוכח על כך המון זמן, ולדעתי בצדק, אבל החברה סירבה לבצע לו התאמה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 09:44
@BobbG תקשיב למה ש @KickR כותב.

ההתנהלות של החברה סטנדרטית ולגיטימית. לא תרוויח כלום מללכת ראש בקיר, רק תפסיד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 10:40
בערך חצי מזה...

כמו שאמרתי, לא משנה חיים, אבל כואב לוותר עליו.

לגבי

מה שאני מנסה להבין/הבנתי זה האם יש לי קייס נגדם, וכמה אני יכול למנף את זה כדי לדרוש.

להגיע עד לתביעה באמת זה כבר ללכת רחוק, לעשות שריר עם קלף מיקוח שונה מבלי קלף מיקוח.

וגם זה שזה יגרום לנזק גדול - שמעתי על דברים הרבה יותר חמורים שאנשים עשו וזה לא פגע בהם בכלל, אז אני קצת סקפטי, אבל זאת אכן לא הדרך המועדפת
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 10:42
הזייה, זה אומר שה"בכפוף לתקנון" באמת אומר שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים.

יותר מוזר מזה זה שהבחור נשאר שם אחרי כזה קטע... לא מבין איך אנשים מוכנים לקבל דברים כאלה
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 10:45
הבחור הזייה... התרשמתי שהוא בא לריב/לתפוס תחת במקום לעזור, גם אם הוא היה מציע שלום עולמי הייתי סקפטי

אבל

זאת כנראה התשובה (עד כדי לגיטימית, הסטנדרט שלי למילה של בן אדם כנראה הרבה יותר חזקה מהאוכלוסייה הכללית)
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 12:00
זה אכן מה שכתוב בחוזה ההעסקה?

אם כן, מה הטענה שלך? שתכנית ה-RSU של החברה לא היתה ידועה לך? זו טענה בעייתית, כיוון שיכולת לבקש לקבל את פרטי התכנית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 12:18
הגמל אינו רואה את דבשתו
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 12:21
פרקטית הבנתי שאין לי מה לעשות עם זה...

לגבי למה אני חושב שזה לא בסדר:

ראיתי בחוזה שכתוב רק סכום של RSU, שאלתי את המנהל המגייס לפי איזה לוח זמנים המניות מבשילות, הוא בדק וחזר אלי עם תשובה, שלא כוללת את הדיליי.

אחרי שלושה חודשים גיליתי את הדיליי בהענקה, דיברתי גם עם המגייס וגם עם המנהל.

המגייס אמר שככה זה עובד ובאמת לא היה אזכור לזה בחוזה.

המנהל אמר שזה הפתיע גם אותו, אבל זה מה יש.

לטעמי יש פה הטעייה, לא מכוונת ולא בזדון, אבל הטעייה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 12:28
עניתי בפרטי, אם אתה רוצה להטיל רפש לפחות אל תזהם את השרשור
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 12:53
מאחל לך המון בריאות, בעיקר נפשית.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2025 10:20
@BobbG, כפי שכבר כתבו לך, תקשיב ל @KickR.

בתור מנהל (לשעבר) בחברה גלובלית מאד גדולה, לא נעשה לך שום עוול. למנהל הישיר שלך אין יכולת להעניק לך בונוס או "פיצוי" כלשהו, והכי חשוב, תקרא על מה אתה חותם.

בכל חברה מענק RSU מותנה באישור הבורד (דירקטוריון). בחברות שונות הבורד מתכנס במועדים שונים (רבעוני / חודשי וכו').

מענק RSU מאושר לעובד בפגישת הבורד לאחר תחילת עבודתו ולכן כתבו לך שיכול לקחת חודש - שלושה. זה שהמנהל שגייס אותך או HR לא יודעים דבר כזה זה מביך, אבל אני מניח שאף אחד לא עשה לך בכוונה.

זה שאתה רוצה ללכת ראש בקיר זה נחמד אבל האשמה היא רק שלך. זה שאתה לא רוצה לחתום על המענק זו הזייה שטרם שמעתי עליה אבל זה שלך. אתה חושב שחברת ענק תעשה שינויים משפטיים כי עובד זוטר אחד בישראל לא רצה לחתום על מסמך סטדנטרטי שהמעסיק חייב להחתים אותך בגלל רגולציה כלשהי? תתבגר.

והכי חשוב - שיהיה בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2025 22:17
דבר ראשון, תודה

הבנתי וקיבלתי, הדיון פה בהחלט היה מועיל, מודה על זה

אני רוצה להגיב לגבי הנקודה הזאת, כי כנראה שלא התנסיתי בצורה מובנת אם אתה הבן אדם השני שהבין את זה.

מה שהתכוונתי, הוא שבהנחה שמה שהם עשו לא חוקי ויש לי איך לבוא בטענות (הבנתי שלא, זאת הייתה ההנחה), אז האם זה שאני יחתום על המסמך משחק לרעתי מבחינה שזה נחשב כהסכמה להצעה.

לצורך הדוגמא, כמו מקרה שהייתי מקבל במייל הצעת עבודה עם משכורת X, אבל נדרש לחתום בדיעבד על חוזה עם משכורת X-Y.

עם זה אני עדיין לא מסכים, מהסיבה הפשוטה שאני לא רואה איך בדיעבד יכולתי לפעול יותר טוב.

עברתי על החוזה, ושאלתי ספציפית לגבי הנקודה של ההבשלה, יותר מזה היה לבקש את התקנון ולעבור על כולו ולחפש פינות שאני לא מצפה אליהם, ואני לא חושב שזאת התנהלות פרקטית.

אשמח אם תאיר את עיני איך לדעתך היה נכון להתנהל אחרת.

עם זה אני חצי לא מסכים, יצא לי לעבוד תחת מנהל מדהים שעשה דברים לא לפי הספר בשביל העובדים שלו, יכול להיות שבמקרה הזה הוא לא צריך לתפיסתך לעשות כלום, אבל זה לא מדוייק שהוא לא יכול.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2025 22:45
(אופציות, אז לא בטוח כמה רלוונטי. ובכל מקרה לא נופל תחת 102)

מקרה מספר 1:

כלומר, ההבשלה מיוחסת ל Commencement Date, התאריך שבו התחלתי לעבוד.

מקרה מספר 2:

נקבע שלאחר חצי שנה של עבודה החברה תחליט אם היא רוצה להמשיך את התעסוקה, ואם כן - תתבצע הענקה. כשמונה חודשים לאחר מכן, שכוללים את השישה+חודשיים להתכנסות דירקטוריון לאישור, קיבלתי את מסמכי ההענקה. ושם כתוב שתאריך תחילת ההבשלה הוא היום בו התחלתי לעבוד. כלומר, באותו הרגע היה לי ותק של כשמונה חודשים ועברתי את ה cliff כארבעה חודשים לאחר מכן.

הייתי בטוח שזה סטנדרטי... אבל מהפוסט הזה אני מבין שלא (או שאני טועה לחלוטין ולא הבנתי כלל את הדיון)
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2025 00:16
אני לא עו״ד ולא משפטן אז אין לי מושג. אבל, וזה אבל גדול, מה שהם עשו זו פרקטיקה מקובלת אז סביר להניח שהיא חוקית לגמרי. ברוב החברות הגדולות מועד ה grant הוא לא תאריך התחלת העבודה.

זה אפילו לא קרוב לדוגמא של ה RSU.

כתבת בהודעה קודמת (אולי הראשונה?) שאין לך את החוזה. ככה היית יכולת לפעול יותר טוב - לשמור אותו. לאורך שרשור שלם אנחנו משחקים בנדמה לי כי לא יודעים מה היה כתוב שם. רוב הסיכויים שכן היה רשום בו שמענק המניות מותנה באישור של הבורד. אולי בזמן אמת פספסת או לא בדיוק הבנת את הטקסט.

בחברות גדולות אין דבר כזה. המנהל שלך יכול לנסות אבל לא יכול לאשר בונוס או פיצוי כלשהו על דעת עצמו. הוא צריך לפנות לממונה שלו, שבתורו יצטרך לפנות לממונה שלו, ויכול מאד להיות שאותו אדם יצטרך לפנות גם לממונה שלו (שכנראה כבר כלל לא מכיר אותך, בטח שלא באופן אישי). באופן תיאורטי זה אפשרי, אבל מאד מאד לא סביר מסיבות שאני לא רואה טעם להכנס אליהן כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2025 14:05
מאוד לגיטימי וכמו שכתבו לך מקובל שזה קורה לאחר התכנסות הבורד

לא רק הוא. הוא פשוט ענה תשובה מאוד נכונה אז אחרים (כמוני) לא ראו טעם לחזור על דבריו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 18:47
מנסיוני, מועד ההענקה תלוי כמובן בדירקטוריון, אבל מועד ההבשלה הראשון נקבע לפי תאריך תחילת העבודה.

במקרה האינדיבידואלי שלי (מדובר על אופציות), קיבלתי את ה-Grant חצי שנה לאחר שהתחלתי לעבוד, אבל נקודת ה-Vesting הראשונה הייתה בדיוק שנה אחרי שהתחלתי לעבוד (כלומר חצי שנה אחרי ההענקה).

בכל מקרה, מסכים עם כל מי שהגיב (במיוחד עם @KickR ). אתה צריך להתבגר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 16:10
אחי מה אתה עושה סיפור, ככה זה בכל חברה. יכול להיות שהייתה אצלך איזו אי הבנה או שהמנהל אמר משהו לא מדויק, אבל פשוט תלמד מזה להבא, אף אחד לא רימה אותך... אני בספק שהסכום הזה של 1/12 מהמענק שווה לך את הריבים והתסכול הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 17:43
בהקשר עקיף:

אני מכיר אנשים שחתמו חוזה לפי שווי מניה X, ועד שקיבלו את ה RSU המניה הייתה בשווי נמוך יותר מ X (ולא במעט), אז הם מעט מתוסכלים כי החוזה בסופו של דבר היה לקבלת כמות מניות ולא לפי שווי כספי ולכן יצא שהמענק שווה פחות ממה שסוכם ביום שבו ניתן בפועל - הם יכולים להתנחם בכך שהמיסוי דווקא יהיה טוב יותר במקרה הזה אחרי שהמניה עלתה.

מכיר גם מקרה הפוך - גם במקרה זה התמרמרו כי המיסוי יהיה פחות טוב.

זה מסוג הדברים שקורים באופן טבעי בגלל התנודתיות של המניות והאופן והתזמון שבו הן ניתנות.

ברוב מוחלט של המקרים, לא מדובר בסכומים משני חיים בכלל, אלא במספרים זניחים בפרספקטיבה של קריירה בחברות שמחלקות RSU.