🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 11:08
שלום,
התייעצות חצי משפטית, כמובן שאתייעץ עם בעל מקצוע לפני כל פעולה משמעותית, אשמח לשמוע אם מישהו/י היה בסיטואציה דומה.
התחלתי לעבוד במקום חדש לפני בערך שנה, חלק מחבילת השכר היה RSU שמבשיל באופן הבא:
אחרי שנה - 1/3
לאחר מכן, אחרי כל רבעון 1/12
(מבשיל במשך שלוש שנים, הבשלה ראשונה אחרי שנה ולאחר מכן כל 3 חודשים, פרוס אחיד)
אחרי 3 חודשים מתחילת העבודה קיבלתי מייל מרגש עם המון מזל טובים, ושאושר לי חבילה של RSU, מסתבר שזאת הייתה החבילה המקורית שפשוט דחו את תחילת ההבשלה שלה ב3 חודשים.
דיברתי עם הבחור המגייס, יש לי תכתובת איתו שבחוזה אין התייחסות למתי מתחיל להבשיל הRSU שמובטח שם, עשיתי טעות ולא שמרתי את החוזה.
המנהל הישיר אמר (אחרי הרבה חירטוטים) שהוא לא מתכוון לעשות עם זה כלום.
אחרי חצי שנה שם הבנתי שזה מקום שאני לא רוצה להיות בה (מעוד הרבה סיבות), ומאז אני מחכה שהבאטצ' הראשון יבשיל כדי ללכת משם, ולעשות את זה בצורה שמיטיבה איתי (מעבר למקום רצוי במקום אבטלה או התפשרות על המקום הבא)
בנוסף, יש נוהל שאני לא בטוח אם הוא פנימי או לא (רגולציה) שצריך לאשר את המענק RSU, יש שם טענה שמניות לא יבשילו לפני שאאשר את המענק.
עכשיו השאלה מה לעשות, אני ככל הנראה אתפטר אחרי שנה ו3 חודשים, כלומר כשהשנה הראשונה מבשילה, ושהשלושה חודשים הבאים אמורים להבשיל אבל הם לא יהיו בלי ריב.
האם החתימה על המענק גורמת לזה שאני בסדר (חוקית) עם התזמון ?
האם במידה ולא אחתום, יש סיכון לחלק של השנה הראשונה ?
האם יש לי באמת קייס משפטי נגדם או שזאת התנהלות סבירה (מבחינה חוקית)
אין לי בעיה לשרוף גשרים איתם במידת הצורך, השאלה אם יש מה לעשות בנידון.
תודה מראש !
התייעצות חצי משפטית, כמובן שאתייעץ עם בעל מקצוע לפני כל פעולה משמעותית, אשמח לשמוע אם מישהו/י היה בסיטואציה דומה.
התחלתי לעבוד במקום חדש לפני בערך שנה, חלק מחבילת השכר היה RSU שמבשיל באופן הבא:
אחרי שנה - 1/3
לאחר מכן, אחרי כל רבעון 1/12
(מבשיל במשך שלוש שנים, הבשלה ראשונה אחרי שנה ולאחר מכן כל 3 חודשים, פרוס אחיד)
אחרי 3 חודשים מתחילת העבודה קיבלתי מייל מרגש עם המון מזל טובים, ושאושר לי חבילה של RSU, מסתבר שזאת הייתה החבילה המקורית שפשוט דחו את תחילת ההבשלה שלה ב3 חודשים.
דיברתי עם הבחור המגייס, יש לי תכתובת איתו שבחוזה אין התייחסות למתי מתחיל להבשיל הRSU שמובטח שם, עשיתי טעות ולא שמרתי את החוזה.
המנהל הישיר אמר (אחרי הרבה חירטוטים) שהוא לא מתכוון לעשות עם זה כלום.
אחרי חצי שנה שם הבנתי שזה מקום שאני לא רוצה להיות בה (מעוד הרבה סיבות), ומאז אני מחכה שהבאטצ' הראשון יבשיל כדי ללכת משם, ולעשות את זה בצורה שמיטיבה איתי (מעבר למקום רצוי במקום אבטלה או התפשרות על המקום הבא)
בנוסף, יש נוהל שאני לא בטוח אם הוא פנימי או לא (רגולציה) שצריך לאשר את המענק RSU, יש שם טענה שמניות לא יבשילו לפני שאאשר את המענק.
עכשיו השאלה מה לעשות, אני ככל הנראה אתפטר אחרי שנה ו3 חודשים, כלומר כשהשנה הראשונה מבשילה, ושהשלושה חודשים הבאים אמורים להבשיל אבל הם לא יהיו בלי ריב.
האם החתימה על המענק גורמת לזה שאני בסדר (חוקית) עם התזמון ?
האם במידה ולא אחתום, יש סיכון לחלק של השנה הראשונה ?
האם יש לי באמת קייס משפטי נגדם או שזאת התנהלות סבירה (מבחינה חוקית)
אין לי בעיה לשרוף גשרים איתם במידת הצורך, השאלה אם יש מה לעשות בנידון.
תודה מראש !