⬅ חזרה לאינדקס

דירה שלא רשומה בטאבו

🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 09:19
מה המשמעויות לרוכש דירה אם הדירה לא רשומה בטאבו?

עסקה יד שניה, למוכר יש הערת אזהרה, אבל בגדול החברה המשכנת עדיין לא רשמה בטאבו על שמו. מה זה אומר מבחינתי? זה חושף אותי לבעיות או סיכונים? משהו שצריך לגרום לביטול עסקה, או תמחור אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 09:27
אם הכל לג'יט זה לא אומר כלום, לוקח הרבה זמן לרשום נכס בטאבו סופית, זה יכול לקחת בכיף גם 10 שנים מתום הבנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 11:47
מה זה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 13:50
legit
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 15:21
לגיטימי בלע"ז.

יענו הכל תקין.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 20:21
החברה המשכנת עוד מתפקדת?

זאת יכולה להיות הזדמנות במקרים מסוימים כי הרבה רוכשים עלולים להירתע מכזאת עסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 20:21
זה יותר פסיכולוגי ממשפטי...

מכיר דירה שנמכרה לאחרונה שרשומה במצב שתיארת כבר 27 שנה ואפילו הקונה לקח משכנתה.

מוזמן להוציא נסח טאבו ולהתרשם:

לייב יפה 12, ירושלים.

אגב. לפי תקדימים, פסקי דין ושמאים פגם רישומי זה מפחית סביב 15% מערך הנכס.

.לדעתי לא מוצדק.

בכל מקרה בדוק מה הסיבה...

עצלנות הקבלן, חריגות בנייה, היטלים שלא שולמו. בדוק בבניין בכלל ובדירה שהנך מתעתד לקנות בפרט.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2025 14:09
אני קניתי דירה שהחברה המשכנת עוד לא רשמה אותה ובזכות זה חסכתי כמה עשרות אלפי שקלים

וזה סודר מהר לפני החתימה על החוזה והמחיר נשאר אטרקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2025 21:19
יש הבדל בין דירה שלא נרשמה בטאבו ואוכלסה לפני שנים בודדות מיום האיכלוס לבין דירה שלא נרשמה בטאבו שנים ארוכות.

מכיר דירות חדשות שנרשמו אחרי שנתיים , 3 , 5 שנים ומכיר דירות שלא נרשמו 29 שנה..
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2025 21:51
כן

אז פה מסתבר שיש עניין. הדירה במזכרת בתיה, והחברה המשכנת לא יכולה לרשום את הדירה עד שהמועצה לא תעשה פרצלציה. לא שיש לי מושג מה זה אומר. אבל הבנתי שכל השכונה באותה בעיה, כולל בניינים מאוד ותיקים
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2025 23:46
זה יכול לקחת הרבה מאד שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 03:57
את מתכננת למכור את הדירה בקרוב?

אם כן אז הייתי יותר נזהר מעסקה כזאת, כי גם מי שיקנה ממך יצפה לקנות בפחות ממחיר השוק.

אם לא, ומדובר ברכישה לטווח ארוך, לדעתי זה דווקא יכול לעבוד לטובתך במשא ומתן כי הרבה רוכשים אחרים יפסלו את הדירה, ובפועל סביר (צריך לוודא) שהרישום מספיק תקין כדי שהסיכון המשפטי יהיה נמוך מאוד ומתישהו עוד הרבה שנים זה יפתר בעה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 08:47
שוב, מכיר דירה 29 שנה ללא רישום בטאבו ואנשים חיים בבניין בשלום רק עם הערת אזהרה בטאבו.

הם לא מרגישים ביומיום השפעת "מעמדם המשפטי הנחות" ולאחרונה אף נמכרה דירה בבניין עם הערת אזהרה לטובת הקונה החדש.

מבריח קונים - כן.

מוצדק - לא.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 20:10
מבחינתך, זו סיבה לוותר על העסקה/לתמחר אחרת/לא משנה כלום?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 20:26
אני הבנתי, ואשמח שתתקנו אותי אם אני טועה, שיש בעיה בלקיחת משכנתא על דירה שטרם עברה פרצלציה. כך שזה גם שיקול ברכישת הדירה.

בעבר התענייתי ברכישת דירה שהמתווך אמר שלא ניתן לקחת עליה משתכנתא מהסיבה הזו ולכן היא היתה זולה יחסית לדירות דומות באזור...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 20:27
למוכרים במקרה הזה יש משכנתא מהפועלים, אז כנראה שפה האישור מהחברה המשכנת הספיק. בכל מקרה זו עסקה ללא מימון (מוכרים נכס קיים וקונים דומה)
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 20:39
כל מקרה הוא אחרת, צריך לבדוק מול אנשי מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 20:46
מי הם אנשי המקצוע בהקשר כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 20:52
מתווך ועורך דין.

אם זה דירות חדשות זה פחות בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 20:59
מבחינתם זה כלום ושום דבר. אני לא בטוח שהאינטרסים שלנו מיושרים. אולי הם צודקים...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 21:13
לא מבין. למה לא?

אלו אנשי מקצוע שאתה משלם להם? אם אתה לא סומך על אנשי המקצוע שלך או על תשובתם שווה לקבל חוות דעת שנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 22:18
שמ

שמאי מקרקעין ועו"ד מקרקעין.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2025 17:13
התמריץ של שניהם (בהגדרה, לא אישית) זה לגזור עמלה כמה שיותר מהר, עם מינימום עבודה, על סכום כמה שיותר גבוה. האינטרס שלי זה לבצע עסקה טובה, במחיר שאינו מופרז, אחרי שביררתי את כל הפרטים.

נראה אגב שכל שכונת בר-לב במזכרת בתיה במצב הזה, יכול להיות שבמקרה הזה זה באמת לא משנה. אבל לא כל יום מוציאים סכום כזה
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2025 17:29
אתה כנראה לא מבין.

אתה הולך לשמאי, מוציא שמאות, הוא לא גוזר עמלה משום דבר, אתה משלם לו על זמנו.

אתה הולך לעורך דין, מבקש חוות דעת משפטית הוא לא גוזר עמלה משום דבר, אתה משלם לו על זמנו.

לך לאנשי מקצוע טובים והם יעשו עבודה טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2025 17:30
תראה דירה בלי טאבו מחירה לרוב אינו שווה, לדירה עם טאבו. אפשר למצוא קווי דמיון בסימפטומים בין דירות ללא טאבו בגלל סיבוך הקשור בחברה משכנת, לדירות מושע.

עם זאת, העובדה שכל השכונה בבעיה דומה יש לה משמעות, ובמובן הזה צרת רבים היא כן סוג של נחמה.

אחת השאלות שכדאי לבדוק, היא האם יש לזה השלכה מימונית עבורך או בכלל.

צריך לקחת בחשבון שגם אם בך מימונית זה לא פוגע, יכול להיות שבעתיד זה שיבוא לקנות ממך, יכול להתקל בקשיים ואז מחיר הנכס עלול לרדת.

בנוסף יכולות להיות לזה השלכות שמאיות, דירת השוואה מסויימת יכולה להיות כן רשומה בטאבו, לעומת כזו שאינה רשומה, ובכך לעוות את מחיר השניה כלפיי מעלה- לשמאי שלא היה ער לדקות הזו. במידה ואתה רציני לגביי הנכס הזה, כדאי לערוך שמאות מוקדמת עם שמאי שמצוי באיזור הספציפי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2025 20:42
בלי/עם טאבו זה לא מה שעושה את ההבדל המשמעותי, מה שעושה את ההבדל זה דירה שניתן לזהות באופן חד חד ערכי או לא.

כשיש רישומים מסודרים וחברה משכנת אבל אין טאבו ההבדל לעומת דירה עם טאבו מאוד קטן.

בקיצור,

כמו שכבר כתבו כאן, אם אתה באמת בעניין של הדירה קח שמאות מקדימה.

שים לב שזה שמאי שעובד עם הבנקים הגדולים ושהמחיר שאתה סוגר איתו כולל הפנייה לבנק שתבחר כשתיקח משכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2025 21:08
מניסיוני, דירות ללא טאבו נוטות "לדחוק" בניינים ואף אזורים שלמים לעליות ערך "מדופרסות" — עד להסדרת הרישום.

בנוסף, לא פעם עומדות ברקע תביעות בשל בעיית ההסדרה, מה שעלול לגרור כאבי ראש והוצאות לבעלי הדירות.

עם זאת צריך להבין שלכל מוצר יש תג מחיר, פוטנציאלית זו גם יכולה להיות מציאה.

ולכן כפי שכבר צוין כל כך חשוב לערוך שמאות מוקדמת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2025 00:11
דירות ללא טאבו אבל עם זיהוי חד חד ערכי תקני לכל דירה וחברה משכנת פעילה? איפה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2025 09:26
למשל בכפר שלם בתל אביב ישנם לא מעט נכסים כאלו, האיזור ו/או דירות בבניינים ספציפיים זכו לעליות מחירים ושגשוג עד שהגיע לתקרה מסויימת, שבהם העדיפו הקונים שכונות/ דירות אחרות. בין השאר בכלל הבעיות הרישומיות.

מה אני בעצם אומרת...הבעיה הזו בטאבו יוצרת הפחתה כלשהי.

אמנם ההפחתה אינה חזות הכל, כל דירה יכולה להיות אטרקטיבית בתמחור הנכון, אבל לתפיסתי ככל שהמחיר מטפס ככה כדאי לגשת לעניין באופן שמרני יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2025 15:27
לפי מה שקראתי בעבר ועל סמך היסטוריית פסקי דין ושמאות - ירידת ערך על פגם רישומי זה סביב 15%.

כמובן שזה ממוצע ותלוי שוק וביקושים.

מוצדק - לא

קיים - כן