⬅ חזרה לאינדקס

בחירת עורך דין לעסקת יד שנייה

🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 07:12
היי חברים,

אז סוףסוף מצאתי משהו קונקרטי , ולשמחתי אני הולך היום ב 17:00 לראות את הדירה בראשון לציון .

כבר הבוקר אספתי את כל המסמכים שלחתי ליועץ שלי את כל מה שצריך כדי שיחדש לי אישור עקרוני (על כל מקרה).

הדירה נראית טוב,

ובהנחה שאוהב את הדירה וארצה ממש להתקדם ….מה אני עושה לגבי עורך דין?

האם נכון יהיה לי כבר הבוקר להתקשר לאחד (יש באתר מידרג המון ביקורות , אפשר לבחור משם) ולדבר איתו

כך שאם ב 17:30 כבר אהיה אחרי הביקור בדירה, והמוכר ירצה כבר להתקדם ֿ , שיהיה לי איך לקדם את העיסקה ?

או שפשוט להירגע שנייה…קודם ללכת לראות את הדירה…ורק אם אוהב אותה וארצה להמשיך הלאה…להתחיל ולהזיז עניינים

כי אחרת זה סתם ביזבוז זמן לי ולעורך דין ?

החשש הוא ,שאני יודע שבעסקאות נדל״ן, דירות טובות נחטפות (וממה שראיתי היא ממש כזו, והאיזור מעולה בעיניי )

ואני גם יודע שיש חשיבות מאוד גדולה למהירות העיסקה (אני כמובן לא אוותר על דברים שחשובים ליֿ

כמו שמאות מוקדמת, בדק בית וכו׳ ) כך שממילא, גם אם אחליט שאני רוצה מאוד את הדירה, אני אצטרך לפעול מאוד מאוד מהר כדי להספיק הכל מהכל.

אני הבנתי שרק משכנתא, ייקח לי 3 שבועות לסגור את הכל…לא ?

(מי ערב לי שהמוכר בכלל יחכה לי?)

בקיצור- מה אתם מציעים לי לעשות עם הנושא הזה של עורך הדין?

האם הייתי אמור כבר להיות בקשר עם אחד כזה מהרגע שכבר חשבתי על דירה, או שנהגתי בסדר?

ועוד 2 שאלות :

1. אגב, גם אם בסוף לא אוהב את הדירה (ואני בספק), אולי שווה לי כבר להיצמד לעורך דין שתמיד יהיה לי בשליפה?

אבל איך עושים את זה??

הרי שכר הטירחה משולם ספציפית לעיסקה …..העורך דין לא יישאר איתי עכשיו “חצי שנה” ב…”הולד”

עד שאמצא דירה נוספת .

2. האם העורך דין אמור ללוות אותי צעד צעד עד החתימה הסופית

או שהוא פשוט רק בודק דברים משפטיים, חוזים, היתרים שקשורים לנכס וזהו?

(כידוע, אני ממש לבד בעיסקה הענקית הזו וחייב מישהו שיסביר לי צעד אחר צעד כי אני עם 0 ניסיון למרות שאני קורא

המון ואוגר המון המון ידע )

תודה לכם והמשך יום נעים
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 07:34
תלך לראות את הדירה, תעשה סיבוב, תדבר אחכ עם המוכר ברגוע ותציע מחיר בצורה רצינית. להראות שאתה לחוץ לקנות מול המוכר לא יעזור לך לדעתי.

ממליץ לעשות את זה לפני החוזה, אחרת תצטרך להכניס לחוזה כל מיני סעיפים של ביטול במקרה שהבדיקה גילתה משהו לא סביר, וזה סיבוך.

כל עניין לקיחת המשכנתא מתבצע אחרי חתימת החוזה של קניית הדירה. העורך דין יעזור לך עם הזמנים האלה.

כדאי להתחיל למצוא מישהו שנשמע לך בסדר ואתה חושב שאתה סומך עליו. זה יכול לקחת שיחת טלפון אחת או יותר..

למה שהוא לא יישאר איתך בהולד? הוא לא עושה כלום עד שמתחילים לחתום על חוזה.

העורך דין אחראי על הצד המשפטי. אין איש מקצוע בעל תעודה שאחראי ללמד אותך על כל השלבים בעיסקה, אבל כן יכול להיות שעורך דין או מתווך או מלווה משקיעים יכול להיות האופציה בשבילך. הכל תלוי במה אתה צריך עזרה וכמה העורך דין מוכן לעזור. העורך דין לא יבוא איתך לבנק לחתום על משכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 08:42
היי...

א. אני נפגש עם המתווך, לא עם המוכר.

וכמובן שאני ממש לא אראה לחץ או להט לרכוש!

תהיה בטוח שאני יודע איך צריך להתנהג.

ב. אני ממש לא מתכוון לרדת עכשיו

לרזולציות של מחיר עם המתווך,

עוד לפני שהבאתי "שמאות

מוקדמת" וגם בדק בית! (מצטער שזה אולי נשמע טרחני....אבל זה חשוב לי!) כמובן שאשתדל שהכל יהיה ביום אחד...ככה לא אשגע את המתווך.

המחיר כרגע הוא מה שהיה רשום באתר

ואני לא מנסה לשנות אותו כרגע.(אם בכלל)

ג. ברור לי שהמשכנתא נלקחת אחרי שיש מחיר מוסכם, יש חוזה כתוב ואז היועץ נכנס למו"מ עם הבנקים, בונה תמהיל וכו וכו וכו-- אבל צריך קודם אישור עקרוני...לא? את זה עדיף שהוא יריץ כבר מייד אחרי שאראה את הדירה וארצה אותה....לא??

ד. אז אתה כן ממליץ כבר (בלי קשר לדירה הזו)

שכבר אצור קשר עם עורך דין, שתמיד יהיה לי בשלוף ?

ה. לגבי מלווה משקיעים-

אז נכון....אני מודה שאני חסר ניסיון ואני באמת מנסה לעשות הכל לבד וזה קשה ומפחיד בכל בליל אנשי המקצוע, הביקורטיה, וההתנהלות לקנייה הכי גדולה של החיים שלי.

אבל אני לא צריך "מישהו" שבשביל "להחזיק" לי את היד, אני אצטרך להוריד לו 30,000 שקל!!!

אני יכול לעשות הכל לבד (לחפש את הדירה,

להתקשר ליועץ משכנתאות, לקבוע עם המתווך, ללכת לראות לבד את הדירה, להחליט אם כן או לא, להזמין שמאי, להתקשר לבדק בית וכו וכו)

אבל אני לא תמיד יודע איך לעשות את זה נכון...

מצד אחד , איך לא לדלג על אף שלב במה שאני רוצה לבדוק בשביל השקט הנפשי שלי,

ומצד שני, איך לא לפספס את הדירה!

הרי ברור לי שכל עוד אני לא חותם על "זכרון דברים" (ואני ממש לא מוכן לחתום לפני בדיקות מקדימות שלי!!) אז בתכלס, המתווך יכול להראות לעוד 200 אנשים (וזה לגיטימי...אני לא בא בטענות)!

אני פשוט חושב שאם היה לי מישהו שאני אוכל להיוועץ בו כדי שיסביר לי איך לעשות את זה חכם ויעיל , זה היה מוריד ממני המון לחץ וביאוס

שאולי אני עושה טעויות בהתנהלות.

אז חשבתי שעורך דין יוכל לעזור לי בזה.

לא ביקשתי שירים טלפון במקומי לשמאי

או ימצא לי איש מקצוע של בדק בית

ויתאם עם המתווך.....

אני אעשה הכל....פשוט אני לא כזה בטוח איך.

סנריו לא דימיונע בכלל:

ראיתי את הדירה היום, בשלישי אני כבר

מביא שמאי ובדק בית

(ממש בעוד יומיים...סבבה?...

זה לא שאני אמשוך זמן!)

אני משלם להם את ה 6000 שקל

(כל אחד בהתאם למה שמגיע לו)

היועץ שלי בכלל מחכה לאישור מהבנקים

(לא צריכה להיות לי שום בעיה כי אני

בסהכ לוקח הרבה הרבה פחות מ 75 אחוז!

הרבה פחות!)

ובסוף בגלל שאין לי "זיכרון דברים",

המתווך בכלל כבר במו"מ עם מישהו אחר

והוא מוכר לו את הדירה !

אז גם יצאתי אהבל, גם מחקתי סתם 6000 שקל

(שאצטרך להוציא שוב בפעם הבאה)

וגם הלכה לי הדירה .

(שוב..אני לא בא בתלונות...

אני פשוט מסביר

ממה אני מפחד בדרךך ההתנהלות והייתי שמח שיהיה לצידי מישהו שמבין ).

ולכן חשבתי שזה העורך דין

אבל ממה שהבנתי, זה לא התפקיד שלו.

אוף.

זה כזה מסובך. אלוהים
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 09:03
כמה זמן הדירה נמצאת בפרסום?

אם אחרי שתראה את הדירה אתה תהיה עדיין מעוניין בה, תבקש מהמוכר/מתווך להתחיל בתהליך הקניה, כלומר לקבוע תאריך של ביקור שמאי ובדק בית, ותשאל אותם איך ממשיכים מכאן באופן שאתה הקונה הבלעדי לתקופה הזו, לחתום על זכרון דברים זה משהו שעורך הדין (לפחות זה שליווה אותי) לא ממליץ לעשות, אבל אני עשיתי פעמיים. פעם אחת בדירה שקניתי, ופעם אחת כשמכרתי דירה, זה נתן לי שקט נפשי בשתי הפעמים. אני משער ששיחה עם המתווך תפיג את החששות שלך, זה המקצוע שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 09:23
אני לא חושב שהייתי רוצה לבנות

על הייעוץ של המתווך.

סליחה ממש מכל המתווכים בפורום,

אבל בעיניי המתווך מייצג קודם כל את המוכר...

אני בתור קונה, ממש לא מעניין אותו.

מבחינתו הוא רוצה לקבל את ה 2 אחוז +מעמ

וזהו.

לגביי "זיכרון דברים" בשלב כזה מוקדם

(עוד לפני בכלל שבדקתי את הדברים הבסיסים)

יותר מאחד , כבר אמר לי

לא להעז לחתום כי זה כובל אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 09:47
"זיכרון דברים" = חוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 09:56
אכן אורי....

בגלל זה אמרתי את אשר אמרתי.

אז איך בכל זאת מתקדמים ולא "זורקים"

סתם כסף לחינם ?

תודה על החידוד שלך
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 10:10
לדעתי אם זה טווח הזמנים שלך שפוטנציאלית אתה יכול תוך פרק זמן של שבועיים לנסות לחתום על עסקה, זה זמן מצוין להתחיל לחפש עורך דין.

בשלבים הראשונים מדובר בשיחות ייעוץ, בניין אמון, ותיאור של תהליך המכירה והשירות שעורך הדין ייתן לך לאורך העסקה.

אפילו הייתי פונה ליותר מאחד, כדי שתראה כל אחד את הדגשים שלו, מי אתה יותר מתחבר אליו אישיותית ולמקצועיות שלו, וכמובן יש כאן גם את השיקול הכספי (למרות שלדעתי הוא משני יחסית).
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 10:28
אבל אם אני הולך היום לראות את הדירה

ומבחינתי זה זה....אז

אז מתי יש זמן לכל "המשחק המקדים" הזה

עם העורך דין?

אני מבין בדיוק את מה שאתה אומר

ואכן כל אחד שהולך לעסקה כזו משמעותית

של קניית בית, צריך עורך דין שהוא סומך עליו

ומאמין בו בעיניים עצומות.

אבל מתי יהיה לי זמן לבנות את האמון הזה?

עסקאות נדלן טובות לא קורות בפרק זמן

מאוד קצר?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 10:39
אני לא מבין את ההיגיון שלך.

יתכן ואתה הולך לסגור עסקת נדלן שהיא העסקה הכי גדולה שעשית בחיים. אין לך כל כך מושג לגבי התהליך החוקי, עריכת החוזה, המחויבויות ההדדיות וכו'. אתה חייב עורך דין שיהיה לך אמון בו שילווה אותך.

עדיף שתנסה להשיג אותו מוקדם ככל האפשר ולא מאוחר. אז למה לדחות?

אין לך הרבה זמן ל"משחק המקדים" אז כדאי שתיקח כמה ימי חופש מהעבודה ותתחיל לעבוד בלקדם את העסקה וזה כולל גם מציאת בעלי מקצוע רלוונטיים (שמאי, בדק, עו"ד) שיוכלו לפעלות ברגע שאתה נותן את ההוראה.

הדחיפות כאן היא לאור זה שהעסקה יכולה לצאת בקרוב. זה לא קשור לזה אם העסקה טובה או לא טובה.

יתכן גם שעורך הדין יאיר את עיניך על נקודות שונות בנכס ומצבו החוקי והתכנוני שלא שמת אליו לב והן יכולות לשמש כמנוף לחץ על המחיר ואפילו להגיע לפיצוץ העסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 10:42
אתה מעוניין לקנות את הדירה אבל צריך שבועיים להתארגן? אתה לא רוצה שמישהו אחר "יחטוף" לך את הדירה?

האדם היחיד שנמצא בינך לבין הדירה זה המתווך (בהנחה שיש לו בלעדיות), אין לך ברירה אלא לשאול את המתווך כיצד אתה יכול להתקדם בתהליך ללא חשש. אם תראה שאתה מעוניין ורציני תיאלץ להוכיח את זה כיוון שגם בעל הדירה והמתווך לא מעוניינים שכל מתלבט יחזיק אותם בחוסר וודאות כמה שבועות. מבחינתם, כשאתה מעוניין, הם יכולים למנף את זה כדי להלחיץ מתעניינים אחרים.

אני במקומך, אם הדירה נראית לי כהזדמנות חד פעמית, הייתי שואל את המתווך איך מתקדמים מכאן. אולי אפילו לחיצת יד והבטחה מהמתווך להתקדם איתך יוכלו להרגיע אותך.

כל יועץ חיצוני יגיד לך להירגע, יהיו עוד הזדמנויות, תפעל מהשכל ולא מהלב, תהיה קר רוח. אבל יותר קל לייעץ מאשר לעשות.

.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 11:22
נו....אבל זה בדיוק מה שאני שואל

מתוך חוסר הידע שלי!

מי שמכיר אותי פה כבר יודע שבינואר 2023

החלטתי בכל הכח ללכת לכיוון של קניית דירה!

אפילו שילמתי ליועץ משכנתאות על ליווי פליטיניום....הוא הוציא לי עוד באותו יום

"אישור עקרוני" והתחלתי לחפש בכל הכח.

אבל לצערי, אחרי חודשיים התייאשתי מהחיפושים והבנתי שבתקציב שלי יהיה לי קשה למצוא

אז הרפתי.

הכסף ששילמתי ליועץ משכנתאות

(שילמתי בפעם אחת)

כבר שוכב שם סתם שנתיים וחצי....

מידי פעם הסתכלתי (בלי לחץ)

ביד 2 ...וזהו...

ככה עברו להם כמעט שנתיים וחצי.

עכשיו אחרי תקופה , במקרה נתקלתי

בדירה הזו שלפי התמונות נראית לי אחלה לגמריי

ובאיזור שאני ממש רוצה.....

אז חשבתי להניע שוב את המהלך אחרי

שאראה אותה !

שלחתי כבר הבוקר מהר שומות ליועץ שלי

(אחרי שדיברתי עם הרואה חשבון)

צילמתי 3 חודשי עו"ש

אבל אני לא יודע בכלל אם בסוף ארצה את הדירה

ולכן שאלתי, מה הכי נכון לעשות?

אי אפשר להאשים אותי ב "צחוק מהעבודה"

כי אני באמת מנסה מצד אחד, לא לבנות סביבי

מערכת שלמה כי אולי בסוף לא ייקרה כלום

ומצד שני, ממה שאני מבין ממך, כל עוד אני חושב במוחי שקניית דירה זו אופציה

אז אני חייב שיהיה לי תמיד בשלוף "עורך דין?"

"אישור עקרוני"? (אבל זה רק ל 45 יום!)

ורשימה של שמאים ואנשי בדק בית

שכבר דיברתי איתם?

אבל אני שוב שואל---

כל עוד אין לי "אוקיי" סופי שלי, שזו הדירה

אז עדיין להיערך, לשעת השין גם אם זה

ייקרה בעתיד?

אני פשוט באמת מנסה להבין

מאלה עם הניסיון פה

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 11:30
עורך דין זה משהו טוב שיהיה לך תמיד מישהו שאתה סומך עליו, בין אם בהקשר של דירה שלך, או ירושה, גירושים או השקעה או כל דבר אחר.

כדאי שתנסה לבנות מערכת יחסית כזאת כדי שבמידה ותצטרך את עזרתו או לעשות התייעצות, הוא יהיה שם ויוכל לענות לך (עוד לפני החלק בתשלום).

שמאי ובדק הם בדר"כ באים לאיזור גיאוגרפי מסוים, אבל גם שם זה לא רע שכבר תדבר עם מישהו שיוכל להיות זמין בשעת הצורך.

זו שיחה של 10 דקות שכדאי לעשות אותה.

ברור שכדאי להיערך כמה שאפשר שתהיה מוכן לשעת השין, תדע מה לשים אליו לב ושיהיו לך אנשי מקצוע חזקים שאתה סומך עליהם לפני ובמהלך ביצוע עסקאות גדולות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 11:38
אוקי....

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 13:57
אפשר לשלם לעו"ד על פגישת התייעצות. גם כדי לשאול דברים בניחותא (יחסית), וגם כדי לקבל רושם.

או אם העו"ד נמצא באזור נגיש, אפשר לנסות סתם לבקר באופן מקרי ולשאול כמה שאלות מקדימות.

אבל אגב, רושם ראשוני לא בהכרח יהיה מייצג. אולי רק בתוך הטיפול עצמו יתגלה האופי והיכולות האמיתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 15:49
בקיצור, אני מבין שחייב להיות לי אחד כזה

בשליפה, על כל מקרה (בין אם ארצה לסגור

את הדירה הקרובה , וגם אם לא)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 17:41
אם קיבלת אישור עקרוני לפני כמה חודשים ולא השתנה כלום אתה לא צריך לרוץ להשיג אישור עקרוני חדש בגדול. שתהיה יותר וודאות על העסקה, תתחיל להריץ הצעות בין הבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 17:51
לא.....האישור העקרוני היה ממש ממש מזמן.

דיברתי עם היועץ...

הוא אמר לי את מה שאמרת.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 18:09
גם אם אהבת את הדירה לא לחתום לעולם על זיכרון דברים!!!

זיכרון דברים = חוזה מחייב.

אל תהיה בטוח שדקה אחריך מגיע מישהו לראות ולסגור.

אולי המתווך יצר אצלך אווירת ביקוש יוצרת דופן.

אם הדירה היתה כה מבוקשת היתה נמכרת לבד ובקלות ללא מתווך לחצן.

לעו"ד כמו למתווך משלמים ב98% מהמקרים רק אם נחתם חוזה. מקובל 0.33-0.5 % מערך העיסקה.

התכונן על הקווים כבר עכשיו עם עו"ד.

לדעתי אתה להוט מידי.

טרם ראית ובדקת את הדירה וכבר חושש שהיא תימכר עוד דקה לאחר.

חפש בגוגל ותיראה שהיא כמה חודשים טובים למכירה. תחושה שלי.

סתם לידע כללי -

היכן הדירה, מאפייניה ומחיר?

המתווך לא עושה לך טובה שמוריד לך מעט במחיר.

זה מובנה אצל מתווכים - "מחיר שיווק" 50-100 אלף ש"ח יותר שממנו יורדים.

כמעט ולא קיים נכס שנמכר בדיוק במחיר שביקשו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 18:49
אני ממש, אבל ממש לא נלהב....

אולי בתוכן הדברים זה נראה כך

אבל אני לא.

בתקופות ששוק הנדלן היה "רותח",

אני יודע שדירות לא היו נשארות על המדף ....

זאת אומרת,

אם אהבת דירה ולא קפצת עליה מהר

רוב הסיכויים שהיא כבר נמכרה.

כמובן שאני מודע לזה,

שזה ממש לא המצב היום,

ושוק הנדלן, בשנה וחצי האחרונות

ובעיקר דירות יד 2

נמצאות בקיפאון,

דישדוש ואפילו בירידות מחירים

אני מודע לזה....תאמין לי....

אני לא ניגש למהלך הזה כמו

איזה מישהו שאין לו מושג.

אני קורא המון, אני מתעניין,

אני ער למתרחש......

אני יודע שמודעה שמתומחרת ב x

זה תמיד x- פחות....(כולם הרי מנסים

לקבל כמה שיותר).

אני מודע לכל הדברים האלה ....

ולכן והיה וזו תהיה מבחינתי הדירה

שארצה,

אז אני גם אדבר עם המתווך על המחיר

ונפתח במו"מ! (הפגישה נדחתה היום ל 20:00)…..אז תאחלו לי בהצלחה

אני מודע מאוד לכל מה שמסביבי...

החיסרון אצלי, זה רק "סדר הפעולות".
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 19:04
ד״א

אם אתה באמת רוצה שמאות מוקדמת

עדיף עם שמאי שעובר עם אחד מהבנקים הגדולים.

ככה השומה שלו תוכל להתקבל למשכנתא - וחסכת איזה 3000 ש״ח.

ד״א - השומות של הבנק בדרך כלל יותר נמוכות (כי הם מניחים שמוכרים במחיר רצפה כדי למכור מיידית) - תקח את זה בחשבון
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 19:10
מנסיון אישי כשאתה מוכיח רצינות ומתקדם אפילו קצת לאט המוכר ימתין לך ולפחות יודיע לך אם יש עוד מישהו רציני (לא לאורך זמן כמובן), ולכן לפני שאתה רץ לעו"ד מסתובב איתו ומשלם עוד ועוד כדאי לך לראות את הדירה בנחת יש הרבה דברים שלא מבינים מהתמונה כמו מצב הדירה האמיתי סגנון השכנים וכו' תראה אותה אפילו עוד פעם שתהיה בטוח בעצמך המוכר ברוב המקרים יזרום עם זה בפרט אם יש תיווך תוכל בתחכום קטן להבין הרבה יותר על מצב הדירה האמיתי והקונים הפוטנציאלים וזה יקרה הרבה יותר טוב כשתבוא לבד מאשר עם עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 19:11
מסכים עם כל מילה, אבל גם אם תיקח שמאות מוקדמת לא בטוח בכלל שהוא יזרום על המחיר שאתה רוצה, לא יודע למה יש להם לחץ מלכתוב את המחיר שסוכם.... חח
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 19:57
טיפ של סחבק.

בקש מחבר שיתעניין גם כן בדירה ותצליבו ביניכם אח"כ את התשובות שקיבלתם מהמתווך.

שכנים אוהבים לדבר יתר על המידה.

תפוס שכן לחקירה קטנה ותקבל המוןן מידע. על הדירה והמוכר בפרט והבניין בכלל.

באתר ברשות המקומית יש מידע זהב. חריגות בנייה, פיקוח, היתרים ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 21:48
אני מציע שגם אם אהבת את הדירה, תסיים את הסיור ואל תאמר כלום למתווך, אלא רק עוד יום או יומיים תדבר עם המתווך ותגיד לו שאתה רוצה להגיש הצעה.

לא צריך לסגור כלום עם עורך דין קודם לכן, אלא רק כאשר תגיעו להסכמה על מחיר - זה השלב בו מתחילות חילופי טיוטות בין עורכי הדין, שלב שבעצמו יכול לקחת מספר שבועות.

אישור עקרוני למשכנתא (זה מושג מבלבל כי יש שני סוגים של אישור עקרוני - האחד הוא הבעת כוונות של הבנק בלי שבדקו את נכונות המספרים והפרטים שסיפקת, והשני כבר ממש עם ריביות ומסלולים ספציפיים, שאושרו בבנק כהצעה אחרי שבדקו את כל המסמכולוגיה) אפשר לקבל תוך יומיים (הכוונה היא לסוג הראשון שציינתי), על בסיס ההכנסות שעליהן אתה מצהיר ומחיר הנכס.

אם תרצה עורכת דין שעבדתי איתה והייתי מרוצה משירותיה אעביר לך את הפרטים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 21:54
מניסיוני -

חוזה מכר זה לא ניתוח מוח ועם עו"ד שלמד במכללה סוג ג' עם חדר באיזור התעשייה ומבקש 0.33 % או עו"ד שלמד בפקולטה יוקרתית עם משרד ממוזג ומבקש 0.5% התוצאה אותה תוצאה.

אספר לך סוד. בשני המקרים חוזה המכר זהה ב98% העתק-הדבק והיה מוכן מראש בשולחן העבודה של העו"ד שרק מבצע התאמות ו2.5 פעולות טכניות מול רשם המקרקעין ורשות המיסוי.

(כה טכני וחיזוק לכך בזה שהחוק בכלל לא מחייב עו"ד).

שכן שלי מכר לאחרונה והרגיש שבכלל כל הניירת והחוזה בוצע מצד מזכירת עו"ד בכלל שרק שם חותמתו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 21:56
כן, כבר היה לנו את הדיון הזה בעבר, אין צורך להתחיל אותו מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2025 22:03
סחבק זה החיים!!! רעיון מעולה איישם אותו אצלי...
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2025 11:58
ולא פחות חשוב. בקש מהמוכר/ מתווך שיציג לך נסח טאבו מעודכן / הזמן בעצמך ב17 ש"ח.

בדיוק כמו שמתעניינים ברכב ומבקשים לראות רשיון רכב.

לאחר שראית את שם הבעלים הרשום (אולי יש 2 יורשים נוספים נקובים שבכלל לא מוכנים למכור / רוצים יותר במחיר) של הנכס,

ייתכן ותמצא שם הערות אזהרה שונות ומשונות - מהפיקוח ברשות המקומית ועד בית הדין לענייני משפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2025 12:27
השאלה היא לא מי יותר חכם, אלא למצוא אדם הגון וחרוץ.

שילוב שהתקשתי למצוא אצל בעלי המקצוע הנ"ל, ועסקתי מול לא מעט עו"ד (נדלן, ירושה ועסקים).

ערן, לדעתי עו"ד הוא לא בשלב הראשון של התהליך.

1.בשלב הראשון אתה צריך להחליט על גודל דירה הרצוי ופרמטרים אחרים (מעלית, מרפסת, ממ"ד/מקלט, סביבה וכו') בתוך טווח המחירים ההגיוני בשבילך.

2.בשלב השני אתה צריך להחליט על האזור הספציפי שמאפשר את זה. ואתה מחליט אחרי שחקרת וסיננת אזורים אחרים (שכונות ספציפיות אחרות בעיר או בערים אחרות).

3.בשלב השלישי אתה הולך לראות כל דירה באזור הספציפי שעונה (פחות או יותר) על ההחלטות שלך משלב ראשון. ככה אתה מתחיל "להתפקס". בשלב הזה אתה גם לומד לעיין במסמכים שקשורים לאותן דירות (דירה שהחלטת להתקדם איתה) כמו טאבו, תכניות עירוניות לאזור ולבניין עצמו ועוד (תחפש בגוגל מה צריך לדעת, יש מלא מידע). לפעמים אפשר לראות בחינם ולפעמים צריך לשלם קצת בשביל קבלת הדו"ח. תגלה אולי שדירה שהתאהבת בה היא לא כל-כך חמודה כמו במבט ראשון. אני חושבת שבשלב הזה כדאי כבר לשכור שירות תיווך מקומי ותיק והגון (עם תעודות) שילווה אותך ויקרא לך כל פעם שישמע על דירה מתאימה. אתה תשלם לו תיווך רק על הדירה שחתמת עליה בסוף. אולי הוא גם יעשה לך את בדיקות המסמכים לדירות שרצית להתקדם איתן. בזמן הזה גם תכין את אישור המשכנתא העקרוני על בסיס מצבך הפיננסי האמיתי, שהוא אישור שניתן לזמן די מצומצם לזיכרוני. מקסימום תבקש שוב אם לא הצלחת למצוא דירה בשלב הזה.

4.שלב רביעי (שמשתלב עם השלישי) - התפקסת על דירה מסוימת. מריץ עליה בדיקת מסמכים (וטאבו ועוד) ואלי גם בדיקת מהנדס ומקבל תמונה טובה. מנסה להבין טוב יותר מי השכנים (רועשים? פושעים? מסכנים?) ואיך הסביבה גם בלילה (במיוחד שישי בלילה) וגם בבוקר. רוצה להמשיך איתה? זה הזמן לשכור עו"ד. קח בחשבון אפשרות שתצטרך לשלם לו גם אם חוזה קניה שחתמת עליו בוטל (אפשר להתמקח איתו על סכום נמוך יותר כדי שימשיך איתך לדירה הבאה). בשלב הזה אתה כבר צריך לבקש אישור אמיתי למשכנתא (תדאג שכל המסמכים הרלוונטים מעודכנים להיום) והם ישלחו שמאי מטעמם. אני לא רואה סיבה להזמין שמאי באופן עצמאי, בטח כשאתה מכיר את מחירי המכירות הרלוונטיות באזור (מאתר מיסוי מקרקעין או מדלן), הוא לא ימציא לך יש מאין, ובסוף יתכנס למחיר הנהוג פחות או יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2025 14:58
כדאי לערוך שיחת תיאום ציפיות מול העו"ד. לוודא זמינותו וכו'.

פעם אחת נפלתי עם עו"ד עייף. לא אסון גדול. 5-6 וואטספים יותר מהרגיל להעיר אותו והכל הסתדר.

....אז לקח שבוע יותר כל ההליך של חילופי טיוטת חוזה וחתימה כי היה איטי...לא אסון.

חשוב מניסיון !

לבקש ממנו לעביר לך הקונה / מוכר כל טיוטה לפני שמעביר לצד השני.

הרי אתה זה שמכתיב את התנאים הנוחים לך ולא נוחים לו.

מועד תשלומים, מועד מסירה ומחיר. 3 הנואים העיקריים באמת בחוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2025 21:04
תודה בת העמק.

לצערי, אין שום חדש.

הלכתי, ראיתי …והתאכזבתי.

אין …אין מה לעשות……

אני מודיע סופית ——אני לא יכול ללכת לראות דירות של פחות מ 2.5m שיימצאו חין בעיניי !

זה פשוט לא ייקרה. זה לא ייקרה. לצערי.

בנחלת יהודה בראשון לציון מסתבר שיש אחלה דירות מדהימות בעינייי, רק שהן מתחילות מ 2.5m .

מבאס.

אני חוזר לקיפאון המוחלט.

אנסה לחסוך עוד ועוד…בתקווה שהן לא יברחו (אני יודע שאני תמים)

תודה לכולם על התשובות המהירות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2025 21:42
מצער ממש....

אבל התקוות היו מוקדמות לדעתי... לפחות לא לקחת את העו"ד.. שמאי.. וכו'

אבל סוף יהיה איזה ירה מנסיון זה עבודה ארוכה ומתישה אבל שווה בסוף..
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2025 22:58
מה לגבי הגישה לשכור היכן שאוהב ולקנות היכן שיכול?

כלומר להשכיר ולשכור.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 01:26
אני לא בנוי לדירה להשקעה .

בין האופציה “להתעסק עם שוכרים” לבין לשים את כל ההון שלי “בבורסה” במדדים, אני כבר אעדיף את “שוק ההון”…..
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 01:28
לא היו תקוות שווא .

הייתה היערכות מפוכחת לגבי מה אצטרך לעשות “למקרה ש….”.

מבאס .

אבל זה המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 01:29
כששניהם בסוף לא משהו... ולהתעסק עם שוכרים זה בהחלט דבר קשה מנסיון...
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 10:27
אני מסכים איתך ב100000000% אך בכל זאת ציינתי אפשרות זו כי הרגשתי לרגע שאתה בדודא לקנות דירה בכל מקרה.

לשים את כל כספך על דירה אחת בבניין ספציפי, שכונה ספציפית, בעיר ספציפית, במדינה ספציפית נקראה לי כמו משוגע לא אחראי שמשקיע כל הונו במניית חברה ספציפית.

לי היה ניסיון לא נעים עם שוכרים סוג של תחושת "קנינו אותך ואתה חייב לנו" ו0 יוזמה מצידם ושכחנות מוגזמת (מי מגיע לחתימת חידוש חוזה שנקבעה שבועיים מראש ושוכח פנקס שיקים? .....ואז המתנה של 5 שבועות עד שיקבל מהבנק פנקס (לי לקח פחות משבוע עד שקיבלתי; מי שוכח לשלם גז 7 חודשים ואני צריך לקבל טלפון מחברת הגז כי השוכר לא זמין ואז סיפורים - הכרטיס נשחק / החדש לא הגיע/ חברת הגז לא ענתה בטלפון. מי שובר הברגת סיפון לאחר שסתם אותו ומשתף שכן בטעותו ולי אומר הסיפון נשבר כי הקבלן בנה ברמה נמוכה?). ועוד.

דירה להשכרה זו משרה בחצי משרה במקרים רבים - חיפוש שוכרים, ניירת, עדכון משלמים, תקלות, דירה ריקה, הוצאות ועד בית מעבר לתחזוקה שוטפת שעל בעל הדירה ועוד. וכל זה עבור 3% תשואה שנתית בשנה נטו במקרה הטוב + 3% בממוצע עליית ערך דירה בשנה. עם כל הכבוד למינוף שהוא לטוב (אם ערך הדירה עלה) ולרע ((אם ערך הדירה ירד).

מזכיר - מדד ת"א בנקים סוגר השבוע תשואה של 100%!! בשנה

מדדי ת"א נדל"ו ובנייה סוגרים השבוע עשרות אחוזי תשואה מינואר ועד כה מעל 60%!).

ועוד..........

אבל זה תלוי אוכלוסיה כנראה.

(כעת למשל אני במעמד סוג של בעל דירה מול השוכרים עבור קרוב שבחו"ל. הכל מדוייק ובלי משחקים עם הזמנים ותשלומים. הדדי - למשל, סיפרו לי שישפר איכות חייהם רשת יונים במסתור מזגן ומיד הצעתי וביצעתי אפילו שפשוט וזול והם בכלל חשבו להתקין בעצמם)

לסיכום,

שוק ההון יותר בריא לנפש ולחשבון הבנק.

לדעתי האישית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 21:04
כבר דנו בנושא הזה המון פעמים.

אני חושב שלקחת 1.6m שקל ולהכניס לשוק ההון ,

זה מאוד קל בהשוואה לקניית דירה למגורים או דירה להשקעה עם ניהול שוכרים.

בבורסה, מחר אני לוֿחץ על כפתור באפליקציה ,

מכניס אחת ל 3-4 חודשים , מנה של 200-300 אלף שקל, והנה בניתי לי תיק השקעות ל 30 השנים הבאות

בלי עורך דין, בלי שמאי, בלי יועץ משכנתאות, בלי בדק בית, בלי בנקים …בקיצור—-בלי כל הטרללת הזו.

מצד שני, ואני אחזור על זה עוד 1000 פעם——

אתה לא יכול להמשיך ולשכור דירות בגיל מבוגר…60…..70……80….. כשאין לך כגיבוי “דירה משלך”, למקרה ש….

באמת נראה לך, שאני בגיל 75 (זה נשמע זקן זקן…אבל אבא שלי בגיל הזה עכשיו והוא מתפקד מעולה)

שאני אתחיל להתדפק על דלתות של בעלי בתים , שיסכימו להשכיר לי את הנכס שלהם?

אני לא יודע בן כמה אתה….אבל אני בגיל 35 חשבתי שזה בכלל לא נורא לגור בשכירות כל החיים.

מסתבר שככל שאני “מזדקן”, אני מבין שזו הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיי.

אני מנסה למנוע את הטעות הזו…….ושוק הנדלן לא מסתכל ימינה ולא שמאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 21:24
י

דוד שלי כעת בגיל 72, פרש לגימלאות, מכר את הנכס ב3.6 ושוכר את הדירה הכי יפה בשכונה חדשה ליד ילדיו.

דירה עם מטבח של הביוקר במחיר של רכב חדש.

אוטוטו סוגר שם 3 שנים.

אם הבנתי נכון אוטוטו מחדש לשנתיים נוספות בתוספת 6%.

ביקר השנה ביעדים אקזוטיים...חי את החיים.

כספו שרובו ככולו בשוק ההון במסלולי די רגועים שמאפשרים לו חיים סבבה+++

לא נראה לי שהוא רודף אחרי בעלי דירות. אולי ההיפך כי הוא שוכר מעולה בתשלומים ושמירה על הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 21:34
סתם שאלה שמסקרנת—-

איזה “ערבים” מביא בן 72?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 22:03
זה ברור ממש

ואני לא חושב שזה כזה קל לבנות תיק השקעות

הרבה ספקות ולחצים ופתאום זה עולה ויורד וכו'

ודירה היא תמיד בטחון וגם עולה.... פחות מתשואה רגילה כמובן

אבל הביטחון שיש לך בדירה שלך והיציבות זה הרבה יותר חשוב לדעתי

אף אחד לא אוהב שהמשכיר אומר לו פתאום עוד חודש צא....
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 23:30
תיק השקעות לעצלנים מדדים רחבים פשוט כמעט כמו הכנת נס קפה!!! ואז טייס אוטומטי. לא מדובר על מרדף יומיומי אחרי מניות ספציפיות.

מי שבכל זאת מתקשה תיק סולידי דרך בית השקעות עם מוצר כזה או אחר סולידי +/- כמו פוליסת חיסכון בחברות הביטוח. עלות סביב 0.8% , מציק אך למתקשים במסחר עצמאי מדדים רחבים.

גם דירות עולות ויורדות. ההנחה שתמיד עולות נכונה רק בטווח הארוך. בדיוק כמו מדדים רחבים אבל שם המספרים אחרים לגמרי.

מרשה לעצמי לומר שבטווח הארוך שוק ההון תמיד מנצח את מחיר הנכס שתיקנה. ובגדול. מוזמן לשאול את AI אפילו למענה מהיר.

ואם יש לך דירה 1 בלבד אז בכלל כל הביצים בסל אחד + בעיית נזילות הכסף ועוד.

חוזה חזק יותר משיגעון של משכיר והמשפט "יוציאו אותי עוד חודש" כבר שחוק ומנותק מציאות.

חוזה ארוך טווח עם אופציה כל שנתיים לשנתיים נוספות.

מעמדך חזק יותר מבעל הנכס כאשר אתה עם חוזה ואף אחד לא יוציא אותך "בעוד חודש". אפילו אם אתה עבריין ולא תשלם לו לוקח להוציא אותך לפחות 3 חודשים.

אפילו כאשר יש בחוזה זכות הדדית לסיום החוזה המחוקק קבעלבעל הנכס הודעה מראש של לפחות 90 יום.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 23:32
3 חודשי שכירות מזומן (שיק בנקאי) אם זוכר נכון.

הפרופיל שלו כפנסיונר של מקום מסודר הכי מרגיע שבעולם. לא הפרופיל שבא לעקוץ ויתקשה לשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 05:17
תראה, מצד אחד אתה צודק

מצד שני, אל תשכח שיום אחרי שאתה חותם על משכנתא של מיליון שקל או מיליון וחצי, אז אתה עכשיו עם חוב של 1.5m ל 20 או 25 שנה!

זה גם לא כזה “ביטחון”.

אז אפשר להסתכל על זה גם כאילו הבורסה “עולה או יורדת “
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 05:20
אתה, כשוכר שחייב לפנות את הדירה הישנה שלך, תוך 60/90 יום , אחרת אתה ברחוב…..

לעולם לא תוכל להיות בעמדת כח מול בעל נכס!

כך שאני ממש לא מסכים איתך.

ו…”חוזה ארוך טווח”!??

לא מכיר הרבה שמסכימים לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 05:23
אז תשאל אותו שוב.

לי קשה להאמין שרק אלה הביטחונות שמבקשים מבן 72 (ואני לא מדבר עכשיו על מקרה של מישהו בן 60 שמשכיר את אותה דירה כבר 12 שנה

ואז מגיע לגיל 72)

אני מדבר על בן 72 שמתקשר ליד 2 ורוצה לבוא לראות דירה כדי להיכנס בה כשוכר.

אם זו דירה נורמלית, קשה לי להאמין ש 3 חודשי שכירות מזומן , וזהו .
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 07:12
אותי כבעל דירה זה היה מספק בהחלט + אדם מבוגר לדעתי אחראי, רציני ויציב יותר מצעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 09:39
אל מול טיעון ה"רגש" והרגשת ה"יציבות" - זה משהו סובייקטיבי שאי אפשר כל כך להתווכח עליו בצורה רציונלית.

לעומת זאת - בשוק ההון: להכין את התיק זה אולי קל, אבל להמשיך להתמיד בו גם במצבים קשים ומשבריים, שאתה רואה השקעות עתק ואת חסכונותיך שעבדת עליהם קשה כל חייך נחתכים ונשחקים באחוזים רבים (רק שער הדולר הוריד איזה 10% בחודשים האחרונים למשל), ואתה עכשיו בדילמה האם לחתוך הפסדים ולבצע שינויים בתיק או לנשוך שיניים ולהישאר באחזקות שיש לך - זה גם ממש לא משהו טריוויאלי לרוב המשקיעים הסטנדרטיים שהם לא חיות שוק ההון. במיוחד לא לדור שנכנס מאז 2008 שלא מכיר כל כך שנים הפסדיות.

הצד השני של המטבע של החוסר בנזילות בנדל"ן, הוא שבניגוד למניות, אי אפשר כל כך "לשערך" על בסיס יום יומי מה שווי הנכס.

אז זה מעט מוריד את הסטרס התמידי של האם הנכס שלי ירד או עלה שהוא מאוד ויזואלי ומפעיל לחצים פסיכולוגים בשוק ההון.

בנוסף גם צריך לציין את ההטייה המיסויית בישראל לטובת השקעות בנדל"ן, כמובן בעיקר דירה ראשון שאין בשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 09:51
ערן, אתה לא יכול להימנע מסיכון, רק לבחור איזה סיכונים לקחת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 09:56
כפי שאדם לא בודק ערך דירתו פעם בחודש אין הוא צריך לבדוק ערך תיק המסחר שלו מידי חודש.

בשני המקרים אפשרי לבדוק ומיותר.

כניסה לאתר רשות המיסים עיסקאות אחרונות ברחוב של דירות דומות יעניקו לך תמונת ערך +

מעקב אחרי דירות דומות ביד 2 לבדוק כמה זמן תקועות.

והכי מדוייק - ממוצע לאחר שיחה עם 3 מתווכים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 10:09
מניסיון שלי הן כשוכר והן כמשכיר זה אינטרס משותף שוכר לטוח ארוך בהנחה שהוא שוכר טוב, שומר על הנכס ולא מעיק.

זה כאב ראש לא קטן לבעל דירה להחליף שוכר - לפרסם, לתאם ביקורים, ניירת, לוודא שהקודם סייד ולא השאיר תקלות, חשש שלא יתפנה, חודש ריק בין לבין במקרים רבים ואז אין הכנסה משכירות + ארנונה+ועד בית נופל על בעל הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 20:18
סליחה….אבל אני לא חושב שההשוואה בפחד , שעשית בין שוק ההון לנדל״ן היא נכונה.

לגבי הבורסה, אכן צדקת לגבי הפחד .

אבל המקבילה של “הפחד” ב “שוק הנדל”ן או כמו שקראת לזה “הצד השני של המטבע”,

זה לא “האם שווי הנכס שלי ירד היום, עלה אתמול, יזנק בעוד שנה וכו וכו”….אלא “האם המשכנתא על סך 1 מיליון שקל ,

חצי מיליון שקל, 2 מיליון…3 מיליון (כל אחד וכמה שהוא לקח) זו משכנתא ש 10-15-30 שנה מהיום, אני עדיין אוכל להחזיר

מבלי להיכנס לאיזה משבר או קריסה (אתה יודע…משפחה, ילדים, מחלות וכו וכו )
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 20:21
ואם כבר לקחתי סיכונים בבורסה מ 2010 עד 2022, עם הפסדים של 350-400 אלף שקל ?

מה זה אומר ?

שאני חייב לקחת עוד פעם סיכונים?

אתה יודע איך החיים האלה…..

לפעמים אתה לוקח סיכון אחד יותר מידי, ואתה משלם עליו כל החיים .
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2025 20:51
הכוונה שלי היא שאתה לוקח סיכונים בלי קשר למה אתה עושה או לא עושה. גם אי עשיה היא סיכון.

לעניין הבורסה - אם זה סיכון שלא מתאים לך, לגיטימי לגמרי לבחור לקחת סיכון אחר מה הוא הסיכון שתיקח - זו בחירה שלך.

ספציפית לנושא השרשור - הברירה שלך, כפי שהצגת אותה היא לקנות דירה (סיכון של תהליך הקניה, הנכס עצמו, ריכוז הון משכנתא וכו..) לבין סיכון להגיע לגיל מבוגר כשוכר (סיכון לחוסר יציבות במגורים).

מה שאני אומר הוא שאתה לא יכול לברוח מהסיכון, אם תברח מקניית דירה, תגיע לסיכון השני. שתי הבחירות לגיטימיות, אבל רצוי לבחור ביניהן במודע ולא להיגרר לאחת מהן מהסיבות הלא נכונות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 10:32
זה פחד מסוג שונה לחלוטין.

הפחד בשוק ההון יכול להיות יום יומי, ירידות, אירועי מאקרו, פרשות שחיתות, מתחרות שמוציאות מוצר טוב או זול בהרבה. כל החדשות האלה גורמות להסתכלות מתמידה על מצב המניות והתיק באופן תכוף. זה נכון שיש אנשים שעושים שגר ושכח אבל אני לא חושב שהם הרוב. המשקיעים היותר מודעים רוצים להיות מנטלית מעורבים בהשקעה של עצמם וקשה להם לא לעקבות באופן לפחות חודשי על מצב התיק. אפילו פה בפורום זה מאוד נהוג.

וכשאתה רואה כל חודש ירידות צריך עצבים חזקים ומשמעת כדי לא לעשות שינויים בתיק ולקבע את ההפסדים.

הפחד כשיש לך נכס נדלן, במיוחד שאתה מדבר על טווח משכנתא של עשורים הוא שונה. הוא לא מוחשי ברמה יומיומית, קשה למדוד אותו. הוא יכול להתעורר אם ללווה יש בעיות בהחזר, אבל לרוב שהמשכנתא יורדת כל חודש זה משהו שכמעט לא חושבים עליו בשוטף. יש דאגות אחרות על הנכס ומצבו, מציאת שוכרים, כריתת חוזים ועוד.

זה סגנון שונה לחלוטין, מתאים לאנשים אחרים.

יש כאלה שיעשו גם וגם כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 10:11
אתמול נסעתי במקרה ברמת גן ……באיזור שבתכלס, ממש לא נחשב לאיזור “הכי של רמת גן”,

רחוב הרא”ה……זה לא שיכון ותיקים ,אבא הלל או כל השכונות האלה .

בקיצור, שלט ענק על בניין שכבר נהרס , של דירות החל מ 1,970,000.

אמרתי “וואלה….איך זה הגיוני שזה כזה זול ועוד ברמת גן ?

בקיצור, התקשרתי מייד — אז זה תמ”א בנייה והריסה ….איכלוס עד 3 שנים (עוד לא עלו טרקטורים )

אז אכן יש דירות מ 1.970 עד 2.550.

התעניינתי בדירה של ה 1.970— אז הדירה פאקינג 42 מ”ר ו …כ…..12 מ”ר מרפסת!

אתם קולטים!????? קופסא של 42 מ”ר בנוי!??? 1.970????

אההה…..וזה בלי חנייה.

חניה זה עוד 150,000 שקל אם רוצים.

אז אמרתי, “טוב…גם ככה יש לי 1.4m הון פנוי…..נעלה קצת במחיר ….ל 2.075.

אז הדירה היא דירת 2 חדרים ,

.47 מ”ר בנוי כ - 8 מ”ר מרפסת .

כאילו הוסיפו קצת לשטח הבנוי….וקיצצו במרפסת .

כמובן שגם פה זה בלי חניה.

ולא שהדירות של ה 3 חדרים הם להיט .

גם שם בונים “3 חדרים” שהם 51 מ”ר ו 12 מ”ר מרפסת ב 2.2 (בלי חניה)

ואני באמת שואל— עיזבו אותי…אני כבר זקן …

אבל אני באמת לא מצליח להבין, איך הדור הצעיר פה (אלה שהם היו בני 13 או 18)

יוכלו לקנות פה דירות בעוד 15 ו 20 שנה.

זה פשוט בלתי נסבל .

אנשים צריכים לשלם היום 2 מיליון על קוביה של 47 מ”ר???

מאיפה לעזאזל יש לכל כך הרבה אנשים פה כסף??

מטורף.

ֿאשכרה לגור בקוביה
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 10:15
כפי שציינת בעצמך, האלטרנטיבה היא לגור בדירות פח ולהיזרק מדירה לדירה בגיל מבוגר.

המצב מחורבן? כן. זה מה שהציבור הישראלי בוחר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 10:38
סליחה...אבל אני גר בדירת 60 מ"ר...

אמנם של פעם.....אבל לא בקובייה של 47 מ"ר

ומשלם עליה 2 מיליון שקל!

זה הזיה .

נכון...אז יגידו שאפשר לצאת החוצה

לפריפריה...

אבל למה מישהו עם 1.4m צריך להרגיש עני
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 11:53
זאת שאלה ששואלים את עצמם הרבה אנשים במצבך, שרוצים לגור במרכז היקר. במטרופולינים של ניו-יורק, לונדון, פריז וכן הלאה.

בישראל, נכון להיום, זה מעט מאד כסף בשביל לקנות במטרופולין דן. אז אתה עני בשביל לקנות במרכז אבל אמיד בשביל לשכור שם דירה קטנה ונחמדה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 12:12
לדעתי מי שמתכנן לקנות דירה למגורים ואין לו עם מי להתייעץ, שווה לו לפנות למתווך באיזור שבו הוא מתעניין ולהסביר לו מה הוא מחפש. המתווך יעזור לו לראות כמה דירות רלוונטיות ויעזור לו בכל הבירוקרטיה של מה ואיך מתקדמים שלב אחרי שלב.

מי שאין לו מושג מה הוא מחפש עדיין יכול להעזר במתווך כדי ללמוד מה האפשרויות.

אני נעזרתי רבות בשני מתווכים בשני ערים שונות כדי למצוא מה מתאים לי ולמדתי הרבה תוך התהליך. בסוף הגעתי לעיר שלישית, חיפשתי עצמאית בלי מתווך, מצאתי את מה שרציתי וסגרתי עיסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 12:52
זו ממש לא החוויה שלי ממתווכים.

הם קצרי סבלנות….

ברגע שאתה שואל שאלות שהן חשובות (ו..לא…..אני לא חופר ) הם כבר מתחילים להרגיש שאתה “לא רציני ”!

כל המטרה שלהם זה אחרי השיחת הראשונית , להחתים אותך כמה שיותר מהר על הטופס התחייבות ,

לקבוע איתך בכתובת ……שתיכנס לדירה, תסתובב בה 2-3 דקות ויאללה….תגיד שאתה רוצה את הדירה.

אם זה לא מתקדם ככה , הם כבר חסרי סבלנות כלפיך .

אז לבקש מהם שיהיו לי “לעזר” בהמשך התהליך לחיפוש וקניית דירה?

הכי לא
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 12:59
חחח “אמיד”?

מאיפה הבאת את המשפט הזה ,בהקשר שלי ?

ומה זה “דירה קטנה”?? 45 או 47 מ”ר זה הגיוני לקרוא לדבר כזה “דירה”!?

מתי נירמלנו את הדבר הנורא הזה!!!?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 13:26
אני פחות מתייחסת למטרז'. דירה קטנה זה חדר שינה, סלון, מטבח, שירוקלחת (ומבחינתי גם מרפסת זה הכרחי אבל אולי לך לא).

הבת שלי גרה בדירת קרקע בגודל 35 מ"ר שבנויה נכון בשבילה, ויש לה מרפסת רחבה שכל השכונה יושבת אצלה לקפה :)

אנחנו גרנו בקרוון בגודל 48 מ"ר במשך תשע שנים שבמהלכן הבאנו שני ילדים לעולם (עברנו לבית כשהגדול היה בן 7), אבל עם מרפסת וחצר ענקית. אפילו אירחנו לא מעט חברים ומשפחה במהלך שנות מגורינו בו, השיא היה שישה זוגות וילדה קטנה בבת אחת.

זוג צעיר ששכר מאיתנו צימר (פחות מ-40 מ"ר, היה מיועד לנופש לזוגות בלבד), גר שם עד היום עם שני ילדים כבר 15 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 14:19
טוב….מה אני אגיד לך.

אני כנראה מהדור הישן ישן , שהיה רגיל להיכנס לדירות (ממש לא דירות יוקרה ולא דירות חדשות) שהן מינימום 60 מ”ר בנוי ולא 43 מ”ר!

ככה לפחות בנו אי שם בשנות ה 70.

אבל כנראה שהתרגלתי ליותר מידי טוב .