🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2017 14:03
חשבתי לא לחפור...
צה"ל, בתבונתו כי רבה, מזנה את המוסד שנקרא קצונה, בצורה שקשה לתאר.
השתחררתי לפני יותר מעשור, הייתי תוכניתן (ממר"מניק) בחמ"ן. הייתי חייל דיי נוראי, לפחות בהתחלה. באיזשהו שלב הציעו לי לצאת לקצונה, בתמורה לשני קורסים יוקרתיים באזרחות. סרבתי. ולאחר מכן ביקשתי ממפקד היחידה שישחררו אותי מהשנתיים וחצי קבע שהייתי חתום עליהן. התהליך עצמו כלל קצת הבראה בכלא(או במשהו שמתחזה לכלא). ואני עדיין עושה מילואים מידי פעם.
לתפיסתי יש שתי סיבות בלבד, שבגללן ראוי שאדם יצא לקק"צ. כאשר השנייה תקפה רק בתוספת לראשונה:
1. שליחות. זה הערך האחרון ברוח צה"ל, אבל בעיני זה הערך החשוב ביותר עבור קצין. אתה צריך לראות בהנהגת והובלת חיילים בצה"ל שליחות, מימוש עצמי, ומשמעות. וזה כולל להיות מוכן לקחת אחריות על החיילים שלך, ועל המשימות והמטרות שיוצבו בפניך. (אני לדוגמה לא רציתי להיות אחראי על הביזיון שראיתי סביבי). והנהגה והובלה זה חלק מובנה מלהיות קצין. (זה שצהל מוציא עתודאים לקק"צ, שעושים תפקיד של נגד + קצין תורן, זה ביזוי הדרגה).
2. קריירה צבאית. אתה צריך לרצות להקדיש את פועלך, וחלק ניכר מחייך לצבא, ולמטרותיו. כלומר להתקדם בארגון, ולהגיע לתפקידים שבהם תוכל להוביל ולהשפיע בצורה משמעותית על העשייה בצבא. ושיהיה ברור, המטרה של הצבא היא להגן על המדינה, והאמצעי הוא הפעלת אלימות (להרוג) כנגד אויביה (לפעמים גם projection of power )
הסגל בבה"ד 1 יחלק עלי. לא מפורשות, אבל בערכים שהם מחנכים אליהם, ובצוערים שהם לוקחים.
לדעתי, אם שתי הסיבות שמניתי לא עומדות בראש השיקולים שלך, איך לך מה לחפש בבה"ד 1, ואם תעבור אתה תהיה חרא של קצין.
בנוסף, אם השיקול שלך הוא כלכלי, קבע רק יפגע בך. עדיף לך להשתחרר וללמוד. אם אתה רוצה ללמוד מנהל עסקים, לך תלמד מנהל עסקים, ו/או תקים עסק.